Elex Online Forum

Buku, Software, & Majalah => NOVEL - Fantasi, Roman & True Story => Topic started by: camolatte on January 13, 2010, 08:50:06 am



Title: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 13, 2010, 08:50:06 am
Friends,
Elex akan memperbanyak menerbitkan novel2 luar negeri so jika ada novel berbahasa asing yang menarik bagi kalian, boleh direkomendasi di sini.  :type:

Supaya rapi, disusun demikian ya format rekomendasinya:
Silakan request JUDUL BARU di sini
Mohon perhatikan formatnya

Judul   :   ..........
Pengarang   :   ..........
Genre   :   ..........

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   ..........
Tahun Penerbitan*    :   ..........
Pemegang Lisensi*   :   ..........
ISBN*   :   ..........

Sinopsis singkat   :   ..........
Komentarmu**    :   ..........

lebih bagus lagi jika ada contoh cover
* jika memungkinkan utk diisi, tidak wajib
** selain pendapatmu mengapa judul ini menarik, jika kontennya ada yg sensitif atau ada award tertentu yg dimenangkan, bisa disebutkan di sini.

Oh ya, jika tertarik jadi penerjemahnya jg boleh, threadnya di sini (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=24880)

 :beerchug:


moderator dan editor berhak MENGHAPUS request di luar ketentuan di atas, begitu pula postingan2 yang tidak pada tempatnya.


DAFTAR REQUEST - Cek Dulu, Harap Jangan Double-Post



(click to show/hide)

(click to show/hide)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raina on January 13, 2010, 08:59:56 am
waduh, kalo yang belum kita baca tapi rasanya bagus, ga bisa ya mo?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 13, 2010, 01:55:28 pm
hmm... bisa jelasin mengapa menurut loe bagus? kalo reasonable, mungkin aja bisa.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on January 13, 2010, 01:56:49 pm
OwO
*siap2 ngubek2 wishlist di goodreads* :grin:


(http://photo.goodreads.com/books/1197237451m/2153427.jpg)
Judul   :   Princess Ben: Being a Wholly Truthful Account of Her Various Discoveries and Misadventures, Recounted to the Best of Her Recollection, in Four Parts
Pengarang :   Catherine Gilbert Murdock
Genre   :   Teenlit/Fantasi
Tahun Penerbitan  :   2008
Pemegang Lisensi  :   Houghton Mifflin
ISBN :   9780618959716

Sinopsis dari cover belakang:  
Benevolence is not your typical princess and Princess Ben is certainly not your typical fairy tale. With her parents lost to unknown assassins, Princess Ben ends up under the thumb of the conniving Queen Sophia, who is intent on marrying her off to the first available specimen of imbecilic manhood. Starved and miserable, locked in the castles highest tower, Ben stumbles upon a mysterious enchanted room. So begins her secret education in the magical arts: mastering an obstinate flying broomstick, furtively emptying the castle pantries, setting her hair on fire . . . But Ben's private adventures are soon overwhelmed by a mortal threat facing the castle and indeed the entire country. Can Princess Ben save her kingdom from annihilation and herself from permanent enslavement?
(untuk teaser: http://www.catherinemurdock.com/catherinemurdock/PB_ch_1.html)

Komentar  :
Awal cerita yang tipikal, tapi kejadian setelahnya pasti lebih menarik. Raven harap Elex menerbitkan ini karena sudah jarang tuh teenlit fantasi dengan heroine yang pemberani. (komentar cukup sekian karena belum baca)


(http://photo.goodreads.com/books/1255709430m/248484.jpg)
Judul     : Book of a Thousand Days
Pengarang : Shannon Hale
Genre     : Young Adult Fantasy (again??  :biggrin: )
Tahun Penerbitan  : 2007
Pemegang Lisensi  : Bloomsbury USA Children's
ISBN  :   1599900513    (isbn13: 9781599900513)
Sinopsis singkat  :
When Dashti, a maid, and Lady Saren, her mistress, are shut in a tower for seven years for Saren's refusal to marry a man she despises, the two prepare for a very long and dark imprisonment.

As food runs low and the days go from broiling hot to freezing cold, it is all Dashti can do to keep them fed and comfortable. But the arrival outside the tower of Saren's two suitors—one welcome, and the other decidedly less so—brings both hope and great danger, and Dashti must make the desperate choices of a girl whose life is worth more than she knows.

With Shannon Hale's lyrical language, this forgotten but classic fairy tale from the Brothers Grimm is reimagined and reset on the central Asian steppes; it is a completely unique retelling filled with adventure and romance, drama and disguise.


Komentar  :  
raven belum baca T_T tapi kayaknya menarik karena tokoh utamanya adalah Dashti, seorang gadis bersahaja yang menjaga janjinya untuk setia menemani Lady Saren. Dan Petualangan mereka, walaupun mereka nggak ke mana-mana, cuma terkurung di atas menara, sama sekali tak terduga.


ok, yang ini super serius  :cool:
(http://photo.goodreads.com/books/1190099029m/1904709.jpg)
Judul     : The Book Thief
Pengarang : Markus Zusak
Genre     : Historical Fiction/Slice of life/Adventure?
Tahun Penerbitan  : 2005
Pemegang Lisensi  : Random House Group Ltd.
ISBN  :   0385613385    (isbn13: 9780385613385)
Sinopsis singkat  :
1939. Nazi Germany. The country is holding its breath. Death has never been busier.

Liesel, a nine-year-old girl, is living with a foster family on Himmel Street. Her parents have been taken away to a concentration camp. Liesel steals books. This is her story and the story of the inhabitants of her street when the bombs begin to fall.


Literary awards   : National Jewish Book Award, Book Sense Book of the Year Award for Children's Literature, Printz Honor (2007), Exclusive Books Boeke Prize (2007)

Komentar          :  
Liesel, gadis tokoh utama dalam kisah ini, diasuh oleh pasangan Hubermann karena ibunya sangat miskin (nggak, kayaknya bukan itu alasan sebenarnya; karena ibunya adalah Jews, dan ia nggak mau Liesel *yang penampilannya nggak mirip Jews* kena akibat sikap pilih kasih pemerintah). Ayah angkat yang ramah dan baik hati dan ibu angkat yang suka memaki dan kasar, namun tidak salah lagi mereka sangat menyayanginya. Bersetting di tahun 1939-1943 di sebuah kota kecil di Jerman yang tidak terlepas dari pengaruh Partai Nazi dan ancaman datangnya Perang Dunia kedua.

Narator menceritakan kehidupan Liesel dan sahabatnya, Rudy serta keluarga mereka. Ada permainan sepakbola penuh lumpur, petualangan mencuri apel karena mereka kelaparan (akibat jatah makanan dibatasi), pertemuan dengan pelarian, dan tentunya pencurian buku. Buku-buku, karena Liesel jatuh cinta pada kata. Dan kata-kata itulah yang membuat raven jatuh cinta pada buku ini. ^__^


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Sugoiking on January 13, 2010, 09:41:12 pm
eh?
eeh?
eeeeeeeehhhhh!!!!!

ada request novel sekarang XD
berarti dibawah bendera elex nih?
gokil! :thefinger_red: :thefinger_red:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raina on January 15, 2010, 12:09:24 pm
The Book Thief? kaya pernah dengar? Sudah dipegang penerbit lain atau gimana ya? Hm... tapi kalo belum, itu keren tuh, ayo ayo dikejar, lisensinya :biggrin: Satu suara buat book thief


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Lee on February 01, 2010, 12:39:28 pm
k camo, klo sambungan / sekuel novel terjemahan yang pernah diterbitin gramed group, boleh di-request juga ga k ?
kaya enchanted series, gpu kan baru nerbitin yang enchanted inc... lanjutannya lom
begitu juga septimus heap magik
boleh ga k ?

atau harus yang bener2 blom pernah diterbitin penerbit lain ?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: smartie on February 01, 2010, 12:47:30 pm
buku-buku septimus heap itu bukan terbitan KKG loh
dan masih dalam proses penerbitan (untuk lanjutannya)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Lee on February 01, 2010, 12:59:37 pm
hehehe... makasih ralatnya :D
kebiasaan buruk saya itu... maen pukul rata, jadi malu...  :embarrassed:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Kirana on February 02, 2010, 04:13:51 pm
(http://i184.photobucket.com/albums/x15/yican/51S2RRG3MFL_SS500_.jpg)

Judul       :   The Wheel of Time, volume pertama berjudul The Eye Of The World
Pengarang   :   Robert Jordan (mulai buku keduabelas dibantu penulisannya oleh Brandon Sanderson karena pengarangnya meninggal dunia)
Genre       :   Epic fantasy / adult fantasy

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   12 (ongoing), direncanakan 14
Tahun Penerbitan*    :   Volume 1 tahun 1990
Pemegang Lisensi*   :   Tor Fantasy
ISBN*   :   0812511816 (ISBN 10), 978-0812511819 (ISBN 13)

Sinopsis singkat   :   The peaceful villagers of Emond's Field pay little heed to rumors of war in the western lands until a savage attack by troll-like minions of the Dark One forces three young men to confront a destiny which has its origins in the time known as The Breaking of the World. This richly detailed fantasy presents a fully realized, complex adventure which will appeal to fans of classic quests. Recommended. (Diambil dari versi Hardcover nya)

Komentarmu**    :   Salah satu serial fantasi terbaik sepanjang masa. Dunia di dalam serial Wheel of Time sangat kompleks, lengkap dengan struktur masyarakat, pemerintahan dan ekonomi yang sangat "believable" seperti halnya dunia nyata. Sistem sihir yang digunakan sangat unik dan belum pernah ditemukan di dalam novel lain. Didukung dengan sistem karakterisasi yang sangat lengkap, tokoh-tokoh yang menarik, action yang mendebarkan dan plot cerita yang tak terduga.

Diam-diam serial ini banyak juga penggemarnya di Indonesia, terutama mereka yang mencari cerita fantasi yang lebih menantang daripada serial fantasi untuk young adult yang sudah banyak diterbitkan di Indonesia.

Pengarangnya dianugrahi penghargaan "New York Times Bestselling Author"


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: abigail on February 18, 2010, 11:53:05 am
(http://)
Judul   :   Graveyard Book
Pengarang   :   Neil Gaiman
Genre   :   Fantasy, Horror

Jumlah Volume    :   belum ada sekuelnya
Tahun Penerbitan*    :   2008
Pemegang Lisensi*   :   Harper Collins (US), Bloombury (UK)
ISBN*   :   0060530928

Sinopsis singkat   :   Nobody Owens, biasa dipanggil Bod, adalah bocah normal. Ia akan betul-betul normal jika saja ia tidak tinggal di tanah pemakaman, dibesarkan oleh para hantu, dengan wali yang tidak berasal dari dunia orang hidup maupun mati. Ada banyak petualangan di tanah pemakaman untuk seorang anak - seorang Manusia Indigo dari jaman kuno, pintu gerbang ke kota terlantar milik para ghul, mahluk Sleer yang aneh dan mengerikan. Tapi, jika Bod meninggalkan tanah pemakaman, dia akan terancam bahaya dari Seorang Jack – yang telah membunuh seluruh keluarga Bod. (terjemahan dari back covernya)

Komentarmu**    :   Singkatnya, bayangkan Mowgli, Jungle Book, tapi dibesarkan oleh hantu. Klo menurut wikipedia dah menang 2009 Hugo dan Newbery Awards 2009 dan Locus Award untuk novel Young Adult terbaik. Gimana sih cara masukin gambar? Lihat di http://en.wikipedia.org/wiki/File:TheGraveyardBook_Hardcover.jpg aja ya.

Tapi beberapa karya Neil Gaiman yang lain seperti Stardust dan Coraline sudah pernah diterbitkan oleh GPU. Apa Elex boleh membeli copy right dari penulis yang sudah jadi "langganan" GPU?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raina on February 18, 2010, 12:35:18 pm
Untuk novel-novel Neil Gaiman, gue support deh, gue ikut kasih suara biar diterbitin :grin: kecuali.. hak-nya uda dipegang sama GPU


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 19, 2010, 01:19:41 pm
Nice :wink: Kalo masih ada lagi, keep 'em coming. :wave:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xasbehh on March 07, 2010, 07:55:18 pm
mohon banget nihhh ... kalo boleh , sodaraku sempat ngrespon buku ini ( maksa sih dianya ) , walau udah jadul sehhh .. hehe , so dia psen 2 buku ini :thefinger_red:

Judul   :   Ballet Shoes
Pengarang   :   Noel Streatfeild
Genre   :   Fantasy / Nonfiction

Tahun Penerbitan    :  1936 ( ada jugak yg 2009 , tapi HARD COVER )


Sinopsis singkat   :   
Pauline, Petrova and Posy are found as orphaned babies in different parts of the world by eccentric fossil collector and explorer Gum. He adopts them, takes them to his London home and leaves them in the care of his niece Sylvia and the family Nurse. Then off he goes to continue his exploring, saying that he'll be back in five years' time. When the three little girls are old enough, they choose the surname Fossil for themselves and vow to make the name famous. At first they lead privileged and sheltered lives. But when Gum fails to return after five years, Sylvia's money begins to run out. First she is forced to take in some boarders - an engaging and eclectic mix of characters - but then she decides that the girls should go to acting school. This way they will be able to earn some money before they grow up. Pauline adores the school, as she dreams of becoming an actress. Petrova hates it, all she wants to do is learn about cars and planes and engines. Posy loves it too - she is born to be a dancer and the school is the perfect place for her.

Komentarmu   :   hemm , apa ya ?? nggak tau soalnya sodaraku yg mintak , katanya kan emg udh ada FILMnya .. tpi beda kyknya .. jdi , dia mohon banget klo novel ini diterbitkann ..

dann dia juga pesen buku ini ..  :redface:

Judul   :   Aquamarine
Pengarang   :   Alice Hoffman
Genre   :   Fantasy / Nonfiction

Tahun Penerbitan    :  2001 ( ada jugak yg 2008 )


Sinopsis singkat   :   
Best friends Hailey and Claire discover a mermaid at the bottom of the pool at the Capri Beach Club. The sharp-tongued mermaid, named Aquamarine, left her ocean home in search of love on land. But as the summer sun affects Aquamarine, a rescue led by Hailey and Claire begins. Is Aquamarine will found true love on land ?? and Are Hailey and Claire will be Best friends forever ??

Komentarmu   :   sama kyk KOMENTARku di atas , film ini jugak dah di filemin ...  :grin:





Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: azalea on March 11, 2010, 08:19:21 am
eh eh.. mau nanya,, klo novel jepang bole di Request ga? ga da yang terbitin novel jepang yah? kakakku beli harus import dari AMerika dlu di translate Jepang- INggris.. kalo boleh novel jepang, menarik nih.. soalnya banyak novel jepang yang diterbitkan di Amerika, spt: Suzumiya H, Spice& wolf, bakemonogatari.. thank u..


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 11, 2010, 08:48:13 am
Boleh aja jika dikau ada data-datanya. Dari negara mana pun boleh, asal jelas aja misal penerbitnya mana, dsb. :wink:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on March 11, 2010, 08:55:59 am
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/ac/TheNeverendingStory1997Edition.jpg) (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/ac/TheNeverendingStory1997Edition.jpg)

Judul :   The Neverending Story
Pengarang : Michael Ende
Genre : Fantasy
Tahun Penerbitan* : 1979
Pemegang Lisensi* : Thienemann Verlag
ISBN* :   3522128001

Sinopsis singkat :
     The Neverending Story (Jerman: Die Geschichte unendliche) adalah sebuah novel fantasi Jerman oleh  Michael Ende, pertama kali diterbitkan pada tahun 1979. Terjemahan standar Bahasa Inggris, oleh Ralph Manheim, pertama kali diterbitkan pada tahun 1983. Novel ini kemudian diadaptasi ke dalam beberapa film.
     Sebagian besar cerita terjadi di dunia paralel Fantastica (Phantásien dalam versi Jerman asli; disebut sebagai Fantasia dalam film), dunia sedang dihancurkan oleh Nothing, yang mewakili dan merupakan kurangnya imajinasi rakyat dalam dunia nyata. Protagonis pertama adalah prajurit muda, yang diminta oleh Ratu yang sakit untuk berangkat dan menemukan obat untuk dunia mereka. Protagonis lainnya adalah anak dari dunia nyata, seorang pembaca novel dengan judul yang sama, untuk kemudian cerita secara bertahap menjadi lebih dan lebih nyata.

Komentarmu** :
- A must have a read book for children and adult!!!!!


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Nishitamachi on March 11, 2010, 11:09:25 am
(http://i782.photobucket.com/albums/yy105/mizu_no_ayame/Saiunkoku/SM-NG03C.jpg) (http://i782.photobucket.com/albums/yy105/mizu_no_ayame/Saiunkoku/SM-NG04C.jpg)

(ilustrasi diambil dari cover gaiden buku 3 & 4)

Judul   :   Saiunkoku Monogatari (彩雲国物語)
Alternatif Judul : The Story of Saiunkoku; The Story of Colour Cloud Palace; etc
Pengarang   :   Yukino Sai (cerita), Yura Kairi (ilustrasi)
Genre   :   teenage, fantasy

Jumlah Volume :  15 volume main story (volume 16 yang terbaru akan rilis April 2010), dan 4 volume other stories (kebanyakan tentang latar belakang cerita dan tokoh-tokoh lain yang kurang 'tersorot' dalam cerita utama)
Tahun Penerbitan*    : 2003/10/31 (volume pertama) ~ 20xx  
Pemegang Lisensi*   :  Kadokawa Shoten/Beans Bunko
ISBN*   :  4-04-449901-2-C0193 (volume 1)
Link : hxxp://www.kadokawa.co.jp/saiunkoku/published/index.php

Sinopsis singkat   :   Cerita mengambil setting di sebuah negeri yang mirip China zaman kuno, yang bernama 'Saiunkoku'. Seorang gadis bernama Kou Shuurei (紅秀麗), terlahir dalam keluarga (klan) Kou (紅), keluarga bangsawan yang punya kedudukan paling tinggi di bawah keluarga raja. Karena satu dan lain hal, Shuurei dan ayahnya, Kou Shouka, serta seorang pemuda yang dipungut anak oleh Shouka, Shi Seiran (茈 静蘭) harus menjalani hidup dalam kemiskinan. Untuk hidup sehari-hari, Shuurei dan Seiran harus bekerja keras untuk membiayai kebutuhan sehari-hari, ditambah biaya pemeliharaan rumah besar mereka, karena Shouka sangat berdedikasi terhadap pekerjaannya sebagai petugas arsip istana, yang saking berdedikasinya sampai-sampai nggak pernah mengeluh soal gaji. Keluarga ini tinggal di ibukota Kiyou, dan suatu hari, datanglah penasihat Kaisar, Shou-taishi, yang memberikan penawaran yang sangat sulit ditolak. Tergiur tawaran Shou-taishi, Shuurei terpaksa masuk istana sebagai selir kaisar, Shi Ryuuki ( 紫劉輝), yang tujuan utamanya adalah untuk membuat kaisar yang selalu mangkir dari tugas kekaisarannya itu jadi kaisar yang mumpuni.
Ini hanya kisah awalnya saja. Ceritanya kemudian berlanjut pada perkembangan tokoh utama (Shuurei) dalam menjalani apa yang dicita-citakannya, naik turunnya kehidupannya, dan juga hubungannya dengan tokoh-tokoh yang lain, misalnya Rou Ensei, Kou Kurou, Yurihime, Shoukun, Ran Setsuna, Gyokuka, Ran Ryuuren, Juusan-hime, Heki Karin, Heki Hakumei, Sa Sakujun, Sa Kokujun, dan lain-lain.
(diambil dari sinopsis di thread  http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=1864.0 (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=1864.0))

Komentar : Walaupun cerita ini miskin tokoh perempuan (kira2 2 : 8 antara cewek dan cowok), isinya tidak melulu romantisme (malah rasanya porsi unsur ini sangat sangat sedikit). Secara pribadi, saya suka cerita yang punya tokoh cewek dengan karakter yang kuat. Dan ini salah satu di antara sangat sedikit cerita yang seperti itu. Sebagai gambaran tingkat kepopuleran, kisah ini berawal dari novel, tapi sekarang sudah diangkat jadi anime (2 season @ 39 episode) dan komik (5 volume, on going).  

Catatan lain-lain :
(click to show/hide)



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on March 11, 2010, 12:07:04 pm
Judul :   The Neverending Story
Pengarang : Michael Ende
Genre : Fantasy
Tahun Penerbitan* : 1979
Pemegang Lisensi* : Thienemann Verlag
ISBN* :   3522128001

Sinopsis singkat :
     The Neverending Story (Jerman: Die Geschichte unendliche) adalah sebuah novel fantasi Jerman oleh  Michael Ende, pertama kali diterbitkan pada tahun 1979. Terjemahan standar Bahasa Inggris, oleh Ralph Manheim, pertama kali diterbitkan pada tahun 1983. Novel ini kemudian diadaptasi ke dalam beberapa film.
Dari pengarang MOMO ya *__*b



Mau rekues buku2 James Finn Garner, dia menulis ulang cerita dongeng2 yang sudah terkenal dengan memasukkan pandangan feminisme dan satire yang menyesuaikan dengan budaya saat ini.
(http://www.jamesfinngarner.com/books.html)

(http://photo.goodreads.com/books/1176944311l/667910.jpg)
Judul   :   Apocalypse Wow
Pengarang :   James Finn Garner
Genre   :  Nonfiction
Pemegang Lisensi  :  Simon & Schuster (1997)
isbn13 :  9780684836492
Sinopsis:
With the millennium fast approaching and Armageddon just around the corner, one fundamental question lingers: how will it all come down? In search of an answer, James Finn Garner conducted an exhaustive and hilarious examination of nearly every source readily available for predicting the future, including boiled tea leaves, crystal balls, and severed donkey heads. With plenty of wit and tongue planted firmly in cheek, Garner seeks to uncover the universal truths behind crop circles, harmonic convergence, and channeling. Continuing the irreverent style he established with his bestselling Politically Correct Bedtime Stories, he has fun with conspiracy theorists and shysters alike, providing a fun read for those not busy stockpiling provisions.

(http://photo.goodreads.com/books/1172010815m/132384.jpg)
Judul   :   Once upon a More Enlightened Time: More Politically Correct Bedtime Stories
Pengarang :   James Finn Garner
Genre   :   -_- :dunno:
Pemegang Lisensi  :  Macmillan Publishing Company (1995)
isbn13:   9780028604190
Sinopsis:
Another enlightened collection from the bestselling author of Politically Correct Bedtime Stories. Garner continues his mission to liberate our classic fairy tales from archaic, sexist, ageist, classist, lookist, and environmentally unsound prejudices with a new collection of humorous tales for readers of evolved consciousness.

Sebenarnya, bukunya yang berjudul Politically Correct Bedtime Stories  (http://www.goodreads.com/book/show/132380.Politically_Correct_Bedtime_Stories_Modern_Tales_for_Our_Life_Times) pernah diterbitkan GPU, tapi terakhir dicetak ulang tahun 1996 (sumber (http://www.goodreads.com/book/show/6440747-kumpulan-dongeng-plesetan-bagi-segala-aktivis))
Semoga Elex mau ....
Lebih keren lagi kalau Elex mau nerbitin yang ini sekalian >.<  (Udah kayak bikin wishlist Amazon :biggrin: )

(http://photo.goodreads.com/books/1172010815m/132383.jpg)
Judul   :   Politically Correct, the Ultimate Storybook: Politically Correct Bedtime Stories, Once upon a More Enlightened Time, and Politically Correct Holiday Stories
Pengarang :   James Finn Garner
Genre   :   -_- :dunno:
Pemegang Lisensi  :   Smithmark Publishers (first published 1995)
isbn13:  9780765108678
Sinopsis:
Together for the first time ever, here is the complete collection of James Finn Gardner's series of international best sellers: Politically Correct Bedtime Stores, Once Upon a More Enlightened Time, and Politically correct Holiday Stories. Translated into twenty languages, these books have wowed the world, and have sold over three million copies in the U.S. alone.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on March 11, 2010, 12:14:17 pm
Dari pengarang MOMO ya *__*b

Yup dan inilah novel pertamanya yang membuatnya kaya raya :biggrin: Sampai-sampai difilmkan tahun 1980an. Dulu waktu kecil sih udah nonton filmnya cuman pengen baca novelnya aja lagi :doa:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Nishitamachi on March 11, 2010, 12:15:57 pm
(http://i782.photobucket.com/albums/yy105/mizu_no_ayame/Hakushaku%20to%20Yousei/Earlc21.jpg) (http://i782.photobucket.com/albums/yy105/mizu_no_ayame/Hakushaku%20to%20Yousei/hakuyou1_1280.jpg)

(ilustrasi diambil dari ilustrasi cover volume 21 dan wallpaper di website cobalt)

Judul   :   Hakushaku to Yousei (伯爵と妖精)
Alternatif Judul : Earl and Fairy
Pengarang   :   Tani Mizue (cerita), Takaboshi Asako (ilustrasi)
Genre   :   teenage, fantasy, romance, comedy

Jumlah Volume :  21 volume (on going)
Tahun Penerbitan*    : 2004/03/03 (volume pertama) ~ 20xx  
Pemegang Lisensi*   :  Shueisha/Cobalt Bunko
ISBN*   :  9784086003933 (volume 1)
Link : hxxp://cobalt.shueisha.co.jp/

Sinopsis singkat   :   Cerita bersetting di abad XIX London. Lydia Carlton adalah seorang gadis yang dapat melihat dan berbicara dengan peri (fairy, yousei), sehingga memilih bekerja sebagai seorang "fairy doctor". Dalam kesehariannya, dia selalu ditemani seekor kucing (tepatnya, peri yang mengambil wujud kucing) bernama Nico. Di atas sebuah kapal yang membawanya ke London untuk bertemu ayahnya, gadis itu bertemu dengan seorang pemuda yang menyebut dirinya "Edgar". Edgar sedang mencari harta karun dunia peri yang akan membuktikan bahwa dirinya pemegang gelar Earl of Ibrazel (アール・オブ・イブラゼル). Mengetahui kemampuan Lydia, Edgar pun melibatkan gadis itu dalam pencariannya. Edgar memiliki masa lalu yang kelam, ditambah lagi tujuan hidupnya adalah untuk melakukan suatu aksi balas dendam, namun entah kenapa, dia terlihat punya rasa ketertarikan terhadap Lydia, dan mengangkat Lydia sebagai fairy doctor pribadinya, ketika Edgar sudah resmi mendapatkan gelar Earl of Ibrazel... (taken from hxxp://cobalt.shueisha.co.jp/)

Komentar : Ceritanya bisa dibilang memakai konsep (roman) yang standar, akan tetapi cara penyampaian, terutama dialog antar tokoh (Edgar, Raven, Lydia, Nico, bahkan Kelpie) dibawakan dengan menarik, bahkan sering mengundang senyum. Ditambah dengan latar belakang tentang peri (terutama legenda-legenda peri di Inggris), rasanya akan jadi tantangan tersendiri untuk membuat terjemahan yang 'tepat', antara lain karena referensi yang paling gampang (baca : translasi bahasa Inggris) nyaris nggak (belum) ada. Secara keseluruhan, dari segi popularitas, light novel ini sudah diangkat menjadi drama cd (2 volume), anime (12 episode, yang ceritanya belum mencakup kisah hingga novel terbaru), komik (3 volume, on going), dan sebuah game untuk konsol PS2.

Catatan lain-lain :
(click to show/hide)

  


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: azalea on March 13, 2010, 10:46:15 am
(http://farm4.static.flickr.com/3230/2434217476_bedeed6844.jpg)
Judul   :   Spice and Wolf
Pengarang   :   Isuna Hasekura
Genre   :      adventure, anime, romance, seinen, supernatural
Jumlah Volume   :   14 (List of volumes)
Tahun Penerbitan*    :   February 10, 2006, sampai February 10, 2010
Pemegang Lisensi*   :   ASCII Media Works dan Kadokawa Media
ISBN*   :  ISBN 4-8402-3302-0 [978-4-8402-3302-6] - Released 2006.02.10
Link: www. Spicy-wolf.com

Sinopsis singkat   :   cerita berkisar sekitar Lawrence Craft, dua puluh lima tahun pedagang. Tujuan utamanya dalam hidup adalah untuk mengumpulkan cukup uang untuk memulai toko sendiri, dan dia sudah telah bepergian selama tujuh tahun, sementara mendapatkan pengalaman dalam perdagangan. Suatu malam, ketika berhenti di kota Pasroe, ia menemukan 250 tahun serigala-dewa pagan gadis bernama Horo tidur di keretanya. Dia tampaknya lima belas tahun gadis, kecuali dia memiliki ekor serigala dan telinga. Dia memperkenalkan dirinya sebagai dewi panen kota, yang telah menjaga wilayah diberkati dengan tanaman gandum yang baik selama bertahun-tahun. Meskipun memiliki tanggung jawab untuk mengawasi kota, dia ingin kembali ke tanah airnya di utara disebut Yoitsu, karena ia percaya bahwa penduduk setempat telah meninggalkan masa lalu mereka perjanjian dan karena itu dia tidak lagi terikat pada tanah mereka. Dia membuat kesepakatan dengan Lawrence untuk membawanya serta dalam pertukaran kebijaksanaan dan kemampuan supranatural, tetapi ketika mereka melakukan perjalanan, hakikat-nya menarik perhatian yang tidak diinginkan dari gereja.
Komentar   :   Sudah dirilis anime, game, manga, dan novel terkenal di Amerika. Novelnya terjual sebanyak 3,5 juta copy, 2,2 juta copy terjual di jepang..Dan memenangkan penghargaan SIlver Prize.. ^o^
bagus ceritanya, bagaimana teknik berdagang.. hehehe. like this..

Post AutoMerge: March 16, 2010, 09:48:01 am
(http://hirvine.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/11/to-aru-majutsu-no-index-cover.jpg)

Judul   :   To aru Majutsu no Index(A Certain Magical Index of Prohibited Books )
Pengarang   :   Kazuma Kamachi
Genre   :        Action, Fantasy, Science fiction

Jumlah Volume   :   22
Tahun Penerbitan*    :   April 2004,
Pemegang Lisensi*   :   Dengeki Bunko
ISBN*   :   November 10, 2007-ISBN 978-4-7575-2157-5


Sinopsis singkat   : Kisah diatur dalam sebuah dunia di mana kekuatan supranatural ada melalui ilmu pengetahuan, dan sihir ada melalui agama.

Dalam cerita, Toma Kamijo adalah anak SMU biasa dengan nilai akademik yang mengerikan dan kekuatan yang disebut Bayangkan Breaker. Bayangkan Breaker dapat mengalahkan kekuatan lainnya, tetapi juga melemahkan Kamijo keberuntungan sendiri. Nya Breaker Bayangkan kekuatan yangjavascript:void(0); sangat besar secara harfiah tak terukur, begitu malang Kamijo terdaftar pada tingkat supernatural 0. Kebetulan dia bertemu dengan seorang gadis di putih menggantung di jendela balkon. Gadis mengatakan dia sedang dikejar oleh ahli-ahli sihir, dan Kamijo mengetahui bahwa gadis itu adalah Gereja Inggris kenangan biarawati yang telah secara paksa diganti dengan Indeks-Librorum-Prohibitorum -
teks-teks yang dilarang 103.000 Gereja.

Komentar: dirilis dalam bentuk novel, anime, game, manga..
cerita menarik, di buat versi dari psychic dan versi magic.(http://)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: KyonQchie Lamperouge on March 14, 2010, 11:40:08 am


Judul   :   To aru Majutsu no Index(A Certain Magical Index of Prohibited Books )
Pengarang   :   Kazuma Kamachi
Genre   :        Action, Fantasy, Comedy

Jumlah Volume   :   22
Tahun Penerbitan*    :   April 2004,
Pemegang Lisensi*   :   Dengeki Bunko
ISBN*   :   November 10, 2007-ISBN 978-4-7575-2157-5
]
vote buat novel to aru supaya diterbitin,, asli itu keren banget basic storynya,,
(http://media.animevice.com/uploads/0/3695/186620-120247_picture_36_super_super.png)
Judul   :   Durarara!!
Pengarang   :   Ryohgo Narita, illustrations by Suzuhito Yasuda
Genre   :   Fantasy, Action, Supernatural

Jumlah Volume   :   7 (onoing)
Tahun Penerbitan*    :   April 10, 2004 – ongoing
Pemegang Lisensi*   :    ASCII mEdiaworks (http://www.asciimw.jp")
ISBN*   :  DRRR!! (Published April, 2004, ISBN 4840226466)
           DRRR!!x2 (Published May, 2005, ISBN 4840230005)
           DRRR!!x3 (Published August, 2006, ISBN 4840235163)
           DRRR!!x4 (Published March, 2008, ISBN 4840241864)
           DRRR!!x5 (Published March, 2009, ISBN 4048675958)
           DRRR!!x6 (Published July, 2009, ISBN 4048679058)
           DRRR!!x7 (Published January, 2010, ISBN 4048682768)

Sinopsis singkat   :   Mikado Ryuugamine adalah seorang murid SMA biasa yang menginginkan kehidupan yang tidak biasa. akhirnya dia pindah ke ikebukuro dan bertemu dengan teman masa kecilnya, Masaomi Kida. Kida menjelaskan bahwa mikado harus berhati2 kepada beberapa orang, seprti Shizuo Heiwajima yang mempunyai kekuatan fisik melebihi normal, dan sering melempar vending machine jika sudah ngamuk. Izaya Orihara, seorang informer yang berbahaya, walau wajahnya selalu tersenyum, tapi dia itu type yandere. Kubi no nashi - rider (pengemudi tanpa kepala) sudah menjadi urban legend disitu bahwa ada pengemudi motor yang tidak berkepala dan tidak pernah terkalahkan.
tapi, baru saja dijelaskan, Mikado sudah bertemu dengan kubi no nashi - rider itu, dan besok2nya dia juga bertemu Izaya dan Shizuo yang hampir adu fisik, jika tidak ada pengganggu yang mengajak shizuo berkelahi, sehingga izaya kabur tanpa memperdulikanny~


Komentarmu**    :   INI KEREN EPIC ORIGINAL!
gak tahu harus nulis apa lagi, pokoknya elex nggak akan rugi nerbitin ini, dan animenya sedang ditayangkan di jepang, sehingga rating novel ini semakin naik,,, jadi nggak ada salahnya diterbitin di indo,,
jalan ceritanya tidak pernah membosankan karena tidak berpusat pada mikado saja,, tetapi juga chara2 lain seperti celty, shinra, shizuo, bahkan geng2 otaku yang jarang muncul, tapi sekalinya muncul membuat pembawa WOW.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: KyonQchie Lamperouge on March 15, 2010, 02:07:38 pm
@azalea: yupz,, durarara emang keren,,~~ >/////< shizuo-sama juga~~ ^^v
novel2 yang kamu req juga keren semua,, dan udah di adopt jadi animu semua,, itu berarti novelnya nggak akan mengecewakan,, n_n

elex harusnya lebih memberi perhatian ke light-novel japan yang terkenal dari pada manga2 yang kurang menjual disana,,,
(maa,, kecuali udah ada peningkatan dengan nerbitin kuroshitsuji, PH, maria holic, dll :D )


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: azalea on March 15, 2010, 10:19:49 pm
@azalea: yupz,, durarara emang keren,,~~ >/////< shizuo-sama juga~~ ^^v
novel2 yang kamu req juga keren semua,, dan udah di adopt jadi animu semua,, itu berarti novelnya nggak akan mengecewakan,, n_n

elex harusnya lebih memberi perhatian ke light-novel japan yang terkenal dari pada manga2 yang kurang menjual disana,,,
(maa,, kecuali udah ada peningkatan dengan nerbitin kuroshitsuji, PH, maria holic, dll :D )
kt kk ku, klo novel itu juara, biasanya amerika sk bertindak lebih gesit ngambil film animenya hahaha.. baka test to sokanjuu jg juara 1, ceritanya bgs, cm anime gmbr ga sk hahaha. kekanakan...


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on March 26, 2010, 12:02:29 pm
Friends,
Elex akan memperbanyak menerbitkan novel2 luar negeri so jika ada novel berbahasa Inggris yang menarik bagi kalian, boleh direkomendasi di sini.  :type:
ada yang baca post pertama?
Bahasa Inggris lho :rolleyes:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 26, 2010, 12:13:50 pm
Gpp, ven, akan kuedit post-ku di hal pertama, selain bahasa Inggris akan dicoba utk diajukan juga.
:wink:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on March 26, 2010, 12:18:19 pm
ooh, kalau begitu yo wis  :biggrin:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: azalea on March 26, 2010, 06:44:15 pm
ada yang baca post pertama?
Bahasa Inggris lho :rolleyes:
baca sih soal masalah bahasa inggris tapi maren da minta ijin kog aku, hahah minta ajuin novel jepang juga hehehe ^ ^, makasi yah ELEX


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: corbenik on April 07, 2010, 01:38:04 pm
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/53/Magicalindex.jpg/230px-Magicalindex.jpg)

Judul   :   
To Aru Majutsu no Index
To Aru Kagaku no Railgun(sidestory)
Pengarang   :   Kazuma Kamachi
Genre   :   Action, Shonen, SciFi

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   22++
Tahun Penerbitan*    :   2004-ongoing
Pemegang Lisensi*   :   Dengeki Bunko
ISBN*   :   
4-8402-2658-X
4-8402-2701-2
4-8402-2785-3
4-8402-2858-2
4-8402-3025-0
4-8402-2973-2
4-8402-3205-9
4-8402-3269-5
4-8402-3385-3
4-8402-3428-0
4-8402-3581-3
978-4-8402-3683-6
978-4-8402-3801-4
978-4-8402-3912-7
978-4-8402-4062-8
978-4-8402-4145-8
978-4-04-867086-9
978-4-04-867342-6
978-4-04-867591-8
978-4-04-867897-1
978-4-04-868069-1
978-4-04-868393-7

Sinopsis singkat   :   Di suatu tempat di Jepang, ada sebuah kota bernama Academic City, sesuai namanya, kota ini berfokus pada pendidikan murid-murid, tapi disamping itu, kota ini ternyata juga mengembangkan kemampuan esper pada penghuninya! Dengan berbagai teknologi yang ada di kota ini, dikatakan, kota ini memiliki teknologi 100 tahun lebih maju dibandingkan dunia.
Kisah ini bercerita mengenai seorang pemuda yang tidak memiliki kemampuan esper, suatu ketika seorang biarawati muncul didepannya, dan setelah itu, berbagai kejadian buruk pun menimpanya, pertarungan dengan para penyihir(magician) dan esper terkuat di Academic City!!!
Komentarmu**    :   bagus banget, udah dijadiin anime dan manga, tapi masih belum sejauh/selengkap versi novel


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: LivieLTiN on April 08, 2010, 02:43:34 pm
(http://img687.imageshack.us/img687/294/thedarkestnight.jpg) (http://img687.imageshack.us/i/thedarkestnight.jpg/)
Judul                : The Lord of The Underworld - saga
Jumlah Volume        : 13 volume (12 saga, 1 prequel)
Tahun Penerbitan*    : 2008
Pemegang Lisensi*    : HQN
Genre                : Paranormal - Romance
ISBN*                :   
The Darkest Fire - Prequel ( April 2008, ASIN: B0015Z7WL4)
The Darkest Night   ( May 2008,  ISBN - 13: 978-0373772469)
The Darkest Kiss    ( June 2008, ISBN - 10: 0373772327,ISBN - 13: 978-0373772322)
The Darkest Pleasure( Juli 2008, ISBN - 10: 373773102, ISBN - 13: 978-0373773107)
The Darkest Whisper ( Sept 2009, ISBN - 10: 0373773927,ISBN - 13: 978-0373773923)
The Darkest Passion ( June 2010, ISBN - 10: 0373774559,ISBN - 13: 978-0373774555)
The Darkest Lie     ( Juli 2001, ISBN - 10: 0373774613,ISBN - 13: 978-0373774616)

Sinopsis singkat   :   " Long ago, twelve immortals warriors – each more dangerously seductive than the last -- stole and opened Pandora’s box, unleashing the evil from within.  Now they carry that evil within themselves.  Violence, Pain, Death, Disease, Disaster, Misery, Doubt, Promiscuity, Defeat, Lies, Secrets, and Wrath.  When a powerful enemy returns, they will travel the world in search of a sacred relic of the gods – one that threatens to destroy them all."

Komentarmu**    :  Seductive abizz, sejauh 2 buku yang udagh dibaca kiss ama pleasure, sama-sama seru. tipikal char co yang jengkelin abiz, sok cuek tapi protective banget ama pasangannya, both greek myth sama romance nya..


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: lil-ecchan on July 01, 2010, 05:58:07 pm
(http://koizora.jp/images/img_koizorabook.gif)

Judul   :   Koizora
Pengarang   :   Mika
Genre   :   Coming of age, romance, tragedy

Tahun Penerbitan*    :   2006
Pemegang Lisensi*   :   Starts Publications
ISBN*   :   ISBN 978-4883810451 (book 1), ISBN 978-4883810468 (book 2)

Sinopsis singkat   :   Mika Tahara has just started high school and yearns to fall in love. However, to her dismay, a gal-like boy in her grade, Nozomu, acquires her cell phone number and begins to make frequent calls. When summer vacation starts, one day, Nozomu drunkenly phones her, but Hiro confiscates the phone and converses with her instead. Although Mika does not know who Hiro is, she feels at ease at the sound of his voice and the two befriend each other.
Mika and Hiro agree to meet each other when school starts, and to Mika's shock, Hiro turns out to be the delinquent boy she is afraid of. However, as she understands how gentle he is, they began to fall in love with each other and face a multitude of challenges threatening their relationship, such as Hiro's ex-girlfriend Saki hiring a group of men to rape Mika and continuing to harass her over the phone. An unplanned pregnancy occurs when Mika and Hiro consummate in the school library, and although they are determined to start a family together, a miscarriage brings tragedy to them both.


Komentarmu**    :   Non-fiksi yang paling mengharukan. Cerita tentang seluruh perjuangan Hiro dan Mika untuk bahagia walaupun (terlalu) banyak halangan dapat dengan mudah membuat air mata menetes.

Source for photos of the books: http://koizora.jp/pub.html (well the book has many versions)

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Koizora


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: TheHangedMan on November 27, 2010, 01:54:29 am
Mau request novel-novel dari Carlos Ruiz Zafón. Buku ini aslinya dari bahasa Spanyol, tapi sudah diterjemahkan ke Inggris

(http://i72.photobucket.com/albums/i178/AkiraShiseiten/shadowofthewind.jpg)
Judul   :   The Shadow of the Wind/ La sombra del viento
Pengarang   :  Carlos Ruiz Zafón
Genre   :   Mystery, Romance, Thriller, History

Tahun Penerbitan*    :   2001(Spanyol), 2004 (terjemahan inggris)
Pemegang Lisensi*   :   Planeta (Spanyol),Penguin Books (USA), Weidenfeld & Nicolson & Orion Books (UK)
ISBN*   :   84-08-05793-6

Sinopsis singkat   : Tepat setelah Perang Saudara Spanyol berakhir, ayah Daniel membawanya ke Cemetery of Forgotten Books(Kuburan buku-buku yang terlupakan), tempat rahasia yang menampung judul-judul tua yang terlupakan, dipertahankan dengan penuh cinta oleh beberapa orang terpilih. Berdasarkan tradisi, semua orang yang pertama kali datang ke tempat rahasia ini diperbolehkan mengambil satu buku dan harus menjaganya seumur hidupnya. Daniel memilih sebuah buku berjudul The Shadow of the Wind(Bayangan Angin) oleh Julián Carax. Dalam usahanya mencari buku-buku lain oleh pengarang yang tak dikenal ini, ia bertemu dengan cerita-cerita mengenai pria aneh yang menyebut dirinya Laín Coubert, diambil dari karakter dalam buku yang juga merupakan Setan- yang telah mencari-cari buku-buku Carax selama bertahun-tahun, membeli semuanya dan membakarnya... (dari wikipedia)

Komentarmu**    :  Novel ini novel yang berhasil menggabungkan hampir semua genre cerita. Dari misteri, humor, agama, cinta, thriller, semua ada di satu buku fantastis karya Carlos Ruiz Zafón ini. Narasi yang kompleks dan indah membawa pembacanya memasuki plot cerita dalam yang tak dapat terduga, konflik kecil dan penyelesaiannya yang semakin membawa ke akhir, dan arti yang akan terus diingat. Ini novel yang harus dibaca semua penggemar buku setidaknya sekali. Sudah terjual lebih dari jutaan kopi di seluruh dunia, diterbitkan di 45 negara dan diterjemahkan ke lebih dari 30 bahasa.

(http://i72.photobucket.com/albums/i178/AkiraShiseiten/TheAngelsGame.jpg)
Judul   :   The Angel's Game/ El juego del ángel  
Pengarang   :  Carlos Ruiz Zafón
Genre   :   Mystery, Romance, Thriller, History

Tahun Penerbitan*    :   2008(Spanyol), 2009 (terjemahan inggris)
Pemegang Lisensi*   :   Planeta (Spanyol), Doubleday(US?), Weidenfeld & Nicolson (UK)
ISBN*   :   84-08-08118-0

Sinopsis singkat   : Seorang penulis takkan pernah melupakan pertama kalinya ia mendapatkan beberapa keping koin atau sepatah kata pujian sebagai balasan sebuah cerita. Ia takkan pernah melupakan manisnya penjara kesombongan dalam darahnya, dan dengan kepercayaan jika ia berhasil membuat tak seorang pun membongkar kekurangan bakatnya, mimpi akan sastra akan menyediakan atap diatas kepalanya, hidangan hangat di akhir hari, dan yang paling ia dambakan: namanya tercetak di secarik kertas tak bermutu yang pasti dapat hidup lebih lama darinya. Seorang penulis telah dikutuk untuk meningat saat itu, karena dari situlah ia telah ditakdirkan maut, dan nyawanya memiliki harga. (paragraf pertama dari The Angel's Game)

Komentar: sama seperti yang sebelumnya (biar ga panjang)

(http://i72.photobucket.com/albums/i178/AkiraShiseiten/El_Principe_de_la_Niebla.jpg)
Judul   :   The Prince of Mist/ El Principe de la Niebla
Pengarang   :  Carlos Ruiz Zafón
Genre   :   Mystery, Horor, magic, mystery, adventure

Jumlah Volume    :  1 dari 3 (Seri selanjutnya, The Midnight Palace/El palacio de la medianoche baru akan keluar versi inggrisnya tahun depan)
Tahun Penerbitan*    :   1993(Spanyol), 2010 (terjemahan inggris)
Pemegang Lisensi*   :   Planeta (Spanyol), Little, Brown and Company(US&UK), The Text Publishing Company (Australia)
ISBN*   :   9780061284380

Sinopsis: Hal-hal aneh mulai terjadi ketika Max dan keluarganya pindah ke sebuah rumah menyeramkan dekat laut. Waktu sepertinya melambat, dan bergerak kebelakang. Seekor kucing bermata jahat memerhatikan setiap gerakan mereka. Lalu, dari bayangan masa lalu munculah Prince of Mist (Pangeran kabut). Seorang jahat dengan kekuatan mengambulkan permintaan dan hutang yang harus diselesaikan dalam setahun.

Komentar: Walau novel ini untuk remaja dan pembaca yang lebih muda, deskripsi dan narasi Zafón tetap tidak hilang. Novel ini telah memenangkan beberapa penghargaan termasuk Edebé Literary Prize untuk fiksi remaja dan penghargaan C.C.I.I. di tahun 1994. Juga dinominasikan untuk Best Fictioin for Young Adults oleh yalsa (2010)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on December 25, 2010, 09:30:41 am
Kalau request untuk buku-buku yang sudah tidak dicetak ulang lagi oleh penerbit lainnya bisa tidak? :doa: Kalau boleh kebetulan saya mo request beberapa novel detektif yang sebelumnya diterbitkan oleh saudaranya ELEX (GPU): Trio Detektif, Detektif Cilik, Klub Detektif.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on January 05, 2011, 08:14:49 pm
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5a/FrankHerbert_Dune_1st.jpg) (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5a/FrankHerbert_Dune_1st.jpg)

Judul :   Dune
Pengarang : Frank Herbert
Genre : Fantasy
Tahun Penerbitan* : 1965
Pemegang Lisensi* : Chilton Books
ISBN* :   N/A

Sinopsis singkat :
     Dune adalah novel fiksi ilmiah yang ditulis oleh Frank Herbert, yang diterbitkan pada tahun 1965. Novel ini memenangkan Hugo Award pada tahun 1966, dan Nebula Award untuk novel terbaik. Dune sering disebut sebagai novel fiksi ilmiah terlaris di dunia.
     Dune menceritakan kisah Paul Atreides muda (ahli waris Duke Leto Atreides dan House Atreides) saat ia dan keluarganya menerima kontrol planet padang pasir Arrakis, satu-satunya sumber daya adalah "spice", substansi yang paling penting dan berharga di alam semesta. Cerita ini mengeksplorasi interaksi yang kompleks dan politik multi-lapis, agama, ekologi, teknologi, dan emosi manusia, sebagai kekuatan menghadapi Empire satu sama lain untuk mengendalikan Arrakis dan "spice"nya.
     Herbert menulis lima sekuel untuk novel Dune: Dune Messiah, Children of Dune, God Emperor of Dune, Heretics of Dune, dan Chapterhouse: Dune. Novel pertama juga mengilhami film adaptasi tahun 1984 oleh David Lynch, tahun 2000 mini seri TV fiksi ilmiah dan sekuel tahun 2003, permainan komputer, permainan papan, lagu, dan serangkaian prequels, interquels, dan sekuel yang ditulis bersama dengan Kevin J. Anderson dan anak penulis, Brian Herbert, mulai tahun 1999.

Komentarmu** :
- A must have a read book for children and adult!!!!!


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 06, 2011, 08:24:30 am
Kalau request untuk buku-buku yang sudah tidak dicetak ulang lagi oleh penerbit lainnya bisa tidak? :doa: Kalau boleh kebetulan saya mo request beberapa novel detektif yang sebelumnya diterbitkan oleh saudaranya ELEX (GPU): Trio Detektif, Detektif Cilik, Klub Detektif.
Tergantung, jika lisensinya masih dipegang sodara, yah ga bisa. Ntar coba kutanyakan ke editor Novel

PS: Dune, nice idea ^__^ jadi inget filmnya dulu


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on January 08, 2011, 06:37:46 pm
1. Tergantung, jika lisensinya masih dipegang sodara, yah ga bisa. Ntar coba kutanyakan ke editor Novel

2. PS: Dune, nice idea ^__^ jadi inget filmnya dulu

1. Kutunggu kabarnya ya mas @camo, moga-moga bisa :doa:

2. Kalau filmnya sih totally flapped (karena akting pemainnya biasa-biasa saja) tetapi malah game PCnya yang bersinar lho yaitu:
* Dune (action/adventure, DOS)
* Dune 2 (real time strategy=rts, DOS)
* Dune 2000 (rts, Windows)
* Emperor Battle for Dune (rts, Windows)

FYI, developer Dune 2 s/d Emperor Battle for Dune adalah Westwood Studios lho (developernya Command & Conquer). Dan saya udah main semua gamenya :iloveusign: Untuk menjiwai Dune, mas @camo coba main dulu gamenya (bisa diunduh bebas di internet) pake emulator DOS Box (http://www.dosbox.com) .


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: r.bednarski on January 10, 2011, 01:10:51 pm
Kalo mau Request Light Novel Jepang dimana?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 10, 2011, 03:55:40 pm
Kalo mau Request Light Novel Jepang dimana?
boleh dicoba di sini, nanti akan dipertimbangkan


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: r.bednarski on January 12, 2011, 07:33:44 pm
Judul               :   Infinite Stratos
Pengarang           :   Izuru Yumizuru
Genre               :   Science Fiction,Romance,Comedy,Harem
Jumlah Volume       :   6 - Ongoing
Tahun Penerbitan*   :   31 Mei 2009 - Ongoing
Pemegang Lisensi*   :   Media Factory
ISBN*   :   Volume 1:   978-4-8401-2788-2
            Volume 2:   978-4-8401-2870-4
            Volume 3:   978-4-8401-3086-8
            Volume 4:   978-4-8401-3179-7
            Volume 5:   978-4-8401-3428-6
            Volume 6:   978-4-8401-3516-0
Sinopsis singkat    :   Dekat masa depan, Jepang menemukan dan menciptakan senjata exoskeleton bernama Infinite Stratos (IS). IS memiliki kemampuan perang yang melebihi senjata modern militer sekarang dimana berbagai negara mulai menciptakan IS yang menjadi senjata utama tiap negara. Karena hanya wanita yang bisa mengoperasikan IS, kekuatan sosial masyarakat antara pria dan wanita menjadi rusak dan, sekarang wanita lebih mendominasi kekuatan masyarakat dibandingkan pria. 10 tahun setelah pengenalan IS terhadap dunia, sekali lagi dunia terkejut dengan penemuan baru. seorang anak laki-laki berumur 15 tahun bernama Orimura Ichika diketahui mampu mengoperasikan IS. Karena memiliki bakat tersebut, Ichika dipaksa oleh pemerintah Jepang untuk masuk ke Akademi Infinite Stratos, Sekolah Internasional dimana pilot IS dilatih. Kehidupan sekolah yang sibuk dikelilingi perempuan dimulai.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Yu_Farron on January 18, 2011, 11:25:03 pm
(http://img715.imageshack.us/img715/5746/kinovol1.jpg)

Judul : Kino no Tabi –the beautiful world-
Pengarang : Sigsawa Keiichi
Genre : Adventure, Fantasy

Jumlah Volume : 14 (ongoing)
Tahun Penerbitan : Maret 17, 2000 – ongoing
Pemegang Lisensi : ASCII MEDIAWORKS / Dengeki Bunko  

Sinopsis singkat : Kino adalah seorang pengembara. Dengan motornya, Hermes, Kino mengembara keliling dunia. Sebagai seorang pengembara, banyak hal yang Kino temui diperjalanan, kadang ia disukai, dan tak jarang pula ia dibenci.

Komentar : Perjalanan Kino dari satu negeri ke negeri lainnya menarik untuk diikuti. Tak sedikit hikmah yang dapat dipetik dari novel ini.
Ada animenya, dan selain di Jepang, light novel ini juga sudah diterbitkan di Amerika, Korea, dan Jerman.
Di Jepang, light novelnya sudah terjual sebanyak 5.6 juta copy.



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: arima_yuki on March 06, 2011, 03:26:38 am
(http://www.scan-manga.com/img/volume/The_Legend_of_Sun_Knight_1_9596.jpg)

Judul : Legend of Sun Knight
Pengarang : Yu Wo
Genre : Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Historical, Shoujo 

Jumlah Volume : 7 (ongoing)
Tahun Penerbitan : 2007 – ongoing
Pemegang Lisensi : Angel Publishing Co. Ltd
ISBN :
vol 1 - 9789868352902
vol 2 - 9789866688010
vol 3 - 9789866688096
vol 4 - 9789866688195
vol 5 - 9789866688546
vol 6 - 9789866688744

Sinopsis singkat : Sun Knight adalah pemimpin dari 12 Holy Knight dan juru bicara the God of Light. Dia selalu terlihat bersinar dan mengucapkan hal-hal yang baik. Tapi bagaimana kalau kepribadiannya yang sebenarnya merupakan kebalikannya?

Komentar : Benar-benar lucu, menghibur dan seru. Adegan pertarungannya dan mode flash back dari Sun Knight ke gurunya betul-betul pas. Apalagi ternyata setiap Knight punya permasalahan kepribadian masing-masing yang nggak kalah anehnya dengan Sun Knight. Bacaan yang patut untuk dikoleksi selain dibaca berulang-ulang.


Title: Request JUDUL NOVEL
Post by: arizu on March 10, 2011, 02:08:37 pm
request dong...
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/4a/Bakemonogatari_Up.png/230px-Bakemonogatari_Up.png)
judul :Bakemonogatari
pengarang: Nishio ishin
genre :Romance, Occult detective, Comedy
pemegang lisensi: Kodansha
jumlah volume : 2 (bakemonogatari), 1 (kizumonogatari) , 2 (nisemonogatari) , dan 8 dari seri Monogatari lainya.
tahum penerbitan : 2006 - on going.
judul series:
1. bakemonogatari (released November 1, 2006 dan December 1, 2006)
2. kizumonogatari (released May 7, 2008)
3. nisemonogatari released September 1, 2008 dan June 10, 2009)
4. nekomonogatari released July 28, 2010 dan October 24, 2010)
5. kabukimonogatari(released December 24, 2010)
6. hanamonogatari (will be release on March 2011)
7. otorimonogatari (will be release on June 2011)
8. onimonogatari (will be release on September 2011)
9. koimonogatari (will be release on December 2011)
sinopsis:
Koyomi Araragi,  siswa SMA kelas tiga yang baru saja selamat dari serangan vampir, dan menemukan dirinya harus berurusan dengan segala macam penampakan, dewa, hantu, binatang mitologis, dan roh lainnya demi dapat mengembalikan dirinya menjadi manusia normal kembali.
ISBN :
ISBN 978-4062836029(bakemonogatari vol 1)
ISBN 978-4062836074(bakemonogatari vol 2)
ISBN 978-4062836630(kizumonogatari)
ISBN 978-4062836791(nisemonogatari vol 1)
ISBN 978-4062837026(nisemonogatri vol 2)
ISBN 978-4062837484(nekomongatari vol 1)
ISBN 978-4-06-283758-3(nekomonoatari vol 2)
ISBN 978-4-06-283767-5(kabukimonogatari)



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: bagalicious on April 29, 2011, 09:32:26 pm
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/513HN05J10L._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU01_.jpg)

Judul : megan meade's guide to the mcgowan boys
Pengarang : Kate Brian
Genre: Young Adult
Hardcover: 272 pages
Publisher: Simon & Schuster Children's Publishing (October 1, 2005)
Language: English
ISBN-10: 9781416900306
ISBN-13: 978-1416900306
ASIN: 1416900306

Synopsis : Grade 7-10–Megan Meade, 16, is a soccer star whose parents are military lifers. When her mother and father are again stationed overseas, she decides to stay with family friends in Boston. She is immediately overwhelmed by the seven McGowan boys, each of whom embodies a stereotype, e.g., genius, jock, rebel, etc. Shockingly, Megan falls for Evan, Mr. Popular. Also shockingly, Evan has a mean girl girlfriend, Hailey, who is trying to make Megan's life miserable. Will Megan become the team's starter? Will Evan fall for her charms? Will readers care? The answers to these questions are pretty obvious. The book is just average with stock characters, pedestrian writing, and a plot that teens have read a million times. Only the most undiscriminating romantic-comedy readers will be interested.–Amy Patrick, New York Public Library


Post AutoMerge: April 29, 2011, 09:37:28 pm
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/41WG6WSHdPL.jpg)

Judul : Hush Hush
Pengarang : Becca Fitzpatrick
ISBN 1416989412 (ISBN13: 9781416989417)
characters : Nora Grey, Patch Cipriano, Vee Sky, Marcie Millar, Rixon
setting : Coldwater, Maine (United States)
literary awards : Goodreads Choice Award Nominee for Young Adult Series (2009), ALA Teens' Top Ten (2010)

Synopsis : For Nora Grey, romance was not part of the plan. She's never been particularly attracted to the boys at her school, no matter how much her best friend, Vee, pushes them at her...until Patch comes along.
With his easy smile and eyes that seem to see inside her, Nora is drawn to him against her better judgment, but after a series of terrifying encounters, Nora's not sure whom to trust. Patch seems to be everywhere she is, and to know more about her than her closest friends. She can't decide whether she should fall into his arms or run and hide. And when she tries to seek some answers, she finds herself near a truth that is far more unsettling than anything Patch makes her feel.
For Nora is right in the middle of an ancient battle between the immortal and those that have fallen - and when it comes to choosing sides, the wrong choice will cost her life.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on April 29, 2011, 09:54:09 pm
Hush Hush udah diterbitkan Ufuk Press.
 http://www.goodreads.com/book/show/7361743-hush-hush (http://www.goodreads.com/book/show/7361743-hush-hush)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: bagalicious on April 30, 2011, 11:49:41 am
oww udah ya sis, okeh thanks for the info  :beerchug:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Nadia07 on May 22, 2011, 12:22:56 am
(http://www.publishersweekly.com/photo/214252-goth_20novel.jpg)

Judul   :   GOTH
Pengarang   :   Otsuichi
Genre   :   Drama, Sci-Fi, Mystery, Thriller

Tahun Penerbitan*    :   7 Oktober 2008 (versi Amerika dan Inggrisnya)
Pemegang Lisensi*   :   Kandokawa Shoten (Jepang) Tokyopop (Inggris)
ISBN*   :   1-4278-1137-7 (ISBN itu apa? Aku nemu dari keterangannya ini  :dunno: )


Sinopsis singkat   :   Menceritakan kisah tentang 2 orang remaja SMA yaitu 'Boku' (yang artinya aku, karena sejak awal cerita hingga akhir namanya tidak disebutkan) dan Morino Yoru yang memiliki minat yang sama, yaitu menyelidiki kasus pembunuhan yang mengerikan. Dengan catatan, si tokoh utama (boku) sejak awal bertemu dengan Yoru Morino, ia ingin sekali melihat Yoru meninggal didepan matanya.  :shocked:  :grin:  :mikir:
 
Komentarmu**    :   Novel yang terdiri dari 6 cerita pendek ini, jalan ceritanya tidak mudah untuk ditebak, sehingga membuat pembaca semakin penasaran dengan cerita kedua tokoh utama ('boku' dan Morino Yoru). Selain itu novel ini juga sudah tidak diragukan lagi ceritanya setelah mendapatkan penghargaan Honkaku Mystery Grand Prize tahun 2003 , selain itu novel ini juga sudah di hadirkan dalam bentuk komik dan film live action dengan judul (film) GOTH: Love of Death. Dan rencananya, novel ini juga akan di angkat sebagai live action versi Amerikanya oleh pihak Fox Atomic yang akan disutradarai oleh JT Petty (maklum, tau karena liat sinopsis awalnya  :grin: )


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: jeanne on July 11, 2011, 06:59:32 pm
Mau request novel karya JRR Tolkien (semoga diterbitin ><)

(http://i55.tinypic.com/4rxrtg.jpg)

Judul   :   Tales from the Perilous Realm
Pengarang   :   J.R.R. Tolkien (Author), Alan Lee (Illustrator)
Genre   :   Fantasy, Compilation

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   ..........
Tahun Penerbitan*    :   1997
Pemegang Lisensi*   :   HarperCollins
ISBN*   :      9780007257546

Sinopsis singkat   :   
-"Farmer Giles of Ham", a short story about an English farmer who encounters a dragon. Tolkien's title page, written in Latin, is missing from this edition. Garm, previously drawn by Pauline Baynes as a greyhound, is now drawn by Alan Lee as a Mastiff.

-"Smith of Wootton Major", another short story, set partly in Faerie and partly in the area near Oxford.

-"Leaf by Niggle", a highly allegorical short story often (including here) published in tandem with the essay "On Fairy-Stories" as Tree and Leaf.

-"The Adventures of Tom Bombadil", a collection of poems claiming to be "of hobbit origin" (and the only item in the compilation that is directly related to Middle-earth and The Lord of the Rings).

-"Roverandom", a novella (longer than the rest, shorter than The Hobbit) which is added as part of the newest edition (illustrated by Alan Lee).

Komentarmu**    :   Selain pengarangnya yg udah pasti kita tau J R R. Tolkien, novel ini juga dilengkapi dengan ilustrasi cantik Alan Lee (award-winning artist). jadi bener2 mantap buat dibaca & koleksi pastinyaaa ^_^


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: ChaKill on August 15, 2011, 11:07:53 pm
(http://www.baka-tsuki.org/project/images/b/b2/BTS_vol_01_000a.jpg)(http://www.baka-tsuki.org/project/images/8/89/BTS_vol_02_000a.jpg)(http://www.baka-tsuki.org/project/images/3/3c/BTS_vol_03_000a.jpg)
(http://www.baka-tsuki.org/project/images/9/93/BTS_vol_03.5_000a.jpg)(http://www.baka-tsuki.org/project/images/d/d5/BTS_vol_04_000a.jpg)(http://www.baka-tsuki.org/project/images/3/3b/Bts6_0000a.jpg)

Judul       : Baka to Test to Shōkanjū
Pengarang   : Kenji Inoue
Genre      : komedi, parodi, fantasi

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja) : masih lanjut/berlangsung
Tahun Penerbitan* : 25  April 2009 – masih lanjut/berlangsung
Pemegang Lisensi* : Enterbrain
ISBN*   :      
Baka to Test to Shōkanjū 1 ISBN 978-4-7577-3329-9 (29 Januari 2007)
Baka to Test to Shōkanjū 2 ISBN 978-4-7577-3505-7 (28 April 2007)
Baka to Test to Shōkanjū 3 ISBN 978-4-7577-3682-5 (30 Agustus 2007)
Baka to Test to Shōkanjū 3.5 ISBN 978-4-7577-3979-6 (30 Januari 2008)
Baka to Test to Shōkanjū 4 ISBN 978-4-7577-4236-9 (30 Mei 2008)
Baka to Test to Shōkanjū 5 ISBN 978-4-7577-4518-6 (29 November 2008)
Baka to Test to Shōkanjū 6 ISBN 978-4-7577-4827-9 (30 April 2009)
Baka to Test to Shōkanjū 6.5 ISBN 978-4-7577-5040-1 (29 Agustus 2009)
Baka to Test to Shōkanjū 7 ISBN 978-4-04-726195-2 (26 Desember 2009)
Baka to Test to Shōkanjū 7.5 ISBN 978-4-0472-6313-0 (27 Februari 2010)
Baka to Test to Shōkanjū 8 ISBN 978-4-04-726727-5 (30 Agustus 2010)
Baka to Test to Shōkanjū 9 ISBN 978-4-04-727031-2 (29 Januari 2011)
Baka to Test to Shōkanjū 9.5 ISBN 978-4-04-727332-0 (30 Juni 2011)

Sinopsis singkat : Bercerita tentang Akihisha Yoshii yang bersekolah di tempat yang membedakan murid-muridnya berdasarkan nilai akademisnya. Selain itu sekolah ini mempunyai sistem istemewa yang bisa membuat para siswa memanggil Shōkanjū (mahluk) dan kekuatan masing-masing Shōkanjū ditentukan oleh seberapa besar nilai yang diperoleh oleh sang siswa. Shōkanjū dapat digunakan untuk bertempur melawan kelas lain untuk merebut fasilitasnya.

Karena Akihisha Yoshii memang bodoh, maka dia ditempatkan di kelas F, kelas yang kondisi fasilitasnya paling buruk dan berisi orang-orang yang nilai akademisnya rendah. Bersama dengan teman-temannya, Yuuji Sakamoto yang tingkat intelejensinya sama dengan Akihisha, Hideyoshi Kinoshita si Pretty Boy yang selalu dianggap cewek, Kouta Tsuchiya si me5um yang tak tahan godaan, Minami Shimada dan Mizuki Himeji yang sama-sama menyukai Akihisha, Akihisha menjalani hidupnya dengan penuh kekonyolan.
Komentarmu** : novelnya luchu n menarik. Udah diangkat jadi anime n komik. Animenya sendiri sekarang sudah sampe season 2. saya sudah menikmati light novel, manga, n animenya n smuanya menarik n membuat tertawa^^.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on September 14, 2011, 02:47:00 pm
Mau request judul-judul untuk CLASSIC TALES

Judul : A Christmas Carol
Pengarang : Charles Dickens
Sinopsis singkat:
A Christmas Carol adalah sebuah novel karya penulis Inggris bernama Charles Dickens yang pertama kali diterbitkan oleh Chapman & Hall pada tanggal 17 Desember 1843. Cerita ini mengisahkan transformasi ideologis, etis, dan emosional si suram dan pelit Ebenezer Scrooge setelah kunjungan gaib dari Jacob Marley (temannya yang sudah meninggal) dan Hantu Natal Masa Lalu, Sekarang, dan belum datang. Novel ini telah dicetak ulang dan difilmkan berkali-kali.

PS: * ceritanya sangat menginspirasi meskipun bertema Natal akan tetapi saya rasa ceritanya bisa diterima oleh semua kalangan


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on September 16, 2011, 02:26:36 pm
Ummm... ELEX sudah menerbitkan Kumpulan Dongeng Grimm Bersaudara. Jadi mau request kumpulan dongeng dari Hans Christian Andersen :doa:

(click to show/hide)

PS: * karena dongeng maka target pembacanya bisa semua usia dan tentunya orang tua tidak berkeberatan membelikan anaknya dongeng untuk dibacakan sebelum tidur...


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on September 23, 2011, 03:03:42 pm
Mau request lagi novel-novel untuk CLASSIC TALES :doa:

Judul : The Wonderful Wizard of Oz
Pengarang : L. Frank Baum
Genre : Fantasy
Tahun Penerbitan : 1900
Pemegang Lisensi : George M. Hill Company (Public Domain sejak 1956)
Sinopsis singkat : Dorothy dan anjingnya TOTO tiba-tiba saja terbawa angin ke sebuah dunia baru bernama OZ. Untuk bisa pulang ke tempat asalnya dia mesti bertemu dengan Wizard of Oz. Dalam perjalanannya dia bertemu dengan banyak musuh dan teman (TinMan Woddman, Cowardly Lion, Scarecrow). Btw, Oz ini juga menjadi sumber inspirasi penulis Lord of the Rings, Chronicles of Narnia dan Harry Potter.

Judul : Tales of Mystery & Imagination
Pengarang : Edgar Allan Poe
Genre : Fantasy dan Mystery
Tahun Penerbitan : 1900
Pemegang Lisensi : Geoffrey Newnes Ltd (kalau tidak salah)
Sinopsis singkat : Karya pertama Edgar Allan Poe yang menjadi karya besarnya berisi kumpulan cerita:
* William Wilson
* The Gold Bug
* The Fall Of The House Of Usher
* The Masque Of The Red Death
* The Cask Of Amontillado
* A Descent Into The Maelström
* The Pit And The Pendulum
* The Purloined Letter
* Metzengerstein
* The Murders In The Rue Morgue
* The Telltale Heart
Beberapa produksi film Hollywood mengikuti, khususnya dari tahun 1960 sampai sekarang, seperti The Raven, The Fall of the House of Usher, The House of Usher, dan The Pit and the Pendulum di antaranya.

Judul : Frankenstein
Pengarang : Mary Shelley
Genre : Fantasy dan Mystery
Tahun Penerbitan : 1818
Pemegang Lisensi : Lackington, Hughes, Harding, Mavor & Jones
Sinopsis singkat : Cerita dibuka dengan ditemukannya Viktor Frankenstein yang pingsan. Setelah siuman dia pun menceritakan kisahnya. Ceritanya seputar penciptaan monster olehnya yang rupanya menjadi "senjata makan tuan". Frankenstein telah diadaptasi beberapa kali menjadi film layar lebar.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on September 23, 2011, 03:19:29 pm
di sini buku The Wizard of Oz diterbitkan Atria, dan terjemahannya udah bagus & memuaskan :)



sekalian rekues ah...

Judul: The Princess Bride
Pengarang: William Goldman
Genre: Fantasi/Komedi/Roman
Tahun Penerbitan: 1973
Pemegang Lisensi:  Harcourt Brace (USA)
ISBN: 0-345-41826-3

Sinopsis:
Ini adalah buku tentang petarung, pemain pedang, bajak laut, cinta sejati, racun, siksaan, balas dendam, keberanian, rasa sakit, kekuatan, wanita yang paling cantik, ular, laba-laba, para pengecut, pengejaran, pelarian, kebohongan, kebenaran, keajaiban.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Princess_Bride (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Princess_Bride)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: hertiningrum on September 25, 2011, 04:38:23 pm
Judul   :   Lady of Scandal
Pengarang   :   Tina Gabrielle
Genre   :   Historical Romance

Tahun Penerbitan   :   2009
ISBN  :   420108484

Sinopsis singkat   :    Victoria Ashton has intelligence and ambition - qualities of little value to most marriage-minded gentlemen of the ton. Her own father has no idea of Victoria's hidden life as an anonymous trader in London's stock market. But her hopes of independence are shattered when her father's enemy, Blake Mallorey, assumes Charles Ashton's debts and presents Victoria with a stark choice: live with him as his mistress for one year, or condemn her family to bankruptcy. For years Blake has dreamed of justice, and his scheme becomes all the sweeter when he sees the beauty that Victoria has become. Scoundrel he may be, but Blake will not force anyone into his bed. He intends to entice Victoria, one wicked kiss at a time. But with a woman as spirited and sensual as Victoria, seduction works both ways - and a plan rooted revenge can blossom into a scandalous passion...
Komentar   :  Ini buku pertama dari “A Perfect Scandal” yang sudah diterbitkan oleh elexmedia, tolong buku ini diterjemahkan juga ya


Post AutoMerge: September 25, 2011, 04:48:39 pm
The Naked Baron (Naked Nobility, #2)
by Sally MacKenzie
The Naked Marquis (Naked Nobility, #3)
by Sally MacKenzie
The Naked Earl (Naked Nobility, #4)
by Sally MacKenzie
The Naked Viscount (Naked Nobility, #5)
by Sally MacKenzie
The Naked Gentleman (Naked Nobility, #6)
by Sally MacKenzie
The Naked King (Naked Nobility, #7)
by Sally MacKenzie

tolong dilanjutkan serial dari "The Naked Duke"
berhubung keterangannya terlalu panjang, bisa dilihat di http://www.goodreads.com/series/51579-naked-nobility (http://www.goodreads.com/series/51579-naked-nobility)
terimakasih


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on September 26, 2011, 02:13:03 pm
Sip, rekues2nya sudah disampaikan ke editor2nya ya :wink: Thank you utk masukan2 judulnya


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: HaekelAki on October 14, 2011, 09:05:11 pm
Judul: Seitokai no Ichizon 生徒会の一存
Pengarang: Aoi Sekina (author) Kira Inugami (illustrator)
Genre: Slice of life, comedy

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja): 9 volume + 5 spesial
Tahun Penerbitan: 2008-sekarang
Pemegang Lisensi: Fujimi Shobo
ISBN:
Vol 1 生徒会の一存 ISBN 978-4-8291-3252-4
Vol 2 生徒会の二心 ISBN 978-4-8291-3278-4
Vol 3 生徒会の三振 ISBN 978-4-8291-3313-2
Vol 4 生徒会の四散 ISBN 978-4-8291-3366-8
Vol 5 生徒会の五彩 ISBN 978-4-8291-3390-3
Vol 6 生徒会の六花 ISBN 978-4-8291-3417-7
Vol 7 生徒会の七光 ISBN 978-4-8291-3468-9
Vol 8 生徒会の八方 ISBN 978-4-8291-3529-7
Vol 9 生徒会の九重 ISBN 978-4-8291-3572-3

Spc 1 生徒会の日常 ISBN 978-4-8291-3328-6
Spc 2 生徒会の月末 ISBN 978-4-8291-3440-5
Spc 3 生徒会の火種 ISBN 978-4-8291-3498-6
Spc 4 生徒会の水際 ISBN 978-4-8291-3611-9
Spc 5 生徒会の木陰 ISBN 978-4-8291-3647-8

Sinopsis singkat:
Cerita ini mengisahkan tentang kehidupan seorang cowok bernama Ken Sugisaki, dan 4 orang cewek (Kurimu Sakurano, Chizuru Akaba, Minatsu Shiina, Mafuyu Shiina) dalam satu ruang student council (id: OSIS). Penuh dengan berbagai komedi dan parodi dari kehidupan anim_anga otaku.
Tahun 2009, judul ini pernah diadaptasi menjadi serial anime televisi, dan proyek anime berikutnya sedang dalam pengerjaan.
Tiga tahun terakhir, Seitokai no Ichizon dimasukkan dalam predikat Kono Light Novel ga Sugoi! (This Light Novel is Amazing!) (http://en.wikipedia.org/wiki/Kono_Light_Novel_ga_Sugoi!), pada peringkat 7, 5, dan 7 secara berurutan.

Komentarmu:
Salah satu light novel yang disukai banyak orang di Jepang, ditambah adaptasi anime yang sangat menarik, membuat light novel ini pantas menjadi pertimbangan untuk bisa terbit di Indonesia. Walaupun ada beberapa parodi kehidupan otaku di dalamnya, bukan berarti light novel ini tidak menarik bagi orang awam, justru membuat mereka lebih penasaran tentang kehidupan otaku dan mencarinya.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: choco8ars on October 29, 2011, 09:52:12 am
ikutan rekues, lagi demen bgt ma YA fantasi =)

(http://i155.photobucket.com/albums/s296/chindil/Books%20Cover/wishlist2/7008041.jpg)
Judul     :   The Ghost and The Goth
Pengarang :   Stacey Kade
Genre     :   Romance, Fantasy, Contemporary, Young Adult

Jumlah Volume           :   3 (trilogy)
Tahun Penerbitan*    :   2011
Pemegang Lisensi*   :   Hyperion Book CH
ISBN*   :   1423134672 (ISBN13: 9781423134671)

Sinopsis singkat   :
(from goodreads)
Alona Dare–Senior in high school, co-captain of the cheerleading squad, Homecoming Queen three years in a row, voted most likely to marry a movie star… and newly dead.

I’m the girl you hated in high school. Is it my fault I was born with it all-good looks, silky blond hair, a hot bod, and a keen sense of what everyone else should not be wearing? But my life isn’t perfect, especially since I died. Run over by a bus of band geeks—is there anything more humiliating? As it turns out, yes—watching your boyfriend and friends move on with life, only days after your funeral. And you wouldn’t believe what they’re saying about me now that they think I can’t hear them. To top it off, I’m starting to disappear, flickering in and out of existence. I don’t know where I go when I’m gone, but it’s not good. Where is that freaking white light already?

Will Killian–Senior in high school, outcast, dubbed “Will Kill” by the popular crowd for the unearthly aura around him, voted most likely to rob a bank…and a ghost-talker.

I can see, hear, and touch the dead. Unfortunately, they can also see, hear and touch me. Yeah, because surviving high school isn’t hard enough already. I’ve done my best to hide my “gift.” After all, my dad, who shared my ability, killed himself because of it when I was fifteen. But lately, pretending to be normal has gotten a lot harder. A new ghost—an anonymous, seething cloud of negative energy with the capacity to throw me around—is pursuing me with a vengeance. My mom, who knows nothing about what I can do, is worrying about the increase in odd incidents, my shrink is tossing around terms like “temporary confinement for psychiatric evaluation,” and my principal, who thinks I’m a disruption and a faker, is searching for every way possible to get rid of me. How many weeks until graduation

(http://i155.photobucket.com/albums/s296/chindil/Books%20Cover/wishlist2/9504214.jpg)
Judul     :   The Queen of The Death
Pengarang :   Stacey Kade
Genre     :   Romance, Fantasy, Contemporary, Young Adult

Jumlah Volume           :   3 (trilogy)
Tahun Penerbitan*    :   2011
Pemegang Lisensi*   :   Hyperion Book CH
ISBN*   :   1423134672 (ISBN13: 9781423134671)
Sinopsis singkat   :
(from goodreads)
After being sent back from the light, Alona Dare - former homecoming queen, current Queen of the Dead - finds herself doing something she never expected: working. Instead of spending days perfecting her tan by the pool (her typical summer routine when she was, you know, alive), Alona must now cater to the needs of other lost spirits. By her side for all of this - ugh - “helping of others” is Will Killian: social outcast, seer of the dead, and someone Alona cares about more than she’d like.


Before Alona can make a final ruling on Will’s “friend” or “more” status, though, she discovers trouble at home. Her mom is tossing out Alona’s most valuable possessions, and her dad is expecting a new daughter with his wicked wife. Is it possible her family is already moving on? Hello! She’s only been dead for two months! Thankfully, Alona knows just the guy who can put a stop to this mess.


Unfortunately for Alona, Will has other stuff on his mind, and Mina, a young (and beautiful) seer, is at the top of the list. She’s the first ghost-talker Will’s ever met—aside from his father—and she may hold answers to Will’s troubled past. But can she be trusted? Alona immediately puts a check mark in the “clearly not” column. But Will is - ahem - willing to find out, even if it means leaving a hurt and angry Alona to her own devices, which is never a good idea.


Packed with romance, lovable characters, and a killer cliffhanger, Queen of the Dead is the out-of-this-world sequel to The Ghost and the Goth.

Komentarmu**    :
Because the cover is interesting and personal reason xD
Ngga pernah baca bukunya, tapi baca resensinya aja dari goodreads dan liad reviewnya jadi tertarik. Mirip seperti perfect chemistrynya simone elkeles plus bumbu fantasy, tentang cewe perfect yang meninggal terlalu cepat dan jadi hantu, dan ketemu dengan cowo goth yang dijauhi semua org dan bisa liad hantu. Bisa ketebak mereka pasti saling naksir, cuma pasti berliku2 cerita cintanya karena cerita ini trilogy.

(ps : kalo misal bisa diterbitin, bisakah pakai kover aslinya? =p makasiiih~)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: dyah.hapsari on November 27, 2011, 11:55:44 am
Judul   :   The Lives of SungKyunKwan Confucian Scholars
Pengarang   :   Jung Eon Gweol
Genre   :  Korean Historical Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  sejauh ini sudah ada 2
Tahun Penerbitan*    :   -
Pemegang Lisensi*   :   -
ISBN*   :   -

Sinopsis singkat   :   tidak ada... maaf ya.
Komentarmu**    :   saya request penerbitan novel ini karena sudah lama ga ada novel fictional historical romance yang settingnya Kekaisaran Cina/ Korea/ Jepang... Ya pokoknya yang jenis2nya Putri Huan Zhu.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Cecaniah on January 12, 2012, 03:05:42 pm
(http://www.baka-tsuki.org/project/images/c/c0/Shinrei_Tantei_Yakumo_1.jpg)

Judul   :   Shinrei Tantei Yakumo / Psychic Detective Yakumo
Pengarang   :  Manabu Kaminaga( ilustrasi oleh Katou Akatsuki)
Genre   :   Horor, misteri, supernatural. romance

Jumlah Volume   :   8 volume(ongoing)
Tahun Penerbitan    :   2004
Pemegang Lisensi   :   Nihon Bungeisha
ISBN  :   ISBN-10: 4835583442, ISBN-13: 978-4835583440(vol 1)

Sinopsis singkat   : Three friends from university, drunken, decided for a test of courage in the adandoned "haunted" building behind their university. They didn't wish for it, but they encountered a ghost?! Or?...
For the sake of a friend possessed by a ghost, a young college student Ozawa Haruka visits her university's Movie Research Club. Haruka finds inside a young man - Saitou Yakumo, who is believed to have psychic powers. The two of them begin investigate the weird occurences that are happening around Haruka's friends together, as Haruka is convinced that Yakumo is just a fake psychic. Will they be able to find the culprit who murdered the person possessing Haruka's friend before he kills all of the friends who visited the adandoned building and Haruka as well? All in all, Haruka finds out that this young man is the real deal! Yakumo's red left eye can see what others cannot - the spirits of the dead. With this power and mostly Yakumo's great people perception they're solving this confusing, un-earthly case.
This case is just the start of the string of incidents happening around them. And Haruka is unlucky enough to get involved and then she always brings new cases to Yakumo, just to his annoyance!


Komentarmu    :   Ceritanya realistis, cara pemecahan masalah juga keren, dan juga sesuatu yang membuat penasaran itu sebenarnya masa lalu si detektif sendiri. Horor yang ada juga bukan untuk membuat takut, saya aja yg anti hal-hal seperti itu jadi suka, tp tidak kehilangan sisi misterinya.
Saya berharap banget kalau novel ini diterbitkan dan pasti banyak menarik minat pembaca.
Ini juga ada cerita spesialnya, judulnya secret files-kizuna, moga kalo diterbitin ga lupa diikutin juga..


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Lee on January 12, 2012, 05:38:01 pm
Request Pertama
Gambar cover : http://www.shannaswendson.com/Resources/onceuponcopy1b.jpeg (http://www.shannaswendson.com/Resources/onceuponcopy1b.jpeg)
Judul   :   Once Upon Stilettos (lanjutan Enchanted, Inc.)
Pengarang   :   Shanna Swendson
Genre   :   Fantasy

Tahun Penerbitan*    :   2006
Pemegang Lisensi*   :   Ballantine Books
ISBN*   :   ISBN 978-0345481276

Sinopsis singkat   :   Katie Chandler’s life is pure magic -- literally. As an executive assistant at Magic, Spells, and Illusions, Inc., she’s seen more than her share of fantastical occurrences. A mere Manhattan mortal, Katie is no wizard, but she’s a wiz at exposing “hokum” pocus, cloaked lies, and deceptive enchantments. And she’s fallen under the all-too-human spell of attraction to Owen, a hunky wizard and coworker. Owen, however, is preoccupied. Someone has broken into his office and disrupted top-secret files, and it reeks of an inside job. CEO Merlin (yes, the Merlin) and taps Katie and her special ability to uncover the magical mole.
Keeping her feelings in check while sleuthing alongside Owen, Katie is shocked to discover that her immunity to magic is waning, putting her in grave danger. Soon she’s surrendering to the charms and enchantments of everyone and everything around her, including a killer pair of red stilettos. Katie must now conjure up her natural instincts to get to the bottom of the break-in, regain her power, and win the wizard of her dreams.
Komentarmu**    :  belum baca sich, tapi penasaran karena saya udah baca yang Enchanted :D


Request Kedua
Gambar cover : http://www.shannaswendson.com/Resources/damselb.jpegg (http://www.shannaswendson.com/Resources/damselb.jpegg)
Judul   :   Damsel Under Stress (lanjutan Once Upon Stilettos)
Pengarang   :   Shanna Swendson
Genre   :   Fantasy

Tahun Penerbitan*    :   2007
Pemegang Lisensi*   :   Ballantine Books
ISBN*   :   ISBN 978-0345492920

Sinopsis singkat   :   At last, Owen Palmer, the dreamboat wizard at Magic, Spells, and Illusions, Inc., has conjured up the courage to get Katie Chandler under the mistletoe at the office holiday party. But just when it looks like Katie has found her prince, in pops her inept fairy godmother, Ethelinda, to throw a wand into the works. Ehtelinda’s timing couldn’t be worse. A plot hatched by MSI’s rogue ex-employees, Idris and his evil fairy gal pal Ari, threatens to expose the company’s secrets ­ and the very existence of magic itself. Even worse, it could also mean the end of Katie’s happily-ever-after.

Now Katie and Owen must work side by side (but alas, not cheek to cheek) to thwart the villains’ plans. Braving black-magic-wielding sorceresses, subway-dwelling dragons, lovelorn frog princes, and even the dreaded trip to meet Owen’s parents at Christmas, Katie and her beau are in a battle to beat Idris at his own sinister game. All mischief and matters of the heart will come to a head at a big New Year’s Eve gala, when the crystal ball will drop, champagne will pour, and Katie will find herself truly spellbound.
Komentarmu**    :  belum baca sich, tapi penasaran karena saya udah baca yang Enchanted :D


Request Ketiga
Gambar cover : http://www.shannaswendson.com/donthex.html (http://www.shannaswendson.com/donthex.html)
Judul   :   Don't Hex with Texas (lanjutan Damsel Under Stress)
Pengarang   :   Shanna Swendson
Genre   :   Fantasy

Tahun Penerbitan*    :   2008
Pemegang Lisensi*   :   Ballantine Books
ISBN*   : ISBN 978-0345492937

Sinopsis singkat   :   Katie Chandler has fled fast-paced Manhattan and returned home to a simpler life, working at her family’s feed-and-seed store in Cobb, Texas. Leaving the sexy wizard Owen Palmer to battle his demons in the magical realm may have been a selfless gesture—after all, Katie seemed to attract evil, which only made Owen's job a lot harder—but now it seems like trouble has followed her home. And despite the fact that Merlin, Katie’s old boss at Magic, Spells, and Illusions, Inc., has assured her that Cobb is free of enchantment, magically speaking, Katie begins to notice curious phenomena.

Soon Cobb is being plagued by a series of unexplainable petty crimes and other devilish mischief, and after her experiences in Manhattan, Katie knows "unauthorized magic" when she sees it. As this new dark magic strikes deep in the heart of Texas, Owen appears (literally) to investigate. Now Katie’s friends and family must show the bad guys why it’s bad luck to hex with Texas, while Katie and Owen combine their strengths like never before to uncover a sinister plot before evil takes root in the lone star state.
Komentarmu**    :  belum baca sich, tapi penasaran karena saya udah baca yang Enchanted :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: shouichi on January 18, 2012, 11:43:44 pm
Owwhh yeah.. akhirnya elex berencana nerbitin novel lagi :ladysman:

Judul       :  Kyou kara Ma no Tsuku Jiyuugyou!
Pengarang   :   TAKABAYASHI Tomo
Genre       :   Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Shoujo 
(http://www.kadokawa.co.jp/cover_b/200809/200809000089.jpg)
Jumlah Volume        :   Main story #17, Gaiden #5
Tahun Penerbitan*    :   2000
Pemegang Lisensi*    :   Kadokawa Shoten
ISBN*   : 
#1 04-445201-6 #6  04-445207-5
#2 04-445202-4 #7  04-445208-3
#3 04-445203-2 #8  04-445209-1
#4 04-445204-0 #9  04-445211-3
#5 04-445206-7 #10 04-445213-X
(selebihnya bisa di cek disini http://www.kadokawa.co.jp/sp/200403-05/index.php (http://www.kadokawa.co.jp/sp/200403-05/index.php) atau tanya saya langsung juga boleh :heartbeat:

Sinopsis singkat :
Shibuya Yuuri hanyalah seorang siswa biasa saja dengan kehidupan yang biasa pula. Hal tersebut berubah ketika sekelompok geng membenamkan wajahnya ke dalam tolet setelah ia menolong teman sekelasnya yang diganggu oleh geng tersebut. Seakan terseret kedalamnya, iapun kemudian terhisap ke dunia Mazoku, dunia iblis dimana ia dianggap sebagai raja iblis yang harus melindungi negara dan warganya, dan dibantu oleh ke empat pengawal setianya. Tidak mudah untuk menjadi seorang pemimpin yang dapat dipercaya oleh masyarakat, atau bahkan oleh orang sekitarnya. Perjalanannya dalam memecahkan suatu masalah, terkadang menjadi salah satu pembuktian kepada mereka bahwa ia merupakan pribadi yang dapat diandalkan


Komentarmu**    :
Inti utama cerita ini adalah Kisah kasih antar manusia, khususnya kepada keluarga, saudara, dan sahabat. Kisah perjalanan Yuuri dari seorang biasa menjadi seorang raja /pemimpin juga amat sangat kompleks, kadang bisa bikin kita tertawa dengan lelucon ala jepun, tapi terkadang juga bisa bikin kita gregetan dan penasaran dengan novel2 selanjutnya :mere-mere: (rating di Jepang 15+, jadi ya memang bukan untuk anak2). genrenya kumplit, deh. Kalo dibaca baik2, bisa jadi inspirasi kita juga lho dalam menjadi seorang pemimpin yang dipercaya ;) Cerita kayak gini sebenarnya sih bukan kisah `spesial`, tapi Karakter dan cara pengarangnya bercerita`-lah yang membuat seri ini mendapat banyak sambutan di Jepun sana.

Novel ini pernah dibuat animenya, dan booming di Indonesia. Sayangnya, cerita versi novel dan anime juauuuuuuuhhhh banget. malah bisa dibilang gak ada sangkut pautnya. makanya, berharap banget bisa baca terjemahannya  :doa:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: kurochan on January 25, 2012, 07:56:00 pm
aku mau tanya dong, . .
itu yang di paling atas ada daftar request (terutama yg novel Jepang  :smiley: ) itu maksudnya yg bakal mau di terbitin ato mau dipikir" dlu mau di terbitin ato gaa ato mau tunggu peminat novelnya banyak ato gmn??
heheheh, . .


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on January 26, 2012, 03:56:07 am
aku mau tanya dong, . .
itu yang di paling atas ada daftar request (terutama yg novel Jepang  :smiley: ) itu maksudnya yg bakal mau di terbitin ato mau dipikir" dlu mau di terbitin ato gaa ato mau tunggu peminat novelnya banyak ato gmn??
heheheh, . .
itu maksudnya ya... judul yang sudah di rekues di thread ini.
sejujurnya raven bikin daftar itu dengan tujuan supaya enggak ada double posting, dan semoga bisa memudahkan Elex melihat sekilas judul apa yg diminati :P
*maklum, bukan karyawan, enggak tahu gimana proses di kantor*

maaf lama nggak update...
barusan diupdate


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: lothlorien on January 26, 2012, 12:32:31 pm
itu aquamarine udah ada filmnya yaa udah sekitar lima tahun yang lalu kali ya, emang belom ada yang nerbitin bukunya?

itu yang minta karyanya J.R.R Tolkien saya SETUJU SANGAT,
ayoo terbitin donk..


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 26, 2012, 01:47:45 pm
Keep it coming ^_^ semua judul rekues di sini diteruskan langsung ke dapur editor utk dipertimbangkan :wave:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: RueRocket on January 26, 2012, 09:08:14 pm
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/98/MardockScramble1.jpeg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/98/MardockScramble1.jpeg)

Judul   : Mardock Scramble
Pengarang   : Tou/Tow Ubukata & Katsuya Terada
Genre   :   Action, Cyberpunk, Mature

(URL di atas itu movie pertama)
Jumlah Volume : 3 seri
Tahun Penerbitan*    :   2003-2010
Pemegang Lisensi*   : Hayakawa's SF Magazine

Sinopsis singkat   : Rune Ballot, seorang wanita muda yang menjalani kehidupan pahit di kota Mardock. Ia dipungut oleh pejudi terkenal, Shell Septinous. Suatu malam, Shell berusaha membunuhnya, namun diselamat dan dijadikan cyborg oleh Dr. Easter dan seekor tikus cyber, Oeufcocque. Dengan kekuatan yang baru ia dapat dan dengan dukungan Dr. Easter dan Oeufcocque, Ballot dilatih untuk melawan dan membela diri dari ancaman Sheel untuk membunuhnya.

Komentarmu**    : Aku merasa novel ini layak terbit dan aku memang ingin novel ini terbit. Memang sedikit vulgar atau dewasa, tapi novel ini cukup menarik. Dia mengandung action menarik dan arti yang dalam.

Post AutoMerge: January 26, 2012, 09:08:18 pm
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/98/MardockScramble1.jpeg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/98/MardockScramble1.jpeg)

Judul   : Mardock Scramble
Pengarang   : Tou/Tow Ubukata & Katsuya Terada
Genre   :   Action, Cyberpunk, Mature

(URL di atas itu movie pertama)
Jumlah Volume : 3 seri
Tahun Penerbitan*    :   2003-2010
Pemegang Lisensi*   : Hayakawa's SF Magazine atau VIZ Media

Sinopsis singkat   : Rune Ballot, seorang wanita muda yang menjalani kehidupan pahit di kota Mardock. Ia dipungut oleh pejudi terkenal, Shell Septinous. Suatu malam, Shell berusaha membunuhnya, namun diselamat dan dijadikan cyborg oleh Dr. Easter dan seekor tikus cyber, Oeufcocque. Dengan kekuatan yang baru ia dapat dan dengan dukungan Dr. Easter dan Oeufcocque, Ballot dilatih untuk melawan dan membela diri dari ancaman Sheel untuk membunuhnya.

Komentarmu**    : Aku merasa novel ini layak terbit dan aku memang ingin novel ini terbit. Memang sedikit vulgar atau dewasa, tapi novel ini cukup menarik. Dia mengandung action menarik dan arti yang dalam.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Lee on January 27, 2012, 05:34:39 pm
saya update request :D
karena ternyata enchanted, inc itu ada 4 buku totalnya, hehehe
sedangkan untuk enchanted, inc sendiri sudah diterbitkan sama GPU
3 buku sambungannya yang belum (setahu saya... mohon dikoreksi kalau info saya salah)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: chou99 on January 28, 2012, 01:26:07 pm
(http://i2.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/005/574/1726009-shut_up_and_take_my_money_super.jpg)
Maaf terlalu seneng klo light novel ada kesempatan di rilis di indonesia <3
(http://)
(http://cdn.myanimelist.net/images/manga/4/43543.jpg)
Judul   :  No.6
Pengarang   :   Asano Atsuko
Genre   :   Action, Mystery, Sci-Fi, Josei

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  9
Tahun Penerbitan*    :   2003
Pemegang Lisensi*   :   Kodansha

Sinopsis singkat   :   *translation dari inggris , maaf kurang niat ;____;
Tahun 2013 ,di kota yang bernama no.6 - kota dimana wewujudkan ideal tertinggi dari umat manusia. Shion/Sion dibesarkan disini dengan rangking tinggi elit dari umur 2 , tapi dimalam dimana ia berulang tahun ke 12 , nasib nya berubah drastis dimana ia menemui seorang bocah laki-laki yang bernama Nezumi(rat) .
"mengapa aku buka jendela di malam itu? jika aku tidak melakukan itu, aku tidak harus butuh untuk tau seperti apa untuk bertarung, kelaparan, atau menderita dalam kesedihan?

Komentarmu**    :   Walau pun ada sedikitbromance subplot di novel ini , cerita dan karakter dalam novel ini dikemas dan dibuat  dengan sangat dalam . Jujur aja aku juga jarang menemukan romance dimana menyajikan "equal relationship"  . Di sisi scifi novel ini juga sangat menarik dan
sangat bikin penasaran (*pengalaman pribadi membaca novel yang translation nya blom selesai ;_; )

(http://cdn.myanimelist.net/images/manga/2/42582.jpg)
Judul   :   Mawaru Penguin Drum
Pengarang   :  Ikuhara Kunihiko , Takahashi Kei
Genre   :   Mystery

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  3 ? (Masih kurang jelas)
Tahun Penerbitan*    :  2011

Sinopsis singkat   :
Seorang anak perempuan sakit keras bernama Himari Takakura . Dia diselamatkan oleh kematian dengan ajaib oleh sesuatu yang aneh yang mendiami topi yang berbentuk penguin. Tapi untuk pertukaran nya , Kakak laki2 himari yaitu Kanba dan soma punya tugas untuk mencari benda yang disebut penguin drum dengan asistem trio penguin aneh

Komentarmu**    :   dari sinopsis singkat saja , sudah bikin "What?" kan  :mukulmeja: . Ikuhara yang terkenal membuat Utena story di novel ini kembali memperlihatkan betapa dalamnya hidup dengan kata dan simbol yang dibuat dengan unik . Aku sih hanya baca sekilas novel . Dibandingkan dengan anime adaptasi , novel terasa lebih mengena

(http://cdn.myanimelist.net/images/manga/2/28936.jpg)
Judul   :  Baccano!
Pengarang   :  Ryohgo Narita
Genre   :   Action  Adventure  Comedy  Historical  Romance Supernatural  

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : 15 (on going)
Tahun Penerbitan*    :   2003

Sinopsis singkat   :  *sorry males translate ;;
"Baccano", which Narita translates as "stupid commotion", is Italian for "ruckus". Each of the stories in the series involves several unrelated plots intersecting and crossing each other as events spiral farther and farther out of control. Immortal alchemists, mafia operated speakeasies, and many other elements of pulp fiction mashed together for a world straight out of the movies.

It all started 300 years ago on a boat where the alchemists summoned the "demon" in order to obtain the method of immortality. The demon gave the alchemist the liquor of immortality, the only way to die is to pass down the way to produce the liquor.

But the following night, one of the alchemist started to devour his companions. To escape the threat, the alchemists scattered all over the world. In America during the temperance movement, centering around the liquor of immortality, the "stupid commotion" starts!
Komentarmu**    :   Pendapat ku sih (dilihat dari adaptasi) , cerita sangat menarik dan jalan cerita yang diambil dari banyak sisi bikin point plus . Dan pasangan-pasangan di novel ini tidak ada yang "tidak cocok"

(http://cdn.myanimelist.net/images/manga/1/56221.jpg)
Judul   :   Another
Pengarang   :  Ayatsuji Yukito  
Genre   :  Mystery, Horror, Thriller

Tahun Penerbitan*    :   2009

Sinopsis singkat   :
In a third-year classroom of Yamakita Middle School 26 years ago, there was a student named Misaki. As an honors student who was also good at sports, the charming girl was popular with her classmates. When she suddenly died, her classmates decided to carry on as if she was still alive until graduation. Then, in the spring of 1998, a boy named Sakakibara Kouichi transfers to that classroom, and he grows suspicious of the fearful atmosphere in it. In particular, there is a beautiful, aloof girl named Mei Misaki who wears an eyepatch and is always alone drawing pictures.

Light novel yang lain yang bagus (edit lagi nanti)
Biblia Koshodo no Jikentecho
Ben-To




Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Kuroi inu on February 07, 2012, 05:37:29 pm
Judul: Death Note Another Note: The Los Angeles BB Murder Case
pengarang: Nisio Ishin
Genre: Detektive, Misteri
Tahun terbit: 1 agustus 2006

Sinopsis:

 Cerita bermula pada tahun 2002. Bercerita tentang seorang anak bernama Beyond Birthday, anak yang di ambil dari Wammy's House dalam percobaan untuk mencari pengganti L, dan di kenal sebagai BB, pelaku pembunuhan di Los Angeles. Selain BB, juga terdapat seorang anak yang bernama A (nama aslinya tak di ketahui, yang juga terpilih untuk menggantikan L). Tekanan di Wammy's House terbukti terlalu besar bagi mereka, dan membuat A memutuskan untuk bunuh diri, ketika BB memilih jalan yang lain (jalan dengan membunuh korban yang akan segera mati) dan muncul dengan rencana untuk melampaui L, sebagai "World's Greatest Criminal", dan membuat L tidak dapat memecahkan kasus yang di buat BB. Beyond Birthday terlahir dengan mempunyai mata shinigami, yang mana bisa membuat dia melihat berapa lama lagi orang di sekitarnya dapat hidup, Dan juga mengetahui nama lengkap orang tersebut. Dia menggunakan kemampuan ini untuk memilih korbannya dan membunuh mereka jika telah di ketahui mereka akan segera mati. Tidak di ketahui bagaimana bisa dia terlahir dengan mata shinigami tersebut, Mello pernah berpikir bahwa mata Shinigami tersebut di jatuhkan ke bumi (seperti halnya Death Note). Beberapa orang mengklaim Beyond Birthday adalah seorang kanibal, tapi ini hanyalah gossip. Di Novelnya tidak di sebutkan bahwa dia memakan korbannya. Dalam penyelidikan Naomi Misora, kasus pembunuhan di Los Angeles yang dilakukan Oleh BB, di jelaskan bahwa BB memiliki sebotol penuh dengan selay strawberry di lemari es milik korbannya. Beberapa orang menyimpulkan dia mirip dengan L dan Mello yang menyukai sesuatu yang manis, Beyond Birthday diduga menyukai selay Strawberry.

Beyond dapat dikatakan sebagai penggemar L. Terlihat dari perilaku dan cara berpakaiannya. Dan hal ini sempat membuat Naomi tertipu. Beyond juga sempat mengganti namanya menjadi Rue Ryuuzaki. Saat Naomi tiba di lokasi pembunuhan yang dilakukan BB selanjutnya, setelah mengumpulkan beberapa petunjuk, dia menemukan fakta bahwa Rue Ryuuzaki adalah Beyond Birthday, dan pada pembunuhannya yang terakhir BB merencanakan untuk bunuh diri, tapi Naomi berhasil menghentikan BB dari percobaan membakar dirinya sendiri dan juga menangkap BB. Beberapa tahun kemudian, pada tanggal 21 Januari 2004, Beyond Birthday meninggal dengan serangan jantung, di perkirakan dia temasuk dalam catatan penjahat yang di bunuh oleh Kira....

Komentar mu: INI KEREENN BUANGET (untuk orang yang gemar detektive and death note)
pokoknya elex ga rugi dah... Orang death note aja laku keras kan... XD
ane udah baca yang inggris pengen versi indo nya nih... Plissss! Yah terbitin...X)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: sekai111 on February 10, 2012, 06:49:44 pm
(http://images.wikia.com/gosick/images/a/a4/Gosick_vol1_cover.jpg)

judul : GOSICK
Pengarang : Kazuki Sakuraba, ilustrator : Hinata Takeda        
Genre : Misteri

jumlah volume : 13
tahun penerbitan : 10 desember 2003 - 2011
sinopsis : Anime ini berlatar di Eropa pada tahun 1924. Di sebuah kerajaan bernama Saubure terdapat sebuah sekolah bernama St. Marguerite. Di sekolah ini terdapat seorang siswa yang berasal dari Jepang bernama Kazuya Kujo. Sebagai orang asia, tentu saja Kujo memiliki warna rambut dan warna mata yang gelap. Oleh karena itu, ia sering dipanggil dengan nama ‘Dark Shinigami’, selain itu juga karena kerajaan ini terkenal dengan cerita horornya. Teman-temannya takut kepadanya dan menjauhinya.

Suatu hari saat ia berada di perpustakaan, ia melihat cahaya keemasan dari lantai paling atas gedung perpustakaan itu. Ia pun berusaha menaiki seluruh anak tangga yang seolah-olah tak berujung. Setibanya ia di sana, ia melihat sebuah boneka yang sangat cantik. Namun, setelah boneka itu berbicara, ia menyadari bahwa itu bukan boneka melainkan manusia. Gadis itu bernama Victorique.

Saat sedang berbicara dengan Victorique, tiba-tiba seorang pria dengan rambut aneh datang. Namanya Grevil dan ia adalah kakak tiri dari Victorique. Ia seorang inspektur, namun dalam memecahkan kasus, ia selalu minta bantuan pada Victorique. Sejak saat itu, Kujo pun mengalami banyak petualangan yang menegangkan bersama Victorique. Melalui petualangannya bersama Victorique, ia mengetahui beberapa hal mengenai masa lalu Victorique yang kelam.

Komentar : dilihat dari animenya sih bagus ceritanya menarik dan dapet feelnya

(http://4.bp.blogspot.com/_Ytfwe9WfcVM/S9rC6-YIIPI/AAAAAAAAABY/AbGCSQS1qfk/S1600-R/s4221405.jpg)

Judul   :   Sword art Online
Pengarang   :   Reki Kawahara, Ilustrator : Abec    
Genre   :   action, romance, fantasy

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  8 (saat ini)
Tahun Penerbitan    :  2009 - ongoing

Sinopsis singkat   :   Escape was impossible until it was cleared; a game over would mean an actual "death"―.
Without knowing the "truth" of the mysterious next generation MMO, 'Sword Art Online(SAO)', approximately ten thousand users logged in together, opening the curtains to this cruel death battle.
Participating alone in SAO, protagonist Kirito had promptly accepted the "truth" of this MMO.
And in the game world, a gigantic floating castle named 'Aincrad', he distinguished himself as a solo player.
Aiming to clear the game by reaching the highest floor, Kirito riskily continued alone.
Because of a pushy invitation from a female warrior and rapier expert, Asuna, he teamed up with her.
That encounter brought about an opportunity to call out to the fated Kirito―.


The legendary novel made an appearance with browsing numbers exceeding 6.5 million page views recorded at the personal website.
Komentarmu   :  keren nih novel



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: sh1v4 on February 10, 2012, 11:26:27 pm
req LNovel yang pertama kali

(http://www.bildirgec.org/imaj/efenk/byousoku5cm.jpg)


Judul   :  5 CentiMeter Per second / Byousoku 5 Centimetre
Pengarang   : SHINKAI Makoto
Genre   :  Drama  Romance  Seinen  Slice of Life 

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : OneShot
Tahun Penerbitan*    :  2007
Pemegang Lisensi*   :  Media Factory
ISBN*   : ISBN978-4-8401-2072-2

Sinopsis singkat   :   
Novel ini berpusat pada Takaki Tono dan Akari Shinohara yang baru saja pindah ke SDnya. sejak pertama kali bertemu, Takaki telah berteman dengan Akari, terlebih karena banyak kesamaan dalam diri mereka, seperti tidak ingin keluar kelas saat waktu istirahat karena alergi musiman. Waktu berlalu, dan hubungan mereka semakin dekat, namun saat lulus dari SD, Akari harus berpisah dengan Takaki karena pekerjaan orangtuanya, mereka pun akhirnya memutuskan untuk berhubungan jarak jauh.
Novel ini diadaptasi dari animenya yang ditulis sendiri oleh Makoto Shinkai yang juga merupakan novel pertamanya.

Komentarmu**    :   aku sendiri mengetahui novel ini karena menonton animenya, yang mungkin sebagian besar orang telah tahu seperti apa endingnya, alasan aku merequest novel ini karena ceritanya begitu mantap dan menyentuh, ceritanya tidak bertele - tele, salah satu cerita yang mencerminkan kenyataan yang sering terjadi, dan yang pastinya akan membuat orang kecewa dan rada kesal saat mencapai endingnya, tapi itulah dunia nyata, keras dan tak punya belas kasihan  :grin:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on February 20, 2012, 01:20:48 pm
Judul :   Professor Moriarty: The Hound of the D'Urbervilles
(http://dyn4.media.titanbooks.com/products/5416/Moriarty.jpg)
Pengarang :   Kim Newman
Genre     :   misteri/detektif
Tahun Penerbitan  : 2011
Pemegang Lisensi  : Titan Books
ISBN              : 9780857682833

Sinopsis singkat:
Bayangkan kalau Sherlock Holmes dan dr. Watson punya saudara kembar yang jahat.. maka hasilnya adalah duo Prof. James Moriarty -jenius yang lick dan licin- dan Kolonel Sebastian Moran -kasar, tak bermoral. Bersama-sama mereka berdua menguasai dunia kriminal kota London, mengendalikan polisi dan para penjahat. Mereka memecahkan misteri.. demi kepentingan mereka sendiri.

Komentarmu:
Menarik, kan, menceritakan dunia Sherlock Holmes dari mata penjahatnya :D

NB: bagian dari Further Adventure of Sherlock Holmes Series (http://titanbooks.com/search/?search=Further+Adventures+of+Sherlock+Holmes+&x=0&y=0) tapi mengingat cuma ini yang menceritakan soal Moriarty, anggap saja tidak berkaitan XD)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: beastman3 on February 25, 2012, 01:34:03 pm
Pengen ngerequest, tapi gak tau isbnnya, gimana nih?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: sh1v4 on February 25, 2012, 01:47:30 pm
Pengen ngerequest, tapi gak tau isbnnya, gimana nih?

seharusnya gapapa, isbn kan optional, masukin aja dlu disini, sapa tau bisa dibantu cari isbnnya

diatas juga isbnnya ada yang ada, ada yang ga kan?

Post AutoMerge: February 25, 2012, 02:11:16 pm
Judul   : Densetsu no Yuusha no Densetsu
Pengarang   :   KAGAMI Takaya
Genre   : Action  Adventure  Fantasy  Shounen  Supernatural 

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  11 (Complete)
Tahun Penerbitan*    :   2002
Pemegang Lisensi*   :  Fujimi Shobo
ISBN*   :
01    ISBN 978-4-8291-1410-0
02    ISBN 978-4-8291-1439-1
03    ISBN 978-4-8291-1518-3
04    ISBN 978-4-8291-1564-0
05    ISBN 978-4-8291-1606-7
06    ISBN 978-4-8291-1640-1
07    ISBN 978-4-8291-1661-6
08    ISBN 978-4-8291-1729-3
09    ISBN 978-4-8291-1768-2
10    ISBN 978-4-8291-1817-7
11    ISBN 978-4-8291-1870-2



Judul   : Dai Densetsu no Yuusha no Densetsu
Pengarang   :   KAGAMI Takaya
Genre   : Action  Adventure  Fantasy  Shounen  Supernatural 

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  10 (Ongoing)
Tahun Penerbitan*    :   2007
Pemegang Lisensi*   :  Fujimi Shobo
ISBN*   :
01    ISBN 978-4-8291-1966-2
02    ISBN 978-4-8291-1981-5
03    ISBN 978-4-8291-3292-0
04    ISBN 978-4-8291-3327-9
05    ISBN 978-4-8291-3376-7
06    ISBN 978-4-8291-3429-0
07    ISBN 978-4-8291-3479-5
08    ISBN 978-4-8291-3530-3
09    ISBN 978-4-8291-3594-5
10    ISBN 978-4-8291-3638-6

Sinopsis singkat   :   Ceritanya mengenai magician bernama Ryner Lute merupakan murid dari Roland Empire Royal Magician's Academy. Suatu hari pecah perang antara kerajaan Roland dan kerajaan tetangganya Estabul. dalam perang ini Ryner kehilangan rekan seperjuangan dan teman - temannya. Setelah perang selesai , Ryner bersama Ferris, seorang wanita cantik yang ahli berpedang pergi untuk mencari dan membawa "Hero Relic" atas perintah Raja Sion Astal, Raja baru Roland juga temannya Ryner. Dalam perjalanan ini, Ryner dan Ferris menemukan bahwa ada indikasi sesuatu lain yang jahat yang sedang bergerak menyelubungin seluruh daratan

Komentar saya:
Seperti 5cm per seconds, saya mengetahui Judul ini karena menonton animenya, dan saya benar2 tertarik untuk mengetahui kelanjutannya karena ending animenya yang berakhir menggantung. secara keseluruhan, animenya itu udah mencakup vol 1-11 dari Densetsu no Yuusha no Densetsu, dan di akhir ending animenya atau akhir dari vol 11 Densetsu no Yuusha no Densetsu  adalah bagian yang baru mulai menarik. Secara keseluruhan, storyline cukup bagus dan action yang diberikan, serta misteri - misteri dalam cerita yang membuat orang penasaran, apalagi di volume2 awal, dimana banyak bermunculan karakter2 antah berantah, misterius dan menggugah rasa ingin tahu, siapa sebenarnya orang ini, apa perannya dalam cerita ini, membuat saya penasaran setengah mati ingin mencari tahu ceritanya.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Ann-chan on March 21, 2012, 07:47:31 pm
(http://www.baka-tsuki.org/project/images/c/c9/Bungaku_shoujo_title.jpg)
Judul     : Bungaku Shoujo, Book Girl (文学少女), Literature Girl
Pengarang : Mizuki Nomura
Genre     : Drama, Mistery, Romance

Jumlah Volume      :  1-8 volume + 4 short story collection + 4 side story series
Tahun Penerbitan*  :  April 28, 2006 – April 30, 2011
Pemegang Lisensi*  :  Famitsu Bunko
ISBN*              :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Book_Girl_light_novels (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Book_Girl_light_novels)

Volume Novel-Jepang
01 ISBN 978-4-7577-2806-6
02 ISBN 978-4-7577-2915-5
03 ISBN 978-4-7577-3084-7
04 ISBN 978-4-7577-3506-4
05 ISBN 978-4-7577-3685-6
06 ISBN 978-4-7577-3918-5
07 ISBN 978-4-7577-4173-7
08 ISBN 978-4-7577-4371-7

Volume Novel- English
01 ISBN 978-0-316-07690-6
02 ISBN 978-0-316-07692-0
03 ISBN 978-0-316-07693-7
04 ISBN 978-0-316-07694-4
05 ISBN 978-0-316-07695-1
06 ISBN 978-0-316-07696-8
07 ISBN 978-0-316-07697-5
08 ISBN 978-0-316-07698-2

Short Story
01 ISBN 978-4-7577-4578-0
02 ISBN 978-4-7577-5039-5
03 ISBN 978-4-04-726487-8
04 ISBN 978-4-04-726960-6

Side Story
01 ISBN 978-4-7577-4829-3
02 ISBN 978-4-04-726030-6 (regular edition), ISBN 978-4-04-726029-0 (DVD bundled edition)
03 ISBN 978-4-04-726725-1
04 ISBN 978-4-04-727222-4

Sinopsis singkat: 
Konoha Inoue is a seemingly normal senior high 2nd year student. His high school life, other than a hinted incident 2 years ago, can be summed up as normal- if one can dismissed the secret fact that he used to be a female bestselling romance author. Due to an incident, however, he has now vowed never to write again.

This continued on until he was forced to join the literary club by the literary club president, the 3rd year female student Amano Tooko, a beautiful girl who has a taste of eating literary works.

Komentarmu**    :  Novelnya keren banget! Mengisahkan gimana si tokoh bangkit dari kenangan masa lalunya melalui setiap permasalahan yang klubnya ini selesaikan. Novel ini udah diadaptasi ke manga sama anime movie.

Awards
8th place in このライトノベルがすごい! 2007 Best Series(This novel is amazing! Contest 2007)
3rd place in このライトノベルがすごい! 2008 Best Series
1st place in このライトノベルがすごい! 2009 Best Series
1st place in このライトノベルがすごい! 2009 Best Illustration
1st place in このライトノベルがすごい! 2009 Best Female Character ( Amano Tooko)
4th place in このライトノベルがすごい! 2009 Best Female Character ( Kotobuki Nanase)
5th place in このライトノベルがすごい! 2009 Best Male Character ( Inoue Konoha)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Reverie on March 29, 2012, 06:56:29 pm
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/5b/Shana_novel01.png/230px-Shana_novel01.png)

Judul   :   Shakugan no Shana [灼眼のシャナ]
Pengarang   :  Yashichiro Takahashi (story), Noizi Ito (art)
Genre   :  Action, Fantasy, Romance , School Life, Supernatural

Jumlah Volume   :   25 (22 main story + 3 short story)
Tahun Penerbitan*    :   2002-2011
Pemegang Lisensi*   :   ASCII Media Works, Inc. (Publisher) , Dengeki Bunko
ISBN*   :
Shakugan no Shana I     : ISBN 978-4-8402-2218-1
Shakugan no Shana II    : ISBN 978-4-8402-2321-8
Shakugan no Shana III   : ISBN 978-4-8402-2410-9
Shakugan no Shana IV    : ISBN 978-4-8402-2439-0
Shakugan no Shana V     : ISBN 978-4-8402-2519-9
Shakugan no Shana VI    : ISBN 978-4-8402-2608-0
Shakugan no Shana VII   : ISBN 978-4-8402-2725-4
Shakugan no Shana VIII  : ISBN 978-4-8402-2833-6
Shakugan no Shana IX    : ISBN 978-4-8402-2881-7
Shakugan no Shana X     : ISBN 978-4-8402-3142-8
Shakugan no Shana XI    : ISBN 978-4-8402-3204-3
Shakugan no Shana XII   : ISBN 978-4-8402-3304-0
Shakugan no Shana XIII  : ISBN 978-4-8402-3549-5
Shakugan no Shana XIV   : ISBN 978-4-8402-3719-2
Shakugan no Shana XV    : ISBN 978-4-8402-3929-5
Shakugan no Shana XVI   : ISBN 978-4-8402-4061-1
Shakugan no Shana XVII  : ISBN 978-4-0486-7341-9
Shakugan no Shana XVIII : ISBN 978-4-0486-7521-5
Shakugan no Shana XIX   : ISBN 978-4-0486-8007-3
Shakugan no Shana XX    : ISBN 978-4-0486-8451-4
Shakugan no Shana XXI   : ISBN 978-4-0487-0050-4
Shakugan no Shana XXII  : ISBN 978-4-0487-0960-6
Shakugan no Shana 0     : ISBN 978-4-8402-3050-6
Shakugan no Shana S     : ISBN 978-4-8402-3442-9
Shakugan no Shana SII   : ISBN 978-4-0486-7085-2

Sinopsis singkat   :  
Yuji Sakai, a high school student, expected his very normal life to last forever. However, this expectation is quickly shattered one day while on his way home. The world suddenly freezes in time, leaving Yuji to watch in horror as blue flames engulf the people around him. Soon a monster resembling a large doll appears and begins sucking the flames into its mouth, until it notices Yuji. Surprised with Yuji's insusceptibility to the time-stop (fuzetsu), it jumps with glee. Just as the monster prepares to consume Yuji, a sword-wielding girl in black attire with flaming red eyes and hair appears, swiftly and confidently destroys the monster, before noticing Yuji moving freely. The girl calls herself a "Flame Haze" who hunts the "Guze no Tomogara" and the "Rinne" they send to do their bidding. When Yuji notices a blue flame in his chest, the Flame Haze tells him that the "real" Yuji died some time ago, and that he is a "Torch", a temporary replacement for erased humans. Torches take on the forms of those erased persons, but after a period of time, they will vanish from existence and the memories of the living. Unfazed by his apparent death, Yuji befriends the strange girl and names her "Shana" after her sword. The reason Yuji was able to move in the fuzetsu is that he is not a normal Torch, but instead a special kind called a "Mystes": he has a treasure inside him, known as a "Hougu", a device possessing special abilities of sorts, and an extremely powerful and valuable one at that. The hougu inside Yuji allows him to remain in existence rather than fading away like other torches. Shana resolves to protect Yuji from the Tomogara, who would use the treasure to disrupt the balance of the world, and Yuji decides to join Shana in her fight.
Shana's fight is actually a long-standing struggle between the Guze no Tomogara and Guze no Ou. The Tomogara steal Power of Existence, the energy that forms the basis of the world, from living people and utilize it for their own selfish ambitions. Some Lords inhabit humans creating Flame Hazes in an attempt to retain balance by hunting renegades from Guze. Flame Hazes create Torches in place of the consumed to save the world from the disruption of many existences being lost at once, allowing the Torches to gradually burn out over the course of time.

Komentarmu**    :
Di Jepang, Shakugan no Shana merupakan salah satu light novel yang paling populer dan disukai para pembaca. Ceritanya menarik dan unik, tidak seperti novel-novel lain.
Menurut gw sih ini salah satu light novel terbaik yang gw tau.. Ceritanya keren banget dan karakternya pun bagus, ga bikin bosen yang baca karena ceritanya tidak terfokus pada fightingnya saja. Selama 7 tahun gw nonton animasinya dan ceritanya memang top banget dah dan rasanya ga puas kalo belum baca light novelnya...
Selain itu, Shakugan no Shana telah diadaptasi menjadi manga, anime (Tv series sebanyak 3 season, movie dan OVA), bahkan game (untuk PS2 dan Nintendo DS). Volume 1 light novel dari shakugan no shana sendiri telah berhasil terjual sebanyak 6 juta kopi.
Animasinya sendiri telah disiarkan di berbagai negara seperti US, Singapore, dll.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Lylia on April 22, 2012, 05:35:57 pm
Mmm, taiwanese light novel boleh?

(http://www.google.co.id/imgres?q=half+prince+light+novel&um=1&hl=id&biw=1229&bih=520&tbm=isch&tbnid=Vs7u9MiRYNkRcM:&imgrefurl=http://mangasymphony.blogspot.com/2011/02/12-prince-review.html&docid=a0q6Cs2Bo4q-SM&imgurl=http://club.gogobox.com.tw/attachment/f1/200904/14/16920_1239717359LYOB.jpg&w=500&h=336&ei=O9eTT8XPBorxrQeU1YCYBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=260&vpy=162&dur=318&hovh=184&hovw=274&tx=51&ty=88&sig=110284140455151195061&page=1&tbnh=141&tbnw=210&start=0&ndsp=13&ved=1t:429,r:1,s:0,i:62)

Judul : 1/2 Prince
Pengarang : Yu Wo
Artist : Ya Sha
Genre : Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Gender Bender, Romance, Sci-fi, Shoujo, Shounen

Jumlah Volume   :  8+1(sequel) total=9
Tahun Penerbitan*    :   2004 (?)
ISBN :
v1 ISBN:9789867391209
v2 ISBN:9789867391513
v3 ISBN:9789867391650
v4 ISBN:9789867391834
v5 ISBN:9789867391841
v6 ISBN:9789867303318
v7 ISBN:9789867303530
v8 ISBN:9789867303806

Sinopsis singkat   : Ceritanya pada kira-kira tahun 2100, dimana manusia sudah menemukan game virtual dengan tingkat "nyata" hingga 9% yang berjudul "Second Life". Pemeran utamanya, gadis yang berumur 17 tahun, Feng Xiao Lan adalah mahasiswi, tertantang oleh saudara kembar laki-lakinya, Feng Yang Ming untuk bermain game virtual ini - Second Life - tanpa mengambil keuntungan sebagai karakter perempuan dalam game. Dia memutuskan untuk bermain menggunakan karakter laki-laki dan membuktikan kemampuannya sebagai pengguna pedang dengan ras "elf". Di game ini, Feng Lan bertemu dengan banyak teman dan petualangannya pun dimulai...
Komentarmu**    : Lucu banget dan hampir ngga kebayang karena karakter-karakternya yang "unik" dan baca ini bisa bikin sakit perut pas baca :mukulmeja:.  Ceritanya seru, bagus.  Pokoknya ga bakal nyesel, malah bikin ketagihan bacanya :grin:  manganya uda ada yang buat, tapi LNnya lebih lucu :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Milady on April 25, 2012, 04:01:48 pm
Judul   :  Toradora!
Pengarang   : Yuyuko Takemiya
Genre   :   Romantic, Comedy.
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cd/Toradora%21_light_novel_volume_1_cover.jpg/230px-Toradora%21_light_novel_volume_1_cover.jpg)
Jumlah Volume : 10 (end) + 3 spin-off
Tahun Penerbitan   : 2006
Pemegang Lisensi : Dengeki Bunko (ASCII Media Works)
ISBN : 
    Toradora! ISBN 4-8402-3353-5 (March 10, 2006)
    Toradora2! ISBN 4-8402-3438-8 (May 10, 2006)
    Toradora3! ISBN 4-8402-3551-1 (September 10, 2006)
    Toradora4! ISBN 978-4-8402-3681-2 (January 10, 2007)
    Toradora Spinoff! Koufuku no Sakura-iro Tornado ISBN 978-4-8402-3838-0 (May 10, 2007)
    Toradora5! ISBN 978-4-8402-3932-5 (August 10, 2007)
    Toradora6! ISBN 978-4-8402-4117-5 (December 10, 2007)
    Toradora7! ISBN 978-4-04-867019-7 (April 10, 2008)
    Toradora8! ISBN 978-4-04-867170-5 (August 10, 2008)
    Toradora9! ISBN 978-4-04-867265-8 (October 10, 2008)
    Toradora Spinoff 2! Tora, Koyuru Aki ISBN 978-4-04-867459-1 (January 7, 2009)
    Toradora10! ISBN 978-4-04-867593-2 (March 10, 2009)
    Toradora Spinoff 3! Ore no Bentou Mite Kure ISBN 978-4-04-868456-9 (April 10, 2010)

Sinopsis singkat   :  Ryuuji Takasu, seorang siswa biasa yang punya tatapan mata yang galak sehingga dijauhi orang. Taiga Aisaka, gadis manis bagai boneka tapi mengerikan bagai harimau. Kedua orang paling ditakuti di sekolah ini saling bertemu dan akhirnya saling menyatukan kekuatan untuk bisa menggapai cinta mereka berdua yang tidak terbayang dari sosok luar mereka. (taken from Toradora manga vol.1  :icon14:)
Komentar   :  Light novel alias J-Novel Toradora ini mengangkat tema yang biasa ditemui dan memang sederhana, namun pembawaannya yang menarik dan lucu, dengan tokoh yang unik juga ilustrasi yang bagus. Terkesan sederhana memang, tapi novel ini worth banget buat diterbitin dan dibaca! (NB : Pasti kukoleksi kalau diterbitin beneran  :haha:)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: icco21 on July 20, 2012, 03:05:46 pm
camo, masih bisa request novel ga ya? ini sy tau beberapa J-LN singkat yg mungkin bisa buat jd try out yg pas buat segala kalangan baik tua ataupun muda, cowok maupun cewek nih :smiley:

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/76/Hantsuki_novel_cover_volume_1.jpg)

Judul : Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora (半分の月がのぼる空 lit. Sky with a Rising Half-Moon/looking up at the half-moon)
Pengarang : Tsumugu Hashimoto (story writer) ; Keiji Yamamoto (ilustrator)
Genre : Romance, Drama

Jumlah Volume : 8 [1-6 main story ; 7-8 side story] (completed)
Tahun Penerbitan : October 10, 2003 – August 10, 2006
Pemegang Lisensi : MediaWorks

Sinopsis singkat : cerita berpusat pada kisah cinta yang mulai terjalin antara 2 remaja yg dirawat dirumah sakit setelah suatu pertemuan, si cowok terkena hepatitis A, dan sang cewek terkena penyakit kronis hati lemah turunan. dan bagaimana cara mereka menjalani kehidupan meski telah mengetahui nasib salah-satu dari mereka yang sudah dalam genggaman takdir kematian yang tidak terelakkan.

Komentar : light novel yg satu ini merupakan salah-satu yg benar-benar melekat dihati saya, meski tergolong singkat (hanya 8 volume) alur & plot cerita terkesan sangat menarik dan tidak diulur-ulur maupun diperpanjang. ceritanya tidak terlalu berat, sehingga pas untuk kalangan remaja namun juga tidak terlalu kekanak-kanakan sehingga pas juga untuk kalangan dewasa. chemistry antara unsur romance, drama, dan slice of life/comedy yang terkandung didalamnya pun seimbang dan tidak dibuat terlalu mengada-ada sehingga terlihat fun, realistis, dan tidak membosankan/monoton untuk dibaca meski memang ada beberapa bagian yg terlalu absurd & 'wah' *uhuk* zebra mask & ultra adult magazine collection *uhuk* :biggrin:. karakter yang terdapat didalamnya pun balance, tidak perfect namun tidak pula terlalu 'buruk'. memang ada beberapa kekurangan seperti beberapa karakter sampingan yang tidak terlalu diberi peran ataupun diperdalam (hanya sesekali muncul) sehingga terkesan seperti 'karakter buangan', cerita yg sebenarnya masih bisa diperluas & diperjelas di beberapa sisi, ataupun sedikit 'kejanggalan' yg terdapat dalam cerita. namun hal ini masih bisa dimaklumi karena memang hal ini sudah biasa terjadi di banyak light novel lainnya (kecuali beberapa author yg memang jeli & lihai menggunakan semua potensi yg ada dalam ceritanya untuk menutup 'lubang' tersebut. ex: Kawahara Reki, Tsutomu Satou, Isuna Hasekura, dll). light novel ini juga sudah diadaptasi dalam berbagai bentuk (manga, anime, live action, TV drama, Visual Novel).

(http://img37.imageshack.us/img37/9255/35484.jpg)

Judul   :  Gekkou (月光 "Moonlight")
Pengarang   :  Mamiya Natsuki (story writer) ; Shiromiso (ilustrator)
Genre   :   mystery, romance, drama

Tahun Penerbitan   : 10 September 2010
Pemegang Lisensi : Dengeki Bunko
ISBN : 978-4048687225

Sinopsis singkat : cerita bermula ketika sang protagonis, Nonomiya menemukan suatu kertas yg dijatuhkan oleh cewek terpopuler di sekolahnya, Tsukimori. namun kertas yang ia temukan bukanlah kertas biasa yg membuat ia mulai tertarik untuk menyelidiki tsukimori, yg sebelumnya ia hiraukan. mengapa? karena kertas yg ia temukan berjudul "Murder Recipe" (resep pembunuhan). apakah tsukimori berniat untuk membunuh seseorang menggunakan resep tersebut? kalau ya, mengapa resep tersebut terkesan terlalu kekanakan bagi orang sejenius & sesempurna tsukimori?

Komentar : sejauh ini, menurut saya inilah Light Novel paling twisted yg pernah sy baca. tidak, ini bukan karena gore, plot twist (err.. mungkin sedikit), ataupun yg lainnya. melainkan personality dari kedua tokoh utama (protag & heroine), mereka berdua tidak seperti umumnya tokoh utama dalam karya-karya lain: aneh, cynical, out of box, dan pengguna 'topeng' dalam bermasyarakat. ok, memang ada beberapa karakter yg mungkin sama personality-nya dengan buku ini, namun pasti hanya salah-satu dari mereka, bukan keduanya. tidak seperti yg terdapat dalam gekkou. dan memang personality & interaksi dari mereka berdualah yg menjadi daya tarik utama dari light novel yg satu ini. oh ya untuk yg satu ini ada satu event yg mungkin sedikit sugestive & perlu diperhatikan sebelumnya :wink:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Barbarster on July 28, 2012, 12:52:46 pm
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/31/ZnT_novel01.png)

Judul   : Zero no Tsukaima (The familliar of Zero)

Pengarang   : Noboru Yamaguchi

illustratrator   : Eiji Usatsuka

Genre   : Adventure, Fantasy, Harem, Romantic comedy

Jumlah Volume   : 20 volume(ongoing), 3 side story

Tahun Penerbitan    : June 25, 2004 – ongoing

Pemegang Lisensi   : Media Factory(publisher)

ISBN   :  
Volume 1 - Zero's Familiar / ゼロの使い魔 (published June 25, 2004; ISBN 4-8401-1105-7 and ISBN 978-4-8401-1105-8)
Volume 2 - Albion of the Wind / 風のアルビオン (published September 25, 2004; ISBN 4-8401-1144-8 and ISBN 978-4-8401-1144-7)
Volume 3 - The Founder's Prayer Book / 始祖の祈祷書 (published December 25, 2004; ISBN 4-8401-1196-0 and ISBN 978-4-8401-1196-6)
Volume 4 - The Water Spirit of Oath / 誓約の水精霊 (published March 25, 2005; ISBN 4-8401-1236-3 and ISBN 978-4-8401-1236-9)
Volume 5 - Tristania's Holiday / トリスタニアの休日 (published July 25, 2005; ISBN 4-8401-1290-8 and ISBN 978-4-8401-1290-1)
Volume 6 - The Ruby of Atonement / 贖罪の炎赤石 (published November 25, 2005; ISBN 4-8401-1449-8 and ISBN 978-4-8401-1449-3)
Volume 7 - The Silver Pentecost / 銀の降臨祭 (published February 25, 2006; ISBN 4-8401-1501-X and ISBN 978-4-8401-1501-8)
Volume 8 - The Serenade of Nostalgia / 望郷の小夜曲 (published June 25, 2006; ISBN 4-8401-1542-7 and ISBN 978-4-8401-1542-1)
Volume 9 - The Ball of Twin Moons / 双月の舞踏会 (published September 25, 2006; ISBN 4-8401-1707-1 and ISBN 978-4-8401-1707-4)
Volume 10 - The Hero of Ivaldi / イーヴァルディの勇者 (published December 25, 2006; ISBN 4-8401-1766-7 and ISBN 978-4-8401-1766-1)
Volume 11 - A Duet of Recollection / 追憶の二重奏 (published May 25, 2007; ISBN 4-8401-1859-0 and ISBN 978-4-8401-1859-0)
Volume 12 - The Fairies' Holiday / 妖精達の休日 (published August 25, 2007; ISBN 4-8401-1900-7 and ISBN 978-4-8401-1900-9)
Volume 13 - The World Door of the Holy Country / 聖国の世界扉 (published December 25, 2007; ISBN 4-8401-2110-9 and ISBN 978-4-8401-2110-1)
Volume 14 - Aquileia's Saint / 水都市の聖女 (published May 25, 2008; ISBN 4-8401-2319-5 and ISBN 978-4-8401-2319-8)
Volume 15 - Labyrinth of Oblivion / 忘却の夢迷宮 (published September 25, 2008; ISBN 4-8401-2418-3 and ISBN 978-4-8401-2418-8)
Volume 16 - The Tea Time of Des Ornières / ド・オルニエールの安穏 (published February 25, 2009; ISBN 4-8401-2664-X and ISBN 978-4-8401-2664-9)
Volume 17 - The Soeur of Dawn / 黎明の修道女 (June 25, 2009; ISBN 4-840-1280-73 and ISBN 978-4-8401-2807-0)
Volume 18 - Spirit Stone of Destruction / 滅亡の精霊石 (January 25, 2010; ISBN 4-840-1315-38 and ISBN 978-4-8401-3153-7)
Volume 19 - The Founder's Round Mirror / 始祖の円鏡 (July 23, 2010; ISBN 4-8401-3454-5 and ISBN 978-4-8401-3454-5)
Volume 20 - Holy Land from Ancient Times / 古深淵の聖地 (February 25, 2011; ISBN 4-8401-3821-4 and ISBN 978-4-8401-3821-5)
Side Story Volume 1 - Tabitha's Adventure / タバサの冒険 (published October 25, 2006; ISBN 4-8401-1726-8 and ISBN 978-4-8401-1726-5)
Side Story Volume 2 - Tabitha's Adventure / タバサの冒険2 (published October 25, 2007; ISBN 4-8401-2058-7 and ISBN 978-4-8401-2058-6)
Side Story Volume 3 - Tabitha's Adventure / タバサの冒険3 (published March 25, 2009; ISBN 4-8401-2727-1 ISBN 978-4-8401-2727-1)

Sinopsis singkat   : Louise adalah seorang pesulap di Akademi Tristein, dijuluki dengan julukan "Zero Louise" karena ketidakmampuannya untuk secara efektif menggunakan sihirnya dengan baik, menghasilkan nol keberhasilan. Sebuah tes yang akan datang di akademi-nya mengharuskan dia untuk memanggil, akrab seorang hamba dan mitra untuk mendukung dia sebagai pesulap. Meskipun menginginkan akrab yang akan menjadi lebih unggul untuk teman-teman sekelasnya selalu mengejek, Louise akhirnya memanggil Hiraga Saito, seorang anak Jepang biasa. Bahkan dengan Louise dan Saito keduanya tidak mau menerima satu sama lain, mereka tidak punya pilihan. Louise tidak dapat mencoba  pemanggilan lain dan Saito tidak dapat kembali ke Jepang, dan kehidupan mereka bersama dimulai.

Komentarmu    : Light novel terkenal yang sudah diadaptasi menjadi 3 manga(Zero no Tsukaima, Zero no Tsukaima Gaiden: Tabatha no Bōken, Zero no Tsukaima Chevalier), 4 anime(Zero no Tsukaima, Zero no Tsukaima: Futatsuki no Kishi, Zero no Tsukaima: Princesse no Rondo, Zero no Tsukaima F), 1 OVA(Zero no Tsukaima: Princesses no Rondo), dan 3 game(Zero no Tsukaima: Shōakuma to Shunpū Concerto, Zero no Tsukaima: Muma ga Tsumugu Yokaze no Fantasy, Zero no Tsukaima: Maigo no Period to Ikusen no Symphony)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Reverie on August 28, 2012, 12:30:55 am
Request 2 novel yah~
-----------------------------------------------------------------------------
Request Judul   :  Hyouka (氷菓)
(http://www.baka-tsuki.org/project/images/thumb/6/6c/Hyouka_v01_000.jpg/180px-Hyouka_v01_000.jpg)
Pengarang   :  Honobu Yonezawa
Genre   :   Mystery, Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  5 volumes
Tahun Penerbitan*    :   November 2001
Pemegang Lisensi*   :   Kadokawa Shoten
ISBN*   :
Volume 1 : Hyouka / 氷菓 - You can't escape / The niece of time (31 October 2001) ISBN 978-4-04-427101-5
Volume 2 : The Credit Roll of Fool / 愚者のエンドロール - Why didn't she ask EBA? (31 July 2002) ISBN 978-4-04-427102-2
Volume 3 : The Kudryavka Sequence / クドリャフカの順番 - Welcome to KANYA FESTA! (24 May 2008) ISBN 978-4-04-427103-9
Volume 4 : The Doll that Took a Detour / 遠まわりする雛 - Little birds can remember (24 July 2010) ISBN 978-4-04-427104-6
Volume 5 : The Approximation of the Distance of Two / ふたりの距離の概算 - It walks by past (26 June 2010) ISBN 978-4-04-874075-3

Sinopsis singkat   :  Hōtarō Oreki doesn't like to do things that he considers a waste of energy. However, things start to change when he enters high school because even though he does not want to join any non-compulsory school activities, his older sister requested him to join the deserted Classics Club so that it won't get demolished. Unknown to him, another student Eru Chitanda already planned to join; but instead of being free from club obligations, Hōtarō eventually joined as he is strangely unable to refuse nor to escape from Eru's passionate gaze of curiosity. Together with his friends Satoshi and Mayaka, they began to discuss a variety of mysteries in school that only Hōtarō seems to be able to solve; including the mystery that lingered on from Eru's childhood memory. (Courtesy : animenewsnetwork.com)

Komentarmu**    : Hyouka memiliki plot yang unik, tidak seperti mystery novel lainnya. Selain ceritanya yang unik, karakter dalam Hyouka sangat unik, terutama Oreki Houtarou dan Chitanda Eru. Hyouka sendiri telah dianimasikan oleh Kyoto Animation. Selain itu Hyouka telah diadaptasikan menjadi manga pada akhir bulan Januari 2012.

--------------------------------------------------------------------------------

Judul   :   Fate/Zero
(http://www.baka-tsuki.org/project/images/thumb/7/78/FZ_v01_cover.jpg/400px-FZ_v01_cover.jpg)
Pengarang   :   Gen Urobuchi (writer), Takashi Takeuchi (illustrator)
Genre   :   Action, Fantasy, Horror, Thriller

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   4 volumes
Tahun Penerbitan*    :   2006 – 2007
Pemegang Lisensi*   :   Type-Moon
ISBN*   :   Tidak ada ISBN (terbitan sendiri (Type-Moon))

Sinopsis singkat   :
Fate/Zero takes place 10 years prior to the events of Fate/stay night, detailing the events of the 4th Holy Grail War in Fuyuki City.[2]. The War of the Holy Grail is a contest in which seven mages summon seven Heroic Spirits to compete to obtain the power of the "Holy Grail," which grants a miracle. After three inconclusive wars for the elusive Holy Grail, the Fourth War commences.
Founded by the Einzbern, Makiri, and Tōsaka families centuries ago, the Einzbern family is determined to achieve success after three successive failures, no matter the cost. As a result, they have elected to bring the hated magus killer, Kiritsugu Emiya, into their ranks, despite his methods and reputation as a skilled mercenary and a hitman who employs whatever he can use to accomplish his goals. Though Kiritsugu had once wanted to become a hero who could save everyone, he has long since abandoned this ideal upon realizing that saving one person comes at the cost of another's life. For the sake of humanity, he will ruthlessly destroy anything and anyone who threatens the peace of others.
However, Kiritsugu finds himself deeply torn between the love he has found for his new family - his wife Irisviel and their daughter Illya - and what he must do to obtain the Holy Grail. Meanwhile, Kiritsugu's greatest opponent appears in the form of Kirei Kotomine, a priest who cannot find any sense of fulfillment in his life and sets his sights on Kiritsugu as the possible answer to the emptiness he feels. (courtesy : wikipedia.org)

Komentarmu**    :  Fate/Zero adalah prequel dari salah satu VN paling sukses dari Type Moon yaitu Fate/Stay Night. Fate/Zero juga merupakan hasil kolaborasi dari Type-Moon dan Nitroplus yang notabene adalah salah satu perusahaan pembuat Visual Novel ataupun Light Novel terbaik (Kara no Kyoukai, Steins;Gate, Fate/Stay Night, Phantom, Guilty Crown, dst). Selain itu Gen Urobuchi adalah penulis yang bekerja di Nitroplus dan tahun lalu sempat membuat gempar dunia anime dengan anime Puella Magi Madoka Magica yang tergolong sebagai salah satu Masterpiece di tahun 2011. Fate/Zero telah dianimasikan pada tahun 2012 oleh ufotable.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: aliceDee on August 31, 2012, 04:52:05 pm
- novel jepang Spring Snow, pengarang Yukio Mishima.
kisah cinta yg pria dr kel.kaya tp bukan bangsawan, yg wanita kel.bangsawan tapi mengalami kebangkrutan, shingga yg wanita d tunangkan dgn pangeran jepang. sad ending emang, tapi bgs bgt.
- novel Korea Sungkyunkwan Scandal, pengarang Jeong eun gwol
- novel Korea the moon embraces the sun, pengarang jeong eun gwol
- Emma karya Jane Austen
 :thanks:

Post AutoMerge: August 31, 2012, 04:59:11 pm
mohon banget nihhh ... kalo boleh , sodaraku sempat ngrespon buku ini ( maksa sih dianya ) , walau udah jadul sehhh .. hehe , so dia psen 2 buku ini :thefinger_red:

Judul   :   Ballet Shoes
Pengarang   :   Noel Streatfeild
Genre   :   Fantasy / Nonfiction

Tahun Penerbitan    :  1936 ( ada jugak yg 2009 , tapi HARD COVER )


Sinopsis singkat   :   
Pauline, Petrova and Posy are found as orphaned babies in different parts of the world by eccentric fossil collector and explorer Gum. He adopts them, takes them to his London home and leaves them in the care of his niece Sylvia and the family Nurse. Then off he goes to continue his exploring, saying that he'll be back in five years' time. When the three little girls are old enough, they choose the surname Fossil for themselves and vow to make the name famous. At first they lead privileged and sheltered lives. But when Gum fails to return after five years, Sylvia's money begins to run out. First she is forced to take in some boarders - an engaging and eclectic mix of characters - but then she decides that the girls should go to acting school. This way they will be able to earn some money before they grow up. Pauline adores the school, as she dreams of becoming an actress. Petrova hates it, all she wants to do is learn about cars and planes and engines. Posy loves it too - she is born to be a dancer and the school is the perfect place for her.

Komentarmu   :   hemm , apa ya ?? nggak tau soalnya sodaraku yg mintak , katanya kan emg udh ada FILMnya .. tpi beda kyknya .. jdi , dia mohon banget klo novel ini diterbitkann ..

dann dia juga pesen buku ini ..  :redface:

Judul   :   Aquamarine
Pengarang   :   Alice Hoffman
Genre   :   Fantasy / Nonfiction

Tahun Penerbitan    :  2001 ( ada jugak yg 2008 )


Sinopsis singkat   :   
Best friends Hailey and Claire discover a mermaid at the bottom of the pool at the Capri Beach Club. The sharp-tongued mermaid, named Aquamarine, left her ocean home in search of love on land. But as the summer sun affects Aquamarine, a rescue led by Hailey and Claire begins. Is Aquamarine will found true love on land ?? and Are Hailey and Claire will be Best friends forever ??

Komentarmu   :   sama kyk KOMENTARku di atas , film ini jugak dah di filemin ...  :grin:




dah prnh baca English yg ballet shoes, bagus loh. jadi pengen baca yg terjemahan indonesianya deh :-)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: NightSide on September 05, 2012, 11:46:17 am
coba rekues novel ah :grin:, blom pernah baca :sad: tapi siapa tau bisa terbit, boleh gak?

(http://i.imgur.com/89wXT.png)

Judul   :   All You Need Is Kill
Pengarang   :   Hiroshi Sakurazaka
Genre   :   Science-fiction

Tahun Penerbitan    :   December 2004 (Japanese), 2009 (English)
Pemegang Lisensi   :   Shueisha (Japanese), Viz Media (English)
ISBN   :    ISBN 4-08-630219-5 (Japanese), ISBN 1-4215-2761-8 (English)

Sinopsis singkat   :   The story is told from the perspective of Keiji Kiriya, the protagonist, a new recruit in the United Defense Force which fights against the mysterious 'Mimics' which have laid siege to Earth. Keiji is killed on his first sortie, but through some inexplicable phenomenon wakes up having returned to the day before the battle, only to find himself caught in a time loop as his death and resurrection repeats time and time again. Keiji's skill as a soldier grows as he passes through each time loop in a desperate attempt to change his fate. (sori comot dari wiki karena blom baca :ngilang:)

Komentarmu    :   Ceritanya menarik (mungkin gara-gara saya rada suka tema sci-fi militer :grin:). Kelihatannya novelnya termasuk kategori remaja-dewasa, karena temanya sendiri tentang kematian. Versi Englishnya sayangnya gak termasuk ilustrasi dari Yoshitoshi Abe (semoga versi Elex bisa ada :ngilang:). Award kayaknya belum ada, tapi sempat diikutkan ke Seiun Award. Yang terakhir, novelnya mau di film-kan Warner Bros dengan judul "We Mortals Are" tahun depan.



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: theonelukita on September 12, 2012, 03:40:14 am
salam kenal

saya penggiat alam terbuka seperti mendaki gunung dll. dan sebagai kolektor multimedia yang berhubungan dengan hobby saya tersebut.

sudilah kiranya pihak elexmedia melalui post sayah yg sederhana ini untuk re upload atau re produksi lagi beberapa buku yang saya sebutkan di bawah ini.

maaf sayah cuma tahu judulnya sajah dan referensi yang saya dapat di internet. sebagian sudah pernah diterjemahkan ke dalam bhs indonesia. cuma penerbitnya sudah tidak memproduksinya lagi.


1. Into Thin Air >> http://www.goodreads.com/book/show/1898.Into_Thin_Air (http://www.goodreads.com/book/show/1898.Into_Thin_Air)  :agree:

2. Into The Wild >> http://www.goodreads.com/book/show/1845.Into_the_Wild (http://www.goodreads.com/book/show/1845.Into_the_Wild)

3. Annapurna >> http://www.goodreads.com/book/show/306659.Annapurna (http://www.goodreads.com/book/show/306659.Annapurna)

4. ALIVE : miracle in the andes

5. escape from himalaya >> http://www.goodreads.com/book/show/8599812-escape-over-the-himalayas (http://www.goodreads.com/book/show/8599812-escape-over-the-himalayas)

6. Touching The Void / menyentuh yang niskala >>  http://www.goodreads.com/book/show/5570677-menyentuh-yang-niskala (http://www.goodreads.com/book/show/5570677-menyentuh-yang-niskala)  :agree:

7. Dead Lucky >> http://www.goodreads.com/book/show/2249719.Dead_Lucky (http://www.goodreads.com/book/show/2249719.Dead_Lucky)

buku lain menyusul



dfatar yang ini khusus buku yang belum diterjemahkan ke bhs indonesia.

1. http://www.goodreads.com/book/show/118511.All_Fourteen_8_000ers (http://www.goodreads.com/book/show/118511.All_Fourteen_8_000ers)

2. http://www.goodreads.com/book/show/140053.Touch_the_Top_of_the_World (http://www.goodreads.com/book/show/140053.Touch_the_Top_of_the_World)  :agree:

3. http://www.goodreads.com/book/show/6309380-k2 (http://www.goodreads.com/book/show/6309380-k2)

4. http://www.goodreads.com/book/show/112033.K2_The_Savage_Mountain (http://www.goodreads.com/book/show/112033.K2_The_Savage_Mountain)

5. http://www.goodreads.com/book/show/7942612-one-mountain-thousand-summits (http://www.goodreads.com/book/show/7942612-one-mountain-thousand-summits)

6. http://www.goodreads.com/book/show/925367.The_Climb (http://www.goodreads.com/book/show/925367.The_Climb)  :agree:

7. http://www.goodreads.com/book/show/18565.The_Kid_Who_Climbed_Everest (http://www.goodreads.com/book/show/18565.The_Kid_Who_Climbed_Everest)  :agree:

8. http://www.goodreads.com/book/show/773701.Climbing_High (http://www.goodreads.com/book/show/773701.Climbing_High)

9. http://www.goodreads.com/book/show/773701.Climbing_High (http://www.goodreads.com/book/show/773701.Climbing_High)

10. http://www.goodreads.com/book/show/1382088.View_from_the_Summit (http://www.goodreads.com/book/show/1382088.View_from_the_Summit)

11. http://www.goodreads.com/book/show/773692.Lost_on_Everest (http://www.goodreads.com/book/show/773692.Lost_on_Everest)  :agree:

12. http://www.goodreads.com/book/show/889459.The_Crystal_Horizon (http://www.goodreads.com/book/show/889459.The_Crystal_Horizon)

13. http://www.goodreads.com/book/show/1811542.Tenzing (http://www.goodreads.com/book/show/1811542.Tenzing)  :agree:

buku lain menyusul

saya yakin buku buku tersebut kalo sudah ada lagi, akan laku keras tentunya dengan sasaran yang cepat..contohnya tidak hanya di toko buku tapi juga outdoor store atau penggiat alam terbuka.

bahkan sayah juga mantan outdoor store manager di surabaya dan mempunyai pangsa pasar yg besar untuk buku ini. dan sangat siap untuk membantu penjualan buku ini jika diberika wewenang penuh hehehe.

harapan sayah kelak bisa menikmati buku2 tersebut berbahasa indonesia.



sementara itu sajah listnya... nanti sayah cari lagi yah.


salam.






Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: liabaka on September 20, 2012, 06:14:44 pm
(http://ec2.images-amazon.com/images/I/51HnhlYPxVL._SL500_AA300_.jpg)
Judul   :   Pink to Grey
Pengarang   :   Kato Shigeaki
Genre   :   Drama

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   ..........
Tahun Penerbitan*    :   2012
Pemegang Lisensi*   :   Kadokawa Shoten
ISBN*   :   9784041101087

Sinopsis singkat   :   Kawada Daiki and Shiraki Rengo (Shingo) are two childhood friends who worked together in order to get into the business industry. In the process, Daiki is left behind in the sidelines as backup and a supporting role whereas Rengo is promoted as a big star. The novel shows two viewpoints of the entertainment industry and the journey to becoming a star.
Komentarmu**    :   Novel ini adalah novel debut Kato Shigeaki [personil idol grup News dari agensi Johnny's and Associates]. Ini adalah pertama kalinya seseorang dari J&A nulis novel bahkan sampe diterbitin. Saya [dan mungkin juga fellow Indonesian News fans] pengen banget baca karena, yah, nge-fan sama penulisnya ^^ Lepas dari itu, yang bikin novel ini menarik, adalah karena ini novel tentang entertainment industry yang ditulis oleh orang yang mengalami sendiri berada di garis depan entertainment industry itu, jadi dari segi isi seharusnya sama [atau paling tidak dekat] dengan realita. Bahkan ada bilang penulisnya curhat banget di novel ini.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Michael9975 on October 29, 2012, 01:06:18 am
request donkk

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/dd/Accel_World_cover.png/230px-Accel_World_cover.png)

Judul       :   Accel World
Pengarang   :   Reki Kawahara, HiMA (illustrator)
Genre       :   Action, Romance

Jumlah Volume        :  12 (to be continue..)
Tahun Penerbitan     :  2009 - now
Pemegang Lisensi     :  ASCII Media Works
ISBN   :   
ISBN 978-4-04-867517-8 (vol 1)
ISBN 978-4-04-867843-8 (vol 2)
ISBN 978-4-04-868070-7 (vol 3)
ISBN 978-4-04-868327-2 (vol 4)
ISBN 978-4-04-868593-1 (vol 5)
ISBN 978-4-04-868969-4 (vol 6)
ISBN 978-4-04-870276-8 (vol 7)
ISBN 978-4-04-870550-9 (vol 8)
ISBN 978-4-04-870954-5 (vol 9)
ISBN 978-4-04-886241-7 (vol 10)
ISBN 978-4-04-886521-0 (vol 11)
ISBN 978-4-04-886795-5 (vol 12)
 
Sinopsis singkat   :   
Pada tahun 2046, manusia telah berhasil menciptakan sebuah alat yang bernama Neuro-Linker. Sebuah alat yang dapat digunakan untuk mengakses virtual network.
Suatu hari, teradapat seorang murid SMP yang bernama Arita Haruyuki beremu dengan Kuroyukihime (nama asli tidak diketahui). Kuroyukihime memperkenalkan sebuah program yang bernama Brain Burst. Di mana program yang ini dapat "accelerate" otak manusia untuk area di sekitarnya. Setiap kali manusia melakukan "accelerate" mereka membutuhkan poin yang didapatkan dengan cara mengalahkan pengguna Brain Burst yang lain virtual memalui perogram pertarungan reality massive multiplayer online (VRMMO).Setiap melakukan pertarungan mereka memiliki avatar sendiri yang dinamakan Duel Avatar. Ketika poin mereka habis maka program tersebut akan terhapus dengan sendirinya dan orang tersebut tidak akan ingat dengan "accelerate world". Setelah mendapatkan program Brain Burst, Haruyuki berniat untuk membantu Kuroyukihime untuk mencapai level 10 Burst Linker. (wikipedia.org)

Nih novel menangin grand prize di 15th Dengeki Novel Prize nihh

Tolong Terbitin nih novel kepengen banget nih  :doa:
pasti saya beli kalo terbit  :smiley:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: fykindaichi on November 04, 2012, 01:03:47 pm
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/af/Kindaichi_Case_Files_Novel01.gif)
Judul   :   Kindaichi Shounen ni Jikenbo Novels 1, Opera Zakan Arata Naru Satsujin
Pengarang   :   Seimaru Amagi dan Satou Fumiya
Genre   :   Mystery, Detective

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   9
Tahun Penerbitan    :   1994-2001
Pemegang Lisensi   :   Kodansha
ISBN   :   ISBN 978-4-06-324301-7 (Opera Zakan, Arata Naru Satsujin)
            ISBN 978-4-06-324304-8 (Yuurei Kyakusen Satsujin Jiken)
            ISBN 978-4-06-324311-6 (Dennou Sansou  Satsujin Jiken)
            ISBN 978-4-06-324320-8 (Onibi Jima  Satsujin Jiken)
            ISBN 978-4-06-324324-6 (Shanghai Gyojin Densetsu  Satsujin Jiken)
            ISBN 978-4-06-324329-1 (Ikazuchi Matsuri  Satsujin Jiken)
            ISBN 978-4-06-324336-9 (Satsuriku no Deep Blue (Bag.1))
            ISBN 978-4-06-324337-6 (Satsuriku no Deep Blue (Bag.2))
            ISBN 978-4-06-324343-7 (Jashuukan Satsujin Jiken)

Sinopsis singkat   :   Novel ini merupakan kisah dari Kindaichi Hajime, siswa SMA bodoh di sekolah tapi memiliki IQ 180, dan juga dia cucu dari Kindaichi Kousuke, detektif terkenal. Novel ini merupakan kelanjutan kasus kindaichi yang sebelumnya diterbitkan dalam bentuk komik. Kasus pertama di novel Kindaichi ini adalah tentang pembunuhan yang terjadi di gedung Opera untuk kedua kalinya. Kasus pembunuhan ruang tertutup yang dilakukan oleh "Phantom" yang mengincar para pementas Drama Phantom of Opera.
Novel - novel ini juga telah diadaptasi menjadi Anime, Anime Movie dan Live Action Movie.

Komentarmu    :   Novel ini merupakan novel ringan yang bagus, yang Komik, Anime dan Doramanya terkenal di Jepang. Beberapa kasus di novel Kindaichi memiliki sequel dari Kasus yang ada di komik, seperti Kasus Pembunuhan di Gebung Opera (komik) yang dilanjutkan kedalam versi Novel (Opera Zakan Arata Naru Satsujin) dan Pembunuhan ke tiga di Gedung Opera (Komik)serta Pembunuhan Legenda Hirenko yang dilanjutkan kedalam novel Yuurei Kyakusen Satsujin Jiken.
Apalagi di Indonesia Kindaichi sangat terkenal sama seperti Detektif Konan. Dan akan lebih menarik lagi jika kasus Kindaichi dalam bentuk Novel ini di terbitkan di Indonesia

Saya mohon atas bantuannya, Yoroshiku Onegaishimasu.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on November 04, 2012, 05:02:43 pm
- novel jepang Spring Snow, pengarang Yukio Mishima.
kisah cinta yg pria dr kel.kaya tp bukan bangsawan, yg wanita kel.bangsawan tapi mengalami kebangkrutan, shingga yg wanita d tunangkan dgn pangeran jepang. sad ending emang, tapi bgs bgt.
- novel Korea Sungkyunkwan Scandal, pengarang Jeong eun gwol
- novel Korea the moon embraces the sun, pengarang jeong eun gwol
- Emma karya Jane Austen
Sungkyunkwan Scandal udah diterbitkan oleh penerbit lain :mikir:
datanya kurang nih :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on November 05, 2012, 09:37:49 am
Tak adakah lagi novel2 barat yang bisa direkomendasikan? :bosen:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Farah Brianindha on November 05, 2012, 10:43:20 am
wah,banyak request an novel yang keren2 banget,kaya Psychic Detective Yakumo, Toradora, Toaru Majutsu no Index, sama Hakushaku to Yousei. setuju banget kalo misalnya novel - novel tersebut beneran akan diterbitkan. para penggemar J novel bakal seneng banget tuh (termasuk saya) ^^


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Michael9975 on November 06, 2012, 08:26:01 pm
Mau Rekues lagi nihh

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/41v1CCuQNIL._SL500_AA300_.jpg)

Judul       :   Eureka Seven
Pengarang   :   Tomonori Sugihara, Robin Kishiwada (illustrator)
Genre       :   Action, Romance, Mecha

Jumlah Volume        :  4
Tahun Penerbitan     :  October 29, 2005 – May 31, 2006
Pemegang Lisensi     :  Kadokawa Shoten, Bandai Entertainment (English Publisher)
ISBN   :   
ISBN 1594097925 (ISBN13: 9781594097928) (vol 1) (English Edition)
ISBN 1594097925 (ISBN13: 9781594097928) (vol 2) (English Edition)
ISBN 1594098387 (ISBN13: 9781594098383) (vol 3) (English Edition)
ISBN 1594099952 (ISBN13: 9781594099953) (vol 4) (English Edition)

 
Sinopsis singkat   :   
Renton Thurston is a 14-year-old who is tired of his boring life and spends his time lifting, an extreme form of aerial hoverboarding. One day, a large mecha known as an LFO crash lands in his grandfather's garage and a beautiful young girl named Eureka emerges. Thus begins a journey that will change both of their lives... (goodread)

Saya sungguh berharap novel ini dapat diterbitkan dan J novel/Light novel bisa di terbitkan di Indonesia secara saya juga penggemarnya..
Elex mohon dipertimbangkan untuk di terbitkan :notworthy:  :thanks:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: RenD on November 08, 2012, 01:51:13 pm
Rekuest yah

Judul   :   Dragon Bound
Pengarang :   Thea Harrison
Genre   :   Paranormal Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   5 (sampai yang terbaru)
buku #2 : Storm's Heart
buku #3 : Serpent's Kiss
buku #4 : Oracle's Moon
buku #5 : Lord's Fall
Tahun Penerbitan*    :   3 May 2011
Pemegang Lisensi*   :   Berkley Sensation
ISBN*   :   9780425241509

Sinopsis singkat (terjemahan bebas dari sinopsis aslinya)   : 

Setengah manusia dan setengah Wyr, Pia Giovanny menghabiskan hidupnya dengan tidak menarik banyak perhatian di lingkungan para Wyr dan menghindari konflik berkepanjangan antara kaum Wyr dan musuh mereka Dark Fae. Tapi setelah di black-mail untuk mencuri koin dari gudang harta suatu naga, Pia menemukan dirinya diincar oleh salah satu makhluk Elder yang terkuat dan juga paling mempesona.

Sebagai yang paling ditakuti dan dihormati  di kaum Wyr, Dragos Cuelebre tidak percaya ketika seseorang tak dikenal telah berani - beraninya mencuri dari dia, apalagi orang itu sukses melakukannya. Dan ketika dia menemukan sang pencuri, yaitu Pia, Dragos menyelamatkan hidupnya, mengklaim wanita itu sebagai miliknya dan bersama Pia saling mengeksplorasi gairah yang mereka timbulkan satu sama lain.

Pia tahu dia harus membayar Dragos untuk kelancangannya, tapi Pia menolak menjadi budak pria itu - meskipun Pia tidak bisa memungkiri kalau dia menginginkan Dragos, baik tubuh maupun jiwa.

Komentarmu**    :   Aku lihat Elex kayaknya hampir ga pernah nerjemahin genre paranormal romance, sementara sekarang lagi booming genre ini. Aku request Dragon Bound untuk diterbitkan, selain ceritanya menarik dan unik, buku ini juga banyak mendapat pujian dari banyak author (kayak J.R.Ward dan Gena Showalter). Lalu award yang diterima juga sudah ga sedikit, seperti : All About Romance (AAR) Yearly Reader Award for Best Paranormal Romance (2012), Romance Writers of America RITA Award for Best Paranormal Romance (2012), Romantic Times (RT) Reviewers' Choice Award for Book of the Year 2011, Best Shapeshifter Romance (2011)

Jadi berharap banget Elex mau nerbitin ini  :thanks:

Note : Ga ada gambar buat cover, karena ga tau caranya masukin  :embarrassed:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Lee on November 13, 2012, 03:32:34 pm
(click to show/hide)
(click to show/hide)
Mmm, taiwanese light novel boleh?

(http://www.google.co.id/imgres?q=half+prince+light+novel&um=1&hl=id&biw=1229&bih=520&tbm=isch&tbnid=Vs7u9MiRYNkRcM:&imgrefurl=http://mangasymphony.blogspot.com/2011/02/12-prince-review.html&docid=a0q6Cs2Bo4q-SM&imgurl=http://club.gogobox.com.tw/attachment/f1/200904/14/16920_1239717359LYOB.jpg&w=500&h=336&ei=O9eTT8XPBorxrQeU1YCYBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=260&vpy=162&dur=318&hovh=184&hovw=274&tx=51&ty=88&sig=110284140455151195061&page=1&tbnh=141&tbnw=210&start=0&ndsp=13&ved=1t:429,r:1,s:0,i:62)

Judul : 1/2 Prince
Pengarang : Yu Wo
Artist : Ya Sha
Genre : Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Gender Bender, Romance, Sci-fi, Shoujo, Shounen

Jumlah Volume   :  8+1(sequel) total=9
Tahun Penerbitan*    :   2004 (?)
ISBN :
v1 ISBN:9789867391209
v2 ISBN:9789867391513
v3 ISBN:9789867391650
v4 ISBN:9789867391834
v5 ISBN:9789867391841
v6 ISBN:9789867303318
v7 ISBN:9789867303530
v8 ISBN:9789867303806

Sinopsis singkat   : Ceritanya pada kira-kira tahun 2100, dimana manusia sudah menemukan game virtual dengan tingkat "nyata" hingga 9% yang berjudul "Second Life". Pemeran utamanya, gadis yang berumur 17 tahun, Feng Xiao Lan adalah mahasiswi, tertantang oleh saudara kembar laki-lakinya, Feng Yang Ming untuk bermain game virtual ini - Second Life - tanpa mengambil keuntungan sebagai karakter perempuan dalam game. Dia memutuskan untuk bermain menggunakan karakter laki-laki dan membuktikan kemampuannya sebagai pengguna pedang dengan ras "elf". Di game ini, Feng Lan bertemu dengan banyak teman dan petualangannya pun dimulai...
Komentarmu**    : Lucu banget dan hampir ngga kebayang karena karakter-karakternya yang "unik" dan baca ini bisa bikin sakit perut pas baca :mukulmeja:.  Ceritanya seru, bagus.  Pokoknya ga bakal nyesel, malah bikin ketagihan bacanya :grin:  manganya uda ada yang buat, tapi LNnya lebih lucu :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Jordan Jack on December 06, 2012, 09:28:30 am
Halo Kak Camo, aku mau nanya nih. Apakah novel lama seperti The Three Musketeers dan The Man in the Iron Mask udah pernah diterbitin dlm bhs Indonesia oleh Elex?

Kalo belum pernah, apa Elex ada rencana terbitin?

Dua-duanya udah pernah difilmkan loh.....


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 06, 2012, 10:11:37 am
Halo Kak Camo, aku mau nanya nih. Apakah novel lama seperti The Three Musketeers dan The Man in the Iron Mask udah pernah diterbitin dlm bhs Indonesia oleh Elex?

Kalo belum pernah, apa Elex ada rencana terbitin?

Dua-duanya udah pernah difilmkan loh.....
;) akan kusampaikan ke editornya ya utk dipertimbangkan, dulu pernah tapi memang sudah lama sekali.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Hajime Kindaichi on January 03, 2013, 10:47:07 am
(http://img2.imagesbn.com/p/9781602202047_p0_v1_s260x420.jpg)
Judul: Siren Of China (http://www.goodreads.com/book/show/1709799.Siren_of_China)
Pengarang   :   Michael C. Tang
Genre   :   Biography, Historical Romance


Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   1
Tahun Penerbitan*    :   2008
Pemegang Lisensi*   :  Better Link Press
ISBN*   :   9781602202047

Sinopsis singkat   :   An engaging, historical romance novel about Hsi Shih, one of the most famous women of Chinese history?a story filled with love, war, power, trust, betrayal, honesty, and deceit.

No woman is more famous than Hsi Shih (pronounced Shee She) in Chinese history, and no woman is more beautiful. This innocent girl captured the imagination of several powerful men the Chinese state of Yue?men whose decisions would change the course of her life forever. As a result of the war between the fifth century states of Yue and Wu, Hsi Shih found herself at the court of King Fu Chai of Wu, charged with the awesome responsibility of spying for Yue. The story of her extraordinary life is retold with remarkable insight and thoughtful examination in this intriguing novel.

During her lifetime, Hsi Shih was surrounded by some of the most intriguing personalities of the age. She became the most celebrated woman in popular Chinese legend. Her epic story has been told thousands of times through the centuries, and her name is synonymous with ?beauty? in the Chinese language.

Komentarmu**    :   Buku Ini Menurut saya sangat bagus karena menceritakan perempuan hebat yg hidup pada jaman china kuno, Dan Kita juga Bisa Mempelajari Sejarah China Kuno  Melalui Buku Ini.

Post AutoMerge: January 03, 2013, 10:50:33 am
Bagaimana Sih Upload Fhoto Seperti yg Lain Dari tadi NDak bisa terus yg Ku request Cuma Kurang Gambar Coveer depan Tolong Bantuannya Ya Mas Camo  :thanks:


Camo: Covernya sudah dibantu ya :wave:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (Deltora Questseries 3: Dragons of Deltora)
Post by: marume_chiisa on January 14, 2013, 12:50:04 am
(http://img850.imageshack.us/img850/2273/dragons20deltora.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/850/dragons20deltora.jpg/)(http://img803.imageshack.us/img803/3784/42699989563874137590b.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/803/42699989563874137590b.jpg/)(http://img233.imageshack.us/img233/6176/isledeademilyroddabookc.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/233/isledeademilyroddabookc.jpg/)(http://img823.imageshack.us/img823/484/tumblrm5fqqwxr6a1r4tinq.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/823/tumblrm5fqqwxr6a1r4tinq.jpg/)

Judul   :   Dragons of Deltora
Pengarang   :   Emily Rodda
Genre   :   Fantasy, adventure,

Jumlah Volume   :   4 (empat); #1Dragon's Nest, #2Shadowgate, #3Isle of the Dead, #4The Sisters of the South
Tahun Penerbitan*    :   2004-2005
Pemegang Lisensi*   :   Scholastic Australia
ISBN*   :   #1Dragon's Nest (9780439633734), #2Shadowgate (9780439633741), #3Isle of the Dead (9780439633758), #4The Sisters of the South (9780439633765), Box-set (9780439795760)

Sinopsis singkat   :   Setelah Raja Bayangan dipukul mundur dengan Seruling Pirra, ternyata itu belum juga menghentikan usahanya untuk menguasai Deltora. Kali ini, ia menciptakan Four Sisters, yang memiliki kemampuan untuk menyanyikan lagu yang menyebabkan kekeringan di seluruh penjuru Deltora. Sekali lagi, Lief, Barda, dan Jasmine harus bertualang untuk mencari cara menghabisi Four Sisters tersebut. Berbeka peta tua yang dibuat oleh Doran the Dragonlover, ketiga orang tersebut memulai perjalanan mereka untuk menyelamatkan Deltora--dengan bantuan para Naga legenda.

Komentar**    :   Ceritanya seru, nggak kalah sama Harry Potter dan novel-novel sejenisnya. Terus juga GM kan dulu pernah nerbitin seri sebelumnya (yang pertama dan kedua; total 11 buku), jadi rasanya sayang kalau nggak sekalian nerbitin sisanya. Apalagi ini seri konklusinya.

Buku ini pernah diadaptasi menjadi anime jepang sepanjang 65 episode pada tahun 2008, berikut manga-nya. Kemudian juga pernah mendapat penghargaan the 2003 YABBA award (VIC children's choice), the 2002 KOALA award (NSW children's choice), the 2002 Aurealis Awards: Peter McNamara Convenors' Award and the 2002 WA Young Reader's Book Awards: Most Popular Book. Seri ini secara keseluruhan mendapat rangking ke-30 buku terbaik 2004 Australian nationwide poll yang mengikutsertakan buku dari semua genre yanga da.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: clauzed on January 15, 2013, 11:42:48 pm
(http://www.baka-tsuki.org/project/images/1/14/Tasogareiro.jpg)
Judul : Tasogare-iro no Uta Tsukai
Pengarang : Sazane Kei
Genre : Adventure, Fantasy

Jumlah Volume : 10
Tahun Penerbitan : 2007
ISBN :
    Volume 1 -『黄昏色の詠使い イヴは夜明けに微笑んで』(ISBN 978-4829118801)
    Volume 2 -『黄昏色の詠使いII 奏でる少女の道行きは』(ISBN 978-4829119181)
    Volume 3 -『黄昏色の詠使いIII アマデウスの詩、謳え敗者の王』(ISBN 978-4829119419)
    Volume 4 -『黄昏色の詠使いIV 踊る世界、イヴの調律』(ISBN 978-4829119761)
    Volume 5 -『黄昏色の詠使いV 全ての歌を夢見る子供たち』(ISBN 978-4829132609)
    Volume 6 -『黄昏色の詠使いVI そしてシャオの福音来たり 』(ISBN 978-4829132760)
    Volume 7 -『黄昏色の詠使いVII 新約の扉 汝ミクヴァの洗礼よ』(ISBN 978-4829133170)
    Volume 8 -『黄昏色の詠使いVIII 百億の星にリリスは祈り』(ISBN 978-4829133576)
    Volume 9 -『黄昏色の詠使いIX ソフィア、詠と絆と涙を抱いて』(ISBN 978-4829133811)
    Volume 10 -『黄昏色の詠使いX 夜明け色の詠使い』(ISBN 978-4829134344)

Sinopsis singkat : This story depicts a fantasy world where objects and living creatures can be summoned through Recitations and the use of special catalysts, along with the aid of Songs of Praise. There are five basic colors of Recitations: Keinez(red) - Ruguz(blue) - Surisuz(yellow) - Beorc(green) - Arzus(white), and each can summon things of its respective color.

Evhemary Yehlemihas announces that she wants to create a new color - Night Color Recitations, and Xins Airwincle aims to be the first person to master all five colors. The two make a promise to meet again in the future and show each other their accomplishments.

In the present day, Neight Yehlemihas is the adopted son of the deceased Evhemary, and the inheritor of the Night Color. At a specialized Recitation school, he meets Kluele, a normal girl studying Red.

Their encounter marks the beginning of a series of events involving the mystery of Recitations…

Komentar : Ceritanya bagus.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Hajime Kindaichi on January 16, 2013, 11:21:36 pm
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d3/The_Legend_of_the_Condor_Heroes_%28cover%29.jpg) Judul   :   The Legend of the Condor Heroes/She Diao Ying Xiong Zhuan
Pengarang   :Jin Yong / Louis Cha
Genre   :   Wuxia, Romance, Patriotic Story
Jumlah Volume: 4 in simplified Chinese
Tahun Penerbitan*    :   1957 ada Dua Kali Revisi Tahun 1970, dan tahun 2000
Pemegang Lisensi*   :  Hong Kong Commercial Daily  
ISBN*   :   9787806553312

Sinopsis singkat   :   The story is set in the Song Dynasty and at the beginning of the Jurchen-ruled Jin Dynasty's invasion of northern China. The first part of the novel revolves around the friendship of two men, Yang Tiexin and Guo Xiaotian, who become heroes in their own right as they fight the Jin invaders. The bond between the duo is so strong that they pledge to each other that their unborn children will become either be sworn siblings (if both are of the same sex) or a married couple (if they are of opposite sexes).

The story focuses on the trials and tribulations of their sons after Guo Xiaotian's death and Yang Tiexin's disappearance. Guo Xiaotian's son, Guo Jing, grows up in Mongolia under the care of Genghis Khan. Yang Tiexin's son, Yang Kang, on the other hand, grows up in Jin as a Jurchen prince's son. Guo Jing is mentored by the "Seven Freaks of Jiangnan" in martial arts but he is a slow learner and only manages to master part of the skills he was taught. Yang Kang was tutored by Qiu Chuji of the Quanzhen Sect and he secretly learns the evil "Nine Yin White Bone Claw" from Mei Chaofeng.

The boys' personalities differ largely from each other due to differences in their upbringing. Guo Jing is honest, loyal and righteous, but slow witted. Conversely, Yang Kang is clever, but scheming and treacherous. They eventually meet one another and their respective lovers, Huang Rong and Mu Nianci. The main story line follows Guo Jing and Huang Rong's adventures and their encounters with the Five Greats. Meanwhile, Yang Kang plots with the Jurchens to conquer his native land of Song. Yang Kang refuses to acknowledge his ethnicity and is strongly driven to acquire wealth, fame and glory. His treachery is slowly unveiled throughout the novel in the encounters he has with the protagonists, although he is ultimately outwitted by Huang Rong.

Assisted by Guo Jing, the Mongol army destroys the Jin Dynasty, subsequently turning its attention towards Song. Guo Jing is unwilling to aid the Mongols in conquering his native land and he leaves Mongolia. Guo Jing returns to Song and helps his countrymen counter the Mongol invaders. On the other hand, Yang Kang meets his retributive end, leaving behind Mu Nianci and their unborn son. The Mongol invasion is halted by Genghis Khan's unexpected death, although Guo Jing and Huang Rong see countless civilian deaths due to this military conquest.

Komentarmu**    :   Saya yakin Sudah Banyak Yang tahu  mengenai kisah kwee ceng dan Oey Yong tapi  belum mengetahui cerita  dalam novel ini Karena sudah banyak sekali drama tv dan film yang di adaptasi dari novel ini bahkan sudah di buat versi Games Ps dan sempat Dibuat Versi Manhua yg di illustrasikan oleh  Lee Chi Ching
dan diterbitkan oleh m&c


(http://d.gr-assets.com/books/1291165397l/7108001.jpg)
Judul   :   Abraham Lincoln  Vampire Hunter
Pengarang   :    Seth Grahame-Smith
Genre   :   horror, historical, thriller
Tahun Penerbitan*    :  2010
Pemegang Lisensi*   :   Grand Central Publishing
ISBN*   :   9780446563086

Sinopsis singkat   :   The journal-style book is written as a partial "secret" diary of Abraham Lincoln, kept by the 16th President of the United States and given to the author by a vampire named Henry Sturges.

When Abraham Lincoln is only eleven years old, he learns from his father, Thomas that vampires are, in fact, real. Thomas explains to his son that a vampire killed Abraham's grandfather (also named Abraham Lincoln) in 1786. Young Abraham is also shocked to learn that his beloved mother, Nancy succumbed not to milk sickness but rather to being given a "fool's dose" of vampire blood, the result of Thomas's failure to repay a debt. Lincoln vows in his diary to kill as many vampires as he can. A year later he lures the vampire responsible for his mother's death to the family farm and manages to kill it with a homemade stake. In 1825, Lincoln gets word of a possible vampire attack along the Ohio River and investigates, but this time he is no match for the vampire and is nearly killed. He is saved at the last moment by the intervention of the vampire Henry Sturges. Henry nurses Lincoln back to health and explains some of the nature of vampirism, emphasizing that some vampires are good and others are evil. Lincoln spends the summer with Henry sharpening his senses. Henry sends Lincoln the names and addresses of evil vampires; Abraham dutifully tracks them down and kills them.

As a young adult, Lincoln and a friend travel down the Mississippi River to New Orleans on a flatboat to sell a number of goods. Here Lincoln's life is changed forever after he witnesses a slave auction. Lincoln follows a slave buyer and his new slaves back to their plantation and discovers to his horror that the buyer is a vampire - the slaves are to be used not for labor but for food. Lincoln writes in his journal his belief that vampires will continue to exist in America as long as they can easily buy their victims in this manner - to end slavery is to end the scourge of vampires. Lincoln becomes an Abolitionist. Lincoln returns to his home in New Salem and begins his business and political careers by day, continuing to track down the vampires in Henry's letters at night. His life is once again tinged by tragedy when his fiancee Ann Rutledge is attacked and murdered by her ex-fiance John McNamar, now a vampire living in New York City. With Henry's help, Lincoln catches McNamar and kills him, but he decides to give up vampire hunting and instead concentrate on his daytime pursuits. Lincoln marries Mary Todd, begins to raise a family, starts a law firm, and is elected to a term in the U.S. House of Representatives.

While in Washington, Lincoln meets his old friend Edgar Allan Poe, who also knows the truth about vampires. Poe tells Lincoln that the vampires are being chased out of their ancestral homes in Europe (in part because of a public outcry over the bloody atrocities of Elizabeth Báthory) and are flocking to America because of the slave trade. Poe warns that if the vampires are left unchecked they will eventually seek to enslave all Americans, white and black. Lincoln leaves Washington in 1849 and declines to seek re-election; Poe is found murdered that same year in Baltimore, the victim of a vampire attack. In 1857, Henry summons Lincoln to New York City. Here Lincoln and fellow vampire slayer William Seward are told that the vampires in the South intend to start a civil war so that they can conquer the north and enslave all humans of America. Lincoln runs for the U.S. Senate and debates Stephen A. Douglas in what became known as the Lincoln–Douglas debates. Although Lincoln loses to Douglas (an ally of the Southern vampires), he gains a great deal of publicity and respect, which allows him to capture the Republican Party nomination for President of the United States and then the office itself.

Lincoln's 1860 presidential election triggers the secession of the southern states and the start of the American Civil War. Early battles, such as the First Battle of Bull Run go poorly for the Union troops after they are attacked by Confederate vampires. Lincoln decides that the best way to defeat the vampires is to eliminate their food source and starve them out — to that end, he announces the Emancipation Proclamation and encourages the slaves to fight back against slave owners and vampires alike. This begins to turn the tide of the war. However, the war takes a personal toll on Lincoln. A vampire assassin sneaks onto the White House lawn and kills Lincoln's son, Willy. Henry appears at the White House and offers to turn Willy into a vampire so that he will "live" again, but Lincoln is unwilling to allow it. Enraged, he banishes Henry and all other vampires from the White House and refuses to speak to any of them ever again.

The Civil War ends with the South's defeat. Lincoln receives reports that the vampires in the South are fleeing to Asia and South America in the wake of the slave system's collapse. Happy for the first time in many years, he attends a play at Ford's Theater, only to be assassinated by actor John Wilkes Booth. Booth expects the vampires to rally around Lincoln's death, but instead finds himself shunned and hiding in a Virginia barn as Union troops arrive to arrest him. Henry arrives and confronts Booth inside the burning barn; it is implied that Henry is the one who kills Booth. Lincoln's death is mourned by the nation. His body is brought by a funeral train back to Springfield, Illinois, where Henry stands guard.

A century later, during Martin Luther King, Jr.'s famous "I Have a Dream" speech at the Lincoln Memorial, both Lincoln and Henry attend and Lincoln writes about spending the previous night at the White House. Henry has used his powers to turn Lincoln into a vampire, believing that "some men are just too interesting to die".

Komentarmu**    : Menurut saya novel ini layak diterbitkan di indonesia karena  ceritanya unik, penulisnya membuat cerita Abraham Lincoln sebagai pemburu Vampire, Novel Ini Juga sudah di buat versi layar lebar dan sempat lima minggu memuncaki box office America, dan mendapatkan
Goodreads Choice Award Nominee for Paranormal Fantasy (2010)

Post AutoMerge: January 17, 2013, 11:32:49 am
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bf/The_Return_of_the_Condor_Heroes_%28cover%29.jpg) Judul:The Return of the Condor Heroes/Shen Diao Xia Lu
Pengarang   :Jin Yong
Genre   :Wuxia, romance, History,

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   4 volumes in simplified Chinese

Tahun Penerbitan: 1959 dan ada Revisi tahun 1970, dan 2004
Pemegang Lisensi:Ming Pao
ISBN   :   9787806553329

Sinopsis singkat   : The protagonist, Yang Guo, is the orphaned son of Yang Kang, the antagonist in The Legend of the Condor Heroes. Yang Guo is raised briefly by the couple Guo Jing and Huang Rong before he is sent to the Quanzhen Sect for better guidance in moral values and orthodox martial arts. In Quanzhen, Yang Guo is often picked on and bullied by his fellow students, and even his master, Zhao Zhijing, is biased against him. Yang Guo flees and ventures unknowingly into the nearby Tomb of the Living Dead, where the Ancient Tomb Sect is housed. He is saved by Xiaolongnü, a mysterious maiden of unknown origin, and becomes her apprentice. They live together in the tomb for many years until Yang Guo grows up. After being attacked by Li Mochou, they leave the tomb and stay on the mountain. Xiaolongnü develops romantic feelings for Yang Guo and after a while, he also falls in love with her.

However, their romance is forbidden by doctrines of the Confucianist society of that time. Throughout the story, their love meets with several tests, such as the misunderstandings that threaten to tear them apart and the encounter with Gongsun Zhi. Finally, after their reunion and marriage, Xiaolongnü leaves Yang Guo again, owing to her belief she cannot recover from a fatal poison, and promises to meet him again 16 years later. While Yang Guo is wandering the jianghu alone, he meets several formidable martial artists and a giant condor. His adventures gradually mould him into a courageous martial artist, whose prowess matches the Greats of his age. Yang Guo serves his nation by helping the Han Chinese citizens of the Song Dynasty defeat the Mongol invaders. At the end of the novel, he is reunited with Xiaolongnü and they are recognised as heroes of their time.

Komentarmu**    : ini sambungan dari Legend of Condor Heroes
dari Novel ini sangat sering dibuat versi drama tv sebanyak 7 kali , pernah di buat dalam versi Layar lebar 3 kali source: Wikipedia:http://en.wikipedia.org/wiki/The_Return_of_the_Condor_Heroes#Films
juga di buat versi games dan anime
dan Pernah Mendapatkan
Prestigious Award (97 Asian Comics Conference)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Hajime Kindaichi on January 18, 2013, 10:50:00 am
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/95/The_Heaven_Sword_and_Dragon_Saber_book_cover.jpg)
Judul   :Heaven Sword and the Dragon Sabre/ Yi Tian Tu Long Ji
Pengarang: Jin Yong   
Genre   :   Wuxia, Romance,History

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :4 volumes in simplified Chinese 

Tahun Penerbitan*    :  1961, terdapat dua kali Revisi Tahun 1979 dan tahun 2005
Pemegang Lisensi*   :    Ming Pao
ISBN*   :9787806553350

Sinopsis singkat   : Set in the late Yuan Dynasty, the story revolves around a pair of priceless and extremely powerful weapons, known as the Heaven Reliant Sword (倚天劍) and Dragon Slaying Saber (屠龍刀), which many martial artists in the jianghu covet. Either or both of them are thought to allow their wielder to rule the wulin (martial artists' community), according to a widely circulating rumour in a repeated mantra, "Honoured by the wulin, the precious saber slays the dragon, it commands the world, who dares to disobey? If the Heaven Reliant does not appear, who can challenge it?" (武林至尊,寶刀屠龍,號令天下,莫敢不從!倚天不出,誰與爭鋒?). The reason for that is lost at the beginning of the story.

The protagonist Zhang Wuji is of mixed heritage: his father Zhang Cuishan hails from the reputable Wudang Sect under the master Zhang Sanfeng, while his mother Yin Susu is from the unorthodox Heavenly Eagle Cult. As a boy, he lives with them and his godfather Xie Xun on the isolated northern island where he was born. He returns to the Chinese mainland and loses his parents after they are cornered on Mount Wudang by several martial artists coveting the Dragon Slaying Saber. At the same time, he is wounded by the Xuanming Elders and survives after seeking medical treatment from the physician Hu Qingniu.

His adventures further lead him to discover the long-lost Nine Yang Manual and he masters the inner energy skills described inside, becoming a formidable martial artist. He later resolves the conflict between the Ming Cult and the six major orthodox sects, who are intent on destroying the cult. He earns the respect of the cult's members and becomes its leader after mastering the skill 'Heaven and Earth Great Shift'. He reforms the cult and helps to improve its relations with other sects. He becomes a key figure in leading the rebel forces to overthrow the Yuan Dynasty.

Throughout his adventures, Zhang Wuji finds himself entangled in a complex web of love relationships with four maidens. The first, Yin Li, is a horribly disfigured girl who is actually his maternal cousin. The second, Xiaozhao, is a Chinese-Persian servant girl who understands him very well. The third, Zhou Zhiruo, is a childhood friend whom he develops a strong bond with. The fourth, Zhao Min, is a Mongol princess and his former arch-rival. Yin Li is apparently killed in the middle of the story while Xiaozhao returns to Persia after it is revealed that she is destined to lead the Persian Ming Cult.

Zhou Zhiruo soon falls in love with Zhang Wuji, but has to turn against him as she is bound by an oath she made in front of her teacher Abbess Miejue, who hates and distrusts Zhang Wuji and anyone related to the Ming Cult. Miejue devises a vicious scheme for Zhou Zhiruo to seize the two weapons by exploiting Zhang Wuji's love for Zhou. Zhou Zhiruo also turns vicious after Zhang Wuji reneges his promise to marry her and she swears vengeance on him. Zhao Min was initially Zhang Wuji's rival as they were on opposing sides. However, Zhao Min gradually falls in love with Zhang Wuji after their various encounters, and she even turns against her clan to help him.

At the end of the novel, Zhang Wuji decides to retire from the jianghu after he mistakenly believes that the Ming Cult's members are plotting to betray him. He decides that Zhao Min is his true love and they leave for a reclusive life far away from society (the ending to the second edition, however, is ambiguous about his relationship with Zhou Zhiruo). Zhang Wuji gave up an opportunity to become the emperor, as the Ming Cult eventually overthrew the Yuan Dynasty, and ideally Zhang would become the new sovereign, but instead, Zhu Yuanzhang takes the throne and founds the Ming Dynasty.

In 2005 Jin Yong published the third edition of the novel, which has a slightly different ending from the earlier versions. In this edition, Zhang Wuji becomes disillusioned when he could not save the life of a general and address the death of Han Lin'er, and with that he left the leadership of the Ming Cult in the hands of Yang Xiao and Fan Yao, and then left the Central Plains with Zhao Min

Komentarmu**    : Ini bagian penutup dari Condor Heroes meskipun Storyline berjarak 100 Tahun tapi masih ada kaitannya
Sama seperti buku Sebelumnya Novel Ini udah sering kali di buat Versi Drama tv atau film Layar Lebar, Di buat versi Manhua, juga pernah di buat games RPG sebanyak 2 kali

Post AutoMerge: January 18, 2013, 11:41:02 am
(http://d.gr-assets.com/books/1330879630l/13510926.jpg)

Judul:Amira Immortal Daughter from Penglai
Pengarang:Lon Dee(Author),[Ying Ding (Illustrator)
Genre:Fantasy, Advanture, Asian mythology 
Tahun Penerbitan: 2012
Pemegang Lisensi:Create Space
ISBN:9781468162202

Sinopsis singkat   : Amira has a pretty good life on the peaceful island of Penglai. She has amazing powers and abilities. She's friends with the animals and creatures around her. And, of course, she's immortal. But she's also the only person on Penglai, which makes her more than a little lonely.

One quiet day, a magical tortoise named M'lan appears and whisks her out to sea. He needs her help to rescue Raiden—a mortal—from angry sea spirits. She's never met a mortal before, and once she sees Raiden, she finds a strange attraction to him. She returns with him to his homeland in Dragon Hollow, where powerful dragons have protected his people for millennia.

She quickly discovers that life in the mortal world is very different. Warlords and bandits battle in unending warfare. People get hurt. Some die. And her arrival upsets the balance that's kept Dragon Hollow safe. She struggles to understand and trust others. Do they really care for her or do they just need her help? Why do the dragons hate her? Can she believe and even love Raiden or is he deceiving her? And what about trusted M'lan—is even he turning against her?

In the end, she has to decide whether or not to risk her own destruction to save the people of Dragon Hollow. And she discovers hidden powers and passions, long dormant within her.

Komentarmu: Saya sudah baca sedikit novel ini dari website penulisnya menurut saya ceritanya lumayan bagus.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Hajime Kindaichi on January 21, 2013, 12:47:58 pm
(http://d.gr-assets.com/books/1344729570l/13593194.jpg)
Judul:The Journey to the West, Revised Edition
Pengarang:Anthony C. Yu
Genre:Chinese mythology, fantasy, adventure

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : 4
Tahun Penerbitan: 2012
Pemegang Lisensi:University Of Chicago Press
ISBN : V1:9780226971322
       V2:9780226971346
       V3:9780226971377
       V4:9780226971377

Sinopsis singkat: Anthony C. Yu’s translation of The Journey to the West,initially published in 1983, introduced English-speaking audiences to the classic Chinese novel in its entirety for the first time. Written in the sixteenth century, The Journey to the West tells the story of the fourteen-year pilgrimage of the monk Xuanzang, one of China’s most famous religious heroes, and his three supernatural disciples, in search of Buddhist scriptures. Throughout his journey, Xuanzang fights demons who wish to eat him, communes with spirits, and traverses a land riddled with a multitude of obstacles, both real and fantastical. An adventure rich with danger and excitement, this seminal work of the Chinese literary canonis by turns allegory, satire, and fantasy.
        With over a hundred chapters written in both prose and poetry, The Journey to the West has always been a complicated and difficult text to render in English while preserving the lyricism of its language and the content of its plot. But Yu has successfully taken on the task, and in this new edition he has made his translations even more accurate and accessible. The explanatory notes are updated and augmented, and Yu has added new material to his introduction, based on his original research as well as on the newest literary criticism and scholarship on Chinese religious traditions. He has also modernized the transliterations included in each volume, using the now-standard Hanyu Pinyin romanization system. Perhaps most important, Yu has made changes to the translation itself in order to make it as precise as possible.
         One of the great works of Chinese literature, The Journey to the West is not only invaluable to scholars of Eastern religion and literature, but, in Yu’s elegant rendering, also a delight for any reader.

Komentarmu: buku ini menceritakan Perjalanan menuju barat yang sudah sering kita dengar atau nonton dengan bahasa yang lebih mudah di pahami selain itu pengarangnya juga banyak membuat catatan kaki untuk mempermudah kata yang dianggap sulit dipahami
Novel perjalanan Menuju Barat merupakan Salah satu dari 4 karya sastra klasik China yang terkenal, saya berharap elex bisa menerbitkan novel Ini


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Hajime Kindaichi on January 22, 2013, 05:57:43 pm
(http://d.gr-assets.com/books/1328907819l/3778782.jpg)
Judul   :  The Legend of White Snake
Pengarang: Qingge Zhao
Genre:Classic Story, Romance
Tahun Penerbitan: 2000
Pemegang Lisensi: New World Press
ISBN :9787800053863
Sinopsis singkat   : The Legend of White Snake is a beautiful and moving folktale. It tells how the fairy maiden Bai Suzhen struggles against the rascally monk Fa Hai, the representative of the reactionary feudal forces, in her pursuit of freedoms and happiness, reflecting the sharp conflict between the common people and the feudal ruling classes. In this story we see the people's yearning for freedom and their ever-defiant stand against the oppressive forces of feudalism.

Komentarmu :  cerita tentang legenda ular putih sudah banyak di adaptasi ke film atau drama tv,cerita ini juga sering di tampilkan pada opera china sebagai salah satu cerita yang terpopuler dalam opera china.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Hajime Kindaichi on January 25, 2013, 07:50:16 am
(http://d.gr-assets.com/books/1347263196l/5886.jpg)

Judul: Pirates of the Caribbean: Jack Sparrow
Pengarang: Rob Kidd,  Jean-Paul Orpinas (Illustrator)
Genre:Adventure,fantasy, Mythology, action
Jumlah Volume  : 12
Tahun Penerbitan: 2006-2009
Pemegang Lisensi: Disney Press
ISBN:9781423100188

Sinopsis singkat: This swaggering, stand-alone addition to the Pirates of the Caribbean series recounts the story of Jack Sparrow, a teenage stowaway on an adult mission. Jack has assembled a motley crew of adventurers to locate and seize the legendary Sword of Cort�s. This scenario sounds feasible until the treasure hunters run into heavy storms and bloodthirsty pirates.

Komentarmu:Novel ini menceritakan kapten Jack Sparrow pada saat berusia 10 tahun sebelum menjadi perompak terkenal cocok dibaca untuk anak dari usia 9-12 tahun sumber wikipedia


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: fayreed on February 05, 2013, 10:16:26 pm
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cc/Another_%28novel%29_Cover.JPG/230px-Another_%28novel%29_Cover.JPG) (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cc/Another_%28novel%29_Cover.JPG/230px-Another_%28novel%29_Cover.JPG)

Judul   :   Another
Pengarang   :   Ayatsuji Yukito
Genre   :   Mystery, Horror

Jumlah Volume   :   3
Tahun Penerbitan*    :  October 29, 2009
Pemegang Lisensi*   :   Kadokawa Shoten
ISBN*   :    ISBN 978-4-04-874003-6

Sinopsis singkat   : 6 tahun yang lalu, konon, Misaki, seorang pelajar SMP Yomiyama Utara alias Yomikita duduk di kelas 3-3. Misaki disukai guru maupun teman-temannya karena selain rupawan, dia juga pandai dalam pelajaran dan olahraga. Sebuah kecelakaan yang mendadak merengut jiwa Misaki membuat salah satu teman sekelasnya menyangkal kematiannya dan berlaku seolah-olah Misaki masih hidup. Hal tersebut selanjutnya diikuti oleh seluruh murid kelas 3-3, termasuk guru, bahkan kepala sekolah menyediakan kursi untuk Misaki saat upacara kelulusan sekolah. Perlakuan mereka itu selanjutnya membuat sosok Misaki turut muncul dalam foto kelas di album kelulusan. beberapa waktu terus berlalu, ada murid baru yang pindah dan dimasukkan ke kelas Misaki Mei yaitu kelas 3 kelompok 3,murid itu bernama sakakibara kouchi, ia adalah murid pindahan dari Tokyo, dan ayahnya bekerja di India beberapa waktu kemudian,kelas 3 kelompok 3 disebut-sebut sebagai kelas kutukan, setiap bulannya ada siswa yang ,meninggaldengan tragis, salah satunya meninggal karena tertusuk payung, Lift Error, dan yang paling sadis adalah Hara-Kiri (bunuh Diri) dan Sakakibara kouchi-kun bersama teman temannya berusaha mematahkan kutukan tersebut   http://id.wikipedia.org/wiki/Another_%28novel%29 (http://id.wikipedia.org/wiki/Another_%28novel%29)
Komentarmu**    :    dari animenya bisa dilihat bagaimana kisah mystery sama horor yg bisa bikin merinding... jadi bikin penasaran buat baca novelnya



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: selly_dietitian on February 11, 2013, 07:54:08 pm
Judul : Nazotoki wa Dinner no Ato de
Pengarang : Tokuya Higashigawa
Genre : Detektif
Jumlah volume : 3
Tahun terbit :
-vol 1 : 2010
-vol 2 : 2011
-vol 3 : 2012
Pemegang Lisensi : Shogakukan
ISBN :
-vol 1 : 9784093862806
-vol 2 : 9784093863162
-vol 3 : 9784093863476
Sinopsis :
Hosho Reiko adalah anak perempuan satu-satunya dari pemimpin Hosho Group. Meskipun bergelimang harta dan dihujani kasih sayang sejak dia kecil, tetapi ia memilih untuk menjadi polisi detektif yang menangani pembunuhan di daerah Kunitachi. Meski pekerjaannya adalah polisi, Hosho Reiko sangat payah dalam memecahkan misteri setiap kasus pembunuhan. Ditambah lagi atasannya, yaitu Detektif Kazamatsuri tidak begitu banyak membantu. Untunglah ada Kageyama, butler keluarga Hosho yang selalu membantu Reiko dalam memecahkan misteri pembunuhan. Meski banyak membantu, Kageyama mempunyai lidah yang tajam, saking tajam nya, dia tidak sungkan-sungkan menyebut nona-nya (si Hosho Reiko) dengan sebutan tolol.
Komentar :
Novel ini mempunyai konten misteri pembunuhan disertai dengan pemecahan yang cerdas. Tidak hanya pembunuhan saja, hubungan antara "majikan-pembantu" juga jelas diterangkan dalam novel ini. Seiring dengan kasus yang muncul, kedekatan Reiko dan butler-nya pun semakin dekat. Tidak heran novel ini bestseller di Jepang (terjual 1.4 juta kopi)


Title: More japanese novel!
Post by: usagin on April 19, 2013, 10:20:56 pm
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/18/No_Longer_Human_(Osamu_Dazai_novel)_cover.jpg)

Judul   :   Ningen shikkaku / 人間失格 / No Longer Human
Pengarang   :   Osamu Dazai ( yg english-nya Translator : Donald Keene )
Genre   :  di wikipedia sih Short novel

Tahun Penerbitan*    :   1948 (English translation 1958)
Pemegang Lisensi*   :   New Directions
ISBN*   :   978-0-8112-0481-1

Sinopsis singkat   :   Oba Yozo's attempts to reconcile himself to the world around him begin in early childhood, continue through high school, where he becomes a "clown" to mask his alienation, and eventually lead to a failed suicide attempt as an adult. Without sentimentality, he records the casual cruelties of life and its fleeting moments of human connection and tenderness.

Komentar**    :   blm baca novelnya sih jd cerita animenya ya. si protagonisnya cara berpikirnya g kayak manusia pada umumnya dan bisa bkin saya berteriak dalam hati "gila ni orang!" pdhl dy g gila. agak berat sih ceritanya (atau malah berat banget). animenya kurang panjang sih jd saya pgn bc novelnya. penasaran! kata yang dh baca sih bagus.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Hajime Kindaichi on June 23, 2013, 08:03:41 pm
(http://d.gr-assets.com/books/1320398267l/8908.jpg)
Judul   :  World War Z: An Oral History of the Zombie War
Pengarang   :  Max Brooks
Genre:Horror, Fantasy, War, Zombie, Survival

Tahun Penerbitan*    : 2006
Pemegang Lisensi*   :  Crown
ISBN*   :  9780307346605

Sinopsis singkat   :  The Zombie War came unthinkably close to eradicating humanity. Max Brooks, driven by the urgency of preserving the acid-etched first-hand experiences of the survivors from those apocalyptic years, traveled across the United States of America and throughout the world, from decimated cities that once teemed with upwards of thirty million souls to the most remote and inhospitable areas of the planet. He recorded the testimony of men, women, and sometimes children who came face-to-face with the living, or at least the undead, hell of that dreadful time. World War Z is the result. Never before have we had access to a document that so powerfully conveys the depth of fear and horror, and also the ineradicable spirit of resistance, that gripped human society through the plague years.

Ranging from the now infamous village of New Dachang in the United Federation of China, where the epidemiological trail began with the twelve-year-old Patient Zero, to the unnamed northern forests where untold numbers sought a terrible and temporary refuge in the cold, to the United States of Southern Africa, where the Redeker Plan provided hope for humanity at an unspeakable price, to the west-of-the-Rockies redoubt where the North American tide finally started to turn, this invaluable chronicle reflects the full scope and duration of the Zombie War.

Most of all, the book captures with haunting immediacy the human dimension of this epochal event. Facing the often raw and vivid nature of these personal accounts requires a degree of courage on the part of the reader, but the effort is invaluable because, as Mr. Brooks says in his introduction, “By excluding the human factor, aren’t we risking the kind of personal detachment from history that may, heaven forbid, lead us one day to repeat it? And in the end, isn’t the human factor the only true difference between us and the enemy we now refer to as ‘the living dead’?”

Komentarmu**    :  sudah di angkat ke layar lebar di bintangi oleh Brad Pitt



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on June 24, 2013, 11:27:46 am
daftar rekues sudah diupdate :fuih:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Draven on August 01, 2013, 10:56:16 am
Kalau request cetak ulang bisa ? Karangannya Wolfgang Ecke, dulu pernah diterbitkan GPU sekitar tahun 1990an. Dimana dalam setiap buku ada beberapa kasus, dan diakhir halaman ada jawabannya. Buku ini mengajak kita untuk berpikir memecahkan kasusnya, ada yang kesulitannya tingkat ringan sampai berat.

http://www.goodreads.com/author/show/206355.Wolfgang_Ecke (http://www.goodreads.com/author/show/206355.Wolfgang_Ecke)

Ama karangannya Donald J. Sobol, kisah anak dari keluarga Brown, 1 buku juga berisi beberapa kasus yang mengajak kita ikut memecahkan masalahnya, dan dihalaman belakang ada jawabannya.
Pernah diterbitkan BPK GM.

Kayaknya sudah ga ada buku yang seperti ini ya ? Atau kalau ada bisa minta rekomendasinya ?
Semuanya cerita detektif.




Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 01, 2013, 01:43:16 pm
@Draven
Hmm.. kalau novel ex-GPU sih lebih baik rekues langsung saja ke twitternya, @Gramedia, soalnya itu kontraknya antara penerbit asalnya dengan GPU. Elex tidak bisa mengambil alih dan tidak tahu menahu soal isi perjanjiannya, beda perusahaan soalnya walau masih dalam korporasi yang sama :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: sabilarizqiap on August 19, 2013, 04:10:47 pm
Judul                :   Mondaiji-tachi ga isekai kara kuru soudesu yo
Pengarang            :   Tatsunoko Tarou dan ilustrasi by Amano Yuu
Genre                :   Action, Comedy, Fantasy

Jumlah Volume        :   8 ( delapan )
Tahun Penerbitan*    :   April 1, 2011 – ongoing
Pemegang Lisensi*    :   Kadokawa Shoten
ISBN*                :   vol 1 : ISBN 978-4-04-474839-5-C0193
                         vol 2 : ISBN 978-4-04-474848-7-C0193
                         vol 3 : ISBN 978-4-04-474854-8-C0193
                         vol 4 : ISBN 978-4-04-100182-0-C0193
                         vol 5 : ISBN 978-4-04-100357-2-C0193
                         vol 6 : ISBN 978-4-04-100585-9-C0193
                         vol 7 : ISBN 978-4-04-100759-4-C0193
                         vol 8 : ISBN 978-4-04-100936-9-C0193
Sinopsis singkat     :   Izayoi Sakamaki, Asuka Kudou, dan You Kasukabe, tiga orang anak yang memiliki kemampuan "luar biasa" dan mulai bosan dengan dunia mereka yang sekarang, tapi pada suatu hari mereka bertiga menerima sebuah amplop yang berhasil "mencuri" mereka ke dunia baru yang bernama little garden (kebun kecil) dan bergabung dengan sebuah guild yang tak mempunyai nama karena kalah di masa lalu.
Komentarmu**         :  dari animenya actionnya kerasa, terus ceritanya juga menarik sama bikin penasaran. LIght Novel ini udah diangkat jadi anime dan animenya juga keren (y)

(http://) http://www.baka-tsuki.org/project/images/0/09/Mondaiji_cover.jpg (http://www.baka-tsuki.org/project/images/0/09/Mondaiji_cover.jpg)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: redangel on August 19, 2013, 08:06:20 pm
Request novel
Judul : immortal after dark series
Pengarang : Kresley Cole
Genre : woman adult
Dan judul lainnya oleh pengarang Kresley Cole


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: yura0397 on September 29, 2013, 11:05:17 am
Judul: Fate/Apocrypha (フェイト/アポクリファ, Feito/Apokurifa)
Penulis: Yuichiro Higashide
Ilustrator: Ototsugu Konoe
Genre: Action Drama Historical Magic Supernatural
Tahun Terbit: Desember 2012
Status Penerbitan: 2 Volume Ongoing
ISBN : 9781234854317
Penerbit: Kadokawa Shoten
Sinopsis: Latar Cerita Fate/Apocrypha adalah dunia paralel dari Fate/Stay Night dimana greater grail di pindahkan dari kota Fuyuki setelah holy grail war yang ketiga dan menghilang selama beberapa tahun. Sekitar tahun 2000, kelompok yang merampas the grail Yggdmillennia, menyatakan pemisahan diri Asosiasi Penyihir dan mereka memiliki The Grail. Asosiasi mengirimkan 50 penyihir untuk mengambil kembali, tapi semua kecuali satu orang langsung dihabisi oleh Lancer of Black. Satu orang yang tersisa berhasil mengaktifkan the reserve system of the Greater Grail, mengakibatkan dapat mensummon 14 Servant.
Ini menandakan dimulainya the Great Holy Grail War, meliputi dua faksi Faksi Hitam (the Black Faction, 黒の陣営, Kuro no Jinei) dimana anggotanya adalah bagian dari Yggdramillennia, dan Faksi Merah (Red Faction, 赤の陣営, Aka no Jinei) dimana anggotanya adalah orang-orang yang dikirim Asosiasi Penyihir kecuali satu orang dari The Holy Church, The Grail sendiri mensummon Ruler untuk bertindak sebagai mediator di Holy Grail War
Contoh kover:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/03/Fateapocrypha_vol.01_cover.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/03/Fateapocrypha_vol.01_cover.jpg)
gambar diambil dari wikipedia


Catatan: Untuk Sinopsis aku ambil dari Type-moon wiki yang make Bhs Inggris, jadi aku translate sendiri. jika ada kesalahan dalam mentranslate aku minta maaf
Sama karena baru pertama kali aku memposting dalam sebuah forum jadi aku tidak tahu cara memposting gambar dengan benar, aku minta maaf


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raydtha on October 03, 2013, 07:42:07 am
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51XD4%2BrRNDL._SX220_.jpg)
Judul   :   Uchouten Kazoku / 有頂天家族 / The Eccentric Family
Pengarang   :   Morimi Tomihiko
Genre   :   family, drama, comedy, mystical
Jumlah Volume :   1 on going (rumornya akan dibuat trilogi)
Tahun Penerbitan*    : 2007 
Pemegang Lisensi*   :  Gentosha

Sinopsis singkat   : Shimogamo Yasaburo merupakan tanuki muda, anak ketiga dari empat bersaudara Shimogamo. Tidak seperti kakak sulungnya yang serius, Yasaburo merupakan tanuki muda yang senang bermain-main karena prinsipnya hidup harus dibuat menarik (ia paling senang berubah menjadi manusia karena hal itu). Kesehariannya sebagai tanuki di Kyoto dengan manusia, tengu, serta tanuki hidup berdampingan (walau manusia tampak tidak tahu mengenai dua keberadaan lainnya) memang tidaklah membosankan. Kemudian, fakta bahwa ada suatu klub bernama Friday Fellow yang di akhir tahun selalu membuat Tanuki-Nabe (di mana kepala keluarga Shimogamo, yang merupakan pemimpin kelompok tanuki, juga mati karena dijadikan nabe) membuat kelompok tanuki tidak bisa terus menerus santai.

Komentarmu**    : Uchouten Kazoku sudah diadaptasi ke anime dan saya sangat suka dengan tema cerita, hubungan antar karakter, plot, juga alurnya, terkesan begitu natural dan manusiawi walau dengan setting mystical dan sedikit fantasi. Katanya, banyak dari pembaca novel ini kecewa dengan adaptasi anime-nya (yang menurut saya sudah sangat bagus), makanya saya penasaran dengan novelnya.



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on October 03, 2013, 10:15:20 am
Kalau request cetak ulang bisa ? Karangannya Wolfgang Ecke, dulu pernah diterbitkan GPU sekitar tahun 1990an. Dimana dalam setiap buku ada beberapa kasus, dan diakhir halaman ada jawabannya. Buku ini mengajak kita untuk berpikir memecahkan kasusnya, ada yang kesulitannya tingkat ringan sampai berat.

http://www.goodreads.com/author/show/206355.Wolfgang_Ecke (http://www.goodreads.com/author/show/206355.Wolfgang_Ecke)

Ama karangannya Donald J. Sobol, kisah anak dari keluarga Brown, 1 buku juga berisi beberapa kasus yang mengajak kita ikut memecahkan masalahnya, dan dihalaman belakang ada jawabannya.
Pernah diterbitkan BPK GM.

Kayaknya sudah ga ada buku yang seperti ini ya ? Atau kalau ada bisa minta rekomendasinya ?
Semuanya cerita detektif.

ELEX pernah menerbitkan novel detektif yang seperti itu judulnya Detektif Ridley dan Daisy (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=16340.0). :iloveusign:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: VerneLias on October 14, 2013, 09:16:03 pm
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/61u4%2BPSpXEL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/61u4%2BPSpXEL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg)
Judul   :   Platina Data (プラチナデータ)
Pengarang   :   Keigo Higashino
Genre   :   Suspense, Mystery, Sci-fi


Tahun Penerbitan*    :   2010
Pemegang Lisensi*   :   Gentosha
ISBN*   :   9784344418844

Sinopsis singkat   :   Set in the year 2017, the Japanese government attempts to secretly control the DNA of its people. Ryuhei Kagura is a top scientist in the field of DNA analysis. He works at the DNA analysis institution run by the National Police Agency.
When the inventor of the DNA analysis system is murdered, Ryuhei Kagura's own DNA is found at the murder scene. Ryuhei Kagura becomes the prime suspect and then he becomes a fugitive. Veteran detective Reiji Asama goes in pursuit.

Komentarmu**    :   Ceritanya menarik dan alurnya bikin penasaran. Selain itu, novel ini telah dibuat versi film layar lebarnya dengan judul yang sama. ^^


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Draven on November 28, 2013, 01:42:17 pm
Judul   :   Superman Returns
Pengarang   :   Marv Wolfman
Genre   :   Superhero

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   ..........
Tahun Penerbitan*    :   2006
Pemegang Lisensi*   :   Warner Books
ISBN*   :   ISBN 0-446-60652-9

Sinopsis singkat   :   Sama dengan film nya, hanya saja lebih lengkap.
Komentarmu**    :   Lihat saja filmnya, lagipula sudah jarang sekali ada novel superhero yang terkenal. Padahal banyak lho novel2nya.

http://en.wikipedia.org/wiki/Superman_Returns_(novel) (http://en.wikipedia.org/wiki/Superman_Returns_(novel))


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on December 05, 2013, 08:22:26 pm
Update! :D

Request novel
Judul : immortal after dark series
Pengarang : Kresley Cole
Genre : woman adult
Dan judul lainnya oleh pengarang Kresley Cole
rasanya lebih baik minta ke gagas media (search (http://www.gagasmedia.net/using-joomla/extensions/components/search-component/search?searchword=Kresley%20Cole&searchphrase=all))


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Seki Amami on January 23, 2014, 03:12:12 pm
Lanjutin Serinya Mitarai Kiyoshi dong....


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 24, 2014, 08:35:03 am
Lanjutin Serinya Mitarai Kiyoshi dong....
Lanjutin? Memangnya Elex pernah nerbitin novel karya Mitarai Kiyoshi? Tadi kucek di database ga nemu sih kategori novel dengan nama pengarang beliau


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: RenD on January 28, 2014, 08:28:32 am
Update! :D
rasanya lebih baik minta ke gagas media (search (http://www.gagasmedia.net/using-joomla/extensions/components/search-component/search?searchword=Kresley%20Cole&searchphrase=all))

Kalau boleh kasih saran sih, mintanya ke Dastan aja  :grin:. Soalnya Gagas itu aku tahu banget pemrednya suka Hisrom dan CR  :biggrin:
Tapi kalau diambil Elex sih boleh banget  :mikir:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raina on January 28, 2014, 06:19:00 pm
Rikues deh, ini sebelumnya pernah diterbitin sama Matahati, tapi penerbitnya keburu tutup, belom ada yang ngelanjutin :(

Judul       :   The Spook's Apprentice series
Pengarang   :   Joseph Delaney
Genre       :   Fantasi

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   belasan

Sinopsis singkat   :   Tom Ward putra ke-7 dari putra ke-7 dan menjalani pelatihan menjadi Spook di Chipenden. Buku ini bercerita tentang pengalaman Tom Ward selama menjadi murid sang Spook, misteri keluarganya, petualangan-petualangannya melawan makhluk-makhluk sihir, dan pertemanannya dengan gadis penyihir bernama Alice Deane.
Komentarmu**    :   Semakin lama kisahnya semakin menarik dan penuh, gak seringan buku pertama.


Terus... judul ke-2 yak :D Yang ini seri pertamanya udah diterbitin Matahati, gak lama sebelum Matahati bubar.
Judul       :   Wilma Tenderfoot series
Pengarang   :   Emma Kennedy
Genre       :   Fantasi anak-anak

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   kurang tahu

Sinopsis singkat   :   Wilma Tenderfoot seorang anak yatim piatu yang bercita-cita menjadi detektif. Wilma menyelidiki kasus demi kasus dengan gayanya sendiri, dengan bantuan anjingnya yang mungil. Seri pertamanya berjudul Wilma Tenderfoot and The Case of The Frozen Heart dan yang ke-2 berjudul: Wilma Tenderfoot and The Putrid Poison.
Komentarmu**    :   Ini ceritanya kocak, diceritakan dengan kocak juga. Bacaan yang menarik buat anak-anak maupun orang dewasa. Beda dengan tipe novel-novel berseri lainnya.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Arisa055 on February 21, 2014, 09:42:41 am
Anu.. Ini novel2 Jepangnya beneran bisa diterbitin ga ya? Kok kayaknya ga ada satupun dari list-nya yg diterbitin. :ngumpet:


Judul   : Dai Densetsu no Yuusha no Densetsu
Pengarang   :   KAGAMI Takaya
Genre   : Action  Adventure  Fantasy  Shounen  Supernatural 

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  10 (Ongoing)
Tahun Penerbitan*    :   2007
Pemegang Lisensi*   :  Fujimi Shobo
ISBN*   :
01    ISBN 978-4-8291-1966-2
02    ISBN 978-4-8291-1981-5
03    ISBN 978-4-8291-3292-0
04    ISBN 978-4-8291-3327-9
05    ISBN 978-4-8291-3376-7
06    ISBN 978-4-8291-3429-0
07    ISBN 978-4-8291-3479-5
08    ISBN 978-4-8291-3530-3
09    ISBN 978-4-8291-3594-5
10    ISBN 978-4-8291-3638-6

Sinopsis singkat   :   Ceritanya mengenai magician bernama Ryner Lute merupakan murid dari Roland Empire Royal Magician's Academy. Suatu hari pecah perang antara kerajaan Roland dan kerajaan tetangganya Estabul. dalam perang ini Ryner kehilangan rekan seperjuangan dan teman - temannya. Setelah perang selesai , Ryner bersama Ferris, seorang wanita cantik yang ahli berpedang pergi untuk mencari dan membawa "Hero Relic" atas perintah Raja Sion Astal, Raja baru Roland juga temannya Ryner. Dalam perjalanan ini, Ryner dan Ferris menemukan bahwa ada indikasi sesuatu lain yang jahat yang sedang bergerak menyelubungin seluruh daratan

Komentar saya:
Seperti 5cm per seconds, saya mengetahui Judul ini karena menonton animenya, dan saya benar2 tertarik untuk mengetahui kelanjutannya karena ending animenya yang berakhir menggantung. secara keseluruhan, animenya itu udah mencakup vol 1-11 dari Densetsu no Yuusha no Densetsu, dan di akhir ending animenya atau akhir dari vol 11 Densetsu no Yuusha no Densetsu  adalah bagian yang baru mulai menarik. Secara keseluruhan, storyline cukup bagus dan action yang diberikan, serta misteri - misteri dalam cerita yang membuat orang penasaran, apalagi di volume2 awal, dimana banyak bermunculan karakter2 antah berantah, misterius dan menggugah rasa ingin tahu, siapa sebenarnya orang ini, apa perannya dalam cerita ini, membuat saya penasaran setengah mati ingin mencari tahu ceritanya.


Kyaa.. Ini novel favorit q.. Update. Di sana skrng udh vol 14 (on-going).

(http://t.imgbox.com/adgVn7AR.jpg)

Smoga diterbitin.. Ni crita keren banget!! :icon14: (Sampe dapet rating 9,6 di baka manga updates :thefinger_red:)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on February 22, 2014, 11:06:43 pm
Kalau novel Jepang yang masuk Light Novel kayaknya proses pertimbangannya emang beda sama novel biasa, mungkin  karena jumlah volume yg banyak, perbedaan ketersediaan pasar dengan novel lain, mungkin masalah perizinan juga? kontinuitas, dsb.. soalnya lebih riskan/rugi kalau enggak laku.

Itu sampai dibuatin thread (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=2352.575)nya di sebelah kan, buat survey :))

Laluuu judul novel lain yg bukan novel jepang pun belum diterbitkan di sini, itu karena wishlist cuma masukan dan si novel masih butuh faktor2 lain untuk benar2 terbit XD

-(raven, moderator forum, bukan karyawan elex)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Arisa055 on February 23, 2014, 11:43:51 am
Kalau novel Jepang yang masuk Light Novel kayaknya proses pertimbangannya emang beda sama novel biasa, mungkin  karena jumlah volume yg banyak, perbedaan ketersediaan pasar dengan novel lain, mungkin masalah perizinan juga? kontinuitas, dsb.. soalnya lebih riskan/rugi kalau enggak laku.

Itu sampai dibuatin thread (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=2352.575)nya di sebelah kan, buat survey :))

Laluuu judul novel lain yg bukan novel jepang pun belum diterbitkan di sini, itu karena wishlist cuma masukan dan si novel masih butuh faktor2 lain untuk benar2 terbit XD

-(raven, moderator forum, bukan karyawan elex)

Oh.. gitu toh.
Iya sih kak, q udh liat threat vote-nya itu. Cuma kpikiran aja, kok votenya udh ditutup, tapi blm ada kputusan ttg novel jepang.
Yah.. Ribet jg ya. Tapi dulu banyak light novel jepang, terus berhenti itu mungkin karena ga laku ya?
Kalo gitu mending semua light novel jepang dibikin bentuk digital aja. Jadi kaya' komik digital gitu, cuma ini novel. Jadi kan ga terlalu rugi soal percetakan, dll. :mikir:

ngomong-ngomong, tadinya saya kira kak raven karyawan Elex. ternyata moderator forum tha.:cheesy:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 24, 2014, 09:17:12 am
@Arisa
Walau digital, syarat dari penerbit pembeli lisensi untuk jumlah eksemplar terjual tetap ada lho. Format digital tidak akan mengubah hal itu, yang berubah paling harga jualnya karena beda cara produksinya. :) Jadi kalau jumlah eksemplar tidak tercapai penjualannya, maka judul tersebut tidak akan dikirimkan lanjutannya.

Ohya, cek thread Wishlist LN (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=24138.0) ini juga ya :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: bluecode on March 29, 2014, 05:41:19 pm
di daftar request udah ada the book thief, setelah nonton filmnya jadi penasaran sama novelnya yang katanya ambil sudut pandang dr malaikat maut, moga2 elex dlm waktu dekat mau menerbitkan versi terjemahan hehe


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: silvia37 on March 31, 2014, 04:42:31 pm
(http://)Judul   : Hyoka
Pengarang   : Honobu Yonezawa
Genre   : Mystery

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : 4 (dengan judul yang berbeda - beda)
Tahun Penerbitan*    : 31 oktober 2001
Pemegang Lisensi*   :   ..........
ISBN*   : ISBN 978-4-04-427101-5

Sinopsis singkat   : Atas permintaan kakaknya, mahasiswa Hōtarō Oreki bergabung Kamiyama SMA Klasik Klub Sastra untuk menghentikannya dari yang dihapuskan, bergabung dengan sesama anggota Eru Chitanda, Satoshi Fukube dan Mayaka Ibara. Kisah diatur di Kamiyama City, sebuah kota fiksi di Gifu Prefecture yang penulis berdasarkan kampung sebenarnya dari Takayama , juga di Gifu. Fiksi Kamiyama SMA didasarkan pada nyata kehidupan Hida SMA .
Komentarmu**    : Ceritanya nggak bosenin, apa lg kalo pemeran utamanya memecahkan masalah... keren banget, cerita cinta juga ada di sini. cerita cinta anatara pemalas dan seorang yg slalu ingin tau, yg tentu bertolah belakang...


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: nacchandroid on April 01, 2014, 12:35:05 am
(http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20130214023138/shuuen-no-shiori/images/thumb/9/93/Novel_Cover.png/250px-Novel_Cover.png) (http://www.cdjapan.co.jp/pictures/l/16/07/NEOBK-1556484.jpg?v=1) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/51YMvxW1PTL._SL500_AA300_.jpg)

Judul   :  Shuuen no Shiori (Bookmark of Demise)
Pengarang   :   Suzumu
Genre   :   Horror, Josei, Mystery, School Life, Supernatural

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  3 volumes
Tahun Penerbitan*    :   2013
Pemegang Lisensi*   :   Media Factory
ISBN*   :  

volume 1: 978-4840149570
volume 2: 978-4040660325
volume 3: 978-4040663142


Sinopsis singkat   :  

Adaptasi dari Vocaloid song series "Shuuen no Shiori Project" karya 150P dan Suzumu. Novel ini menceritakan tentang urban legend sebuah buku hitam dengan pembatas buku bergambar kucing yang tak diketahui asal-usul dan detilnya. Tokoh utamanya adalah 4 anak SMA pecinta urban legend dan rumor yang karena suatu hal harus memainkan "permainan kematian" yang bersangkutan dengan kejadian mematikan yang terjadi 10 tahun yang lalu. Novel ini juga diceritakan melalui sudut pandang dari masing-masing anak. Mereka harus menjalani "perintah" yang ditujukan pada masing-masing individu untuk selamat dari permainan ini.

Komentarmu    :  

Novel yang menarik dengan cerita misteri anti-mainstream. Cocok untuk pecinta urban legend, misteri dan horor psikologis. Karakterisasi masing-masing karakter dan kejadian dideskripsikan dengan detil sehingga kita sebagai pembaca juga ikut merasakan apa yang mereka alami. Intinya, novel ini sangat menarik dan berbeda dari novel-novel horor biasanya yang mengusung tema hantu, pembunuhan serta perkelahian. Recommended banget deh  :heartbeat: :icon14:



(http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20130525002915/fairytail/images/thumb/9/97/Light_Novel_Cover.png/300px-Light_Novel_Cover.png)

Judul   :  Fairy Tail: The Color Residing Within The Heart (FAIRY TAIL 心に宿るcolor)
Pengarang   :   Miu Kawasaki; Artwork: Mashima Hiro
Genre   :   Shounen, Fantasy, Action, Adventure, Friendship

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  .......
Tahun Penerbitan*    :   2012
Pemegang Lisensi*   :   Kodansha
ISBN*   :   9784063752335
Sinopsis singkat   :  Menceritakan tentang sekembalinya para anggota Fairy Tail dari Edolas. Diceritakan juga tentang dunia Edolas yang sudah kehilangan sihirnya malah menghadapi bencana baru, yaitu pemberontakan para legion. Lalu, para Fairy Tail Earthland yang menjalankan misi mereka seperti biasanya. Namun siapa sangka bahwa misi yang dijalani Natsu dkk malah membantu orang-orang Edolas?

Komentarmu    :  Saya suka karena LN ini menceritakan Fairy Tail  :icon14: . Gaya bahasanya unik walaupun Authornya bukan Mashima Hiro, namun karakterisasinya tetap pas dan seperti Fairy Tail yang saya kenal. :heartbeat: . Light novel ini juga punya cerita yang menarik dengan humor yang kental seperti Fairy Tail biasanya.  :icon14:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: deadabu on June 25, 2014, 10:40:29 am
Judul : 新世界より Shin Sekai Yori (From The New World)
Pengarang : Yusuke Kishi
Genre : Drama, fiksi ilmiah
Jumlah Volume : 1
Tahun penerbitan : 2008
Pemegang Lisensi : Kodansha
ISBN : 4061826603
Sinopsis :Kisah ini bersetting di Jepang dalam milenium dari sekarang. Enam anak-Saki, Satoru, Maria, Mamoru, Shun dan Reiko — telah lahir dan dibesarkan di sebuah kota yang tenang, Kamisu di distrik ke-66, yang dapat digambarkan sebagai utopia meluap dengan dedaunan air dan hijau. Dunia ini sekarang diperintah oleh orang-orang yang memiliki "kekuatan terkutuk" atau "kekuatan dewa" telekinesis (呪力 juryoku?). Setelah peristiwa tertentu, Saki dan yang lain datang untuk menyadari sifat sejati dari dunia mereka. Tak lama kemudian, mereka belajar segala sesuatu, termasuk sejarah berdarah yang membawa kemanusiaan ke negara ini. Lima menceburkan diri ke petualangan mengancam kehidupan dan berjuang untuk melindungi teman dan dunia di ambang kehancuran.
Komentar : novel ini menurutku seru banget rekomen banget deh kalo suka apalagi animenya sudah tayang tahun 2012 lalu


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on July 09, 2014, 01:46:44 pm
Judul     : Song of Achilles
Pengarang : Madeline Miller
(http://www.madelinemiller.com/wp-content/uploads/2012/06/Achilles.jpg)
Genre     : Historical/Mythological Fiction
Penghargaan  : Orange Prize for Fiction tahun 2012, Chautauqua Prize Nominee (2013)
Tahun Terbit : 2011
Pemegang Lisensi : Ecco (USA)
ISBN   :  0062060627 (ISBN13: 9780062060624)
RATING GOODREADS  : 4,1/5
Sinopsis singkat  :
Achilles, Pahlawan Terbaik Yunani, putra dari dewi laut Thetis yang kejam dan raja legendaris Peleus, kuat, tangguh, dan rupawan -memikat semua orang yang pernah bertemu dengannya. Patroclus, pangeran muda yang canggung dan terusir dari tanah kelahirannya karena melakukan tindak kekerasan. Secara kebetulan mereka bertemu dan menjalin persahabatan yang tak terpisahkan.

Di bawah centaur Chiron, mereka menjalani pelatihan seni perang dan obat-obatan, namun ketika datang kabar bahwa Helen dari Sparta telah diculik, demi membebaskannya semua pahlawan Yunani dipanggil untuk mengepung Troya. Dengan iming-iming janji kejayaan, Achilles bergabung dengan mereka, dan Patroclus mengikutinya. Mereka tidak tau bahwa Takdir memiliki rencana lain untuk menguji kesetiaan mereka...

Komentar:
Kisah Achiles dalam Perang Troya dari sudut pandang yang berbeda.



Judul: Leviathan Trilogy (Leviathan - Behemoth - Goliath)
Pengarang: Scott Westerfeld
Genre: Steampunk, Historical fiction, Adventure
(https://d.gr-assets.com/books/1275694232l/6050678.jpg)
Jumlah volume: 3
Tahun Penerbitan: 2009-2011
Pemegang lisensi: Simon Pulse
ISBN: (vol 1) 1416971734 (ISBN13: 9781416971733)
Sinopsis:
Pangeran Aleksander, pemegang tahta kerajaan Austria-Hungaria,  sedang dalam pelarian. Dia dikhianati. Gelarnya tidak berguna lagi. Yang dimilikinya sekarang hanyalah mesin perang yang sudah tua dan beberapa awak yang setia.

Deryn Sharp hanyalah warga biasa, tetapi ia menyamar menjadi anak laki-laki di Angkatan Udara Inggris. Kemampuannya sebagai awak penerbang hebat. Namun, dia terancam bahaya ketika rahasianya terungkap.

Dengan Perang Dunia I di depan mata, takdir mempertemukan Alek dan Deryn dan membawa mereka dalam petualangan mengelilingi dunia yang akan mengubah hidup mereka selamanya.

Komentar:
Petualangan seru yang ditemani gambar2 cantik karya Keith Thompson



@raina: penerbit matahati udah bangkit lagi, kan? kurang tahu kabarnya, tapi kan mereka nerbitin septimus heap lagi :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: kenaRi on July 10, 2014, 03:09:44 pm
Judul     : Song of Achilles
Pengarang : Madeline Miller
(http://www.madelinemiller.com/wp-content/uploads/2012/06/Achilles.jpg)
Genre     : Historical/Mythological Fiction
Penghargaan  : Orange Prize for Fiction tahun 2012, Chautauqua Prize Nominee (2013)
Tahun Terbit : 2011
Pemegang Lisensi : Ecco (USA)
ISBN   :  0062060627 (ISBN13: 9780062060624)
RATING GOODREADS  : 4,1/5
Sinopsis singkat  :
Achilles, Pahlawan Terbaik Yunani, putra dari dewi laut Thetis yang kejam dan raja legendaris Peleus, kuat, tangguh, dan rupawan -memikat semua orang yang pernah bertemu dengannya. Patroclus, pangeran muda yang canggung dan terusir dari tanah kelahirannya karena melakukan tindak kekerasan. Secara kebetulan mereka bertemu dan menjalin persahabatan yang tak terpisahkan.

Di bawah centaur Chiron, mereka menjalani pelatihan seni perang dan obat-obatan, namun ketika datang kabar bahwa Helen dari Sparta telah diculik, demi membebaskannya semua pahlawan Yunani dipanggil untuk mengepung Troya. Dengan iming-iming janji kejayaan, Achilles bergabung dengan mereka, dan Patroclus mengikutinya. Mereka tidak tau bahwa Takdir memiliki rencana lain untuk menguji kesetiaan mereka...

Komentar:
Kisah Achiles dalam Perang Troya dari sudut pandang yang berbeda.

waw sy dukung ini! Udah baca dan sukaaaa, meski ini cerita tentang para pahlawan tapi gak melulu tentang pencarian kekuatan tapi juga menampilkan sosok mereka sebagai manusia yang punya emosi #halah :grin:
pokoknya rekomended buat para greek myth enthusiast :wink:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: st_september on July 25, 2014, 03:57:49 pm

Judul   :   Shakespeare's Champion (Lily Bard Mysteries, Book 2)
Pengarang   :   Charlaine Harris
Genre   :   ..........

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   ..........
Tahun Penerbitan*    :   ..........
Pemegang Lisensi*   :   ..........
ISBN*   :   ..........

Sinopsis singkat   :   ..........
Komentarmu**    :   ..........

lebih bagus lagi jika ada contoh cover
* jika memungkinkan utk diisi, tidak wajib
** selain pendapatmu mengapa judul ini menarik, jika kontennya ada yg sensitif atau ada award tertentu yg dimenangkan, bisa disebutkan di sini.

Post AutoMerge: July 25, 2014, 04:02:51 pm
Judul                :   Lily Bard Mysteries No 2-5
Pengarang            :   Charlaine Harris
Genre                :   Rp

Jumlah Volume        :   5
Tahun Penerbitan*    :   ..........
Pemegang Lisensi*    :   Berkley
ISBN*                :   0-42521-310-2 / 978-0-42521-310-0
0-42522-497-X / 978-0-42522-497-7

Sinopsis singkat   :   ..........
Komentarmu**    :   ..........

lebih bagus lagi jika ada contoh cover
* jika memungkinkan utk diisi, tidak wajib
** selain pendapatmu mengapa judul ini menarik, jika kontennya ada yg sensitif atau ada award tertentu yg dimenangkan, bisa disebutkan di sini.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Lukmanul Hakim on July 25, 2014, 05:41:54 pm
Judul       : Mahouka Koukou no Rettousei
Pengarang   : Satou Tsutomu
Genre       : Magic, Romance, School, Sci-Fi, Shounen, Supernatural
http://www.baka-tsuki.org/project/images/8/83/MKnR_v01_cover.jpg (http://www.baka-tsuki.org/project/images/8/83/MKnR_v01_cover.jpg)
Jumlah Volume      : 14 ( masih berjalan )
Tahun Penerbitan*  : 10 Juli 2011 - .....
Pemegang Lisensi*  : Dengeki Bunko
ISBN*              :
    魔法科高校の劣等生(1)入学編〈上〉 (July 10, 2011 ISBN 978-4048705974)
    魔法科高校の劣等生(2)入学編〈下〉 (August 10, 2011 ISBN 978-4048705981)
    魔法科高校の劣等生(3)九校戦編〈上〉 (November 10, 2011 ISBN 978-4048709989)
    魔法科高校の劣等生(4)九校戦編〈下〉 (December 10, 2011 ISBN 978-4048709996)
    魔法科高校の劣等生(5)夏休み編+1 (April 10, 2012 ISBN 978-4-04-886522-7)
    魔法科高校の劣等生(6)横浜騒乱編〈上〉 (July 10, 2012 ISBN 978-4-04-886700-9)
    魔法科高校の劣等生(7)横浜騒乱編〈下〉 (September 10, 2012 ISBN 978-4-04-886701-6)
    魔法科高校の劣等生(8)追憶編 (December 10, 2012 ISBN 978-4-04-891158-0)
    魔法科高校の劣等生(9)来訪者編〈上〉 (March 10, 2013 ISBN 978-4-04-891423-9)
    魔法科高校の劣等生(10)来訪者編〈中〉 (June 7, 2013 ISBN 978-4-04-891609-7)
    魔法科高校の劣等生(11)来訪者編〈下〉 (August 10, 2013 ISBN 978-4-04-891610-3)
    魔法科高校の劣等生(12)ダブルセブン編 (October 10, 2013 ISBN 978-4-04-866003-7)
    魔法科高校の劣等生(13)スティープルチェース編 (April 10, 2014 ISBN 978-4-04-866507-0)
    魔法科高校の劣等生(14)古都内乱編〈上〉 (September 10, 2014 ISBN )


Sinopsis singkat   : Sihir.

Bukanlah hasil dari legenda ataupun dongeng, tapi sebaliknya telah menjadi sebuah teknologi dari kenyataan sejak waktu yang tidak diketahui oleh manusia.

Kekuatan supranatural menjadi teknologi yang sistematis lewat sihir, sedangkan sihir menjadi kemampuan teknis. Seorang "Pengguna Kekuatan Supranatural" menjadi seorang "Teknisi Sihir".

Teknisi Sihir (pendeknya, Penyihir) dibesarkan lewat SMA Sihir dan Universitas.

Ini adalah sebuah cerita tentang:

Seorang kakak laki-laki tak sempurna dengan pencapaian rendah, yang payah dengan sihir tapi merupakan seorang murid teladan.

Seorang adik perempuan sempurna tanpa cacat dengan pencapaian tinggi, yang cakap dalam segala sesuatu.

Setelah kedua bersaudara memasuki sebuah SMA Sihir,

Selubung sebuah panggung pergolakan kehidupan sehari-hari terbuka——.

Komentarmu**       : Sihir dengan sudut pandang dan penjelasan ilmiah.

Post AutoMerge: July 25, 2014, 05:46:22 pm
(http://)Judul   : Hyoka
Pengarang   : Honobu Yonezawa
Genre   : Mystery

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : 4 (dengan judul yang berbeda - beda)
Tahun Penerbitan*    : 31 oktober 2001
Pemegang Lisensi*   :   ..........
ISBN*   : ISBN 978-4-04-427101-5

Sinopsis singkat   : Atas permintaan kakaknya, mahasiswa Hōtarō Oreki bergabung Kamiyama SMA Klasik Klub Sastra untuk menghentikannya dari yang dihapuskan, bergabung dengan sesama anggota Eru Chitanda, Satoshi Fukube dan Mayaka Ibara. Kisah diatur di Kamiyama City, sebuah kota fiksi di Gifu Prefecture yang penulis berdasarkan kampung sebenarnya dari Takayama , juga di Gifu. Fiksi Kamiyama SMA didasarkan pada nyata kehidupan Hida SMA .
Komentarmu**    : Ceritanya nggak bosenin, apa lg kalo pemeran utamanya memecahkan masalah... keren banget, cerita cinta juga ada di sini. cerita cinta anatara pemalas dan seorang yg slalu ingin tau, yg tentu bertolah belakang...

saya vote yang ini juga...


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Jack_Froost on August 09, 2014, 04:31:16 pm
Halo Mau nanya nih, elex pernah nerbitin, Novel Game of Throne tidak..??


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 11, 2014, 09:33:05 am
Halo Mau nanya nih, elex pernah nerbitin, Novel Game of Throne tidak..??
tidak :) kabarnya lisensi untuk di Indonesia sudah dipegang penerbit lain.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Jack_Froost on August 11, 2014, 10:15:08 am
tidak :) kabarnya lisensi untuk di Indonesia sudah dipegang penerbit lain.

Ya sayang sekali,, kupikir elex.
Kalo boleh tau siapa penerbitnya om camo??
Apakah udah terbit?
Maaf bnyak tanya, lg demen judul yg satu ini :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 12, 2014, 10:09:11 am
Ya sayang sekali,, kupikir elex.
Kalo boleh tau siapa penerbitnya om camo??
Apakah udah terbit?
Maaf bnyak tanya, lg demen judul yg satu ini :D
Wah, kurang tahu siapa penerbitnya soalnya kayaknya belum terbit, cuma kabarnya begitu katanya waktu coba ditanyakan lisensinya ke penerbit pemegang lisensi. :) Serialnya sih keren, dan kabarnya ada beberapa hal yg beda penyampaiannya dibanding dengan bukunya.

Peminat di Indonesia-nya banyak ya?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Jack_Froost on August 12, 2014, 10:56:36 am
Wah, kurang tahu siapa penerbitnya soalnya kayaknya belum terbit, cuma kabarnya begitu katanya waktu coba ditanyakan lisensinya ke penerbit pemegang lisensi. :) Serialnya sih keren, dan kabarnya ada beberapa hal yg beda penyampaiannya dibanding dengan bukunya.

Peminat di Indonesia-nya banyak ya?
Thanks infonya om camo :D
Iya om, Serial Tv sama Novelnya ceritanya beberapa ada yg beda.
Waktu 'Red Wedding' itu terlalu singkat, padahal di novel, itu dijelaskan secara detail dan juga waktu
Pembunuhan tywin lannister tidak begitu ceritanya di novelnya :D
Bnyak fans yg kecewa sih, tapi mungkin karena setiap season di game of throne slalu berjumlah 10 episode. Jadi agak di percepat kali ya  :boing:
Tapi overal tv serialnya sangat bagus. Di IMDB ratingnya 9 om camo.

Peminatnya disini lumayan banyak om, di forum" juga bnyak yg pingin baca novelnya :ngeces:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 12, 2014, 01:06:00 pm
Hmmm... penasaran, apakah ada sampai beberapa ribu tidak ya fans novelnya di Indonesia yang akan koleksi? Kalau sampai beberapa ribu, mungkin akan lebih diprioritaskan penerbitnya untuk diterbitkan. :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Jack_Froost on August 17, 2014, 12:04:55 am
Hmmm... penasaran, apakah ada sampai beberapa ribu tidak ya fans novelnya di Indonesia yang akan koleksi? Kalau sampai beberapa ribu, mungkin akan lebih diprioritaskan penerbitnya untuk diterbitkan. :)

Mungkin Bisa sampai 3-8ribuan menurut analisis saya  :type: hehe
kita doakan saja semoga lancar.
Apa Om camo termasuk Fans Game of Throne juga :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 18, 2014, 09:02:27 am
Mungkin Bisa sampai 3-8ribuan menurut analisis saya  :type: hehe
kita doakan saja semoga lancar.
Apa Om camo termasuk Fans Game of Throne juga :)
Hehehehe kalau ada data survey atau data jumlah komunitasnya, mungkin lebih memperkuat dugaan ribuan itu :D

Hehehehehe, g pertama kali mengenal GoT jauh sebelum ada serial TV-nya, karena mengenalnya dari boardgame-nya yg ala wargame (waktu itu, Stark menang :)) ) . Di saat itu sudah enjoy dan jadi penasaran dgn ceritanya, dan ketika beberapa tahun kemudian keluar serialnya, wooow... now I know~ Jadi iya, termasuk fan tapi belum pernah baca novelnya juga, jadi juga menantikan novelnya terbit di sini. :D

(http://images.amazon.com/images/G/01/toys/detail-page/c26-1589947207-2-s.jpg) (http://images.amazon.com/images/G/01/toys/detail-page/c26-1589947207-2-s.jpg)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Jack_Froost on August 18, 2014, 05:49:17 pm
Hehehehe kalau ada data survey atau data jumlah komunitasnya, mungkin lebih memperkuat dugaan ribuan itu :D

Hehehehehe, g pertama kali mengenal GoT jauh sebelum ada serial TV-nya, karena mengenalnya dari boardgame-nya yg ala wargame (waktu itu, Stark menang :)) ) . Di saat itu sudah enjoy dan jadi penasaran dgn ceritanya, dan ketika beberapa tahun kemudian keluar serialnya, wooow... now I know~ Jadi iya, termasuk fan tapi belum pernah baca novelnya juga, jadi juga menantikan novelnya terbit di sini. :D

(http://images.amazon.com/images/G/01/toys/detail-page/c26-1589947207-2-s.jpg) (http://images.amazon.com/images/G/01/toys/detail-page/c26-1589947207-2-s.jpg)

Haha Kalo soal Survey" gitu, kita kasih ke cak Lontong aja :D (kebanyakan nonton ILK ) 
Soal komunitas, ada loh om camo komunitasnya GOT Di sini. Tp saya minim info tntang komunitasnya.


Oo ada board gamenya juga.. baru tau :D
sepertinya menarik boardgamenya, Btw belinya dimana ya om camo :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 19, 2014, 08:41:31 am
Hehehehe sama, g jg minim tahu soal komunitasnya soalnya belum jadi hardcore fans juga. :)

Boardgame-nya Game of Thrones ada yg jual di sini tapi cukup mahal karena impor. Beli langsung dari luar pun masih mahal karena kena ongkir dan bea masuk, kecuali ada teman atau saudara yg di luar negeri yg bisa titip hand-carry :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: tonchan on September 05, 2014, 05:13:15 pm
(http://www.booksshouldbefree.com/image/detail/Tempest-William-Shakespeare.jpg)
judul : The Tempest
Karya : William Shakespeare
Genre : Drama

Sinopsis:
Prospero seorang penyihir yang terdampar disebuah pulau bersama dengn anaknya Miranda.
Awalnya mereka mengira pulau itu tak berpenghuni, namun ternyata dipulau itu terdapat monster bernama Chaliban. Monster yang merupakan satu-satunya penghuni pulau itu.
Bagaimana Prospero dan Miranda keluar dari tempat itu,dan bagaimana mereka dapat berbagi tempat tinggl dgn Chiliban?

Komentar :  Sinopsi hanya sebatas informasi yang saya dapat dari berbagai sumber diinternet. Buku ini merupakan drama klasik yang patut dibaca bagi para pecinta drama.

Post AutoMerge: September 05, 2014, 05:50:46 pm
(http://www.writeawriting.com/wp-content/uploads/2011/04/why-did-william-shakespeare-write-hamlet.jpg)
Judul : hamlet prince of denmark
Karya : William Shakespeare
Genre : Fantasi/Horor/Drama/Tragedi

Sinopsis : Hamlet adalah pangeran dari Denmark. Kematian mendadak sang raja (ayahnya) yang kemudian diketahui sebagai tragedi pembunuhan membuat Hamlet terguncang. Ibunya, sang ratu terlalu cepat menikah lagi denan pamannya, yang ternyata adalah si pembunuh. Pangeran Hamlet yang berduka dan penuh curiga lantas berpura-pura gila. Penampakan-penampakan supranatural, pencarian kata hati, kisah cinta yang sedih berpadu dengan persekongkolan, konspirasi, serta manipulasi jahat sang paman. Di antara anggur beracun dan rencana pembunuhan, Hamlet pun terlibat dalam pertarungan pedang yang telah diatur
(sipnosis dicoppy dari beberapa sumber yang ada)

Komentar : kisa balas demdam yang mengharukan, salah satu karya terbaik dari William Shakespeare.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on September 08, 2014, 11:14:37 am
(http://www.booksshouldbefree.com/image/detail/Tempest-William-Shakespeare.jpg)
judul : The Tempest
Karya : William Shakespeare
Genre : Drama

Sinopsis:
Prospero seorang penyihir yang terdampar disebuah pulau bersama dengn anaknya Miranda.
Awalnya mereka mengira pulau itu tak berpenghuni, namun ternyata dipulau itu terdapat monster bernama Chaliban. Monster yang merupakan satu-satunya penghuni pulau itu.
Bagaimana Prospero dan Miranda keluar dari tempat itu,dan bagaimana mereka dapat berbagi tempat tinggl dgn Chiliban?

Komentar :  Sinopsi hanya sebatas informasi yang saya dapat dari berbagai sumber diinternet. Buku ini merupakan drama klasik yang patut dibaca bagi para pecinta drama.

Post AutoMerge: September 05, 2014, 05:50:46 pm
(http://www.writeawriting.com/wp-content/uploads/2011/04/why-did-william-shakespeare-write-hamlet.jpg)
Judul : hamlet prince of denmark
Karya : William Shakespeare
Genre : Fantasi/Horor/Drama/Tragedi

Sinopsis : Hamlet adalah pangeran dari Denmark. Kematian mendadak sang raja (ayahnya) yang kemudian diketahui sebagai tragedi pembunuhan membuat Hamlet terguncang. Ibunya, sang ratu terlalu cepat menikah lagi denan pamannya, yang ternyata adalah si pembunuh. Pangeran Hamlet yang berduka dan penuh curiga lantas berpura-pura gila. Penampakan-penampakan supranatural, pencarian kata hati, kisah cinta yang sedih berpadu dengan persekongkolan, konspirasi, serta manipulasi jahat sang paman. Di antara anggur beracun dan rencana pembunuhan, Hamlet pun terlibat dalam pertarungan pedang yang telah diatur
(sipnosis dicoppy dari beberapa sumber yang ada)

Komentar : kisa balas demdam yang mengharukan, salah satu karya terbaik dari William Shakespeare.
terima kasih :) sudah disampaikan ke editor ybs dan akan dipertimbangkan ;) Selama ini di Indonesia belum banyak peminat bacaan klasik, sangat disayangkan sih.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Mrs. Morgenstern on September 08, 2014, 05:02:42 pm

(http://d.gr-assets.com/books/1271790654l/7747064.jpg) (http://www.goodreads.com/book/show/7747064-the-iron-daughter)

Judul       :  The Iron Daughter (lanjutan dari The Iron King)
Pengarang   :  Julie Kagawa
Genre       :  Semi - fantasy

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   6 buku
Tahun Penerbitan*                                 :   2010
Pemegang Lisensi*                                 :   Harlequin Limited
ISBN*                                             :   0373210132 (ISBN13: 9780373210138)

Sinopsis singkat  :   ..........
Melanjutkan dari buku pertamanya, Meghan Chase, Gadis berumur 16 tahun, yang menemukan fakta bahwa dia adalah setengah manusia setengah peri dalam petualangannya di dunia faery, Nevernever. Setelah berhasil menyelamatkan adiknya yang diculik Raja Peri Besi, Meghan harus memenuhi janjinya pada Pangeran Ash dari kerajaan Peri Musim Dingin di Tir Na Nog, untuk ikut ke kerajaan tersebut dan menemui ibunya, Ratu Mab.

Sesampai di Kerajaan Musim Dingin, ternyata Ratu Mab malah menjadikannya tawanan. Kemudian, Pangeran Ash juga mengabaikannya. Keadaan diperparah dengan provokasi terselubung dari kerajaan Peri Besi, yang memicu perang antara Kerajaan Musim Dingin dan Musim Panas. Tetapi tidak ada yang percaya kesaksian Meghan mengenai keberadaan Peri Besi, kecuali Pangeran Ash yang sekarang bersikap seakan Meghan tidak penting.

Lebih parah lagi, kekuatan Meghan telah disegel tanpa sepengetahuannya, sehingga dia hanya bisa mengandalkan keberanian dan tekadnya untuk memperbaiki situasi. Mempercayai siapapun adalah kebodohan. Mempercayai orang yg kemungkinan berkhianat bisa mematikan. Tetapi walaupun Meghan sudah berusaha memperkuat tekad besinya, dia tetap tidak bisa mengabaikan hatinya yang terlalu manusiawi.


Komentarmu**      :   
Total buku dalam seri Iron Fey ini ada empat: Iron King, Iron Daughter, Iron Queen, Iron Knight. Seri ini bergenre Semi – fantasy dan memiliki kombinasi action, romance, adventure, comedy, fantasy elements demonstration masing – masing dengan porsi yang sangat pas. Dengan banyak petualangan seru, aksi yang keren, plot yang maju dan cepat tetapi tetap in order sehingga tidak membingungkan, serta gaya bahasa yang mudah dicerna, menjadikan buku ini sangat jauh dari membosankan.

Selain itu, meskipun cerita mengenai Peri atau fairy masih sangat sedikit disini, setelah terjemahan Iron King terbit sudah banyak yang menunggu kelanjutannya dan banyak yang bertanya – tanya mengapa buku ini tidak ada kelanjutan terjemahannya juga padahal sudah lama sekali versi bahasa Inggrisnya terbit. Menurut saya buku ini sangat worth reading. Jadi sangat disayangkan terjemahannya tidak diterbitkan, walaupun kabar terakhir yang saya dengar, terjemahan sudah selesai sampai buku ketiga, Iron Queen. Tetapi entah mengapa bahkan terjemahan buku keduanya (Iron Daughter) pun belum terbit juga sampai sekarang.

Jadi, mewakili para penggemar Iron Fey series di Indonesia, saya sangat berterima kasih jika Elex Media bersedia mempertimbangkan untuk menerjemahkan dan menerbitkan novel Iron Daughter ini  :doa:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on September 09, 2014, 08:57:03 am
(http://d.gr-assets.com/books/1271790654l/7747064.jpg) (http://www.goodreads.com/book/show/7747064-the-iron-daughter)

Judul       :  The Iron Daughter (lanjutan dari The Iron King)
Pengarang   :  Julie Kagawa
Genre       :  Semi - fantasy

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   6 buku
Tahun Penerbitan*                                 :   2010
Pemegang Lisensi*                                 :   Harlequin Limited
ISBN*                                             :   0373210132 (ISBN13: 9780373210138)

Sinopsis singkat  :   ..........
Melanjutkan dari buku pertamanya, Meghan Chase, Gadis berumur 16 tahun, yang menemukan fakta bahwa dia adalah setengah manusia setengah peri dalam petualangannya di dunia faery, Nevernever. Setelah berhasil menyelamatkan adiknya yang diculik Raja Peri Besi, Meghan harus memenuhi janjinya pada Pangeran Ash dari kerajaan Peri Musim Dingin di Tir Na Nog, untuk ikut ke kerajaan tersebut dan menemui ibunya, Ratu Mab.

Sesampai di Kerajaan Musim Dingin, ternyata Ratu Mab malah menjadikannya tawanan. Kemudian, Pangeran Ash juga mengabaikannya. Keadaan diperparah dengan provokasi terselubung dari kerajaan Peri Besi, yang memicu perang antara Kerajaan Musim Dingin dan Musim Panas. Tetapi tidak ada yang percaya kesaksian Meghan mengenai keberadaan Peri Besi, kecuali Pangeran Ash yang sekarang bersikap seakan Meghan tidak penting.

Lebih parah lagi, kekuatan Meghan telah disegel tanpa sepengetahuannya, sehingga dia hanya bisa mengandalkan keberanian dan tekadnya untuk memperbaiki situasi. Mempercayai siapapun adalah kebodohan. Mempercayai orang yg kemungkinan berkhianat bisa mematikan. Tetapi walaupun Meghan sudah berusaha memperkuat tekad besinya, dia tetap tidak bisa mengabaikan hatinya yang terlalu manusiawi.


Komentarmu**      :   
Total buku dalam seri Iron Fey ini ada empat: Iron King, Iron Daughter, Iron Queen, Iron Knight. Seri ini bergenre Semi – fantasy dan memiliki kombinasi action, romance, adventure, comedy, fantasy elements demonstration masing – masing dengan porsi yang sangat pas. Dengan banyak petualangan seru, aksi yang keren, plot yang maju dan cepat tetapi tetap in order sehingga tidak membingungkan, serta gaya bahasa yang mudah dicerna, menjadikan buku ini sangat jauh dari membosankan.

Selain itu, meskipun cerita mengenai Peri atau fairy masih sangat sedikit disini, setelah terjemahan Iron King terbit sudah banyak yang menunggu kelanjutannya dan banyak yang bertanya – tanya mengapa buku ini tidak ada kelanjutan terjemahannya juga padahal sudah lama sekali versi bahasa Inggrisnya terbit. Menurut saya buku ini sangat worth reading. Jadi sangat disayangkan terjemahannya tidak diterbitkan, walaupun kabar terakhir yang saya dengar, terjemahan sudah selesai sampai buku ketiga, Iron Queen. Tetapi entah mengapa bahkan terjemahan buku keduanya (Iron Daughter) pun belum terbit juga sampai sekarang.

Jadi, mewakili para penggemar Iron Fey series di Indonesia, saya sangat berterima kasih jika Elex Media bersedia mempertimbangkan untuk menerjemahkan dan menerbitkan novel Iron Daughter ini  :doa:

Wah kalau liat ijin terbitnya seri ini di Indonesia sih sudah dipegang sama penerbit lain, jadi tidak bisa Elex campur tangan.

Tapi mungkin daku bisa kasih sedikit insight bahwa novel genre fantasi di Indonesia sayangnya belum terlalu banyak diminati dibandingkan novel2 romance murni, sementara setiap buku terjemahan ada syarat minimum terjual supaya bisa diberikan materi lanjutannya..... ~_~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Mrs. Morgenstern on September 09, 2014, 05:16:30 pm
oh oh begitu... oke, makasih penjelasannya  :argg:  :argg:
tapi kalo saya mau ajuin judul lain nanti boleh kan ya?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on September 10, 2014, 09:01:43 am
oh oh begitu... oke, makasih penjelasannya  :argg:  :argg:
tapi kalo saya mau ajuin judul lain nanti boleh kan ya?
Tentu boleh :) Ditunggu masukan judul-judul lainnya ya ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on October 14, 2014, 12:20:16 pm
Judul   : Visions
(https://d.gr-assets.com/books/1338831965s/13146312.jpg)(https://d.gr-assets.com/books/1357147683s/17039870.jpg)(https://d.gr-assets.com/books/1381039366s/18621651.jpg) (https://www.goodreads.com/series/81015-visions)
https://www.goodreads.com/series/81015-visions (https://www.goodreads.com/series/81015-visions)

Pengarang   : Lisa McMann

Genre   : Fantasy, Young Adult,Mystery,Paranormal,Suspense,Romance

Jumlah Volume   : 3 series (Crash,Bang,dan Gasp)

Tahun Penerbitan* :  -Crash : 2013,-Bang : 2013,Gasp : 2014

Sinopsis singkat   : ini sinopsis dr seri pertama 'Crash' : " Jules lives with her family above their
restaurant, which means she smells like pizza
most of the time and drives their double-
meatball-shaped food truck to school. It’s not
a recipe for popularity, but she can handle
that.
What she can’t handle is the recurring vision
that haunts her. Over and over, Jules sees a
careening truck hit a building and
explode...and nine body bags in the snow.
The vision is everywhere—on billboards,
television screens, windows—and she’s the
only one who sees it. And the more she sees
it, the more she sees . The vision is giving her
clues, and soon Jules knows what she has to
do. Because now she can see the face in one
of the body bags, and it’s someone she
knows. Someone she has been in love with for
as long as she can remember."

tentang seorang gadis bernama Jules DeMarco dan temannya yg mmliki bakat pnglihatan yg mmbantunya memecahkan bbrapa kasus brbahaya...


Komentarmu**    : Tolong Elex,terbitkan buku ini...dr sinopsis nya ajjah z rasa tdak bnyak buku yg mngandung crita sperti yg ad d dlam buku ini...maaf gak bs komentar bnyak,soalnya blum baca jg siih....hehehe


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on October 14, 2014, 01:58:40 pm
@xxxgdrgn23
Sip :) Kutambahin cover-cover dan link Goodreads dan akan kuteruskan ke teman2 editor untuk dipertimbangkan.

Tahu soal seri ini darimana ya? Soalnya 'kan belum baca, koq bisa tahu dan tertarik? :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on October 14, 2014, 09:04:28 pm
@camolatte awalnya siiih liat liat buku recommended d goodreads...d dftar nya itu ad ini buku....teruus trng aku pnggemar crita crita fantasy dan buku Vision ini bs jd pelngkap untuk koleksi koleksi aku.....kbnyakan kan fantasy tuh sering ad unsur unsur soal vampir,peri,seraphim,chimera,sihir,naga,troll,dll..Dan mmg kbtulan pngarang nya,Lisa McMann,bnyak mnerbitkan buku buku fantasi jg dan d antara smw buku nya Vision sdikit brbeda mnrut Ku makanya bkin pnasaran....


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on October 16, 2014, 10:28:55 am
@camolatte awalnya siiih liat liat buku recommended d goodreads...d dftar nya itu ad ini buku....teruus trng aku pnggemar crita crita fantasy dan buku Vision ini bs jd pelngkap untuk koleksi koleksi aku.....kbnyakan kan fantasy tuh sering ad unsur unsur soal vampir,peri,seraphim,chimera,sihir,naga,troll,dll..Dan mmg kbtulan pngarang nya,Lisa McMann,bnyak mnerbitkan buku buku fantasi jg dan d antara smw buku nya Vision sdikit brbeda mnrut Ku makanya bkin pnasaran....
Hahahaha :D Okay. Kemarin sudah kutanyakan, ternyata memang teman-teman editor juga lagi mengusahakan seri ini, sedang menanti tanggapan dari penerbit aslinya. Kalau ada tanggapan positif, baru bisa diproses lebih lanjut untuk birokrasi dan sebagainya. :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on October 16, 2014, 02:28:56 pm
Hahahaha :D Okay. Kemarin sudah kutanyakan, ternyata memang teman-teman editor juga lagi mengusahakan seri ini, sedang menanti tanggapan dari penerbit aslinya. Kalau ada tanggapan positif, baru bisa diproses lebih lanjut untuk birokrasi dan sebagainya. :D
Beneraaaaan....????yaaampun smoga lancaaaar smw nya deh biaaar bs d terbitkan d Indonesia bukunya :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on November 07, 2014, 12:55:57 am
I'm BACK!!!And I want to request some books...bleh kan admin Camo ???

(http://[url=http://www.amazon.com/gp/aw/d/0765334461/ref=mw_dp_img?is=l]http://www.amazon.com/gp/aw/d/0765334461/ref=mw_dp_img?is=l[/url])

(http://[url=http://www.amazon.com/gp/aw/d/0765334445/ref=mw_dp_img?is=l]http://www.amazon.com/gp/aw/d/0765334445/ref=mw_dp_img?is=l[/url])

Judul.  :   Goddess War

Pengarang   :   Kendare Blake

Genre   :   Fantasy,Mythology,Romance,Young-Adult

Jumlah Volume   :   2 Series (Antigoddess,Mortal Gods),1 series Coming Soon (Ungodly)

Tahun Penerbitan* :   2014 - 2015

Pemegang Lisensi*   :   Tor Teen

ISBN*   :   Antigoddess : 978-0765334466 | Mortal Gods : 978-0765334442

Sinopsis singkat   :   sinopsis dr antigoddess : " Old Gods never die…
Or so Athena thought. But then the feathers
started sprouting beneath her skin, invading
her lungs like a strange cancer, and Hermes
showed up with a fever eating away his flesh.
So much for living a quiet eternity in
perpetual health.
Desperately seeking the cause of their slow,
miserable deaths, Athena and Hermes travel
the world, gathering allies and discovering
enemies both new and old. Their search leads
them to Cassandra—an ordinary girl who was
once an extraordinary prophetess, protected
and loved by a god.
These days, Cassandra doesn’t involve herself
in the business of gods—in fact, she doesn’t
even know they exist. But she could be the
key in a war that is only just beginning.
Because Hera, the queen of the gods, has
aligned herself with other of the ancient
Olympians, who are killing off rivals in an
attempt to prolong their own lives. But these
anti-gods have become corrupted in their
desperation to survive, horrific caricatures of
their former glory. Athena will need every
advantage she can get, because immortals
don’t just flicker out.
Every one of them dies in their own way. Some
choke on feathers. Others become monsters.
All of them rage against their last breath.
The Goddess War is about to begin."

Komentarmu**    :   informasi satu satunya yg aku dpat adlah cman sinopsis nya...akhir akhir ini aku pngen bc novel yg ad unsur myth nya,mmg udah bnyak novel unsur myth beredar d Indonesia...tp blum pas sm selera ku....d buku ini kyaknya mmbahas tntng para dewa-dewi yg kehilangan keabadiannya,sprti yg Kita smw ketahui dewa-dewi adalah mkhluk abadi.

Post AutoMerge: November 07, 2014, 01:11:17 am
(http://[url=http://www.amazon.com/gp/aw/d/1419712357/ref=mw_dp_img?is=l]http://www.amazon.com/gp/aw/d/1419712357/ref=mw_dp_img?is=l[/url])

Judul   :   Winterkill

Pengarang   :   Kate A. Boorman

Genre   :   Romance,Science Fiction,Mystery,Fantasy

Tahun Penerbitan* :   09 September 2014

Pemegang Lisensi*   :   Harry N.Abrams

ISBN*   :   978-1419712357

Sinopsis singkat   :   " Emmeline knows she’s not supposed to
explore the woods outside her settlement. The
enemy that wiped out half her people lurks
there, attacking at night and keeping them
isolated in an unfamiliar land with merciless
winters. Living with the shame of her
grandmother’s insubordination, Emmeline has
learned to keep her head down and her quick
tongue silent.When the settlement leader asks
for her hand in marriage, it’s an opportunity
for Emmeline to wash the family slate clean—
even if she has eyes for another. But before
she’s forced into an impossible decision, her
dreams urge her into the woods, where she
uncovers a path she can’t help but follow. The
trail leads to a secret that someone in the
village will kill to protect. Her grandmother
followed the same path and paid the price. If
Emmeline isn’t careful, she will be next."

Komentarmu**    :   aku tertarik pas liaat covernya (sayangnya aku gak bs posting gambarnya,krn ad kendala d ponsel ku),trlintas sprti dongeng 'gadis bertudung merah'

Post AutoMerge: November 07, 2014, 01:11:51 am


Post AutoMerge: November 07, 2014, 01:32:31 am
(http://[url=http://www.amazon.com/gp/aw/d/0857071955/ref=mw_dp_img?is=l]http://www.amazon.com/gp/aw/d/0857071955/ref=mw_dp_img?is=l[/url])

(http://[url=http://www.amazon.com/gp/aw/d/0857071971/ref=mw_dp_img?is=l]http://www.amazon.com/gp/aw/d/0857071971/ref=mw_dp_img?is=l[/url])

Judul   :   Lila

Pengarang   :   Sarah Alderson

Genre   :   Supernatural,Fantasy,Mystery,Romance

Jumlah Volume   :   2 series (Hunting Lila,Losing Lila)

Tahun Penerbitan* :   2011 - 2012

Pemegang Lisensi*   :   Simon & Schuster Children's

ISBN*   :   Hunting Lila : 978-0857071958 | Losing Lila : 978-0857071972

Sinopsi singkat   :  Dari Hunting Lila : " 17-year-old Lila has two secrets she's
prepared to take to the grave. The first is that
she can move things just by looking at them.
The second is that she's been in love with her
brother's best friend, Alex, since forever. After
a mugging exposes her unique ability, Lila
decides to run to the only people she can
trust - her brother and Alex. They live in
Southern California where they work for a
secret organisation called The Unit, and Lila
discovers that the two of them are hunting
down the men who murdered her mother five
years before. And that they've found them. In
a world where nothing and no one is quite as
they seem, Lila quickly realises that she is not
alone - there are others out there just like her
- people with special powers -and her
mother's killer is one of them..."

Komentarmu** :   Cerita kayak bgini mmg bnyak setahu aku...tp tdak prnah membosankan :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on November 10, 2014, 09:02:27 am
I'm BACK!!!And I want to request some books...bleh kan admin Camo ???
Boleh boleh :D Sudah kuteruskan ke editor2 untuk dipelajari ya :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on November 10, 2014, 03:07:30 pm
OK...mkasih admin camo  :cheesy:

sbnarnya msih bnyak yg pengen aku request... tp nntilah aku post lg  :haha:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on November 11, 2014, 08:38:33 am
OK...mkasih admin camo  :cheesy:

sbnarnya msih bnyak yg pengen aku request... tp nntilah aku post lg  :haha:
:)) Kumpulin dulu saja informasinya, kalau sudah lengkap dan banyak sekalian baru post juga gpp :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on November 13, 2014, 06:20:36 pm
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/61c%2B%2BohWl6L._SX200_.jpg)

Judul   :   How It Went Down

Pengarang   :   Kekla Magoon

Genre   :   Fiction,Mystery, Thriller,Young Adult,Crime

Tahun Penerbitan* :   21 October 2014

Pemegang Lisensi*   :   Henry Holt & Co. (BYR)

ISBN13   :   978-0805098693

Sinopsis singkat   :   When sixteen-year-old Tariq Johnson dies
from two gunshot wounds, his community is
thrown into an uproar. Tariq was black. The
shooter, Jack Franklin, is white.
In the aftermath of Tariq's death, everyone has
something to say, but no two accounts of the
events line up. Day by day, new twists further
obscure the truth.
Tariq's friends, family, and community
struggle to make sense of the tragedy, and to
cope with the hole left behind when a life is
cut short. In their own words, they grapple for
a way to say with certainty: This is how it
went down.


Komentarmu**    :   sblumnya aku mo nanya,Elex prnah mnerbitkan novel kriminal gak siih???soal nya buku ini ad adegan tmbakan tmbakan dan pmbunuhan..crita dlam novel ini d sajikan scara unik dgn melibatkan bberapa sudut pandang dr karakter yg terlibat d dlam nya..bkan hnya 2-4 karakter,melainkan kurang lebih 5-7 or ng bahkan ad kemungkinan msih akan bertambah lagi...






(http://ecx.images-amazon.com/images/I/41ocSyVAwSL._SX200_.jpg)

Judul   :   Ten

Pengarang   :   Gretchen McNeil

Genre   :   Fiction,Mystery,Horror,Thriller,Suspense

Tahun Penerbitan* :   17 September 2013

Pemegang Lisensi*   :   Balzer + Bray

ISBN13  :   978-0062118790

Sinopsis singkat   :   It was supposed to be the weekend of their
lives—an exclusive house party on Henry
Island. Best friends Meg and Minnie are
looking forward to two days of boys, booze,
and fun-filled luxury. But what starts out as
fun turns twisted after the discovery of a DVD
with a sinister message: Vengeance is mine.
And things only get worse from there.
With a storm raging outside, the teens are cut
off from the outside world . . . so when a
mysterious killer begins picking them off one
by one, there’s no escape. As the deaths
become more violent and the teens turn on
one another, can Meg find the killer before
more people die? Or is the killer closer to her
than she could ever imagine?


Komentarmu**    :   crita d buku ini terinspirasi dr karangan Lois Duncan (I Know What You Did Last
Summer)






(http://ecx.images-amazon.com/images/I/31b7cjKbtpL._SX200_.jpg)

Judul   :   3:59

Pengarang   :   Gretchen McNeil

Genre   :   Fantasy,Thriller,Romance, Suspense

Tahun Penerbitan* :   16 September 2014

Pemegang Lisensi*   :   Balzer + Bray

ISBN13   :   978-0062118820

Sinopsis singkat   :   Josie Byrne's life is spiraling out of control.
And just when she thinks it can't get worse,
she starts having dreams about a girl named
Jo. Every night at the same time—3:59 a.m.
Jo's life is everything Josie wants: she's
popular, her parents are happily married, and
her boyfriend adores her. It all seems real, but
they're just dreams, right? Josie thinks so,
until she wakes one night to see a shadowy
image of herself in the bedroom mirror. Except
it's not her at all—it's Jo.
The two girls are doppelgängers whose
universes overlap every twelve hours at 3:59.
Fascinated by Jo's perfect world, Josie jumps
at the chance to pass through the portal and
switch places for a day. But Jo's world is far
from perfect, and the stuff of nightmares lurks
around every corner. And when Josie finds
herself trapped there, her life becomes more
dangerous—and more deadly—than she ever
imagined.


Komentarmu**    :

Post AutoMerge: November 13, 2014, 07:15:56 pm
Buku #01

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51zb1Ggd5VL._SX200_.jpg)

Buku #02

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51R01tTjjtL._SX200_.jpg)

Buku #03

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51zS7370ldL._SX200_.jpg)

Judul   :   The Raven Cycle

Pengarang   :   Maggie Stiefvater

Genre   :   Fantasy,Romance,Supernatural,Paranormal

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   4 series (1 seri coming soon)

Tahun Penerbitan* :   2012 - 2014

Pemegang Lisensi*   :   Buku #01 (Scholastic Paperback),Buku #02 & Buku 03 (Scholastic Press)

ISBN13  :   Buku #01 : 978-0545424936 | Buku #02 : 978-0545424943 | Buku #03 : 978-0545424967

Sinopsis singkat   : *sinopsis dr Buku #01 : Every year, Blue Sargent stands next to her
clairvoyant mother as the soon-to-be dead
walk past. Blue never sees them--until this
year, when a boy emerges from the dark and
speaks to her.
His name is Gansey, a rich student at
Aglionby, the local private school. Blue has a
policy of staying away from Aglionby boys.
Known as Raven Boys, they can only mean
trouble.
But Blue is drawn to Gansey, in a way she
can't entirely explain. He is on a quest that
has encompassed three other Raven Boys:
Adam, the scholarship student who resents
the privilege around him; Ronan, the fierce
soul whose emotions range from anger to
despair; and Noah, the taciturn watcher who
notices many things but says very little.
For as long as she can remember, Blue has
been warned that she will cause her true love
to die. She doesn't believe in true love, and
never thought this would be a problem. But as
her life becomes caught up in the strange and
sinister world of the Raven Boys, she's not so
sure anymore.

Post AutoMerge: November 13, 2014, 11:15:50 pm
(http://escapeinsidethepages.files.wordpress.com/2013/10/gone_series.jpg)

Judul   :   Gone series

Pengarang   :   Michael Grant

Genre   :   Fantasy,Sci-fi,Paranormal,Adventure

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   6 series

Tahun Penerbitan* :   2008-2013

Pemegang Lisensi*   :   HarperCollins

Sinopsis singkat   :   Dari Buku #01 : In the blink of an eye, everyone disappears.
Gone. Except for the young. There are teens,
but not one single adult. Just as suddenly,
there are no phones, no internet, no
television. No way to get help. And no way to
figure out what's happened. Hunger threatens.
Bullies rule. A sinister creature lurks. Animals
are mutating. And the teens themselves are
changing, developing new talents—
unimaginable, dangerous, deadly powers—that
grow stronger by the day. It's a terrifying new
world. Sides are being chosen, a fight is
shaping up. Townies against rich kids. Bullies
against the weak. Powerful against powerless.
And time is running out: on your birthday, you
disappear just like everyone else. . . .


Komentarmu**    :   yg suka dystopia fantasy kyaknya bs coba baca ini buku...d Indonesia udah terbit gak siiih???soalnya aku searching d Google aku gak dpat info tntng buku ini d Indonesia,pdhal ini novel trkrnal d luaaar sana...Dan pengarang nya jg ckup trkenal...

Post AutoMerge: November 14, 2014, 11:25:34 am
1.Infinity
(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1412113457/6696602.jpg) (http://officialsanctuary.com/wp-content/uploads/2010/04/infinity.jpg)
2.Invincible
(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1412388662/8677937.jpg) (http://officialsanctuary.com/wp-content/uploads/2010/03/chronicles-of-nick-invincible.jpg)
3.Infamous
(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1412307372/12019355.jpg) (http://officialsanctuary.com/wp-content/uploads/2010/03/chronicles-of-nick-infamous.jpg)
4.Inferno
(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1361207628/13508217.jpg) (http://officialsanctuary.com/wp-content/uploads/2010/03/chronicles-of-nick-inferno.jpg)
5.Illusion
(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1389889168/16704220.jpg) (http://officialsanctuary.com/wp-content/uploads/2014/08/chronicles-of-nick-illusion-611.jpg)
6.Instinct
(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1400875715/20868595.jpg) (http://officialsanctuary.com/wp-content/uploads/2014/08/9781250063861.jpg)

Judul   :   Chronicles of Nick

Pengarang   :   Sherrilyn Kenyon

Genre   :   Fantasy,Supernatural,Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   15 series (baru 05 yg rilis,1 akan segera rilis)

Tahun Penerbitan* :   2010 - 2015

Pemegang Lisensi*   :   St. Martin's Griffin

Sinopsis singkat   :   
*Buku #01 : At fourteen, Nick Gautier thinks he knows
everything about the world around him.
Streetwise, tough and savvy, his quick
sarcasm is the stuff of legends. . .until the
night when his best friends try to kill him.
Saved by a mysterious warrior who has more
fighting skills than Chuck Norris, Nick is
sucked into the realm of the Dark-Hunters:
immortal vampire slayers who risk everything
to save humanity.
Nick quickly learns that the human world is
only a veil for a much larger and more
dangerous one: a world where the captain of
the football team is a werewolf and the girl he
has a crush on goes out at night to stake the
undead.
But before he can even learn the rules of this
new world, his fellow students are turning into
flesh eating zombies. And he’s next on the
menu.
As if starting high school isn't hard
enough. . .now Nick has to hide his new
friends from his mom, his chainsaw from the
principal, and keep the zombies and the
demon Simi from eating his brains, all
without getting grounded or suspended. How
in the world is he supposed to do that?


Komentarmu**    :   Buku ini d karang oleh novelis trknal asal amerika,Dan bbrapa bukunya sdah prnah terbit d indonesia..buku ini adlah spin-off dr seri Dark Hunter


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on November 14, 2014, 02:37:04 pm
How It Went Down, Ten, 3:59, The Raven Cycle, dan Gone series *catet
Okay, nanti akan kuteruskan ke teman2 di editor fiksi~ :D :icon14:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on November 14, 2014, 07:44:35 pm
wooooow.....makaasiiiih banyaak admin Camo kyaknya aku agak merepotkn yah??? :haha:

aku akan berusaha nyari buku buku rekomen lg bwt tman tman...klu ajjah ad yg gak tw soal buku yg aku post d atas...aku senang bs mmbagi untuk kliaan...itulah tjuan aku buaat post dgn bnyak jdul buku....hehehe

admin Camo gak ap ap kan aku post bnyak bnyak????gak akan terpengaruh sm forum ini kan (hank/error mungkin)???tentunya aku gak akan post asal asalan...jdul buku nya psti yg rekomen kok....


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on November 17, 2014, 08:42:49 am
wooooow.....makaasiiiih banyaak admin Camo kyaknya aku agak merepotkn yah??? :haha:

aku akan berusaha nyari buku buku rekomen lg bwt tman tman...klu ajjah ad yg gak tw soal buku yg aku post d atas...aku senang bs mmbagi untuk kliaan...itulah tjuan aku buaat post dgn bnyak jdul buku....hehehe

admin Camo gak ap ap kan aku post bnyak bnyak????gak akan terpengaruh sm forum ini kan (hank/error mungkin)???tentunya aku gak akan post asal asalan...jdul buku nya psti yg rekomen kok....
Gpp koq, kalau teman2mu yg lain jg ada rekomendasi judul yang menarik juga welcome koq :) Nanti akan dicek dulu sama teman2 editor fiksi, jika memenuhi syarat, bisa saja berjodoh kita terbitkan~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on November 17, 2014, 01:38:45 pm
hahaha...mkasih Admin Camo :)

tman tman d sini mksud aku bkan temanku min,tp tman tman yg ad d forum ini atau para penyuka novel d luar sana...cp tw ajjah mreka lihat post ini dan ikut trtariiiik jg sm  bukunya....heheheehe tman tman aku mana ad yg suka baca buku...
*oops* maaf aku crhat gaje :haha:


oh...admin camo d thread ini gak d sediain polling yaaah????kayak d thread komik gitu...


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on November 17, 2014, 03:10:10 pm
Hehehehe, request novel fiksi belum terlalu banyak jadi belum perlu disediakan polling. Begitu ada request yang masuk, bisa langsung kukabari ke teman2 editor fiksi, sapa tahu belum ketangkap radar mereka :))

Tapi yang kamu sampaikan beberapa ada yang memang lagi dipelajari koq isinya, seperti seri Visions itu :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: guguk on November 17, 2014, 03:40:36 pm
tman tman d sini mksud aku bkan temanku min,tp tman tman yg ad d forum ini atau para penyuka novel d luar sana...cp tw ajjah mreka lihat post ini dan ikut trtariiiik jg sm  bukunya....
*yang ikutan ngeliatin buku-2nya* :ngumpet:
Menarik~ :grin: terutama yang judulnya "Ten" ( Gretchen McNeil ) sinopsisnya ngingetin sama novel favorit "And Then There Were None" ( Agatha Christie ) tapi mungkin ini versi YA-nya :haha:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on November 19, 2014, 03:56:52 pm
(admin Camo)

siiip...aku mau banget Vision d terbitin :)

(guguk)

iyaaah...itu kyaknya emang bwt para anak muda hehehe

Post AutoMerge: November 19, 2014, 04:04:09 pm
(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1415583784/20170404.jpg) (http://img1.imagesbn.com/p/9780385353304_p0_v5_s300x.JPG)

Judul   :   Station Eleven

Pengarang   :   Emily St.John Mandel

Genre   :   Sci-fi,Dystopia,Adult Fiction,Apocalyptic

Tahun Penerbitan* :   09 September 2014

Pemegang Lisensi*   :   Knopf Doubleday Publishing Group

ISBN*   :   9780385353304

Sinopsis singkat   :   One snowy night a famous Hollywood actor
slumps over and dies onstage during a
production of King Lear. Hours later, the
world as we know it begins to dissolve.
Moving back and forth in time-from the
actor's early days as a film star to fifteen
years in the future, when a theater troupe
known as the Traveling Symphony roams the
wasteland of what remains-this suspenseful,
elegiac, spellbinding novel charts the strange
twists of fate that connect five people: the
actor, the man who tried to save him, the
actor's first wife, his oldest friend, and a
young actress with the Traveling Symphony,
caught in the crosshairs of a dangerous self-
proclaimed prophet. Sometimes terrifying,
sometimes tender, Station Eleven tells a story
about the relationships that sustain us, the
ephemeral nature of fame, and the beauty of
the world as we know it.


Komentarmu**    :   d luaar sana,buku ini adalh buku yg pling d nntikan keterbitan nya...hehehe





(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1328030739/8109130.jpg) (https://d202m5krfqbpi5.cloudfront.net/books/1328030739l/8109130.jpg)   (https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1328028788/8109141.jpg) (https://d202m5krfqbpi5.cloudfront.net/books/1328028788l/8109141.jpg)   (https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1379891829/16650652.jpg) (https://d202m5krfqbpi5.cloudfront.net/books/1379891829l/16650652.jpg)

Judul   :   Gods & Monster

Pengarang   :   Kelly Keaton

Genre   :   Fantasy,Mythology,Romance,Paranormal,Young Adult

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   4 series (3 udah terbit,1 msih soon)

Tahun Penerbitan* :   2011-2013

Pemegang Lisensi*   :   Simon Pulse

ISBN*   :   Buku#1 = 9781442409255 | Buku#2 = 9781442409286 | Buku#3 = 9781442493162

Sinopsis singkat   :   dr Buku#1 : " Ari can't help feeling lost and alone. With teal
eyes and freakish silver hair that can't be
changed or destroyed, Ari has always stood
out. And after growing up in foster care, she
longs for some understanding of where she
came from and who she is.
Her search for answers uncovers just one
message from her long dead mother: Run. Ari
can sense that someone, or something, is
getting closer than they should. But it's
impossible to protect herself when she
doesn't know what she's running from or why
she is being pursued.
She knows only one thing: she must return to
her birthplace of New 2, the lush rebuilt city
of New Orleans. Upon arriving, she discovers
that New 2 is very...different. Here, Ari is
seemingly normal. But every creature she
encounters, no matter how deadly or
horrifying, is afraid of her.
Ari won't stop until she knows why. But some
truths are too haunting, too terrifying, to ever
be revealed. "





(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1388656493/6344423.jpg) (http://img1.imagesbn.com/p/9780373210022_p0_v1_s300x.JPG)   (https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1324267566/7696564.jpg) (http://img1.imagesbn.com/p/9780373210220_p0_v1_s300x.JPG)   (https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1304043841/10479340.jpg) (http://img2.imagesbn.com/p/9780373210381_p0_v1_s300x.JPG)

Judul   :   Intertwined

Pengarang   :   Gena Showalter

Genre   :   Young Adult,Fantasy,Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   3 series

Tahun Penerbitan* :   2009-2011

Pemegang Lisensi*   :   Harlequin

ISBN*   :   Buku#1 : 9780373210022 | Buku#2 : 9780373210220 | Buku#3 : 9780373210381

Sinopsis singkat   :   dr Buku#1 : " There’s something about the new guy at
Crossroads High…
Most sixteen-year-olds have friends. Aden
Stone has four human souls living inside him:
One can time travel.
One can raise the dead.
One can possess another human.
One can tell the future.
Everyone thinks he’s crazy, which is why he’s
spent his entire life shuffled between mental
institutions and juvie. All of that is about to
change, however. For months Aden has been
having visions of a beautiful girl—a girl who
carries centuries-old secrets. A girl who will
either save him or destroy him.
Together they’ll enter a dark world of intrigue
and danger... but not everyone will come out
alive. "


Komentarmu**    :   aku pnsaran bgmna penggambarn karakter yg punya 4 jiwa,truss smw nya punya kekuatan yg berbeda...

Post AutoMerge: November 20, 2014, 09:56:24 am
Elex gak ad rncana bwt nerbitin bacaan bwt holiday nnti gak min???klu blum aku ksih sdikit list dr kakak aku yaah...


(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1314533374/11521295.jpg) (http://robynbateman.co.uk/wp-content/uploads/2012/01/miracle_on_regent_street_jacket_jpeg.jpg?w=192)

Judul   :   Miracle on Regent Street

Pengarang   :   Ali Harris

Genre   :   Romance,Fiction,Contemporary,Adult

Tahun Penerbitan* :   2011

Pemegang Lisensi*   :   Simon & Schuster Ltd

ISBN*   :   9780857202901

Sinopsis singkat   :   Dreams can come true - it could happen to
you...For the past two years, Evie Taylor has
lived an invisible existence in London, a city
she hoped would bring sparkle to her life. But
all that is about to change. For winter has
brought a flurry of snow and unexpected
possibilities. Hidden away in the basement of
Hardy's - once London's most elegant
department store - Evie manages the
stockroom of a shop whose glory days have
long since passed. When Evie overhears that
Hardy's is at risk of being sold, she secretly
hatches a plan. If she can reverse the store's
fortunes by December 26th - three weeks
away - and transform it into a magical
destination once again, she might just be able
to save it. But she's going to need every
ounce of talent and determination she has. In
fact, she's going to need a miracle.


Komentarmu** :   bacaan ini ccok bnget untuk para wanita


(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1399128704/22034553.jpg) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/51bA8kmtYtL._SX200_.jpg)

Judul   :   The Holiday Gig

Pengarang   :   Erin Brady

Genre   :   Romance, Fiction

Tahun Penerbitan* :   2013

Pemegang Lisensi*   :   Create Space Independent Publishing Platform

ISBN*   :   9781493762972

Sinopsis singkat   :   Taylor Barnes has a
dilemma. She is 32 and about to realize her
dreams of making partner at her New York
City high-powered law firm with a fancy office
and a huge salary. She has no time for
anything else in her life -least of all a
boyfriend. Yet something stands in the way of
her coveted promotion: Charles Wigs, family
man and managing partner at Gotsall and
Craig who questions whether the single Taylor
Barnes can project the right image for the
firm. Not only does her own boss question her
singledom, but so does her entire family back
home! When an invitation to her cousin's
Christmas wedding lands on her desk, Taylor
must head back to Pennsylvania to face the
music. It seems as if Taylor has to convince
everyone that she's got the perfect life with
the perfect boyfriend -all before the clock
strikes twelve on New Year's Eve. But how is
she to make this happen? Taylor thinks she’s
found the answer. Why not hire a temporary
boyfriend to help her get through the
holidays? It’s the best of both worlds and
without any of the emotional baggage that
comes with a real relationship. However, when
handsome Hunter Ryan answers the ad for
the position, Taylor finds herself with more
than she bargained for. Ryan can certainly
talk the talk, but does he have what it takes
to walk the walk? Could he possibly cost her
that coveted partnership that she has been
working for since the beginning of her career?
Could something that starts out as a simple
employment proposition turn out to have her
questioning everything she has worked so
hard to achieve? Will this Holiday Gig turn
Taylor's professional and personal life on its
head?



(https://p.gr-assets.com/75x/scale/books/1401407020/4780765.jpg) (http://www.lisaplumley.com/images/book%20covers/holidays.jpg)

Judul   :   Home for the Holidays

Pengarang   :   Lisa Plumley

Genre   :   Romance,Contemporary,Fiction,Adult

Tahun Penerbitan* :   2008

Pemegang Lisensi*   :   Zebra

ISBN*   :   9780821780534

Sinopsis singkat   :   After stylist-to-the-stars Rachel Porter loses
her Hollywood dream job, a trip home for
Christmas seems like a good idea. But she
never expects to find a hunk from her past
waiting under the mistletoe.




(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3vxDHs08WB3-B4NaRjVj8S32Tif31nculLcDq2OOG4jgL85aKJ2bTpw) (http://img1.imagesbn.com/p/9781606192160_p0_v2_s300x.JPG)

Judul   :   The Coal Elf

Pengarang   :   Maria DeVivo

Genre   :   Fantasy,YA,Adventure,Fiction

Tahun Penerbitan* :   2012

Pemegang Lisensi*   :   Twilight Times Books

ISBN*   :   9781606192160

Sinopsis singkat   :   Ember Skye is a fed up teenage Coal Elf with
a big ashy chip on her shoulder. Having been
torn away from a carefree life and forced into
a world of dirt and darkness has started to
get the best of her. And being the only girl-
elf working as a coal miner at the North Pole
doesn't help much either!
Then there's Sturd: a power-hungry, twisted
elf with a checkered past and a serious
grudge against Ember. Slowly but surely, his
maniacal tendencies are revealed, leaving
Ember with the sacred "Naughty List" literally
in her lap.
When a mysterious illness threatens to
decimate elves both Above and Underground,
Ember is thrust into a journey that will see
her confront the literal and figurative demons
of her past and lead her to the head of the
North Pole himself.
Yes! Santa is real. But this isn't your
childhood Christmas tale


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Mrs. Morgenstern on November 20, 2014, 11:49:14 am
(http://d.gr-assets.com/books/1356422925l/13450339.jpg)

Judul   :   Poison Princess (The Arcana Chronicles)

Pengarang   :   Kresley Cole

Genre   :  Urban fantasy, Supernatural, Post - Apocalyptic, Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   sejauh ini baru ada 2 buku yang sudah terbit

Tahun Penerbitan*    :   2012

Pemegang Lisensi*   :   Simon & Schuster

ISBN*   :   1442436646 (ISBN13: 9781442436640)
 
Sinopsis singkat   :  

She could save the world—or destroy it.

Sixteen-year-old Evangeline "Evie" Greene leads a charmed life, until she begins experiencing horrifying hallucinations. When an apocalyptic event decimates her Louisiana hometown, Evie realizes her hallucinations were actually visions of the future—and they're still happening. Fighting for her life and desperate for answers, she must turn to her wrong-side-of-the-bayou classmate: Jack Deveaux.

But she can't do either alone.

With his mile-long rap sheet, wicked grin, and bad attitude, Jack is like no boy Evie has ever known. Even though he once scorned her and everything she represented, he agrees to protect Evie on her quest. She knows she can't totally depend on Jack. If he ever cast that wicked grin her way, could she possibly resist him?

Who can Evie trust?

As Jack and Evie race to find the source of her visions, they meet others who have gotten the same call. An ancient prophesy is being played out, and Evie is not the only one with special powers. A group of twenty-two teens has been chosen to reenact the ultimate battle between good and evil. But it's not always clear who is on which side

Komentarmu**    :

Buku ini merupakan buku pertama dari seri The Arcana Chronicles (Poison Princess, Endless Knight, Dead of Winter). Genre dari buku ini adalah Urban Fantasy / Supranatural / Post – Apocalyptic. Plot dari buku ini maju mundur beberapa hari sebelum dan bebesesudah Kiamat menuju masa sekarang. Alur ceritanya memang sedikit lambat, tetapi diisi dengan detail – detail yang cukup menarik. Di buku pertama ini lebih menonjolkan genre survival dan adventure, dengan sedikit action dan romance. Walaupun 2 hal tersebut akan diperbanyak di sekuelnya.

Menurut saya, tema cerita buku ini cukup unik yaitu tentang 22 kartu Tarot Arkana Mayor, yang belum pernah ada. Ceritanya cukup seru dan menarik terutama melihat bagaimana Evie yang selama ini hidup sempurna tiba – tiba harus berjuang untuk bertahan hidup dalam situasi dimana dia terpaksa berdampingan dengan teman sekolah yang tidak disukainya dengan persediaan pangan, sandang, papan yang sangat terbatas. Kemudian seakan masalah zombie, kanibal, tentara sesat belum cukup, masih harus ditambah menghadapi ancaman para Arkana lain yang memburunya.

Disini juga diceritakan bagaimana Evie yang semula penakut dan sering ceroboh akhirnya bisa belajar untuk lebih berani dan berhati – hati, dengan berusaha menerima kekuatan barunya tanpa menjadi jahat seperti dalam mimpi – mimpinya. Evie juga berusaha untuk tidak membunuh siapapun yang tidak pantas dibunuh. Evie juga harus belajar menentukan siapa yang bisa dipercaya, siapa yang tidak.

Untuk sekuelnya, Endless Knight, mungkin ada adegan yang hanya cocok untuk 17+ ya admin, walopun tidak secara eksplisit tapi jelas ada jadi lebih baik dikasih warning dulu deh.

Thanks a lot before, kalo para petinggi elex yang keren2 bisa mempertimbangkan ini untuk diterjemahkan.



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on November 20, 2014, 04:31:53 pm
sudah update list tapi bingung lihat ini
seingetku sih no 1 diterbitin penerbit lain? (tapi  nyari2 digoogle belum ketemu XD)
Judul   :   Shakespeare's Champion (Lily Bard Mysteries, Book 2)
Pengarang   :   Charlaine Harris

Judul                :   Lily Bard Mysteries No 2-5
Pengarang            :   Charlaine Harris

BTW, game of thrones sudah mau diterbitkan FantasiousID dan ada kuisnya di twitter


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on November 21, 2014, 09:31:03 am
Thank you rekuesnya, xxxgdrgn23 dan Mrs. Morgenstern :) Sudah ku-update ke pimpinan editor fiksi Elex, akan dicek dulu ya :D

@Raven
Good news :D Semoga terjemahannya bagusss, coba meluncur ah ke TKP twitternya ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Mrs. Morgenstern on November 21, 2014, 09:53:16 am
 :thanks: :heartbeat:

yaaayyy thanks a lot, miiin *crossing fingers*


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on November 30, 2014, 12:04:47 am
I'm requesting again...gak tw udah yg k brapa ini :haha:

smoga bs mmbantu para editor untuk mnerbtkan buku buku yg menghibur :cheesy:


(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpNcIjIMXSmnTu-ZT09pO836NB9L1xTC5R3FMOGsX68Aw427pXRCoKYGQ) (http://blogs.independent.co.uk/wp-content/uploads/2014/04/bone-clocks.jpg)
Judul   :   The Bone Clocks

Pengarang   :   David Mitchell

Genre   :   Fiction,Fantasy,Mystery

Tahun Penerbitan* :   2014

Pemegang Lisensi*   :   Sceptre (UK),Random House (USA)

ISBN*   :   9780340921609 (UK) | 9781400065677 (USA)

Sinopsis singkat   :   "In 1984,
teenager Holly Sykes runs away from home,
a Gravesend pub. Sixty years later, she is to
be found in the far west of Ireland, raising a
granddaughter as the world's climate
collapses. In between, Holly is encountered
as a barmaid in a Swiss resort by an
undergraduate sociopath in 1991; has a
child with a foreign correspondent covering
the Iraq War in 2003; and, widowed,
becomes the confidante of a self-obsessed
author of fading powers and reputation
during the present decade. Yet these
changing personae are only part of the
story, as Holly’s life is repeatedly
intersected by a slow-motion war between
a cult of predatory soul-decanters and a
band of vigilantes led by one Doctor
Marinus. Holly begins as an unwitting
pawn in this war – but may prove to be its
decisive weapon."



(http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRf8MhZpmP2Z5bCcVEKbGDgt6CQU59UvnG52MzdsqXyWmjBf-8BzQF0K8k) (http://img1.imagesbn.com/p/9780385539128_p0_v3_s300x.JPG)
Judul   :   The Stone Mattress

Pengarang   :   Margaret Atwood

Genre   :   Fiction,Fantasy,Adult

Tahun Penerbitan* :   2014

Pemegang Lisensi*   :   Nan A.Talase

ISBN*   :   9780385539128

Sinopsis singkat   :   A recently
widowed fantasy writer is guided through a
story winter evening by the voice of her late
husband in "Alphinland," the first of three
loosely linked stories about the romantic
geometries of a group of writers and artists.
In "The Freeze-Dried Bridegroom," a man who
bids on an auctioned storage space has a
surprise. In "Lusus Naturae," a woman born
with a genetic abnormality is mistaken for a
vampire. In "Torching the Dusties," an elderly
lady with Charles Bonnet syndrome comes to
terms with the little people she keeps seeing,
while a newly formed populist group gathers
to burn down her retirement residence. And in
"Stone Mattress," a long-ago crime is avenged
in the Arctic via a 1.9 billion-year-old
stromatolite.

Komentarmu** :   ini sbnàrnya novel short stories,jd slam satu buku d sebutkan ad sembilan kisah yg d karang dgn apik oleh oma Margaret ini



(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTYpTWxEw9FhHx3KkPQOfU-MIdBrCvKK7sC7vng0da4qITUleJLirSsGHL_) (http://d.gr-assets.com/books/1404477439l/20587777.jpg)
Judul   :   Some Luck

Pengarang   :   Jane Smiley

Genre   :   Historical Fiction,Contemporary

Tahun Penerbitan* :   2014

Pemegang Lisensi*   :   Knopf

ISBN*   :   9780307700315

Sinopsis singkat   :   On their farm in Denby, Iowa, Rosanna and
Walter Langdon abide by time-honored values
that they pass on to their five wildly different
children: from Frank, the handsome, willful
first born, and Joe, whose love of animals and
the land sustains him, to Claire, who earns a
special place in her father’s heart.

Komentarmu** :   d buku ini akan mncritakan tntng kluarga Landon pada masa perang dunia prtama d thun 1920,bgaimana cara mreka mnjalani hdup pd masa masa itu...keluarga Langdon trdiri sepasang suami-istri yg d karuniai 3 org anak (setahu ku)...

Post AutoMerge: November 30, 2014, 09:55:22 pm
d sini ada yg udah baca Gone Girl krya nya Gillian Flynn???Well...buku itu udah d trbitin sm Gramedia Pustaka Utama...Critanyaaa kreeen abis!!!Oleh krn itu aku mo request buku dia yg laen,yg sbnrnya mo aku request k GPU,biar skalian gitu,tp gak tw mo requestx d mana...berhubung Elex Media satu atap sm GPU kan yaaah???jd gak ap ap aku request d sini???klu aku bwt ksalahan slahkan para admin hpus ajjah post ini...



Paperback»
(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPHG_S1rV9YAx8QwqJko0fZBCKiQUNLVtsCfF0lGtetCmovnoW5sc8cg) (http://img1.imagesbn.com/p/9780307341570_p0_v5_s300x.JPG)
Judul   :   Dark Places

Pengarang   :   Gillian Flynn

Genre   :   Mystery,Thriller,Fiction,Drama,Suspense

Tahun Penerbitan* :   2010

Pemegang Lisensi*   :   Broadway Books

ISBN*   :   9780307341570

Sinopsis singkat   :   Libby Day was seven when her mother and
two sisters were murdered in “The Satan
Sacrifice of Kinnakee, Kansas.” She survived—
and famously testified that her fifteen-year-
old brother, Ben, was the killer. Twenty-five
years later, the Kill Club—a secret society
obsessed with notorious crimes—locates Libby
and pumps her for details. They hope to
discover proof that may free Ben. Libby hopes
to turn a profit off her tragic history: She’ll
reconnect with the players from that night and
report her findings to the club—for a fee. As
Libby’s search takes her from shabby
Missouri strip clubs to abandoned Oklahoma
tourist towns, the unimaginable truth
emerges, and Libby finds herself right back
where she started—on the run from a killer.




Paperback »
(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSILJ5DWHgJvYcmGForkkwuW7gMKubojOAWjUyeeGSzxfmr06YO-NHZSks) (http://img1.imagesbn.com/p/9780307341556_p0_v6_s300x.JPG)
Judul   :   Sharp Projects

Pengarang   :   Gillian Flynn

Genre   :   Mystery, Crime,Fiction, Thriller

Tahun Penerbitan* :   2006

Pemegang Lisensi*   :   Broadway Books

ISBN*   :   9780307341556

Sinopsis singkat   :   Fresh from a brief stay at a psych hospital,
reporter Camille Preaker faces a troubling
assignment: she must return to her tiny
hometown to cover the murders of two preteen
girls. For years, Camille has hardly spoken to
her neurotic, hypochondriac mother or to the
half-sister she barely knows: a beautiful
thirteen-year-old with an eerie grip on the
town. Now, installed in her old bedroom in her
family's Victorian mansion, Camille finds
herself identifying with the young victims—a
bit too strongly. Dogged by her own demons,
she must unravel the psychological puzzle of
her own past if she wants to get the story—
and survive this homecoming.

Post AutoMerge: November 30, 2014, 09:59:44 pm
Yaelaaah...aku gak merhatiin "Sharp Object" udah berubah jd "Sharp Project"!!!!


Maaf kan kesalahan dlam mengetik :cheesy:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 01, 2014, 10:18:17 am
sip, xxxgdrgn23 :) Kalau ada genre2 yg non fantasi juga boleh ya~ :wave:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on December 01, 2014, 12:23:43 pm
waaaah....ok deh admin Camo...

nnti aku cb cari lg deeh...genre yg aku suka selain fantasy,biasanya thriller atau mystery siiih :cheesy:

Post AutoMerge: December 01, 2014, 05:15:58 pm
Paperback Cover»
(http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQeRnf0yFnU6g6YyLoXXjBXm_ZbCDmjOkT-x4AZZJcmWM9W48_PRUYZQtY) (http://img1.imagesbn.com/p/9780810993600_p0_v1_s300x.JPG)
Judul   :   Hell Phone

Pengarang   :   William Sleator

Genre   :   Horror,Fantasy,Fiction,Supernatural

Tahun Penerbitan* :   2007

Pemegang Lisensi*   :   Harry N.Abrams

ISBN*   :   9780810993600

Sinopsis singkat   :   Nick wants a cell phone so he can talk
to his girlfriend, Jen, after school, and the
used phone he buys seems like a bargain.
That is, until the phone calls begin—
demanding, disturbed strangers calling night
and day. At first Nick wants to get rid of the
phone, but the creepy callers and the phone’s
ghoulish games pull him into a web of crime,
pushing him to steal, con. . . and kill.


Komentarmu** :   gak tahu jg yaah...dr ide critanya siiih mmg bkin pnasaran,krn sbuah hp baru Nick d pksa bwt mlakukan kjahatan...pnasaran ajjah siapa biang nya...ap krn hantu atau org jahat...



Hardcover (USA)   | Paperback Cover (UK)
(http://3.bp.blogspot.com/-m88LJvMii78/UmmVFGgnqbI/AAAAAAAAMQo/9mHdnc8QLEs/s280/The+Fury+BW's+11.jpg)
Judul   :   The Fury

Pengarang   :   Alexander Gordon Smith

Genre   :   Horror, Adventure,Sci-Fi,YA

Tahun Penerbitan* :   2012

Pemegang Lisensi*   :   Faber and Faber (UK) | Farrar,Straus,and Giroux (USA)

ISBN*   :   9780571276165

Sinopsis singkat   :   Imagine if one day, without warning, the entire
human race turns against you, if every person
you know, every person you meet becomes a
bloodthirsty, mindless savage . . . That’s the
horrifying reality for Cal, Brick, and Daisy.
Friends, family, even moms and dads, are out
to get them. Their world has the Fury. It will
not rest until they are dead.

Post AutoMerge: December 01, 2014, 08:20:19 pm
(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS3iQbqNKEidMJ2ahOZw0bUZEH7U8prraGGBpGY_b7yqBAsDT56orJLiKI) (http://img2.imagesbn.com/p/9781442439511_p0_v1_s300x.JPG)
Judul   :   What She Left Behind

Pengarang   :   Tracy Bilen

Genre   :   YA,Mystery, Thriller,Suspense,Fiction

Tahun Penerbitan* :   2012

Pemegang Lisensi*   :   Simon Pulse

ISBN*   :   9781442439511

Sinopsis singkat   :   Sara and her mom have a plan to finally
escape Sara’s abusive father. But when her
mom doesn’t show up as expected, Sara’s
terrified. Her father says that she’s on a
business trip, but Sara knows he’s lying. Her
mom is missing—and her dad had something
to do with it.
With each day that passes, Sara’s more on
edge. Her friends know that something’s
wrong, but she won’t endanger anyone else
with her secret. And with her dad growing
increasingly violent, Sara must figure out
what happened to her mom before it’s too
late…for them both.

   Novel young-adult yg mnurut aku mmiliki konsep crita yg berbeda, ad bbrapa bagian yg menarik d dlamnya,bgitu jg dgn karakter karakter yg unik... :cheesy: aku smpat baca bbrapa smple dr isi novel nya,tdak bnyak,tp ckup meyakinkan untk jd bukti klu novelnya mmg patut untk d baca :D






(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_c2JSaQrF15ar6CgnFRavtaILVUJvvJo0KNlDLE7_CEvJXkGVPJzMZQ) (http://img1.imagesbn.com/p/9780618331246_p0_v2_s300x.JPG)
Judul   :   The House of Hound Hill

Pengarang   :   Maggie Prince

Genre   :   YA,Historical Fiction, Horror

Tahun Penerbitan* :   2003

Pemegang Lisensi*   :   Houghton Mifflin Harcourt (HMH)

ISBN*   :   9780618331246

Sinopsis singkat   :   Something is not right in Emily’s new house
in the historic London neighborhood of Hound
Hill. And something is not quite right with
Emily. Encountering hints to her home’s
haunted past, she begins to experience
distressing symptoms: a headache, a fever,
extreme thirst, hallucinations, and, then, a
doorway to an earlier period of great distress.
Readers will be swept away in this riveting
and suspenseful tale that vividly reveals the
great suffering of the Black Death, a disease
that killed almost a quarter of the population
of London.





(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ014QgCU0CwJZLDmMQyzyCJPwunql5_KVrpTb7Gli_JnG-9b1S9Is_Nw) (http://img2.imagesbn.com/p/9780062259653_p0_v1_s300x.JPG)
Judul   :   Bird Box

Pengarang   :   Josh Maker man

Genre   :   Fiction, Thriller, Horror,Mystery

Tahun Penerbitan* :   2014

Pemegang Lisensi*   :   Ecco

ISBN*   :   9780062259653

Sinopsis singkat   :   Something is out there . . .
Something terrifying that must not be seen.
One glimpse and a person is driven to deadly
violence. No one knows what it is or where it
came from.
Five years after it began, a handful of
scattered survivors remain, including Malorie
and her two young children. Living in an
abandoned house near the river, she has
dreamed of fleeing to a place where they
might be safe. Now, that the boy and girl are
four, it is time to go. But the journey ahead
will be terrifying: twenty miles downriver in a
rowboat—blindfolded—with nothing to rely on
but her wits and the children’s trained ears.
One wrong choice and they will die. And
something is following them. But is it man,
animal, or monster?
Engulfed in darkness, surrounded by sounds
both familiar and frightening, Malorie embarks
on a harrowing odyssey—a trip that takes her
into an unseen world and back into the past,
to the companions who once saved her. Under
the guidance of the stalwart Tom, a motely
group of strangers banded together against
the unseen terror, creating order from the
chaos. But when supplies ran low, they were
forced to venture outside—and confront the
ultimate question: in a world gone mad, who
can really be trusted?

Post AutoMerge: December 01, 2014, 09:24:44 pm
ooooo...maafkan ksalahan ku untuk kedua kalinya Josh Maker man shrusnya trtulis Josh Malerman tp krn aku teledor dan kurang prhatian trjadilah typo...Maaf :cheesy:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on December 02, 2014, 07:41:49 pm
aku mo cb request novel nya Stephen King aaaah :haha:...soal nya prtama kali baca buku nya yg 'Carrie' itu sumpah bagus...aku sukaaaa...dan yg pengen aku request kali ini...



Paperback Cover »
(http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTMqVoeR_KQluDxFezgGx8TSLw1NdIAkrp1Crh3NPNP7R9OdRQda94N1Q) (http://img1.imagesbn.com/p/9780451167538_p0_v1_s300x.JPG)
Judul   :   Different Season

Pengarang   :   Stephen King

Genre   :   Mystery,Thriller,Short Stories, Fantasy,Fantasy,Drama

Tahun Penerbitan* :   1983

Pemegang Lisensi*   :   Signet

ISBN*   :   9780451167538

Sinopsis singkat   :  

“Rita Hayworth and the Shawshank
Redemption”
An unjustly imprisoned convict seeks a
strange and startling revenge…the basis for
the Best Picture Academy Award nominee The
Shawshank Redemption .

“Apt Pupil”
Todd Bowden is one of the top students in his
high school class and a typical American
sixteen-year-old—until he becomes obsessed
about the dark and deadly past of an older
man in town. The inspiration for the film Apt
Pupil from Phoenix Pictures.

“The Body”
Four rambunctious young boys plunge
through the façade of a small town and come
face-to-face with life, death, and intimations
of their own mortality. The film Stand By Me
is based on this novella.

“The Breathing Method”
A disgraced woman is determined to triumph
over death.




Paperback Cover »
(http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0bdV-6aPW5mWz119BlH8GDCF6NgKGXzvGxL_Dq8AaTv7qz23x42X5xsZk) (http://img1.imagesbn.com/p/9781416523352_p0_v1_s300x.JPG)
Judul   :   Lisey's Story

Pengarang   :   Stephen King

Genre   :   Fantasy,Supernatural, Suspense,Fiction, Thriller

Tahun Penerbitan* :   2006

Pemegang Lisensi*   :   Pocket Books

ISBN*   :   9781416523352

Sinopsis singkat   :   Two years after her husband's death, Lisey
Landon decides it's time to go through his
office to clear out his papers. Scott Landon
was a bestselling novelist and Lisey has been
besieged by people wanting to buy any of his
unpublished work but she is determined not to
let that happen. As she begins the process of
cleaning, she is contacted by an unsavory
character who claims that if she does not turn
over the papers, he will make her suffer the
consequences. Finding strength she did not
know she had and never used during their
marriage, Lisey refuses, and true to his word,
"Zack McCool" begins to stalk her. Lisey
begins to remember strange events from her
marriage that she had suppressed and finds
clues that may help save her life.




Hardback Cover »
(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8ym0qlg2b7xPGm1wWGzOZIjU5NIWF9qkLa4JCU5WBgapMrlLsIhVWFd8T) (http://img2.imagesbn.com/p/9781476754451_p0_v2_s300x.JPG)
Judul   :   Bill Hodges Trilogy

Pengarang   :   Stephen King

Genre   :   Crime Fiction,Mystery,Thriller

Tahun Penerbitan* :   2014

Pemegang Lisensi*   :   Scribner

ISBN*   :   9781476754451

Sinopsis singkat   :   In the frigid pre-dawn hours, in a distressed
Midwestern city, hundreds of desperate
unemployed folks are lined up for a spot at a
job fair. Without warning, a lone driver plows
through the crowd in a stolen Mercedes,
running over the innocent, backing up, and
charging again. Eight people are killed; fifteen
are wounded. The killer escapes.

In another part of town, months later, a
retired cop named Bill Hodges is still haunted
by the unsolved crime. When he gets a crazed
letter from someone who self-identifies as the
“perk” and threatens an even more diabolical
attack, Hodges wakes up from his depressed
and vacant retirement, hell-bent on preventing
another tragedy.

Brady Hartsfield lives with his alcoholic
mother in the house where he was born. He
loved the feel of death under the wheels of the
Mercedes, and he wants that rush again. Only
Bill Hodges, with a couple of highly unlikely
allies, can apprehend the killer before he
strikes again. And they have no time to lose,
because Brady’s next mission, if it succeeds,
will kill or maim thousands.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on December 02, 2014, 11:22:30 pm
Buku Stephen King biasanya diambil GPU. Ini contohnya, Kisah Lisey  (http://www.gramediapustakautama.com/buku-detail/84953/Kisah-Lisey)
http://www.gramediapustakautama.com/buku/34698/semuabuku/Stephen-King (http://www.gramediapustakautama.com/buku/34698/semuabuku/Stephen-King)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on December 03, 2014, 08:06:49 pm
ooooh...udah terbit yaaah....maaf,aku gak cr tahu dulu :cheesy:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 08, 2014, 09:18:57 am
:D Kali ini xxxgdrgn23 beralih ke genre horror dan thriller~ Hehehehe, sip sudah ku-update ke tim editor fiksi utk diriset dulu ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on December 08, 2014, 10:24:50 am
hehhehehehehe....itu genre favorit stelah fantasy :haha:

mkasih admin Camo :cheesy:

Post AutoMerge: December 08, 2014, 04:01:58 pm
request lg...he he he smoga para admin gak bosaan liat aku nongol truss d sink :haha:



(http://s3.amazonaws.com/hoth.bizango/images/113142/Contaminated_Paperback_Cover_sidebar.png) (http://s3.amazonaws.com/hoth.bizango/images/113147/MercyMode_sidebar.jpg)
Judul   :   Contaminated

Pengarang   :   Em Garner

Genre   :   YA,Horror,Sci-Fi,

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   Sajuh ini baru dual seri

Tahun Penerbitan* :   2013-2014

Pemegang Lisensi*   :   EgmontUSA

ISBN*   :   #1 : 9781606845424 | #2 : 9781606843567

Sinopsis singkat   :   dr buku #1 : After the Contamination—an epidemic caused
by the super-trendy diet drink ThinPro that
turned ordinary citizens into violent,
uncontrollable creatures—the government
rounded up the "Connies" to protect the
remaining population. Now, two years later,
the rehabilitated are being allowed home,
complete with shock collars that will either
control, or kill, them.
Velvet Ellis has struggled to care for her ten-
year-old sister since her parents were taken
in the round up. When she finds her mother in
one of the "Kennels," Velvet resolves to do
whatever it takes to put her family back
together. But the danger isn’t over. It’s
beginning all over again…


Komentarmu** :   ini buku tdak mngandung crita zombie sprti yg anda kira namun mngandung ketegangan yg sm klu lg baca crita atau nntn film zombie,jd ini tntng makhluk yg d ksih nama 'Connies' klu gak salah....jd manusia yg meminum minuman itu (ThinPro) akan brubah tingkah laku mnjd lbih agresif dan menakutkan....Ivy berusha brtahan hdup dr Connies dan mncari kberadaan ibunya...yaaah,aku pnasaran mnuman kesehatan bs bkin manusia kyak gitu gmna caranya????apa ad smacam mikroorganisme d dlam mnumannya atau malah sprti Resident Evil???Tnggu smpe Elex brbaik hati untuk mnerbitkan bukunya....hehehehe



(http://ifandomscollide.com/wp-content/uploads/2014/07/Screen-Shot-2014-07-21-at-11.09.27-PM.png)
Judul   :   Quarantine trilogy

Pengarang   :   Lex Thomas

Genre   :   YA,Sci-fi,Survival

Tahun Penerbitan* :   2012-2014

Pemegang Lisensi*   :   EgmontUSA

ISBN*   :   #1 : 9781606843291 | #2 : 9781606843369 | #3 : 9781606843383

Sinopsis singkat   :   dr buku #1 : It was just another ordinary day at McKinley
High—until a massive explosion devastated
the school. When loner David Thorpe tried to
help his English teacher to safety, the teacher
convulsed and died right in front of him. And
that was just the beginning.
A year later, McKinley has descended into
chaos. All the students are infected with a
virus that makes them deadly to adults. The
school is under military quarantine. The
teachers are gone. Violent gangs have formed
based on high school social cliques. Without
a gang, you’re as good as dead. And David
has no gang. It’s just him and his little
brother, Will, against the whole school.

Post AutoMerge: December 08, 2014, 09:47:13 pm
(https://lh5.googleusercontent.com/zKnEwNmJ0HlxkGFK3SeCEAm_U_0mZyxTQ5rGopQIAiXs6aHSvRuaPyXaLruLLOqPHqxaVht3ZQQsUzRf_nUGzCFefcqcyAqJnNAu3b-z242HhK52x0h1STDANqE6dw6Ajw)
Judul   :   The Testing trilogy

Pengarang   :   Joelle Charbonneau

Genre   :   YA,Sci-Fi,Romance, Fantasy,Adventure

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   3 buku

Tahun Penerbitan* :   2013-2014

Pemegang Lisensi*   :   HMH (Hought Mifflin Harcourt)

ISBN*   :   #1 : 9780547959108 | #2 : 9780547959207 | #3 : 9780547959214

Sinopsis singkat   :   dr buku #1 : Keep your friends close and your enemies
closer. Isn’t that what they say? But how
close is too close when they may be one in
the same?
The Seven Stages War left much of the planet
a charred wasteland. The future belongs to
the next generation’s chosen few who must
rebuild it. But to enter this elite group,
candidates must first pass The Testing—their
one chance at a college education and a
rewarding career.
Cia Vale is honored to be chosen as a
Testing candidate; eager to prove her
worthiness as a University student and future
leader of the United Commonwealth. But on
the eve of her departure, her father’s advice
hints at a darker side to her upcoming
studies--trust no one.
But surely she can trust Tomas, her
handsome childhood friend who offers an
alliance? Tomas, who seems to care more
about her with the passing of every grueling
(and deadly) day of the Testing. To survive,
Cia must choose: love without truth or life
without trust


Komentarmu**    :   aku liat d bbrapa situs review,bnyak yg mngatakan buku ini mrip sm The Hunger Games,truss aku baca bbrapa halaman sample chapternya,mmg mrip...bedanya karakter dan alur crita d The Testing d gambarkan scara brutal lbih brutal dr The Hunger Games,Tokoh utama tdak akan segan segan untk mmbnuh...kmudian ad bbrapa lg yg pstinya mnarik untk d baca :cheesy:




(http://www.diversityinya.com/wp-content/uploads/2014/02/crewe-fallenworldtrilogy.jpg)
Judul   :   Fallen World trilogy

Pengarang   :   Megan Crewe

Genre   :   YA,Sci-Fi,Horror,Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   3 buku

Tahun Penerbitan* :   2013-2014

Pemegang Lisensi*   :   Disney-Hyperion

ISBN*   :   #1 : 9781423146315 | #2 : 9781423146322 | #3 : 9781423146186

Sinopsis singkat   :   dr buku#1 : It starts with an itch you just can't shake.
Then comes a fever and a tickle in your
throat. A few days later, you'll be blabbing
your secrets and chatting with strangers like
they’re old friends. Three more, and the
paranoid hallucinations kick in.
And then you're dead.
When sixteen-year-old Kaelyn lets her best
friend leave for school without saying
goodbye, she never dreams that she might
not see him again. But then a strange virus
begins to sweep through her small island
community, infecting young and old alike. As
the dead pile up, the government quarantines
the island: no one can leave, and no one can
come back.
Those still healthy must fight for the island’s
dwindling supplies, or lose all chance of
survival. As everything familiar comes
crashing down, Kaelyn joins forces with a
former rival and discovers a new love in the
midst of heartbreak. When the virus starts to
rob her of friends and family, she clings to
the belief that there must be a way to save
the people she holds dearest.
Because how will she go on if there isn't?



Komentarmu**    :   naaah...buku ini lg lg bkan tntng zombie yaaah...tp lebiih k wabaah pnyakit yg tdak d ketahui,tmpat nya d daerah kecil d Kanada.Jd d critakan bgmn Kaelyn Dan tman tman nya brtahan hdup aplg terkarantina (?) atau terisolasi d daerah terpencil....smntara virus truss merajalela smpai obatnya d temukan



(http://www.thatartsyreadergirl.com/wp-content/uploads/2014/04/Monument14Trilogy.jpg)
Judul   :   Monument 14 trilogy

Pengarang   :   Emmy Laybourne

Genre   :   YA,Sci-Fi,Fantasy,Survival

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   3 buku

Tahun Penerbitan* :   2012-2014

Pemegang Lisensi*   :   Square Fish

ISBN*   :   #1 : 9781250027382 | #2 : 9781250044327 | #3 : 9781250063076

Sinopsis singkat   :   dr buku#1 : Your mother hollers that you’re going to miss
the bus. She can see it coming down the
street. You don’t stop and hug her and tell
her you love her. You don’t thank her for
being a good, kind, patient mother. Of course
not—you launch yourself down the stairs and
make a run for the corner.
Only, if it’s the last time you’ll ever see your
mother, you sort of start to wish you’d
stopped and did those things. Maybe even
missed the bus.
But the bus was barreling down our street, so
I ran.
Fourteen kids. One superstore. A million
things that go wrong.


Komentarmu**    :   hmmm...komen ap yaah???mngkin buku ini akan berguna untk anak berusia 8-17 thun...krn akan bnyak bencana alam yg akan d critakan d buku ini dan yg mngalaminya adalh anak anak umur segitu..ad bbrapa bgian yg katanya sdikit brlebihan mngenai ap yg d alami karakternya...aku gak mau bongkar,krn akan jd spoiler dan hmmm udah gak seru lg nnti.. :haha:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on December 09, 2014, 10:11:31 pm
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51NCE3H1UdL._SX200_.jpg) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/510W53w1KrL._SX200_.jpg)
Judul   :   Starters duology

Pengarang   :   Lissa Price

Genre   :   Sci-Fi,YA,Fantasy,Romance, Mystery,Thriller

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   2 buku

Tahun Penerbitan* :   2013-2014

Pemegang Lisensi*   :   Random House

ISBN*   :   .#1 : 9780385742481 | #2 : 9780385742498

Sinopsis singkat   :   HER WORLD IS CHANGED FOREVER
Callie lost her parents when the Spore Wars
wiped out everyone between the ages of
twenty and sixty. She and her little brother,
Tyler, go on the run, living as squatters with
their friend Michael and fighting off
renegades who would kill them for a cookie.
Callie's only hope is Prime Destinations, a
disturbing place in Beverly Hills run by a
mysterious figure known as the Old Man.
He hires teens to rent their bodies to Enders—
seniors who want to be young again. Callie,
desperate for the money that will keep her,
Tyler, and Michael alive, agrees to be a
donor. But the neurochip they place in
Callie's head malfunctions and she wakes up
in the life of her renter, living in her mansion,
driving her cars, and going out with a
senator's grandson. It feels almost like a fairy
tale, until Callie discovers that her renter
intends to do more than party—and that
Prime Destinations' plans are more evil than
Callie could ever have imagined. . . .


Komentarmu**    :   novel debut dr Lissa Price ini mncritakan tntng orng tua yg pengen mrasa muda lg dgn memasuki tbuh pendonor yg msih remaja...konsep crita nya menarik mnrut ku,scara kseluruhan agak mrip The Host siiih kyaknya nih buku...tp ttap brbeda dan beda nya itu yg mnarik...hehehe




(http://img1.imagesbn.com/p/9780062192134_p0_v1_s300x.JPG) (http://img2.imagesbn.com/p/9780062192219_p0_v1_s300x.JPG)
Judul   :   The Game

Pengarang   :   Eve Silver

Genre   :   YA,Sci-Fi,Fantasy,Romance,Action,Adventure

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   3 buku (2 buku udah terbit,1 buku soon)

Tahun Penerbitan* :   2013-2014

Pemegang Lisensi*   :   HarperCollins

ISBN*   :   #1 : 9780062192134 | #2 : 9780062192219

Sinopsis singkat   :   So what’s the game now? This, or the life I
used to know?
When Miki Jones is pulled from her life,
pulled through time and space into some kind
of game — her carefully controlled life spirals
into chaos.
In the game, she and a team of other teens
are sent on missions to eliminate the Drau,
terrifying and beautiful alien creatures. There
are no practice runs, no training, and no way
out. Miki has only the guidance of secretive
but maddeningly attractive team leader
Jackson Tate, who says the game isn’t really
a game, that what Miki and her new
teammates do now determines their survival,
and the survival of every other person on this
planet. She laughs. He doesn’t. And then the
game takes a deadly and terrifying turn.




(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQDzQVhw671UfgMAbgoaO838lvhGFKLPSHaGKbiDQI7uWV22VY1qaFZZg) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/51HoKR6fpwL._SX200_.jpg) (http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5l3MvYRGZAB0qDUUNe4VLe95Yuh2vGRqTgSXCqOzy7h2uVeeKvvf7JCc) (http://2.bp.blogspot.com/-CmmuceOb71c/UlGTntaF5mI/AAAAAAAAHvg/RfGcl12COTE/s1600/geekgirlmodelmisfitbyhollysmalereview.jpg) (http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOdhzf7G6deUFaj_wsOtvKKlFuPe5CqrCqx1yEKTzN7EN_3B22NJFqU8aI) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/51%2Bv7ObJhUL._SX200_.jpg)
Judul   :   Geek Girl series

Pengarang   :   Holly Smale

Genre   :   YA,Fiction,Contemporary Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   4 buku (1 buku is soon :cheesy: )

Tahun Penerbitan* :   2013-2014

Pemegang Lisensi*   :   HarperCollins

ISBN*   :   1.9780007489442 | 2.9780007489466 | 3.9780007574575

Sinopsis singkat   :   Harriet Manners knows a lot of things.
She knows that a cat has 32 muscles in each
ear, a "jiffy" lasts 1/100th of a second, and
the average person laughs 15 times per day.
What she isn't quite so sure about is why
nobody at school seems to like her very
much. So when she's spotted by a top model
agent, Harriet grabs the chance to reinvent
herself. Even if it means stealing her Best
Friend's dream, incurring the wrath of her
arch enemy Alexa, and repeatedly humiliating
herself in front of the impossibly handsome
supermodel Nick. Even if it means lying to
the people she loves.
As Harriet veers from one couture disaster to
the next with the help of her overly
enthusiastic father and her uber-geeky
stalker, Toby, she begins to realise that the
world of fashion doesn't seem to like her any
more than the real world did.
And as her old life starts to fall apart, the
question is: will Harriet be able to transform
herself before she ruins everything?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 10, 2014, 10:58:02 am
message recieved and relayed, xxxgdrgn23~ tumben ada 1 CR nyelip di antara scifi and fantasy YA :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: stephanie istalri on December 10, 2014, 02:30:11 pm
(http://d.gr-assets.com/books/1348712615m/615157.jpg) (http://img2.imagesbn.com/p/9780451193339_p0_v1_s260x420.JPG)(http://img1.fantasticfiction.co.uk/images/n33/n165726.jpg[/img [Img]http://ecx.images-amazon.com/images/I/51QA6uvlTVL._AA160_.jpg)
Judul   : Ralph Compton - Death Rides a Chestnut Mare, The Shadow Of a Noose, [Death Along the Cimmaron], Riders of Judgment (Danny Duggin series)
Pengarang   : Ralph Cotton
Genre   : Historical & Fiction

Tahun Penerbitan    : 2001
Pemegang Lisensi   : Signet
ISBN   : 0-451-19761-5 (Death Rides a Chestnut Mare), 0-451-20769-6 (Death Along the Cimmaron), 0-451-19333-4 (The Shadow of a Noose), 0-451-20214-7 (Riders of Judgment)

Sinopsis singkat   : (riders of judgment)
SHE'S PUT NINE MEN IN BOOT HILL....

In her guise as "Danny Duggin," Danielle Strange has spent the past two years hunting down the outlaws who murdered her father. Reunited with her brothers, the border into Mexico--unaware she's being pursued by U.S. federal marshal....

ONLY ONE REMAINS....
Saul Delmano comes from a powerful family of cattle-men whose buainess stretches from the Southwestern territories into Mexico. He's put a $2,000 reward on "Danny Duggin's" head, tempting every outlaw and bountry hunter across the West to try to collect it. But the cry of vengeance has been shouted out--and only justice can silent it....

Komentarmu    : USA TODAY bestselling series. Ralph telah menulis banyak buku tentang Ralph Compton, bukan hanya 3 seri ini saja. Rating goodreads: 4,02.

(click to show/hide)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on December 10, 2014, 03:09:10 pm
message recieved and relayed, xxxgdrgn23~ tumben ada 1 CR nyelip di antara scifi and fantasy YA :D


Ooooh...Geek Girl yaah admin Camo???iyaaah...gak tw jg tuuh...aku pnasaran ajjah sm siiih Harriet itu..dia kan geek tuh,biasanya org yg kutu buku pnampilan nya gak tllu modis kan..itu agensi top model liaat si Harriet gmana yaah???hahahaha...itu siiih yg bkin pnasaran...agak mrip Betty Lavea jg mnrutku,cman Betty gak jd model kan yaaah????

admin Camo...Monument 14 kyaknya baguus jg tuuh...smoga Elex bs nerbitin deeh :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 12, 2014, 10:00:08 am
@stephanie
Unik jg, jarang2 ada yg rekues novel bertema cowboy kecuali ada elemen roman, dimana kalo liat, kayaknya di seri ini ga soal roman ya :)


@xxxgdrgn23
:D Setuju, Monument 14 keliatannya menarik~ actually banyak judul2 scifi dan fantasy yg direkues menarik, karena g jg suka tema scifi dan fantasy. Semoga pembaca novel2 fantasi dan scifi di Indonesia bertambah banyak, ga melulu memburu 'cinta' dan roman~ :))


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on December 12, 2014, 10:40:43 pm


@xxxgdrgn23
:D Setuju, Monument 14 keliatannya menarik~ actually banyak judul2 scifi dan fantasy yg direkues menarik, karena g jg suka tema scifi dan fantasy. Semoga pembaca novel2 fantasi dan scifi di Indonesia bertambah banyak, ga melulu memburu 'cinta' dan roman~ :))

Iyaaah nih...stiap kali liat d jadwal terbit atau sneakpeek akhir akhir ini,gak ad jdul fantasy...he he he
I wish d thun 2015 nih admin Camo..akankah ad sesuatu yg menarik bwt para pmbaca d thun dpan??? :cheesy:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: stephanie istalri on December 13, 2014, 07:11:59 am
@stephanie
Unik jg, jarang2 ada yg rekues novel bertema cowboy kecuali ada elemen roman, dimana kalo liat, kayaknya di seri ini ga soal roman ya :)

Nggak kalo gak salah :D lebih k action sih kak. Benernya blon beres baca bukunya, tp baca awalnya jg dah rame :v


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 15, 2014, 03:10:54 pm
@xxxgdrgn23
aminnn~ :D Hmm... untuk yg non roman, sedang proses editing lanjutan dari David Gibbins dan Pseudonymous Bosch, ikutin? Seru juga lho :D

@stephanie
Sip, sudah kushare ke pimred novel tadi utk Ralph Compton-nya~ ;) on other unrelated note, cek PM ya seputar thread World Deceiver~ :))


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on December 16, 2014, 11:12:41 am
@xxxgdrgn23
aminnn~ :D Hmm... untuk yg non roman, sedang proses editing lanjutan dari David Gibbins dan Pseudonymous Bosch, ikutin? Seru juga lho :D

Pseudonymous Bosch pngen ngikutin tp kmaren wktu k gramed cman dpat buku k 3 sm k 4 :haha: mo cari sisanya k ECC ad gak yaaah admin Camo???aku domisili d makassar :cheesy:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Luthfi_san on December 29, 2014, 08:07:17 pm
Judul   :   Re:Monster――刺殺から始まる怪物転生記――
(http://image.dek-d.com/27/0351/0018/116583100)(http://vignette3.wikia.nocookie.net/re-monster/images/4/4a/Remonstervol2.jpg/revision/latest/scale-to-width/280?cb=20140801185200)(http://vignette1.wikia.nocookie.net/re-monster/images/d/d7/Remonstervol3.jpg/revision/latest/scale-to-width/280?cb=20140801185308)(http://vignette3.wikia.nocookie.net/re-monster/images/5/5d/Remonstervol4.jpg/revision/latest?cb=20140719084918)
Pengarang   :Yamada
Genre   :   fantasy, kekuatan spesial, RPG, war

Jumlah Volume  : 5 Volume (ongoing)
Tahun Penerbitan    :   2011
Pemegang Lisensi   :   Alphapolis
ISBN   :   
Volume 1 : ISBN-10: 4434169343
ISBN-13: 978-4434169342
Volume 2 : ISBN-10: 443417360X
ISBN-13: 978-4434173608
Volume 3 : ISBN-10: 4434177133
ISBN-13: 978-4434177132
Volume 4 : ISBN-10: 4434185187
ISBN-13: 978-4434185182
Volume 5 : ISBN-10: 4434195085
ISBN-13: 978-4434195082


Sinopsis singkat   : Tomokui Kanata has been re-incarnated into the weakest race, goblin, and get a new name Rou, after having undergone an unfortunate death. However goblin Rou has retained his previous life's memories, an unusual evolution, as well as blessed with ability to gain status boosts from eating.

In this alternate world of survival of the fittest, events unfold. Will a goblin party become the heroes of this world, in a delightful twist from your usual scenario?
Komentarmu    :   Ceritanya menarik, meskipun ada beberapa cerita 18+ namun keseluruhan cerita membuat ingin terus membaca dan juga ingin tau kelanjutan dari seri tersebut


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 02, 2015, 09:15:03 am
Pseudonymous Bosch pngen ngikutin tp kmaren wktu k gramed cman dpat buku k 3 sm k 4 :haha: mo cari sisanya k ECC ad gak yaaah admin Camo???aku domisili d makassar :cheesy:
Buku pertama kudu dihunting dengan niat karena terbitan 4 tahun yg lalu :) tapi kalau buku kedua sampai terbaru semua masih bisa dipesan di:

GRAMEDIA DIRECT
Telp. (62-21) 536 50 110 / 111 ext. 3901 / 3902 (Senin - Jumat, pk. 09.00 - 16.00)
Email Pemesanan: showroom@gramediapublishers.com / sales.dm@gramediapublishers.com / langganan@gramediapublishers.com
www.gramediaonline.com (http://www.gramediaonline.com) / www.grazera.com (http://www.grazera.com)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on January 02, 2015, 01:48:09 pm
Ok mkasih admin Camo :)

'hunting dgn niat' = udaaah langkaaaa T.T oh gosh :haha:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on January 04, 2015, 09:32:49 pm
whewww.....I'm back AGAIN!!! :haha:

gak kerasa yaah....udah tahun 2015 :) aku smpe bwt list buku yg pngen bnget d terbitkan d Indonesia..smoga Elex bs mnerbitkan slah satu nya,aku udah bersyukur bnget klu bisaaaa :cheesy:


1.(http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTmKGv_Ee_5sA_GWssfS1TWcMf9FFtJtb3rRs995Zj-9ySo-KTDKumh6Hs) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/51ZmTCChaSL._SX200_.jpg)
Judul   :   Doll Bones

Pengarang   :   Holly Black

Genre   :   Fantasy,YA,Mystery,Horror

Tahun Penerbitan* :   2013

Pemegang Lisensi*   :   K.McElderry Books

ISBN*   :   9781416963981

Sinopsis singkat   :  
Zach, Poppy, and Alice have been friends
forever. And for almost as long, they’ve been
playing one continuous, ever-changing game
of pirates and thieves, mermaids and warriors.
Ruling over all is the Great Queen, a bone-
china doll cursing those who displease her.

But they are in middle school now. Zach’s
father pushes him to give up make-believe,
and Zach quits the game. Their friendship
might be over, until Poppy declares she’s
been having dreams about the Queen—and
the ghost of a girl who will not rest until the
bone-china doll is buried in her empty grave.

Zach and Alice and Poppy set off on one last
adventure to lay the Queen’s ghost to rest.
But nothing goes according to plan, and as
their adventure turns into an epic journey,
creepy things begin to happen. Is the doll just
a doll or something more sinister? And if
there really is a ghost, will it let them go now
that it has them in its clutches?


Komentarmu**    :   sejujurnya aku udah 'gatal' banget pengen baca buku nya..crita 'boneka-boneka' an sllu mnarik bwt jd bcaan,image boneka yg biasa nya imut dan mnyenangkan brubah jd sbliknya..byngkan sbuah boneka meminta anda mncarikan kuburan untuknya,how creepy is that???:laughing:




2.(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQmHBKf2V4cvbvHBoVcVzr_M-MCbHhH5CbTKPHz5fzvG4AdpdbHY56kcHRm) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/51bZVuyk4oL._SX200_.jpg)
Judul   :   Five Summers

Pengarang   :   Una LaMarche

Genre   :   Contemporary Romance,YA,Fiction

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   stand-alone

Tahun Penerbitan* :   2014

Pemegang Lisensi*   :   Razorbill

ISBN*   :   9781595146731

Sinopsis singkat   :  
Four best friends, five summers of camp
memories

Emma, Skylar, Jo, and Maddie have all come
back to camp for a weekend of tipsy canoe
trips to the island, midnight skinny dipping in
the lake, and an epic game of capture the flag
—boys versus girls. But the weekend isn't
quite as sunwashed as they'd imagined as the
memories come flooding back. . . .

The summer we were nine: Emma was
branded “Skylar’s friend Emma” by the
infamous Adam Loring . . .

The summer we were ten: Maddie realized she
was too far into her lies to think about telling
the truth . . .

The summer we were eleven : Johanna totally
freaked out during her first game of Spin the
Bottle . . .

The summer we were twelve : Skylar’s love
letters from her boyfriend back home were
exciting to all of us—except Skylar . . .

Our last summer together: Emma and Adam
almost kissed. Jo found out Maddie’s secret.
Skylar did something unthinkable . . . and
whether we knew it then or not, five summers
of friendship began to fall apart.


Komentarmu**    :   Tentng kisah 4 shabat yg mnjalani musim panas tiap thun nya dan d tiap tiap thun itu sllu ad sesuatu yg trjdi...Omg,I want it so bad aku pnasaran pengen tw setiap detail yg trjdi pd mreka so please Elex..... :cheesy:




3.(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-CzvEAw6ZTRdy5tffpzg3DzDVP5As9eSV-ZKXxCzAZd1h3roY81vkKi0) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/41w2K1rRoSL._SX200_.jpg)
Judul   :   Gold

Pengarang   :   Chris Cleave

Genre   :   Fiction,Contemporary,Sports

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   stand-alone

Tahun Penerbitan* :   2012

Pemegang Lisensi*   :   Simon & Schuster

ISBN*   :   9781451672725

Sinopsis singkat   :  
What would you sacrifice for the people you
love?

KATE AND ZOE met at nineteen when they
both made the cut for the national training
program in track cycling—a sport that
demands intense focus, blinding exertion, and
unwavering commitment. They are built to
exploit the barest physical and psychological
edge over equally skilled rivals, all of whom
are fighting for the last one tenth of a second
that separates triumph from despair.

Now at thirty-two, the women are facing their
last and biggest race: the 2012 Olympics.
Each wants desperately to win gold, and each
has more than a medal to lose.

Kate is the more naturally gifted, but the
demands of her life have a tendency to slow
her down. Her eight-year-old daughter Sophie
dreams of the Death Star and of battling
alongside the Rebels as evil white blood cells
ravage her personal galaxy—she is fighting a
recurrence of the leukemia that nearly killed
her three years ago. Sophie doesn’t want to
stand in the way of her mum’s Olympic
dreams, but each day the dark forces of the
universe seem to be massing against her.

Devoted and self-sacrificing Kate knows her
daughter is fragile, but at the height of her
last frenzied months of training, might she be
blind to the most terrible prognosis?
Intense, aloof Zoe has always hovered on the
periphery of real human companionship, and
her compulsive need to win at any cost has
more than once threatened her friendship with
Kate—and her own sanity. Will she allow her
obsession, and the advantage she has over a
harried, anguished mother, to sever the bond
they have shared for more than a decade?
Echoing the adrenaline-fueled rush of a race
around the Velodrome track, Gold is a triumph
of superbly paced, heart-in-throat storytelling.




Post AutoMerge: January 04, 2015, 11:04:03 pm
4.(https://fbcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-0/s320x320/10917132_837292646312894_1743690822465038409_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=74e0b41c48419a0ddc2e55c6ec88a6b3&oe=552F2AD0&__gda__=1430036278_9e1ea940ae61f78e9c829ce3e49eff86) (https://fbcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-0/10917132_837292646312894_1743690822465038409_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=f9751a13f99b143cf788048adac7ca30&oe=554457C5&__gda__=1429171325_d576157d8e64bcd9a4124bd0e0a8ad58)
Judul   :   Immortal City

Pengarang   :   Scott Speer

Genre   :   YA,Fantasy,Romance,Fiction

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   3 buku

Tahun Penerbitan* :   2012-2014

Pemegang Lisensi*   :   Razorbill

ISBN*   :   #Immortal City : 9781595146014   #Natural Born Angel : 9781595145758   #Battle Angel : 9781595145987

Sinopsis singkat   :  
Jackson Godspeed is the hottest young Angel
in a city that revolves around idolizing
Immortals like him. He grew up in the
spotlight, and in less than a week, he'll
become the youngest full-fledged Guardian
ever. People around the world are lining up to
pay for him to keep them safe. His lifelong
dream of becoming a hero is finally within his
grasp--and he can't afford to let the parties,
paparazzi, or red carpets distract him.

But Jackson's high-profile life takes an
unexpected turn when he meets seventeen-
year-old Maddy. She's smart and down-to-
earth, and sees Jackson for who he is and
not for his celebrity. They forge an instant--
and electric--connection. Their vastly
different backgrounds seem like the only
obstacle in their path of being together...until
something much more dangerous threatens to
destroy their chance at love.

Because not everyone worships the Angels: a
bitter killer is murdering the Guardians one
by one. And it's up to Maddy to save
Jackson--he's next in the killer's sights.


Komentarmu**    :  




5.(https://fbcdn-photos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-0/p240x240/10906475_837292642979561_8885348130749393859_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=28e3378940fe5bf771cdf64952fc9c8e&oe=553572DB&__gda__=1425609605_259f245bf83c9b7bca6e7b93faf8e9ac) (https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/10873473_837292642979561_8885348130749393859_o.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9)
Judul   :   Dark Inside

Pengarang   :   Jeyn Roberts

Genre   :   YA,Sci-fi,Horror,Fantasy

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   2 buku

Tahun Penerbitan* :   2012-2013

Pemegang Lisensi*   :   Simon & Schuster

ISBN*   :   #Dark Inside : 9781442423527   #Rage Within : 9781442423558

Sinopsis singkat   :  
Since the beginning of mankind, civilizations
have fallen: the Romans, the Greeks, the
Aztecs...and now us.

Huge earthquakes rock
the world. Cities are destroyed. But
something even more awful is happening: An
ancient evil has been unleashed, and it's
turning everyday people into hunters, killers,
and crazies. This is the world Mason, Aries,
Clementine, and Michael are living in--or
rather, trying to survive. Each is fleeing
unspeakable horror, from murderous chaos to
brutal natural disasters, and each is traveling
the same road in a world gone mad.

Amid
the throes of the apocalypse and clinging to
love and meaning wherever it can be found,
these four teens are on a journey into the
heart of darkness--and to find each other and
a place of safety.




6.(https://fbcdn-photos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-0/p240x240/10906171_837292639646228_3965838525842080463_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=99dcbc77a0ab55670f269b47c4a47879&oe=5544B970&__gda__=1429357718_ba38bf1510ae5e9d5d247c1ed155c1f8) (https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10872773_837292639646228_3965838525842080463_o.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9)
Judul   :   Icons

Pengarang   :   Margaret Stohl

Genre   :   YA,Sci-fi, Fantasy

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :    2 buku

Tahun Penerbitan* :   2013-2014

Pemegang Lisensi*   :   Little Brown Books

ISBN*   :   #Icons : 9780316205191   #Idols : 9780316205177

Sinopsis singkat   :  
Your heart beats only with their permission.
Everything changed on The Day. The day the
windows shattered. The day the power
stopped. The day Dol's family dropped dead.
The day Earth lost a war it didn't know it was
fighting.

Since then, Dol has lived a simple life in the
countryside -- safe from the shadow of the
Icon and its terrifying power. Hiding from the
one truth she can't avoid.

She's different. She survived. Why?
When Dol and her best friend, Ro, are
captured and taken to the Embassy, off the
coast of the sprawling metropolis once known
as the City of Angels, they find only more
questions. While Ro and fellow hostage Tima
rage against their captors, Dol finds herself
drawn to Lucas, the Ambassador's privileged
son. But the four teens are more alike than
they might think, and the timing of their
meeting isn't a coincidence. It's a
conspiracy.

Within the Icon's reach, Dol, Ro, Tima, and
Lucas discover that their uncontrollable
emotions -- which they've always thought to
be their greatest weaknesses -- may actually
be their greatest strengths.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on January 15, 2015, 12:44:20 am
7.(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSmCYTbnVjB04h-B_zcW2MaiJV_1KY3IyrnoNqEwMgUD117y1biu1YObo4) (http://ecx.images-amazon.com/images/I/61LGi-FSYKL._SX200_.jpg)
Judul   :   Escape from Mr.Lemoncellos Library

Pengarang   :   Chris Grabeinstein

Genre   :   Fiction,YA,Fantasy,Mystery, Humor

Tahun Penerbitan* :   2013

Pemegang Lisensi*   :   Random House

ISBN*   :   9780375870897

Sinopsis singkat   :   
Kyle Keeley is the class clown and a huge fan
of all games—board games, word games, and
particularly video games. His hero, Luigi
Lemoncello, the most notorious and creative
gamemaker in the world, just so happens to
be the genius behind the construction of the
new town library.

Lucky Kyle wins a coveted
spot as one of twelve kids invited for an
overnight sleepover in the library, hosted by
Mr. Lemoncello and riddled with lots and lots
of games. But when morning comes, the doors
stay locked. Kyle and the other kids must
solve every clue and figure out every secret
puzzle to find the hidden escape route!


Komentarmu**    :   sinopsisnya kereeeen!!!so I want to know the whole story :D d katakan  klu ceritanya agak mrip Charlie and the Chocolate Factory...




8.(https://fbcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-0/s320x320/10917815_843021859073306_2719625194641753607_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=bc9a7a45bed7b136261bafa3570fb966&oe=5564752F&__gda__=1428759665_84405e9b3b35d1d3ff26cfd400dc1d29) (https://fbcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-0/10917815_843021859073306_2719625194641753607_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=89a6db9686f2002ad587ae568d3f253a&oe=5569103A&__gda__=1428676326_4354708b7a236410e08a086b983a386f)
Judul   :   Ashfall trilogy

Pengarang   :   Mike Mullin

Genre   :   YA,Sci-Fi,Adventure

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   3 buku

Tahun Penerbitan* :   2011-2014

Pemegang Lisensi*   :   Tanglewood Press

ISBN*   :   Ashfall : 9781933718552 | Ashen Winter : 9781933718989 | Sunrise : 9781939100016

Sinopsis singkat   :   
Under the bubbling hot springs and geysers of
Yellowstone National Park is a supervolcano.
Most people don't know it's there. The caldera
is so large that it can only be seen from a
plane or satellite. It just could be overdue for
an eruption, which would change the
landscape and climate of our planet.

For Alex, being left alone for the weekend
means having the freedom to play computer
games and hang out with his friends without
hassle from his mother. Then the Yellowstone
supervolcano erupts, plunging his hometown
into a nightmare of darkness, ash, and
violence. Alex begins a harrowing trek to
seach for his family and finds help in Darla, a
travel partner he meets along the way.
Together they must find the strength and
skills to survive and outlast an epic disaster.




9.(https://fbcdn-photos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-0/s320x320/10603542_843021855739973_516855869753371648_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=ed8a8ffbf916fb2a880f0379ca71b8df&oe=5538FA3F&__gda__=1428906728_a3383d11af69abf7e614ab6cd0f83773) (https://fbcdn-photos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-0/10603542_843021855739973_516855869753371648_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=d51638dfef73845a8d8bb81d6e226261&oe=5539DB52&__gda__=1429409903_5979abae2aeefba6a3b8ff4878bf35ce)
Judul   :   Steampunk Chronicles

Pengarang   :   Kady Cross

Genre   :   Historical Fiction, Fantasy, YA,Romance, Mystery

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip
saja)   :   4 buku

Tahun Penerbitan* :   2012-2014

Pemegang Lisensi*   :   Harlequin Teen

ISBN*   :   The Girl in the Steel Corset  : 9780373210336 | The Girl in the Clockwork Collar : 9780373210534 | The Girl with The Iron Touch : 9780373210855 | The Girl with The Wind Up Heart : 9780373211197

Sinopsis singkat   :   
In 1897 England, sixteen-year-old Finley
Jayne has no one…except the "thing" inside
her

When a young lord tries to take advantage of
Finley, she fights back. And wins. But no
normal Victorian girl has a darker side that
makes her capable of knocking out a full-
grown man with one punch.

Only Griffin King sees the magical darkness
inside her that says she's special, says she's
one of them. The orphaned duke takes her in
from the gaslit streets, against the wishes of
his band of misfits. And Finley thinks she
might finally be a part of something, finally fit
in—until a criminal mastermind known as the
Machinist threatens to tear the group apart…


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Marthin88 on January 18, 2015, 09:41:41 pm

Judul   :   Almost Heaven
Pengarang   :  Judith MCnaught
Genre   :   Hsitorical ROmance
Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :    3 Seri ( 1 dan 2 dah diterbutkan GM) No 3 nya nih nunggu nya setahun...Pdahal dah dinantikan begitu lama
Tahun Penerbitan*    :   Published January 1st 1999 by Pocket Books (first published 1989)
Pemegang Lisensi*   :  Pocket Books
ISBN*   : 0671011332 (ISBN13: 9780671011338)

Sinopsis singkat   :  The Countess of Havenhurst possessed a rare gentleness and fierce courage to match her exquisite beauty. But her reputation is shattered when she is discovered in the arms of Ian Thornton, a notorious gambler and social outcast.

IAN THORNTON

A dangerously handsome man of secret wealth and mysterious lineage, his voyage to Elizabeth's heart is fraught with intrigue, scandal, and a venomous revenge.

Destined for each other, yet wary of each other's motives, Elizabeth and Ian engage in a dance of suspicion and passion that tests the very soul of their star-crossed love. As a twisting path of secrets takes them from London's drawing rooms to the mysterious Scottish Highlands, Elizabeth must learn the truth: is Ian merely a ruthless fortune hunter at heart
Komentarmu**    :  Ini Novel dah lama saya tunggu tungu SIS tolong ELEX bantu nerbitin nya ...Sequels #1 #2 dah lama terbit...tidak tahu kenapa GM mandek di Sequels #3 ..Minta bantu agar elex Nerbitinnya
Nih buku dikalangan para pecinta Hisrom dah lama ditunggu dan harap Kesediaan ELEX nerbitinnya ya ^^
NIh BUku dapatrate 4,31 di Goodreads ...dah sangat besar buat Buku Genre Hisrom




Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 19, 2015, 09:29:30 am
Akhirnya kesibukan ultah Elex 30 mulai sedikit mereda, jadi sempat post di sini :)

Thank you, xxxgdrgn23 dan Marthin88! :) Sudah ku-update ke editornya~

Ditunggu update rekues teman2 yang lain juga ya~ :cool:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Yasmina on January 20, 2015, 06:46:42 pm

Judul   :   Any Duchess Will Do
Pengarang   :   Tessa Dare
Genre   :   Historical Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   $ Seri dan ini seri ke #  ( seri ke-4 dari spindle cove)
Tahun Penerbitan*    :  Published May 28th 2013
Pemegang Lisensi*   :    Avon
ISBN*   :   0062240129 (ISBN13: 9780062240125)

Sinopsis singkat   :  Griffin York, the Duke of Halford, has no desire to wed this season--or any season--but his diabolical mother abducts him to “Spinster Cove” and insists he select a bride from the ladies in residence. Griff decides to teach her a lesson that will end the marriage debate forever. He chooses the serving girl.

Overworked and struggling, Pauline Simms doesn’t dream about dukes. All she wants is to hang up her barmaid apron and open a bookshop. That dream becomes a possibility when an arrogant, sinfully attractive duke offers her a small fortune for a week’s employment. Her duties are simple: submit to his mother’s “duchess training"...and fail miserably.

But in London, Pauline isn’t a miserable failure. She’s a brave, quick-witted, beguiling failure--a woman who ignites Griff’s desire and soothes the darkness in his soul. Keeping Pauline by his side won’t be easy. Even if Society could accept a serving girl duchess--can a roguish duke convince a serving girl to trust him with her heart?
Komentarmu**    :  " Nih buku dah saya tunggu2 , setelah elex nerbitin buku 1,2 dan 3 dari spindle COve " berharap banyak Buku ke-4 nya dari seri ini jnagan dilupakan diterbitkan " nih buku 1,2 dan 3 menarik banget"


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 21, 2015, 08:47:48 am
Judul   :   Any Duchess Will Do
Pengarang   :   Tessa Dare
Genre   :   Historical Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   $ Seri dan ini seri ke #  ( seri ke-4 dari spindle cove)
Tahun Penerbitan*    :  Published May 28th 2013
Pemegang Lisensi*   :    Avon
ISBN*   :   0062240129 (ISBN13: 9780062240125)

Sinopsis singkat   :  Griffin York, the Duke of Halford, has no desire to wed this season--or any season--but his diabolical mother abducts him to “Spinster Cove” and insists he select a bride from the ladies in residence. Griff decides to teach her a lesson that will end the marriage debate forever. He chooses the serving girl.

Overworked and struggling, Pauline Simms doesn’t dream about dukes. All she wants is to hang up her barmaid apron and open a bookshop. That dream becomes a possibility when an arrogant, sinfully attractive duke offers her a small fortune for a week’s employment. Her duties are simple: submit to his mother’s “duchess training"...and fail miserably.

But in London, Pauline isn’t a miserable failure. She’s a brave, quick-witted, beguiling failure--a woman who ignites Griff’s desire and soothes the darkness in his soul. Keeping Pauline by his side won’t be easy. Even if Society could accept a serving girl duchess--can a roguish duke convince a serving girl to trust him with her heart?
Komentarmu**    :  " Nih buku dah saya tunggu2 , setelah elex nerbitin buku 1,2 dan 3 dari spindle COve " berharap banyak Buku ke-4 nya dari seri ini jnagan dilupakan diterbitkan " nih buku 1,2 dan 3 menarik banget"

untuk judul ini lagi diproses ijinnya, belum ada kabar sejauh ini dari penerbit asalnya.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Yasmina on January 23, 2015, 01:35:28 pm

Judul   :   Paradise
Pengarang   :   JUDITH MCNAUGHT
Genre   :   Contemporer Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   4 VOLUME ( SECOND OPPURTUNITIES #1)
Tahun Penerbitan*    :   1 JULI 2003
Pemegang Lisensi*   :   Pocket Books
ISBN*   :   0743474163 (ISBN13: 9780743474160)

Sinopsis singkat   : #1 New York Times bestselling author Judith McNaught brings us her most wonderful, deeply emotional novel yet...a spellbinding story of youthful passion, family loyalties, and the fateful events that lead two special lovers to the miracle of a second chance.

Meredith Bancroft, a serenley beautiful blonde, and Matthew Farrell, an intense, magnetic tycoon, are both haunted by their once-in-a-lifetime love...betrayed in a conflict of heartache and pain. When the Bancroft family empire is threatened by a hostile takeover attempt, Meredith is forced to turn to Matt. As tensions build between them, leaving them both uncertain, restless...and falling in love again...

Filled with the passion, tenderness, and deep understanding of love that are Judith McNaught's unique trademark, PARADISE is her most memorable love story yet...a novel to treasure forever.
Komentarmu**    :   # Nih Buku sayang tidak ditebitkan di Indonesia ...Padahal Bagus banget ceritanya ....#



Post AutoMerge: January 23, 2015, 06:59:12 pm
Judul   :  WAIT FOR YOU
Pengarang   :    J. Lynn, Jennifer L. Armentrout
Genre   :  CONTEMPORER ROMANCE

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   6 BUKU DAN INI BUKU PERTAMA DARI SERI WAIT FOR YOU SERIES
Tahun Penerbitan*    :  26 FEBURIARI 2013
Pemegang Lisensi*   :    J. Lynn
ISBN*   :   2940016231921

Sinopsis singkat   :  Traveling thousands of miles from home to enter college is the only way nineteen-year-old Avery Morgansten can escape what happened at the Halloween party five years ago—an event that forever changed her life. All she needs to do is make it to her classes on time, make sure the bracelet on her left wrist stays in place, not draw any attention to herself, and maybe—please God—make a few friends, because surely that would be a nice change of pace. The one thing she didn’t need and never planned on was capturing the attention of the one guy who could shatter the precarious future she’s building for herself.

Some things are worth experiencing…

Cameron Hamilton is six feet and three inches of swoon-worthy hotness, complete with a pair of striking blue eyes and a remarkable ability to make her want things she believed were irrevocably stolen from her. She knows she needs to stay away from him, but Cam is freaking everywhere, with his charm, his witty banter, and that damn dimple that’s just so… so lickable. Getting involved with him is dangerous, but when ignoring the simmering tension that sparks whenever they are around each other becomes impossible, he brings out a side of her she never knew existed.

Some things should never be kept quiet…

But when Avery starts receiving threatening emails and phone calls forcing her to face a past she wants silenced, she’s has no other choice but to acknowledge that someone is refusing to allow her to let go of that night when everything changed. When the devastating truth comes out, will she resurface this time with one less scar? And can Cam be there to help her or will he be dragged down with her?
Komentarmu**    :   Masuk Nominsasi Goodreads Choice Untuk kategori romance di Tahun 2013 walaupun dikalahkan Novelnya JR Ward
Tapi ini kisahnya menarik tuk diterbitkan ....

Post AutoMerge: January 24, 2015, 01:33:22 am

Judul   :   The Other Side of Us
Pengarang   :    Sarah Mayberry
Genre   :   Harlequin Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   ..........
Tahun Penerbitan*    :    January 2nd 2013
Pemegang Lisensi*   :   Harlequin
ISBN*   :   0373718241 (ISBN13: 9780373718245)

Sinopsis singkat   :   The best thing between Oliver Barrett and Mackenzie Williams is a fence. Ever since Oliver's new-neighbor gestures were met with unfriendly responses, he's decided to keep his distance. After all, he's in this seaside town to get his life on track again. That doesn't include working hard to get on Mackenzie's good side—no matter how intriguing she may be. His intentions are put to the test, however, when his dog becomes infatuated with hers. The two crafty canines do their best to break down the barriers between the properties. And where the dogs go…, well, the humans must follow! It doesn't take long for a powerful attraction to build between Oliver and Mackenzie. They soon discover that the worst of first impressions can lead to the best possible outcomes…
Komentarmu**    :   # Penasaran sama Harleqin Ini soalnya dia banyak meraih pernghargaan dalam Novelnya # Seandainya Bisa diterbitkan
penghargaan yang diraih #All About Romance (AAR) Annual Reader Poll for Best Category Romance (2014), DABWAHA Romance Tournament for Best Category Romance (2014)# :smiley: :wink:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 26, 2015, 09:20:51 am
Judul   :   Paradise
Pengarang   :   JUDITH MCNAUGHT
Genre   :   Contemporer Romance

Judul   :  WAIT FOR YOU
Pengarang   :    J. Lynn, Jennifer L. Armentrout
Genre   :  CONTEMPORER ROMANCE

Judul   :   The Other Side of Us
Pengarang   :    Sarah Mayberry
Genre   :   Harlequin Romance
Thank you rekuesnya, Yasmina, sudah ku-update ke editor ybs ya~ :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Yasmina on January 26, 2015, 10:12:31 pm
Thank you rekuesnya, Yasmina, sudah ku-update ke editor ybs ya~ :)
Moga dapat terealisasi ya sis Penerbitannya Heheh^^


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on January 27, 2015, 01:43:05 am
Moga dapat terealisasi ya sis Penerbitannya Heheh^^

hmmm...'SIS'???admin Camo bkan 'sis' tp 'bro'....admin Camo is laki laki ...
maaf,saya cman membetulkan apa yg sdah salah dr post Anda :haha:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 27, 2015, 08:44:12 am
Gpp, xxxgdgn23, Yasmina bukan org pertama yg salah menduga genderku, it happens quite a lot :) mungkin tidak memperhatikan icon gender yg ada di bawah avatar :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Nanna on January 27, 2015, 12:24:40 pm
(http://d.gr-assets.com/books/1294381693l/7129598.jpg) (http://d.gr-assets.com/books/1300481485l/9239571.jpg) (http://d.gr-assets.com/books/1386191366l/9755769.jpg)

Judul   :   Nevermore (Trilogy)
Pengarang   :   Kelly Creagh
Genre   :   Young Adult, Horror, Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   3 (sudah terbit dua buku, yang ketiga soon)
Tahun Penerbitan*    :   2010-2015
Pemegang Lisensi*   :   Atheneum Books
ISBN*   :  
Nevermore  : 9781442402003
Enshadowed : 9781442402072

Sinopsis singkat   :
Cheerleader Isobel Lanley is horrified when she is paired with Varen Nethers for an English project, which is due—so unfair—on the day of the rival game. Cold and aloof, sardonic and sharp-tongued, Varen makes it clear he’d rather not have anything to do with her either. But when Isobel discovers strange writing in his journal, she can’t help but give this enigmatic boy with the piercing eyes another look.

Soon, Isobel finds herself making excuses to be with Varen. Steadily pulled away from her friends and her possessive boyfriend, Isobel ventures deeper and deeper into the dream world Varen has created through the pages of his notebook, a realm where the terrifying stories of Edgar Allan Poe come to life.

As her world begins to unravel around her, Isobel discovers that dreams, like words, hold more power than she ever imagined, and that the most frightening realities are those of the mind. Now she must find a way to reach Varen before he is consumed by the shadows of his own nightmares.
Komentarmu**    :   Penasaran karena ada nama Edgar Allan Poe dan penampilan cowok gothic dikovernya :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 28, 2015, 09:44:12 am
(http://d.gr-assets.com/books/1294381693l/7129598.jpg) (http://d.gr-assets.com/books/1300481485l/9239571.jpg) (http://d.gr-assets.com/books/1386191366l/9755769.jpg)

Judul   :   Nevermore (Trilogy)
Pengarang   :   Kelly Creagh
Genre   :   Young Adult, Horror, Romance
:D Sip thank you, Nanna, sudah diteruskan ke teman2 di fiksi untuk dipertimbangkan ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: rvy on February 10, 2015, 07:31:05 pm
(http://i.imgur.com/Hf6ZagR.jpg)

Judul  : Gu Fang Bu Zi Shang ( A Lonesome Fragrance Waiting to be Appreciated)
Pengarang : FENG Nong
Genre  : Drama  Historical  Josei  Romance
Jumlah Volume    :  7 Volumes
Tahun Penerbitan :  2005
Pemegang Lisensi :  Uei Shiang
ISBN   :  9789862068199, 9787505429147 (set), 7505429140 (set)

Sinopsis singkat:   Bai Ping Ting had never believed in the saying that “ladies without a talent is a virtue.” She is Xiao Jing An Wang’s maid, yet lives with more dignity than the usual ladies, what she relies on is not beauty, but instead is her head that is more wise and intelegent than that of a man’s. She does not need others to sympathize on her average appearance. What she wants is another soul of the same level as her, whom she can compete with. So, even if that man is the general of the the opponent country, even if all between them is deceits and schemes, she is still unable to not be tempted by this man. If between love and loyalty, there is only one choice, she can only hope, Chu Bei Jie’s love, is not as deep as she expects…

Komentarmu**    :   novel ini sudah diadaptasi menjadi komik, virtual novel, dan hampir di film-kan. review terhadap novel ini sangat bagus dan memiliki rating yang sangat tinggi. setiap chapter bikin penasaran dan akan membuat orang lain untuk membaca sampai akhir. novel ini mengandung tema perang juga loh  :cool:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: linda13 on February 11, 2015, 05:25:17 am
Judul   :  the duke's perfect wife
Pengarang   :   jennifer ashley
Genre   :   historical romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : volume ke-4 dari seri mckenzie
Tahun Penerbitan*    : 2012 
Pemegang Lisensi*   :  Berkley 
ISBN*   :   ISBN-10: 0425247104
ISBN-13: 978-0425247105

Sinopsis singkat   : Lady Eleanor Ramsay is the only one who knows the truth about Hart Mackenzie. Once his fiancee, she is the sole woman to whom he could ever pour out his heart.

Hart has it all–a dukedom, wealth, power, influence, whatever he desires. Every woman wants him–his seductive skills are legendary. But Hart has sacrificed much to keep his brothers safe, first from their brutal father, and then from the world. He’s also suffered loss–his wife, his infant son, and the woman he loved with all his heart though he realized it too late.

Now, Eleanor has reappeared on Hart’s doorstep, with scandalous nude photographs of Hart taken long ago. Intrigued by the challenge in her blue eyes–and aroused by her charming, no-nonsense determination–Hart wonders if his young love has come to ruin him . . . or save him.
*blurb taken from goodreads*   
Komentarmu**    :   ..........

Post AutoMerge: February 11, 2015, 05:33:39 am
Judul   :  the duke's perfect wife
Pengarang   :   jennifer ashley
Genre   :   historical romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : volume ke-4 dari seri mckenzie
Tahun Penerbitan*    : 2012 
Pemegang Lisensi*   :  Berkley 
ISBN*   :   ISBN-10: 0425247104
ISBN-13: 978-0425247105

Sinopsis singkat   : Lady Eleanor Ramsay is the only one who knows the truth about Hart Mackenzie. Once his fiancee, she is the sole woman to whom he could ever pour out his heart.

Hart has it all–a dukedom, wealth, power, influence, whatever he desires. Every woman wants him–his seductive skills are legendary. But Hart has sacrificed much to keep his brothers safe, first from their brutal father, and then from the world. He’s also suffered loss–his wife, his infant son, and the woman he loved with all his heart though he realized it too late.

Now, Eleanor has reappeared on Hart’s doorstep, with scandalous nude photographs of Hart taken long ago. Intrigued by the challenge in her blue eyes–and aroused by her charming, no-nonsense determination–Hart wonders if his young love has come to ruin him . . . or save him.
*blurb taken from goodreads*   
Komentarmu**    :   udah pada nunggu ni yang ngikutin seri ini,, dan rating dari amazon Average Customer Review: 4.1 out of 5 stars 


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 11, 2015, 09:34:23 am
Thank you utk rekuesnya, rvy & linda13~ :) Sudah diteruskan ke editor untuk dipertimbangkan ya :wave:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: rvy on February 12, 2015, 08:16:46 pm
trimakasih byak camolatte  :cheesy:, smoga bs di terbitkan oleh elex media  :haha:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Yasmina on February 12, 2015, 10:52:18 pm
(https://www.google.com/search?q=an+heir+of+deception&biw=1366&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RNzdVOLmFobmuQTs7YKQCw&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=26CfMzomfaACFM%253A%3BsTooaXmYUQSwzM%3Bhttp%253A%252F%252Fd.gr-assets.com%252Fbooks%252F1329776659l%252F13493836.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.goodreads.com%252Fbook%252Fshow%252F13494562-an-heir-of-deception%3B250%3B375)
Judul   :  An Heir of Deception
Pengarang   :   Beverley Kendall
Genre   :   Historical Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  Seri ke-3 dari The Elusive Lords( seri 1 dan 2 sudah diterbitkan Elex sebelumnya )
Tahun Penerbitan*    :   1 Mei 2012
Pemegang Lisensi*   :   Season Publishing
ISBN*   :   098380060X (ISBN13: 9780983800606)

Sinopsis singkat   :  A man devastated by love After three years of carousing and debauchery, Alex Cartwright, heir to the Duke of Hastings, has put his life back in order. Having embraced sobriety for two years, he has no intention of revisiting the past or risking his heart again. But the return of the very woman who introduced him to the darkest side of hell brings not only the painful, haunting memories of bittersweet love and abandonment, but the son he never knew he had... A woman silenced by secrets Threatened by the revelation of a secret that could destroy her family's place in society and forever tarnish a dukedom, Charlotte fled England on her wedding day five years ago. Now, although it appears that secret is safe, when Alex discovers her other secret-their son-Charlotte has an altogether different battle ahead. She must now fight one love to hold onto the other-the man whose touch still makes her burn, for the child who is her very world. Series: The Elusive Lords (Book 3
Komentarmu**    :   Setelah Buku 1 dan 2 terbit beberapa Bulan Lalu ...Kini saat nya menunggu waltu buat Buku ke 3 nya tuk terbit,....
Cerita yang apik dan menarik di buku 1 dan 2 membuat Para pecinta Hisrom ga sabar tuk menunggu Buku ini Tuk terbit ...
diharapkan kesediaan Elex menerbitkannya ya ^^
Note : cara menempelkan Foto Gimana kak.....aq dah coba tapi ga bisa hehehheh ^^


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 13, 2015, 09:05:19 am
Note : cara menempelkan Foto Gimana kak.....aq dah coba tapi ga bisa hehehheh ^^
:) di FAQ ada lho jawabannya, coba cek di sini (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=25057.0)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: linda13 on February 22, 2015, 09:09:25 pm
(https://www.google.com/search?q=an+heir+of+deception&biw=1366&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RNzdVOLmFobmuQTs7YKQCw&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=26CfMzomfaACFM%253A%3BsTooaXmYUQSwzM%3Bhttp%253A%252F%252Fd.gr-assets.com%252Fbooks%252F1329776659l%252F13493836.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.goodreads.com%252Fbook%252Fshow%252F13494562-an-heir-of-deception%3B250%3B375)
Judul   :  An Heir of Deception
Pengarang   :   Beverley Kendall
Genre   :   Historical Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  Seri ke-3 dari The Elusive Lords( seri 1 dan 2 sudah diterbitkan Elex sebelumnya )
Tahun Penerbitan*    :   1 Mei 2012
Pemegang Lisensi*   :   Season Publishing
ISBN*   :   098380060X (ISBN13: 9780983800606)

Sinopsis singkat   :  A man devastated by love After three years of carousing and debauchery, Alex Cartwright, heir to the Duke of Hastings, has put his life back in order. Having embraced sobriety for two years, he has no intention of revisiting the past or risking his heart again. But the return of the very woman who introduced him to the darkest side of hell brings not only the painful, haunting memories of bittersweet love and abandonment, but the son he never knew he had... A woman silenced by secrets Threatened by the revelation of a secret that could destroy her family's place in society and forever tarnish a dukedom, Charlotte fled England on her wedding day five years ago. Now, although it appears that secret is safe, when Alex discovers her other secret-their son-Charlotte has an altogether different battle ahead. She must now fight one love to hold onto the other-the man whose touch still makes her burn, for the child who is her very world. Series: The Elusive Lords (Book 3
Komentarmu**    :   Setelah Buku 1 dan 2 terbit beberapa Bulan Lalu ...Kini saat nya menunggu waltu buat Buku ke 3 nya tuk terbit,....
Cerita yang apik dan menarik di buku 1 dan 2 membuat Para pecinta Hisrom ga sabar tuk menunggu Buku ini Tuk terbit ...
diharapkan kesediaan Elex menerbitkannya ya ^^
Note : cara menempelkan Foto Gimana kak.....aq dah coba tapi ga bisa hehehheh ^^
aku juga request yang ini dong,, buruan diterbitin,, udah gak sabar menantinya kakak, muncul langsung cus beliiiii hahah


aku sama kayak sist yasmina, pliss elex terbitin yang judul ini plissss plissss


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 23, 2015, 10:38:35 am
aku juga request yang ini dong,, buruan diterbitin,, udah gak sabar menantinya kakak, muncul langsung cus beliiiii hahah
:) judul ini prosesnya masih di penerbit asalnya sana, masih panjang karena masih ngurusin dokumen2 legalnya


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 27, 2015, 10:11:25 am
UPDATE:
Bagi yg menunggu the duke's perfect wife, bulan depan akan mulai masuk proses editing. ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on February 27, 2015, 10:33:46 am
saya nunggu time riders min???? :mikir:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 27, 2015, 01:32:15 pm
saya nunggu time riders min???? :mikir:
masih sama seperti update sebulan yg lalu di sini (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=25022.msg565405#msg565405). Sabar ya :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: kageya001 on March 04, 2015, 12:03:47 pm
Judul   :   Genocidal Organ
Pengarang   :   Satoshi Itoh
Genre   :   Science Fiction

Tahun Penerbitan*    :   2007

Sinopsis singkat   :   Perang melawan teror merebah, harfiah, di hari Sarajevo dihancurkan oleh perangkat nuklir buatan sendiri.
Komentarmu**    :   Novel ini akan segera di Animasikan, meski begitu saya masih tidak terlalu menyukai grafik dan penggambaran animesinya, jadi saya lebih memilih untuk membaca Novelnya

Post AutoMerge: March 04, 2015, 12:06:13 pm

Judul   :   Harmony
Pengarang   :   Satoshi Itoh
Genre   :   Science Fiction

Tahun Penerbitan*    :   2007

Sinopsis singkat   :Dalam dunia yang sempurna, tidak ada jalan melarikan diri.Di masa depan, Utopia akhirnya telah tercapai berkat nanoteknologi medis dan etika yang kuat kesejahteraan sosial dan pertimbangan bersama.   
Komentarmu**    :   Novel ini akan segera di Animasikan, meski begitu saya masih tidak terlalu menyukai grafik dan penggambaran animesinya, jadi saya lebih memilih untuk membaca Novelnya


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 04, 2015, 01:42:07 pm
@kageya001
Itu LN kah? :) Kalau iya LN, coba cek thread #WishlistLN ini, jika judul yang kamu maksud belum ada pada poll, kamu bisa post di sana tapi simak dahulu panduan pada post #1 http://ow.ly/wtALh (http://ow.ly/wtALh) Jika sudah ada, kamu bisa vote di sana.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: REX on March 04, 2015, 03:03:31 pm
Bukan om camo, karya-karya (alm) Project Itoh itu novel sci-fi tulen, dan AFAIK sama sekali nggak ada ringan-ringannya...

(click to show/hide)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 05, 2015, 10:06:04 am
Hehehe ok, coba kupropose ke teman2 editor novel ;) Moga2 lolos~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Elwin on March 23, 2015, 09:45:04 pm
Judul : Shisha no teikoku (屍者の帝, The Empire of Corpses)
Pengarang : Project Itoh, Enjoe Toh
Genre : Fiction
Tahun Penerbitan : 2012
Pemegang Lisensi : Kawade Shobo Shinsha
ISBN : 978-4309021263
Sinopsis : The story begins in late-19th century Europe, where a new technology has spread that allows dead bodies to be installed with an
artificial soul to create "Frankensteins"—corpses which can be utilized as laborers and soldiers—and this new technology has spurred an industrial revolution
across the Western world. A medical student in London named John H. Watson (who will later become a partner to Sherlock Holmes) is scouted by a government
agency to serve as a secret agent, and receives orders to infiltrate Afghanistan as an army medic. Watson discovers that Frankensteins are being used in huge
numbers for military purposes in Afghanistan. He gradually becomes aware of the fact that "The One," the original creature created nearly 100 years earlier by the
genius scientist Victor Frankenstein, is still alive somewhere in the world, and seems to be orchestrating some sort of plot. Watson leaves Afghanistan and crosses
over to post-Meiji Restoration Japan to meet up with Rhett Butler and the lovely Hadaly of the Pinkerton Detective Agency. In pursuit of The One, they head for America,
which is still recovering from the Civil War, and finally catch up with The One.
The One's plot is to implement an "All-Mankind Resurrection Initiative." What is life? What is consciousness? What is a soul?
Young Watson's quest confronts him with questions that lead him to a shocking conclusion.

http://www.booksfromjapan.jp/sample-translation/the-empire-of-corpses
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51br%2BlsA0QL._AA160_.jpg) (http://www.booksfromjapan.jp/sample-translation/the-empire-of-corpses)


Title: Re: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Yasmina on March 24, 2015, 06:51:09 am
:) judul ini prosesnya masih di penerbit asalnya sana, masih panjang karena masih ngurusin dokumen2 legalnya
Akhirnya terbit juga j.ashley buku ke4 nya ...heheheh dah ga sabar nunggu ...tq y min :)
UPDATE:
Bagi yg menunggu the duke's perfect wife, bulan depan akan mulai masuk proses editing. ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 24, 2015, 08:55:25 am
@Elwin
Cover yg kutambahin di post-mu di atas benar bukan itu buku yg kamu maksud?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: elvan99 on March 24, 2015, 09:08:48 am
Judul   :   The Sisters Grimm
Pengarang   : Michael Buckley, (ilustrasi oleh Peter Ferguson)
Genre   :   Adventure, Fiction

Jumlah Volume  :  9
Tahun Penerbitan*    :  2005
Pemegang Lisensi*   :  Amulet Books
ISBN*   :  0-8109-5925-9 (buku pertama)
Sinopsis singkat   : Two sisters, Sabrina and Daphne, who have been sent to live with their mysterious grandmother, Relda Grimm. From their first day in Ferryport Landing, the sisters begin to unravel a mystery that reveals a family secret. Sabrina and Daphne learn they are descendants of the Brothers Grimm, whose famous book of fairy tales is actually a history book. Snow White, the Three Little Pigs, the Big Bad Wolf—they're all alive and now neighbors of Granny Relda in this community of Everafters, as magical folks like to be called.

But life is not a fairy tale in Ferryport Landing. Someone has set a giant loose on the town, and it's up to the sisters Grimm to stop the giant and find the Everafter behind its murderous rampage. Is it Mayor Charming, formerly Prince Charming, who may have plans to get his kingdom back? Or Jack, the erstwhile giant killer, now working at the Big & Tall store?

Komentarmu**    :  Ceritanya bagus dan menarik. Dulu pernah terbit di Indonesia oleh penerbit qanita, tetapi hanya diterbitkan buku pertama saja, dan tidak dilanjutkan oleh penerbit tersebut, berharap Elex bisa menerbitkan ulang buku tersebut, tentunya dengan terjemahan yang lebih baik.

(http://www.abramsbooks.com/uploadedImages/Books/0810959259.jpg)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Elwin on March 24, 2015, 09:22:10 pm
@Elwin
Cover yg kutambahin di post-mu di atas benar bukan itu buku yg kamu maksud?

Iya, betul. Pengarang yg sama dengan Genocidal Organ dan Harmony yg dipost @kageya001


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 25, 2015, 08:57:33 am
Iya, betul. Pengarang yg sama dengan Genocidal Organ dan Harmony yg dipost @kageya001

Sip, akan diteruskan ke redaksi fiksi Elex :) yang dari elvan99 juga sekalian~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: sora sky on March 28, 2015, 10:22:27 pm
Judul     : Summer's desire /泡沫之夏
Pengarang :   MING Xiao Xi
Genre   :   Drama  Romance  Shoujo 
Jumlah Volume   :   3 (tamat)
Tahun Penerbitan  :  2006
Pemegang Lisensi  :  xin shijie chuban she (新世界出版社)
ISBN :  9787507526806

Sinopsis singkat   : kisah cinta segitiga antara xiao mo, lou xi dan ou zhen. xia mo dan louxi sama" merupakan anak angkat dari keluarga yg sama sedangkan ou zhen adalah kekasih xia mo yang kaya raya. karena suatu kejadian , mereke bertiga berpisah dan bertemu kembali lima tahun kemudian dan segalanya telah berubah...

komenter : plot ceritanya bagus dan tidak bisa di duga, membuat penasaran dan ingin membaca sampai akhir.

(https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQqJy3gi2NkV4snA2Z1Ax1tAP9IDFhGRp-dyP_QDwXQV8BZczwo)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 30, 2015, 09:09:02 am
Judul     : Summer's desire /泡沫之夏
Pengarang :   MING Xiao Xi
Genre   :   Drama  Romance  Shoujo 
Jumlah Volume   :   3 (tamat)
Tahun Penerbitan  :  2006
Pemegang Lisensi  :  xin shijie chuban she (新世界出版社)
ISBN :  9787507526806

Sinopsis singkat   : kisah cinta segitiga antara xiao mo, lou xi dan ou zhen. xia mo dan louxi sama" merupakan anak angkat dari keluarga yg sama sedangkan ou zhen adalah kekasih xia mo yang kaya raya. karena suatu kejadian , mereke bertiga berpisah dan bertemu kembali lima tahun kemudian dan segalanya telah berubah...

komenter : plot ceritanya bagus dan tidak bisa di duga, membuat penasaran dan ingin membaca sampai akhir.

(https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQqJy3gi2NkV4snA2Z1Ax1tAP9IDFhGRp-dyP_QDwXQV8BZczwo)
Sora, ini LN bukan ya?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: sora sky on March 30, 2015, 07:32:33 pm
Sora, ini LN bukan ya?
kayanya bukan , soalnya saya bca novelnya secara online, jd ga bisa pastiin light novel or ga  :grin:, tapi sepertinya memang bukan deh


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 31, 2015, 09:54:35 am
kayanya bukan , soalnya saya bca novelnya secara online, jd ga bisa pastiin light novel or ga  :grin:, tapi sepertinya memang bukan deh
:D ow okay, thank you, sora, akan kuajukan ke editor nanti~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: sora sky on April 01, 2015, 06:36:33 am
:D ow okay, thank you, sora, akan kuajukan ke editor nanti~
sipp, sya tunggu tanggal terbitnya  :cool:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on April 13, 2015, 11:04:15 pm
(http://www.ksharonk.com/wp-content/uploads/2015/01/outlander-book-series.jpg)

Judul : Outlander Series

Pengarang   :   Diana Gabaldon

Genre   :  sci-fi,fantasy,mystery,

Jumlah Volume    :  so far 9 buku

Tahun Penerbitan*    :   terbit pertama tahun 1991

Pemegang Lisensi*   :  Dell Publishing Company


Sinopsis singkat   :  The year is 1945. Claire Randall, a former combat nurse, is just back from the war and reunited with her husband on a second honeymoon when she walks through a standing stone in one of the ancient circles that dot the British Isles. Suddenly she is a Sassenach—an “outlander”—in a Scotland torn by war and raiding border clans in the year of Our Lord...1743.

Hurled back in time by forces she cannot understand, Claire is catapulted into the intrigues of lairds and spies that may threaten her life, and shatter her heart. For here James Fraser, a gallant young Scots warrior, shows her a love so absolute that Claire becomes a woman torn between fidelity and desire—and between two vastly different men in two irreconcilable lives.


Komentarmu**    :   saya mnemukan sesuatu yg menarik soal ini buku...krn udah d buat tv series nya,jd z nntn trailernya...pd saat detik itu juga I FALLING IN LOVE WITH THE STORY OF THIS BOOK OMG!!!Akan kah para editor Elex Media Komputindo bersedia mmpertimbangkan buku ini..??


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on April 14, 2015, 08:54:20 am
(http://www.ksharonk.com/wp-content/uploads/2015/01/outlander-book-series.jpg)

Judul : Outlander Series

Pengarang   :   Diana Gabaldon

Genre   :  sci-fi,fantasy,mystery,

Jumlah Volume    :  so far 9 buku

Tahun Penerbitan*    :   terbit pertama tahun 1991

Pemegang Lisensi*   :  Dell Publishing Company


Sinopsis singkat   :  The year is 1945. Claire Randall, a former combat nurse, is just back from the war and reunited with her husband on a second honeymoon when she walks through a standing stone in one of the ancient circles that dot the British Isles. Suddenly she is a Sassenach—an “outlander”—in a Scotland torn by war and raiding border clans in the year of Our Lord...1743.

Hurled back in time by forces she cannot understand, Claire is catapulted into the intrigues of lairds and spies that may threaten her life, and shatter her heart. For here James Fraser, a gallant young Scots warrior, shows her a love so absolute that Claire becomes a woman torn between fidelity and desire—and between two vastly different men in two irreconcilable lives.


Komentarmu**    :   saya mnemukan sesuatu yg menarik soal ini buku...krn udah d buat tv series nya,jd z nntn trailernya...pd saat detik itu juga I FALLING IN LOVE WITH THE STORY OF THIS BOOK OMG!!!Akan kah para editor Elex Media Komputindo bersedia mmpertimbangkan buku ini..??
Hehehehe :D sebenarnya sudah denger soal seri novel ini, apalagi jg lagi ada tv serinya. Tapi sayangnya utk Indonesia, lisensinya sudah dipegang penerbit lain jadi tidak bisa kita ambil.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on April 16, 2015, 10:14:10 am
masaaaaaa????penerbit mana siiih admin camo??? :haha:
(click to show/hide)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Nanna on April 16, 2015, 10:55:53 am
@xxxgdrgn23
Outlander series sudah diambil oleh GagasMedia (http://www.gagasmedia.net/component/virtuemart/fiksi-dewasa/terjemahan-dewasa/outlander-book-1-detail?Itemid=483) :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on April 17, 2015, 10:52:10 pm
@xxxgdrgn23
Outlander series sudah diambil oleh GagasMedia (http://www.gagasmedia.net/component/virtuemart/fiksi-dewasa/terjemahan-dewasa/outlander-book-1-detail?Itemid=483) :)


OMG...thanks Nana 😁😁


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Candy88 on April 18, 2015, 09:42:14 am
trimakasih byak camolatte  :cheesy:, smoga bs di terbitkan oleh elex media  :haha:
iyah nihh ud gag sabaran nunggu terbitnya. Penasaran banget sama cerita si hart


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on May 07, 2015, 09:28:06 pm

(https://fbcdn-photos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-0/11102766_897167723658719_8024844122055010231_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=c40fff2058db2187702504ca876cfe9e&oe=560AC59F&__gda__=1439357998_4979b927dd3adadef4ff12048c3382fc)
Judul   :   The Magnificent 12 series
Pengarang   :   Michael Grant
Genre   :   YA,Fantasy,Humor,Fiction

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   Sejauh ini 4 buku
Tahun Penerbitan*    : 2010  
Pemegang Lisensi*   :  Katherine Tegen Books

Sinopsis singkat   :   dari buku #1 :
Twelve-year-old Mack MacAvoy suffers from a serious case of mediumness. Medium looks. Medium grades. Medium parents who barely notice him. With a list of phobias that could make anyone crazy, Mack never would have guessed that he is destined for a more-than-medium life.

And then, one day, something incredibly strange happens to Mack. A three-thousand-year-old man named Grimluk appears in the boys' bathroom to deliver some startling news: Mack is one of the Magnificent Twelve, called the Magnifica in ancient times, whatever that means. An evil force is on its way, and it's up to Mack to track down eleven other twelve-year-olds in order to stop it. He must travel across the world to battle the wicked Pale Queen's dangerous daughter, Ereskigal--also known as Risky. But Risky sounds a little scary, and Mack doesn't want to be a hero. Will he answer the call?

A laugh-out-loud story filled with excitement and magic, "The Magnificent Twelve: The Call" is the first book in bestselling author Michael Grant's hilarious new fantasy adventure series

Komentarmu**    :   please editor published this book,secara buku ini gak beda jauh dari percy jackson atau lorien legacies yg d terbitkan penerbit lain...dan sambutan nya gak tanggung tanggung kan???Elex Media please TERBITKAN !!!  :panic: :boing:
 :ngumpet:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on May 08, 2015, 09:11:39 am
@xxxgdrgn23
Siap, akan disampaikan ke teman2 editor :) semoga semakin berkembang pembaca novel genre fantasi, saat ini masih sedikit, kebanyakan pembaca novel di Indonesia lebih memilih genre romance


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on May 08, 2015, 03:37:02 pm
 banyaaaak kok yg suka fantasi admin camo...beneran deeeh :cheesy:  :ngoceh:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Yasmina on May 29, 2015, 07:29:45 pm
 :timpuk: :timpuk:Judul   :   Claimed by The Highlander  (Highlander#2)
Pengarang   :   Julianne MacLean
Genre   :   Historical Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   5 Seri (ini seri ke-2)
Tahun Penerbitan*    :   29 maret 2011
Pemegang Lisensi*   :   St. Martin's Paperbacks
ISBN*   :  0312365322.

Sinopsis singkat   :  From bestselling storyteller Julianne MacLean comes the passionate saga of three Highland warriors sworn to fight for freedom, honor—and the women they love...

Night of Conquest

With his tawny mane, battle-hewn brawn, and ferocious roar, Angus "The Lion" MacDonald is the most fearsome warrior Lady Gwendolen has ever seen—and she is his most glorious conquest. Captured in a surprise attack on her father's castle, Gwendolen is now forced to share her bed with the man who defeated her clan. But, in spite of Angus's overpowering charms, she refuses to surrender her innocence without a fight.

Prisoner of Passion

With her stunning beauty, bold defiance, and brazen smile, Gwendolen is the most infuriating woman Angus has ever known—and the most intoxicating. Forcing her to become his bride will unite their two clans. But conquering Gwendolen's heart will take all his skills as a lover. Night after night, his touch sets her on fire. Kiss after kiss, his hunger fuels her passion. But, as Gwendolen's body betrays her growing love for Angus, a secret enemy plots to betray them both.
Komentarmu**    :   Nah Setelah elex Meneribitkan seri kedua ...sekarang kami sebagai penggemar buku romance ga sabar menunggu buku ke-2 , selain Ceritanya yang fresh juga karna karna nih buku beda sama buku yang lain yg banyak hisrom nya menampilkan sisi inggirs nya, nah ini buku ,lebih ke scotland nya , yg membahas mengenai //para laird.....
saya ga sabar menunggu buku ke dua nya ...so pls.....secepatnya ..jangan terlalu lama ya Elex ..^^ :D :D  :viking: :viking:


Post AutoMerge: May 29, 2015, 07:36:57 pm
Judul   :   Ain't She Sweet
Pengarang   :  Susan Elizabeth Phillips
Genre   :  Contemporer romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   Bukan serial
Tahun Penerbitan*    :  2006
Pemegang Lisensi*   :   Piatkus
ISBN*   :  0749935081

Sinopsis singkat   :   n high school Sugar Carey had reigned supreme. She alone had decided what or who was cool. Her spiral perm had been the perm against which all others were measured, and her opinion on which boys were acceptable to date the only one that counted. A beautiful, blonde - if not always benevolent - dictator, she had a reputation for being the wild child in her home town, the girl most likely to set the world on fire, and leave a trail of destruction in her wake. When she left home she swore she'd never return. Only now, fifteen years and several husbands later, she's run out of money, luck and options...But Sugar arrives back home to discover that everyone else is living her life. Her half sister is married to Sugar's high school sweetheart, the teacher she schemed to get fired is now a successful novelist and owns her old house. She also discovers that people have long memories - especially where Sugar is concerned..
Komentarmu**    :  beneran deh mba ...nih buku bagus banget ...disamping romance nya nyangkut banget ...banyak juga disisipin muatan moral....bagaiman bisa bangkit dari posisi jatuh ..agar dapat survive kembali ...walaupun orang lain memandang sebelah mata ...but believe ur self ...dan saya harap banget ..nih novel diterbitkan oleh elex..yakin deh ....nih novel pasti laris an laku keras di pasaran :)
so .....ditunggu ya lex .....Penerbitan dari buku ini
 :doa: :doa: :doa: :doa: :doa: :doa: :doa:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on June 01, 2015, 09:30:49 am
@Yasmina
Hehehehe :D thank you, akan kucolek inpoh ini ke teman-teman editor novel Elex ya~ ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: bagastitand1 on June 05, 2015, 07:28:53 pm
Judul   :My Youth Romantic Comedy Is Wrong As I Expected(Yahari Ore no Seishun Rabu Kome wa Machigatteiru)
Pengarang   :Wataru Watari
Genre   : Romance,Comedy

Jumlah Volume :10 + 3 short story collections
Tahun Penerbitan*    :  18 maret 2011
Pemegang Lisensi*   : Ponkan8   
ISBN*   : 978-4-09-451262-5

Sinopsis singkat   :Yahari Ore no Seishun Rabukome wa Machigatte Iru. is a romantic comedy which revolves around antisocial high school student, Hachiman Hikigaya, who has no friends, no girlfriend, and a severely distorted view on life. When he sees his classmates talking excitedly about living their adolescent lives, he mutters, "They're a bunch of liars." When he is asked about his future dreams, he responds, "Not working." In an attempt to fix Hachiman's twisted personality, his teacher forces him to join the volunteer 'service club', where the only other member happens to be one of the school's most beautiful and smartest girls, Yukino Yukinoshita.
Komentarmu**    :keren ceritanya berharap bisa baca pakai buku bukan online :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: dwieshigemassu on June 06, 2015, 10:00:02 pm
(http://4.bp.blogspot.com/-HcjU1PWPPME/T_yTwOxCXpI/AAAAAAAABfA/eDGS7R1UwRw/s1600/pink+to+gray.jpg)

Judul   :  Pink to Gray
Pengarang   :  Shigeaki Kato
Genre   :   friendship

Tahun Penerbitan    :   2012
Pemegang Lisensi   :   Kadokawa Shoten
ISBN   :   9784041101087

Sinopsis singkat   :   Popular actor Rengo Shiraki dies suddenly. Due to his sudden death, unpopular actor Daiki Kawata (Yuto Nakajima) attracts the spotlight due to his close friendship with Rengo. Did Rengo Shiraki commit suicide or was he murdered?
Komentarmu    :  ini novel bagus buatan artis favorit akuu...

tolong terbitin yahh?? plis plis plis. Aku janji bakal beli klo dah diterbitin.

makasih elex media, semoga sukses  :thanks:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Zethnov on July 26, 2015, 06:08:25 am
Ni gan beberapa Light Novel Jepang

Judul       : Tate no Yuusha no Nariagari / The Rising of the Shield Hero
Pengarang   : Aneko, Yusagi (Story), Minami, Seira (Art)
Genre       : Action  Adventure  Comedy  Drama  Fantasy Romance  Seinen 
Jumlah      : 11 Volumes (Ongoing)
Tahun Penerbitan : 2012

Sinopsis    : Naofumi Iwatani, an uncharismatic Otaku who spends his days on games and manga, suddenly finds himself summoned to a parallel universe! He discovers he is one of four heroes equipped with legendary weapons and tasked with saving the world from its prophesied destruction. As the Shield Hero, the weakest of the heroes, all is not as it seems. Naofumi is soon alone, penniless, and betrayed. With no one to turn to, and nowhere to run, he is left with only his shield. Now, Naofumi must rise to become the legendary Shield Hero and save the world!

Komentar    : Ceritanya menarik, orangnya hebat tapi tidak hebat" amat sampai terlihat curang(SAO, Log Horizon), tidak bisa bertarung sendiri dan memerlukan teman, tetapi karena statusnya sebagai kriminal, tidak ada yang ingin bersamanya. cerita yang menentuh hati. daripada menerbitkan novel yang sudah keluar animenya, mending yang begini lebih bagus.. Think Smart and Invest Now


Judul       : Re: Monster~Monster reincarnation chronicle starting after being stabbed to death~
Pengarang   : KANEKIRU Kogitsune (Story), Yamada (Art)
Genre       : Action  Adventure  Comedy  Drama  Fantasy  Harem  Mature  Romance  Seinen 
Jumlah      : 6 Volumes (Ongoing)
Tahun Penerbitan : 2011

Sipnosis    : Tomokui Kanata has been re-incarnated into the weakest race, goblin, and given a new name, Rou, after having undergone an unfortunate death. However goblin Rou has retained his previous life's memories, an unusual evolution, as well as blessed with ability to gain status boosts from eating.
In this alternate world of survival of the fittest, events unfold. Will a goblin party become the heroes of this world, in a delightful twist from your usual scenario?

Komentar    : Ceritanya kurang lebih sama kyk Tate no Yuusha no Nariagari, fantasy juga. pemeran utamanya lucu, tetapi saatnya bertarung terlihat seram. cara menceritakannya seperti diary, pakai Day1-100+.

(click to show/hide)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on July 29, 2015, 12:31:10 pm
@Zethnov
novel2 jepang itu bukan LN semua 'kan? :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Nanna on August 10, 2015, 01:04:08 pm
(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPHG_S1rV9YAx8QwqJko0fZBCKiQUNLVtsCfF0lGtetCmovnoW5sc8cg) (http://img1.imagesbn.com/p/9780307341570_p0_v5_s300x.JPG)
Judul   :   Dark Places

Pengarang   :   Gillian Flynn
Judul ini mau diterbitin GPU 20 Agustus (https://id-id.facebook.com/GramediaPublisher/photos/pb.31334154922.-2207520000.1439185633./10153603858314923/?type=1) mendatang :type:
kovernya bikin ngiler :ngeces:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: linda13 on September 25, 2015, 09:35:25 pm
min, ni novel bakal diterbitin kan ya plisss hurry up,, udah penasaran bgt


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on September 26, 2015, 09:11:51 am
min, ni novel bakal diterbitin kan ya plisss hurry up,, udah penasaran bgt
Judul-judul yang terdaftar di thread ini baru judul yang diajukan ke editor, jadi belum tentu terbit, kecuali kalau disebutkan secara khusus :angel:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: linda13 on September 27, 2015, 05:23:20 pm

Judul   :  An Heir of Deception
Pengarang   :   Beverley Kendall
Genre   :   Historical Romance

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  Seri ke-3 dari The Elusive Lords
Tahun Penerbitan*    :   1 Mei 2012
Pemegang Lisensi*   :   Season Publishing
ISBN*   :   098380060X (ISBN13: 9780983800606)

Sinopsis singkat   :  A man devastated by love After three years of carousing and debauchery, Alex Cartwright, heir to the Duke of Hastings, has put his life back in order. Having embraced sobriety for two years, he has no intention of revisiting the past or risking his heart again. But the return of the very woman who introduced him to the darkest side of hell brings not only the painful, haunting memories of bittersweet love and abandonment, but the son he never knew he had... A woman silenced by secrets Threatened by the revelation of a secret that could destroy her family's place in society and forever tarnish a dukedom, Charlotte fled England on her wedding day five years ago. Now, although it appears that secret is safe, when Alex discovers her other secret-their son-Charlotte has an altogether different battle ahead. She must now fight one love to hold onto the other-the man whose touch still makes her burn, for the child who is her very world. Series: The Elusive Lords (Book 3
Komentarmu**    :  kalo dari review yang ada bilang ini cerita paling bagus diantara seri elusive lord, dan bikin penasaran banget jg emang, please banget elex terbitin dong kalo bisa tahun ini. ditunggu pake banget hehehehhe
dan makasih the duke's perfect wife nya jennifer ashley akhirnya terbit dan aku udah punya,, tapi kok novellanya yang christmastnya keluarga mckenzie gak diterbitin sekalian sih hehehhehe


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on September 28, 2015, 09:05:43 am
@linda13
:) judul ke3 Elusive Lords sedang dalam proses koq~ sabar yaa...


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: friskazoidz on October 05, 2015, 06:20:38 pm
Judul : Just One Year
Pengarang : Gayle Forman
Genre : Romance
Tahun : 2013

Sinopsis Singkat :
When he opens his eyes, Willem doesn’t know where in the world he is—Prague or Dubrovnik or back in Amsterdam. All he knows is that he is once again alone, and that he needs to find a girl named Lulu. They shared one magical day in Paris, and something about that day—that girl—makes Willem wonder if they aren’t fated to be together. He travels all over the world, from Mexico to India, hoping to reconnect with her. But as months go by and Lulu remains elusive, Willem starts to question if the hand of fate is as strong as he’d thought. . . . (From Goodreads)

Komentar : GPU sudah pernah menerbitkan buku awalnya yang berjudul Just One Day.. Masa kelanjutan buku ini tidak diterbitkan..? Seharusnya kan biar lengkap semua diterbitkan... hehe :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on October 06, 2015, 09:13:22 am
@friskazoidz
:D Kalau sudah diterbitkan penerbit lain di Indonesia, berarti lisensi seri tersebut sudah di tangan mereka untuk publikasinya di Indonesia. Tidak bisa dioper ke penerbit lain di negara sama, sampai lisensi itu kadaluarsa ;)

@Faizal Khilmi
Salah kamar ya, LN bukan di sini :) Akan dipindahin ke thread LN di http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=24138 (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=24138)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: kopat on December 06, 2015, 09:43:43 pm
(https://d.gr-assets.com/books/1407416385l/23232.jpg)

Judul   : The Realm of Possibility
Pengarang   : David Levithan
Genre   : Young-Adult

Tahun Penerbitan*    : 2006
Pemegang Lisensi*   : Ember (kalo ga salah)
ISBN*   : 0375836578 (ISBN13: 9780375836572)
Goodreads Link: https://www.goodreads.com/book/show/23232.The_Realm_of_Possibility (https://www.goodreads.com/book/show/23232.The_Realm_of_Possibility)


Sinopsis singkat   : One school. Twenty voices.

Endless possibilities.

There's the girl who is in love with Holden Caulfield. The boy who wants to be strong who falls for the girl who's convinced she needs to be weak. The girl who writes love songs for a girl she can't have. The two boys teetering on the brink of their first anniversary. And everyone in between.

As he did in the highly acclaimed Boy Meets Boy, David Levithan gives us a world of unforgettable voices that readers will want to visit again and again. It's the realm of possibility open to us all - where love, joy, and the stories we tell will linger.

Komentarmu**    : Baru baca versi aslinya dan keren banget! Ini tentang pencarian jati diri dan galau-galauan gitu sih, ada unsur LGBT juga, tapi ini worth it banget serius deh :') Bisa banget relate ke karakter yang ditulis David ini, apalagi sudut pandangnya dari 20 orang dan beberapa bagian ditulisnya unik gitu penempatannya :')


btw, Poison Princess udah pernah diterbitin kah? Yang seri Arcana itu?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 07, 2015, 09:27:32 am
@kopat
Thank you :) nanti akan kuteruskan ke tim editor fiksi untuk dipelajari~
Yang Poison Princess sepertinya belum pernah kita terbitkan. :cool:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: kopat on December 13, 2015, 10:20:10 pm
Terbitin dong :grin:

Oh iya, nemu ini satu lagi hehe. Siapa tau gitu  :doa:


(https://d.gr-assets.com/books/1404331702l/18460392.jpg)

Judul   : All the Bright Places
Pengarang   : Jennifer Niven
Genre   : Young-Adult, Romance, Contemporary

Tahun Penerbitan*    : 2015
Pemegang Lisensi*   : Knopf
ISBN*   : 0385755880 (ISBN13: 9780385755887)
Goodreads Link: https://www.goodreads.com/book/show/18460392-all-the-bright-places?ref=ru_lihp_up_us_24_mclk-up2747047626 (https://www.goodreads.com/book/show/18460392-all-the-bright-places?ref=ru_lihp_up_us_24_mclk-up2747047626)


Sinopsis singkat   :The Fault in Our Stars meets Eleanor and Park in this exhilarating and heart-wrenching love story about a girl who learns to live from a boy who intends to die.

Soon to be a major motion picture starring Elle Fanning!
 
Theodore Finch is fascinated by death, and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good, no matter how small, stops him.
 
Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her Indiana town and her aching grief in the wake of her sister’s recent death.
 
When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school, it’s unclear who saves whom. And when they pair up on a project to discover the “natural wonders” of their state, both Finch and Violet make more important discoveries: It’s only with Violet that Finch can be himself—a weird, funny, live-out-loud guy who’s not such a freak after all. And it’s only with Finch that Violet can forget to count away the days and start living them. But as Violet’s world grows, Finch’s begins to shrink.
 
This is an intense, gripping novel perfect for fans of Jay Asher, Rainbow Rowell, John Green, Gayle Forman, and Jenny Downham from a talented new voice in YA, Jennifer Niven.

Komentarmu**    : Katanya sih perpaduan Eleanor & Park sama The Fault in Our Stars. Katanya. Tapi udah menang Goodreads Choice 2015 sih, jadi kayanya boleh dicoba =)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 17, 2015, 10:14:45 am
@kopat
Sorry lama baru balas, nunggu konfirmasi dulu soalnya. All the Bright Places sudah dijajaki dan info dari sananya kalau lisensi judul ini sudah diberikan ke penerbit lain di Indonesia, tidak dijelaskan siapa :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Mia Nurul on January 15, 2016, 06:54:01 pm
Judul: Fallen Too Far (Rosemary Beach #1)
Pengarang: Abbi Glines
Rating: 4.24 
Rating Details: 126,266 Ratings. 7,341 Reviews
Genre: Young adult, romance, contemporary
Pemegang lisensi: Kindle Edition, 300 pages
Terbit: December 14th 2012
ISBN: ASINB00AOTGI0

SeriesRosemary Beach 1-14
Karakter: Rush Finlay (Arrogant Alpha), Blaire Wynn (Strong Heroine) Lokasi: Rosemary Beach, Florida (United States)
Summit, Alabama (United States)

Literary Awards: Goodreads Choice Award Nominee for Romance (2013)

Sinopsis:
To want what you’re not supposed to have…

She is only nineteen.

She is his new stepfather’s daughter.

She is still naïve and innocent due to spending the last three years taking care of her sick mother.

But for twenty-four year old Rush Finlay, she is the only thing that has ever been off limits. His famous father’s guilt money, his mother’s desperation to win his love, and his charm are the three reasons he has never been told no.

Blaire Wynn left her small farmhouse in Alabama, after her mother passed away, to move in with her father and his new wife in their sprawling beach house along the Florida gulf coast. She isn’t prepared for the lifestyle change and she knows she’ll never fit into this world. Then there is her sexy stepbrother who her father leaves her with for the summer while he runs off to Paris with his wife. Rush is as spoiled as he is gorgeous. He is also getting under her skin. She knows he is anything but good for her and that he’ll never be faithful to anyone. He is jaded and has secrets Blaire knows she may never uncover but even knowing all of that…

Blaire just may have fallen too far.

Komentar: buku ini punya kombonasi yg sangat menarik, mengaduk-aduk emosi dan bukan cuma soal adegan seks melulu. tentang seorang "bad boy" (Rush Finlay) bertemu dengan seorang "gadis perawan polos" (Blaire Wynn) yg akan mengubah kehidupan dan segala hal yg mereka miliki sekarang. dengan plot yg sangat apik dan diskripsi yg diolah dengan jelas. koneksi antara Rush dan Blaire yg begitu membara.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 18, 2016, 08:56:38 am
@Mia Nurul
:) Akan diteruskan rekuesnya ke editor untuk dipertimbangkan yaa~ :wave:

@FebillaNAlfalah
Karena sudah dipost di thread Wishlist LN, post-mu yg disini kuhapus ya supaya tidak doublepost :cool:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Mia Nurul on January 18, 2016, 11:36:43 am
@camolatte
ok kakak, terima kasih. semoga diacc ya.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 18, 2016, 12:29:19 pm
@camolatte
ok kakak, terima kasih. semoga diacc ya.
^_^ aminn~ kalau ada lagi rekues roman yg lain, post saja~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: kopat on February 02, 2016, 11:15:51 pm
Mau request lagi, hehehe  :cheesy:

(https://d.gr-assets.com/books/1420795060l/22544764.jpg)

Judul     :  Uprooted
Pengarang :  Naomi Novik
Genre     :  Fantasy, Young Adult
Link Gr   : https://www.goodreads.com/book/show/22544764-uprooted (https://www.goodreads.com/book/show/22544764-uprooted)

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   -
Tahun Penerbitan*    :   May 19th 2015
Pemegang Lisensi*   :  Del Rey
ISBN*   :   0804179034

Sinopsis singkat   :   “Our Dragon doesn’t eat the girls he takes, no matter what stories they tell outside our valley. We hear them sometimes, from travelers passing through. They talk as though we were doing human sacrifice, and he were a real dragon. Of course that’s not true: he may be a wizard and immortal, but he’s still a man, and our fathers would band together and kill him if he wanted to eat one of us every ten years. He protects us against the Wood, and we’re grateful, but not that grateful.”

Agnieszka loves her valley home, her quiet village, the forests and the bright shining river. But the corrupted Wood stands on the border, full of malevolent power, and its shadow lies over her life.

Her people rely on the cold, driven wizard known only as the Dragon to keep its powers at bay. But he demands a terrible price for his help: one young woman handed over to serve him for ten years, a fate almost as terrible as falling to the Wood.

The next choosing is fast approaching, and Agnieszka is afraid. She knows—everyone knows—that the Dragon will take Kasia: beautiful, graceful, brave Kasia, all the things Agnieszka isn’t, and her dearest friend in the world. And there is no way to save her.

But Agnieszka fears the wrong things. For when the Dragon comes, it is not Kasia he will choose.

Komentarmu**    :  Dari pengarang yang sama dengan serial Temeraire, novel ini juga sama-sama membahas naga. Tapi ini novel stand-alone, jadi ceritanya langsung selesai tanpa perlu nungguin sekuel =)) Ratingnya di Goodreads juga tinggi, 4,18. Makin penasaran deh.


sama yang ini nih


(https://d.gr-assets.com/books/1442457736l/6375862.jpg)

Judul     :  The Dragon Book
Pengarang :  Cecilia Holland, Naomi Novik, Jonathan Stroud, Kage Baker, Jane Yolen and Adam Stemple, Liz Williams, Peter S Beagle, Diana Gabaldon and Samuel Sykes, Garth Nix, Sean Williams, Tad Williams, Harry Turtledove, Diana Wynne Jones, Gregory Maguire, Bruce Coville, Tanith Lee, Tamora Pierce, Mary Rosenblum, Andy Duncan
Genre     :  Fantasy, Anthologies, Young Adult
Link Gr   : https://www.goodreads.com/book/show/6375862-the-dragon-book (https://www.goodreads.com/book/show/6375862-the-dragon-book)

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   10
Tahun Penerbitan*    :   November 2009
Pemegang Lisensi*   :  Penguin
ISBN*   :   0441017649

Sinopsis singkat   :   Nineteen fiery dragon stories from the world's best fantasy writers

Whether portrayed as fire-breathing reptilian beasts at war with humanity or as noble creatures capable of speech and mystically bonded to the warriors who ride them, dragons have been found in nearly every culture's mythology. In modern times, they can be found far from their medieval settings in locales as mundane as suburbia or as barren as post-apocalyptic landscapes - and in THE DRAGON BOOK, today's greatest fantasists reignite the fire with legendary tales that will consume readers' imaginations.With stories by NEW YORK TIMES bestselling authors Jonathan Stroud, Gregory Maguire, Garth Nix, Diana Gabaldon, Tamora Pierce, Harry Turtledove, Sean Williams and Tad Williams as well as tales by Naomi Novik, Peter Beagle, Jane Yolen, Adam Stemple, Cecelia Holland, Kage Baker, Samuel Sykes, Diana Wynne Jones, Mary Rosenblum, Tanith Lee, Andy Duncan and Bruce Coville.

Komentar: ... lagi-lagi tentang naga XD Bedanya, ini antologi. Cukup tebel juga, serinya juga terdiri dari antologi-antologi lain. Aku sih pengen yang ini aja (sama Wizards mungkin? Wizards pernah diterbitin matahati tapi ini belum). Ngebet banget pengen baca ini hahaha. Mostly karena ada Jonathan Stroud sama Naomi Novik www



pliss, pertimbangkan yang dua ini ya? bagus-bagus soalnya  :doa:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 03, 2016, 09:11:55 am
@kopat
:) siap, akan disampaikan ke tim editor untuk dipertimbangkan~
Semoga peminat novel fantasi di Indonesia bertambah jauh lebih banyak di tahun 2016 :cool:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: kopat on February 26, 2016, 02:02:12 am
... mau rekues lagi XD

(https://d.gr-assets.com/books/1455989059l/28356624.jpg)

Judul     :  Carry On
Pengarang :  Rainbow Rowell
Genre     :  Fantasy, Young Adult,
Link Gr   : https://www.goodreads.com/book/show/28356624-carry-on?ac=1&from_search=1&from_nav=true (https://www.goodreads.com/book/show/28356624-carry-on?ac=1&from_search=1&from_nav=true)

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   -
Tahun Penerbitan*    :   February 25th 2016
Pemegang Lisensi*   :  Macmillan
ISBN*   :   1447266943

Sinopsis singkat   : Simon Snow just wants to relax and savor his last year at the Watford School of Magicks, but no one will let him. His girlfriend broke up with him, his best friend is a pest, and his mentor keeps trying to hide him away in the mountains where maybe he’ll be safe. Simon can’t even enjoy the fact that his roommate and longtime nemesis is missing, because he can’t stop worrying about the evil git. Plus there are ghosts. And vampires. And actual evil things trying to shut Simon down. When you’re the most powerful magician the world has ever known, you never get to relax and savor anything.

Carry On is a ghost story, a love story, a mystery and a melodrama. It has just as much kissing and talking as you’d expect from a Rainbow Rowell story — but far, far more monsters.

Komentarmu** : Masih ada hubungannya sama Fangirl sih, cuma ini ga bisa dibilang sekuelnya juga. Tentang Simon sama Baz, settingnya mirip-mirip Harry Potter. Rating Goodreadsnya juga tinggi---4.17 bintang. Udah masuk kategori bagus ini hehe. Dan--Simon! Baz!

((((dalam hati komat-kamit semoga yang ini diacc))))


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 26, 2016, 10:15:07 am
@kopat
aminn~ :) nanti kuteruskan ke pimpinan editor fiksi ya kalau beliau sudah masuk, hari ini beliau lagi cuti soalnya ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on April 23, 2016, 12:16:07 am
Hai admin camo...dan teman teman smw nya..z balik lagi dan ingin request beberapa buku...smga elex bs merealisasikan bukunya bs terbit di negara kita  :cheesy:

(https://d.gr-assets.com/books/1432046751l/25366214.jpg) (https://d.gr-assets.com/books/1447598937l/25564665.jpg) (https://d.gr-assets.com/books/1452621366l/28524443.jpg)

Judul : Off-Campus series
Pengarang : Elle Kennedy
Genre : Adult,Romance,Contemporary
Jumlah Volume : ongoing (buku 4 akan terbit tahun ini)
Tahun Penerbitan : 2015-sekarang
Pemegang Lisensi : Createspace
ISBN : Buku 1 (9781508706250) , Buku 2 (9781511660662) , Buku 3 (9781522783077)
Link GR : ttps://www.goodreads.com/series/144827-off-campus (https://www.goodreads.com/series/144827-off-campush)



Sinopsis :he's about to make a deal with the college bad boy...

Hannah Wells has finally found someone who turns her on. But while she might be confident in every other area of her life, she's carting around a full set of baggage when it comes to sex and seduction. If she wants to get her crush's attention, she'll have to step out of her comfort zone and make him take notice...even if it means tutoring the annoying, childish, cocky captain of the hockey team in exchange for a pretend date.

...and it's going to be oh so good

All Garrett Graham has ever wanted is to play professional hockey after graduation, but his plummeting GPA is threatening everything he's worked so hard for. If helping a sarcastic brunette make another guy jealous will help him secure his position on the team, he's all for it. But when one unexpected kiss leads to the wildest sex of both their lives, it doesn't take long for Garrett to realize that pretend isn't going to cut it. Now he just has to convince Hannah that the man she wants looks a lot like him.

Komentar : kan elex udah pernah tuh menerbitkan wallbanger,skrng aku pengen elex menerbitkan sesuatu yg seperti wallbanger lagi...dan mungkin yg satu ini bs menjadi bahan pertimbangan :cheesy: :cool:


Post AutoMerge: April 23, 2016, 01:03:33 am
Lanjut....




(https://d.gr-assets.com/books/1387723118l/17899647.jpg)  (https://d.gr-assets.com/books/1379014182l/18484430.jpg)

Judul : The Archived series
Pengarang : Victoria Schwab
Genre : YA,Mystery,Fantasy
Tahun Terbit : 2013-sekarang
Jumlah Volume : ongoing (buku ke 3 akan terbit tahun ini)
Lisensi : Disney-Hyperion
ISBN : Buku 1 (9781423171089) , Buku 2 (9781423194644)
Link GR : https://www.goodreads.com/series/79568-the-archived (https://www.goodreads.com/series/79568-the-archived)



Sinopsis :

Each body has a story to tell, a life seen in pictures that only Librarians can read. The dead are called Histories, and the vast realm in which they rest is the Archive. Da first brought Mackenzie Bishop here four years ago, when she was twelve years old, frightened but determined to prove herself. Now Da is dead, and Mac has grown into what he once was: a ruthless Keeper, tasked with stopping often-violent Histories from waking up and getting out. Because of her job, she lies to the people she loves, and she knows fear for what it is: a useful tool for staying alive.

Being a Keeper isn't just dangerous-it's a constant reminder of those Mac has lost. Da's death was hard enough, but now that her little brother is gone too, Mac starts to wonder about the boundary between living and dying, sleeping and waking. In the Archive, the dead must never be disturbed. And yet, someone is deliberately altering Histories, erasing essential chapters. Unless Mac can piece together what remains, the Archive itself might crumble and fall.

In this haunting, richly imagined novel, Victoria Schwab reveals the thin lines between past and present, love and pain, trust and deceit, unbearable loss and hardwon redemption.

Komentar : kalau novel,elex tuh jarang sekali menerbitkan novel dgn genre mystery...jadi elex request-an aku yg ini di pertimbangkan juga yaaaah  :boing:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: xxxgdrgn23 on April 24, 2016, 01:47:15 pm
Request lagi  :grin:

(https://d.gr-assets.com/books/1434729653l/21979832.jpg)

Judul : The Girl From Everywhere
Pengarang : Heidi Heilig
Genre : Young Adult,Fantasy,Sci-Fi,Romance
Jumlah Volume : Ongoing (buku ke dua akan rilis tahun depan)
Tahun penerbitan : 03 Maret 2016 - sekarang
Pemegang Lisensi : Hot Key Books
ISBN : Buku 1 (9781471405105) , Buku 2 (-)
Link GR :https://www.goodreads.com/series/161533-the-girl-from-everywhere (https://www.goodreads.com/series/161533-the-girl-from-everywhere)



Sinopsis :

Nix has spent her entire life aboard her father’s ship, sailing across the centuries, across the world, across myth and imagination.

As long as her father has a map for it, he can sail to any time, any place, real or imagined: nineteenth-century China, the land from One Thousand and One Nights, a mythic version of Africa. Along the way they have found crewmates and friends, and even a disarming thief who could come to mean much more to Nix.

But the end to it all looms closer every day.

Her father is obsessed with obtaining the one map, 1868 Honolulu, that could take him back to his lost love, Nix’s mother. Even though getting it—and going there—could erase Nix’s very existence.

For the first time, Nix is entering unknown waters.

She could find herself, find her family, find her own fantastical ability, her own epic love.

Or she could disappear.

Komentar : -


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: shiro_yuki30 on April 25, 2016, 02:38:04 pm
Request dong  :smiley:
(http://cdn.myanimelist.net/images/manga/1/68473.jpg)

Judul : Persona x Detective Naoto
Pengarang : Natsuki Mamiya
Genre : Action, Adventure, Mystery
Tahun Penerbitan : 10 Juni 2012
Pemegang Lisensi : Dengeki Bunko Magazine
ISBN-10 : 404886419X
ISBN-13 : 4-04-886419-0

Sinopsis singkat : Naoto is asked to investigate the mysterious disappearances of two Yagakoro students by an old detective friend, Touko Aoi. There, she is partnered with Sousei Kurogami, a mechanical detective and a polar opposite to her in terms of personality and methodology. In their first encounter, she awakens to a new persona Amatsu Mikaboshi, which enables her to amplify Sousei's persona ability, Tsukuyomi. Together with Sousei, she discovers the Midnight Site, an anonymous site where judgment is passed on others by five judges named after figures in Japanese mythology—Uzume, Sarutahiko, Omoikane, Tajikarao, and Futotama.

However, it quickly becomes apparent that this case and another under Touko's supervision are related when one of the five judges turns up dead with ballistics pointing to a missing police officer's gun. Naoto and the others must discover the identity of the other judges to protect them and find out the culprit who seeks to kill them.
Komentarmu : ceritanya seru, buat penasaran jadi ingin baca sampai habis  dan tidak terlampau serius untuk cerita misteri. harap bisa baca dari buku gk online lg  :doa:

plis elex terbitkan novel ini...  :doa: cuman 1 volume n da tamat


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on April 26, 2016, 09:56:22 am
@xxxgdrgn23
Okay coba kuteruskan ke teman2 redaksi novel untuk dievaluasi, siapa tahu ada yang cocok :)

@shiro_yuki30
Itu LN bukan ya? Soalnya dari info yang dicantumkan sepertinya LN. Kalau LN ada threadnya sendiri ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: nagaterbanggg on June 22, 2016, 10:58:14 am
(http://cdn.kdkw.jp/cover_b/201012/201012000045.jpg) (http://cdn.kdkw.jp/cover_b/201108/201108000104.jpg) (http://cdn.kdkw.jp/cover_b/321212/321212000065.jpg) (http://cdn.kdkw.jp/cover_b/321511/321511000354.jpg)

Judul   :  Joker Game Series (Joker Game, Double Joker, Paradise Lost, Last Waltz)
Pengarang   :   Koji Yanagi
Genre   :  Spy, Mystery

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  4
Tahun Penerbitan*    :  2011-2016
Pemegang Lisensi*   :   Kadokawa Shoten

ISBN*   :
1.   Joker Game (ジョーカー・ゲーム)
 ISBN 978-4-04-382906-4 (23 Juni 2011)

2.   Double Joker (ダブル・ジョーカー)
ISBN 978-4-04-100328-2 (22 Juni 2012)

3.   Paradise Lost (パラダイス・ロスト)
ISBN 978-4-04-100826-3 (21 Juni 2013)

4.   Last Waltz (ラスト・ワルツ)
ISBN 978-4-04-104023-2-C0193 (25 Maret 2016)


Sinopsis singkat   :   
“Don’t die, don’t kill.”
A fictitious spy-training organization established within the Japanese army on the eve of World War II is the centerpiece of this set of linked short stories. The D Agency comes into being in autumn 1937 as an independent army unit formed under the private initiative of Lieutenant Colonel Yuki.

Komentarmu**    : 
Joker Game memenangkan the Mystery Writers of Japan award pada tahun 2009.
Yoshikawa Eiji Prize for New Writers, 2009 .
Diadaptasi menjadi Live-action film pada tahun 2015.
Diadaptasi menjadi seri anime televisi oleh I.G. Production pada musim semi 2016. (12 Episode)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on June 23, 2016, 08:54:19 am
(http://cdn.kdkw.jp/cover_b/201012/201012000045.jpg) (http://cdn.kdkw.jp/cover_b/201108/201108000104.jpg) (http://cdn.kdkw.jp/cover_b/321212/321212000065.jpg) (http://cdn.kdkw.jp/cover_b/321511/321511000354.jpg)

Judul   :  Joker Game Series (Joker Game, Double Joker, Paradise Lost, Last Waltz)
Pengarang   :   Koji Yanagi
Genre   :  Spy, Mystery

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  4
Tahun Penerbitan*    :  2011-2016
Pemegang Lisensi*   :   Kadokawa Shoten

ISBN*   :
1.   Joker Game (ジョーカー・ゲーム)
 ISBN 978-4-04-382906-4 (23 Juni 2011)

2.   Double Joker (ダブル・ジョーカー)
ISBN 978-4-04-100328-2 (22 Juni 2012)

3.   Paradise Lost (パラダイス・ロスト)
ISBN 978-4-04-100826-3 (21 Juni 2013)

4.   Last Waltz (ラスト・ワルツ)
ISBN 978-4-04-104023-2-C0193 (25 Maret 2016)


Sinopsis singkat   :   
“Don’t die, don’t kill.”
A fictitious spy-training organization established within the Japanese army on the eve of World War II is the centerpiece of this set of linked short stories. The D Agency comes into being in autumn 1937 as an independent army unit formed under the private initiative of Lieutenant Colonel Yuki.

Komentarmu**    : 
Joker Game memenangkan the Mystery Writers of Japan award pada tahun 2009.
Yoshikawa Eiji Prize for New Writers, 2009 .
Diadaptasi menjadi Live-action film pada tahun 2015.
Diadaptasi menjadi seri anime televisi oleh I.G. Production pada musim semi 2016. (12 Episode)

Nagaterbanggg, Ini bukan termasuk ranobe / LN kan? :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: REX on June 23, 2016, 09:32:12 am
Kalau kata ANN (http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-08-07/koji-yanagi-joker-game-novels-get-tv-anime-adaptation/.91400), om wiki (https://en.wikipedia.org/wiki/Joker_Game), dan website serinya (http://www.kadokawa.co.jp/sp/jokergame/) sih beneran novel min.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on June 23, 2016, 10:54:34 am
Kalau kata ANN (http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-08-07/koji-yanagi-joker-game-novels-get-tv-anime-adaptation/.91400), om wiki (https://en.wikipedia.org/wiki/Joker_Game), dan website serinya (http://www.kadokawa.co.jp/sp/jokergame/) sih beneran novel min.
sankyu, Rexy~ *click click click Biasanya di ANN dan wiki ada keterangan pembeda yg jelas novel dan LN? Kirain LN di sana disamain tetap dicantumin sbg novel saja.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: REX on June 23, 2016, 12:08:46 pm
Biasanya sih dikasih tahu... Ini contohnya buwat LN, Asterisk War di wiki (https://en.wikipedia.org/wiki/Asterisk_War) dan ANN (http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-04-03/the-asterisk-war-the-academy-city-on-the-water-light-novels-get-anime-adaptation/.86706).
Kalau mau agak niat dikit sih bisa ke amajon jepang, terus gugel translate satu halaman penuh, nah habis itu tinggal CTRL+F ketik ranobe :grin:

Atau cara gampang: coba lihat kovernya. Kalau kovernya cewe moe, nah biasanya itu LN. Biasanya lho ya. :P


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on June 23, 2016, 02:00:52 pm
Biasanya sih dikasih tahu... Ini contohnya buwat LN, Asterisk War di wiki (https://en.wikipedia.org/wiki/Asterisk_War) dan ANN (http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-04-03/the-asterisk-war-the-academy-city-on-the-water-light-novels-get-anime-adaptation/.86706).
Kalau mau agak niat dikit sih bisa ke amajon jepang, terus gugel translate satu halaman penuh, nah habis itu tinggal CTRL+F ketik ranobe :grin:

Atau cara gampang: coba lihat kovernya. Kalau kovernya cewe moe, nah biasanya itu LN. Biasanya lho ya. :P
:haha: cover moe tau-tau trap :p
Okaay~ dicatat tipnya dan rekues akan diteruskan ke tim editor ybs ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: castrix on June 25, 2016, 11:58:18 am
(https://www.baka-tsuki.org/project/thumb.php?f=Mushoku_Tensei_.jpg&width=300)
Judul   : Mushoku Tensei
Pengarang   : Rifujin na Magonote
Genre   : Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Romance

Jumlah Volume        : Saat ini sudah ada 11 volume
Tahun Penerbitan*    : 2014, 2015
Pemegang Lisensi*    : Mediafactory
ISBN*   : [Vo1] ISBN 978-4-04-066220-6, [Vol2] ISBN 978-4-04-066393-7, [Vol3] ISBN 978-4-04-066755-3, [Vol4] ISBN 978-4-04-066961-8, [Vol5] ISBN 978-4-04-067130-7, [Vol6] ISBN 978-4-04-067412-4, [Vol7] ISBN 978-4-04-067759-0

Sinopsis singkat   :
[Eng]
A 34-year-old NEET otaku was chased out from his house by his family. This virgin, plump, unattractive, and penniless nice guy found that his life was heading towards a dead end. He recalled that his life could actually become much better if he can get over the dark history of his life.

Just when he was at the point of regret, he saw a truck moving at a high speed with 3 high school students in its path. Mustering all his strength, he saves them but ended up getting run over by the truck, which kills him.

The next time he opens his eyes, he had reincarnated to a world of swords and magic, as Rudeus Greyrat. Born to a new world and a new life, Rudeus declared, "This time, I'll really live my life to the fullest with no regrets!" Thus begins the journey of a newly made man.

Komentarmu**    :
Ceritanya bener-bener keren!! Saya sudah baca yang versi bahasa inggrisnya, dan benar-benar menyukai seri ini. Menceritakan tentang perjuangan hidup dan kekeluargaan. Pokoknya keren banget!! Sewaktu saya baca vol.1, saya ga bisa berhenti buat terus baca serial novel ini. Saya menyelesaikan 24 volume ini hanya dalam waktu kurang dari seminggu! Pesan yang terkandung dalam LN juga sangat bagus! Sejak baca volume 1, saya jadi selalu berpikir untuk tidak membuang-buang waktu saya, dan berusaha untuk hidup dengan sepenuh hati. Pokoknya sangat direkomendasikan, saya jadi ingin memiliki koleksinya di perpustakaan saya sendiri, untuk mendukung penulisnya.

Btw, yang saya baca terjemahan versi webnovelnya. Bisa nemu di https://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Mushoku_Tensei (https://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Mushoku_Tensei)
Trus di versi LN-nya ada cerita yang beda, makanya saya pingin.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on June 27, 2016, 03:42:26 pm
@castrix
Wah panjang juga ya, 11 volume lumayan untuk novel. Coba kuteruskan ke teman-teman editor novel utk dipertimbangkan :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Togepi on July 04, 2016, 05:55:54 pm
(http://d.gr-assets.com/books/1376431574l/171125.jpg)

Judul   :   Carpet Makers
Pengarang   :   Andreas Eschbach
Genre   :   Science fiction

Jumlah Volume   :   bukan novel berseri
Tahun Penerbitan    :   2006
Pemegang Lisensi   :   .Tor Books
ISBN   :   ISBN 0-7653-0593-3

Sinopsis singkat   :   Sebuah kumpulan cerita pendek yang mengisahkan pekerjaan pemintal karpet. Karpet yang dipintal merupakan karpet istimewa, sebab Kaisar-lah yang secara langsung menginisiasi pekerjaan ini. Selain itu, karpet ini terbuat dari rambut istri dan anak-anak perempuan sang pemintal. Dibutuhkan seumur hidup untuk dapat menyelesaikan karpet ini.
Di sisi lain galaksi, pemberontakan melawan Kaisar sudah usai. Kaisar yang dapat hidup kekal layaknya dewa akhirnya ditumbangkan dan ratusan orang yang mampu mengendarai kendaraan luar angkasa dikirim melintasi berbagai galaksi untuk mengabarkan kematian sang Kaisar sekaligus datangnya era baru. Di suatu planet yang tersembunyi, mereka akhirnya mengetahui alasan di balik pekerjaan pemintal karpet ini.

Komentarmu    :   Superb! Meskipun berbentuk kumpulan cerita pendek, namun setiap ceritanya dapat saling berhubungan hingga rahasia besar mengenai pekerjaan pemintal karpet lama kelamaan dapat terkuak. Novel ini pernah dinominasikan pada Locus Award for Best Science Fiction Novel.



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: febzfebz on July 08, 2016, 12:30:02 am

Judul   :   Moribito
Pengarang   :   Uehashi Naoko
Genre   :   fantasi, supranatural

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : 9
Tahun Penerbitan*    : 1999-2012
Pemegang Lisensi*   : Kaisei-sha
ISBN*   :   ..........

Sinopsis singkat   : Kisah prajurit wanita Balsa yang dimintai tolong untuk menyelamatkan seorang pangeran, Chageum. Kisah fantastis tentang petualangan.
Komentarmu**    : novel ini pernah diterbitkan oleh matahati tapi dari versi inggrisnya. Tapi nggak tuntas. Saya berharap elex mau menerbitkan dari versi jepangnya. Ceritanya bagus banget. Nggak puas cuma baca 2 buku aja, karena kisah Balsa masih lebih panjang lagi. Narasi novelnya pun dibawakan dgn enak jadi bacanya nggak terasa udah habis aja. Jadi please, tolong terbitkan di elex sampai volume terakhir


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: KilyChan on August 26, 2016, 02:30:29 pm
Salam kenal, saya member baru disini
kalau boleh saya mau request novel nih

Judul : Teito Monogatari
Pengarang : Hiroshi Aramata
Genre : Dark Fantasy, Alternate History, Supernatural
Bahasa : Jepang
Volume : 12 (Finished)
Tahun Terbit : 1985-1989
Pemegang Lisensi : Kadokawa Shoten
ISBN : Ngga Tau (Ngga tercantum di wikipedia)

Sinopsis :
Mengambil setting diakhir era Meiji, seorang mantan letnan tentara jepang misterius yang dijuluki Oni (Iblis) karena memiliki sihir yang kuat bernama Yasunori Kato mencoba membangunkan roh Taira no Masakado untuk menghancurkan kota-kota besar dijepang.
Sayangnya roh Masakado menolak untuk bangun, tapi itu tak membuat Yasunori Kato menyerah, upaya selanjutnya dia membuat seorang gadis bernama Yukako hamil, dan menjadikan anak didalam kandungan Yukako sebagai wadah untuk roh Masakado.
Belakangan diketahui bahwa Yasunori Kato sendiri sudah mati, tetapi kebenciannya terhadap Jepang yang sudah modern membuatnya bangun kembali untuk membalaskan dendamnya.

Komentar saya : Ini merupakan karya yang benar-benar epic dengan ide cerita Alternate Hystory, dimana tokoh-tokoh terkenal dijepang juga bermunculan, dan tidak hanya itu, diakhir cerita juga dimunculkan tokoh Franklin Roosevelt dan diceritakan bahwa polio yang diderita Roosevelt disebabkan oleh kutukan Yasunori Kato
selain itu novel ini juga sudah diadaptasi kedalam berbagai media, mulai dari Aksi Panggung, Film (Bahkan Filmnya meraup keuntung yang sangat besar) dan Anime OVA 4 episode,
Bukan hanya itu karakter terkenal dari street fighter M. Bison, karakter Washizaki dari riki-oh, dan karakter protagonist dari game Shin Megami Tensei : Devil Summomer juga terinspirasi dari tokoh Yasunori Kato
Dijepang sendiri Teito Monogatari sukses besar, dengan penjualan 5 juta copy (Untuk Wilayah Jepang)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: nikitazero678 on December 03, 2016, 09:45:41 am
Sebenarnya gw juga mau request ME: Ascension dan ME: Deception, tapi yang pertama dulu biar teratur.

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/e8/Mass_Effect_cover.jpg/220px-Mass_Effect_cover.jpg)
Judul: Mass Effect: Revelation
Pengarang: Drew Karpyshyn
Genre: Science fiction
Bahasa: Inggris
Tahun penerbitan: 2007
ISBN: 978-0-345-49816-8

Sinopsis singkat:
Sebagai prekuel dari game Mass Effect, novel ini menceritakan David Anderson, salah satu tokoh utama trilogi Mass Effect, sebagai seorang perwira muda Systems Alliance (Aliansi Tata-Tata Surya) dan usahanya untuk menemukan Kahlee Sanders, satu-satunya orang yang selamat dalam serangan di sebuah stasiun penelitian rahasia.
Dalam usahanya Anderson dibantu oleh Saren Arterius, seorang anggota Spectre (Special Tactics and Reconnaissance) Citadel Council (Dewan Citadel) dari bangsa turian, dan berhasil mengidentifikasi pihak yang bertanggung jawab atas serangan di stasiun penelitian tersebut - pasukan tentara bayaran Blue Suns (Matahari Biru), yang disewa oleh salah satu peneliti disana, Dr. Shu Qian, yang bekerja sama dengan konglomerat bangsa batarian Edan Had'dah setelah terindoktrinasi oleh artifak bangsa Reaper (Penuai).

Komentar saya:
Fans Mass Effect harus baca novel ini, yang menjadi prekuel cerita di game pertamanya, dan menjelaskan beberapa hal yang ada disitu. Ceritanya bagus, penuh ketegangan dan menggambarkan setting seri Mass Effect dengan baik, sehingga ceritanya juga cocok bagi mereka yang tertarik pada game Mass Effect. Isinya sendiri menurut saya cocok bagi kalangan mahasiswa keatas.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 05, 2016, 10:09:13 am
:) Sip, rekues2nya yang sudah masuk telah dikabari ke editor novel ;) selanjutnya akan diriset dan didiskusikan dulu ya~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Insani Zikra on December 10, 2016, 11:53:26 am
Judul   :   young sherlock holmes
Pengarang   :   andrew lane
Genre   :   detektif, misteri

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   8 seri dg judul-judul nya
death cloud
red leech
black ice
fire storm
snake bite
knife edge
stone cold
night break
Sinopsis singkat   :   Diceritakan bagaimana Holmes muda yang meski pintar tapi ternyata masih hijau. Seolah Andy Lane, sang penulis berpikiran bahwa kemampuan Sherlock Holmes sebagai detektif handal tidaklah instan. Banyak latar belakang dan orang-orang yang membuat Sherlock tumbuh menjadi sosok jenius. Dan yang saya tangkap dari cerita yang sudah saya baca baru saja ini, tidak hanya satu orang yang turut andil 'mencerdaskan' Sherlock. Ada Mycroft Holmes, kakak kandungnya yang juga tak kalah cerdas, Matty gelandangan yang kemudian menjadi sahabat Sherlock, Amyus Crowe guru privatnya dan Virginia Crowe, anak perempuan satu-satunya. Dari orang-orang itu dan pengalaman ia menerjunkan diri ke dalam petualangan membuatnya menjadi banyak tahu.
Komentar   :   elex media udah terbitin 3 judul pertama, cuma pengen request lanjutan seri nya, soalnya cerita nya selalu bikin penasaran di setiap seri nya

Post AutoMerge: December 10, 2016, 12:13:52 pm
Judul   :   The Boy Sherlock Holmes
Pengarang   :   shane peacock
Genre   :   detektif

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   6 seri dg judul-judul nya
eye of crow
death in air
vanishing girl
secret fiend
dragon turn
becoming holmes

Sinopsis singkat   :   Sherlock Holmes terkenal karena kepiawaiannya dalam memecahkan berbagai kasus. Kisahnya dibaca di berbagai belahan dunia dan ia terus mendapatkan penggemar baru hingga saat ini. Holmes beserta topinya yang legendaris itu telah menjadi ikon kisah – kisah detektif. Namun, Peacock menulis bahwa di sisi lain dari otak Holmes yang brilian itu tersimpan kekelaman. Dalam buku ini Holmes kecil digambarkan sebagai anak yang memiliki kehidupan masa kecil yang tragis. Ayahnya memang seorang jenius dan seorang calon profesor. Sedang ibunya adalah seorang wanita ningrat yang memiliki darah seni yang kental. Sayangnya, hubungan cinta antara ayah Holmes dan ibunya ini tidak direstui oleh orang tua Rose Sherrinford-ibu Holmes-karena Wilber Holmes-ayah Sherlock-adalah seorang Yahudi. Kenekatan mereka dalam mempertahankan cinta membuat Rose tidak lagi diakui sebagai anggota keluarga Sherrinford dan Wilber gagal menjadi profesor. Sherlock Holmes adalah buah cinta mereka yang lahir dalam kehidupan yang miskin.  Sepertinya, Peacock sengaja membuat kelam masa lalu Holmes karena Holmes-di masa tuanya adalah seorang pecandu. Kebiasaan buruk yang mungkin dilakukannya untuk menghilangkan memori masa kanak – kanaknya yang gelap.
Komentarmu**    :   sebenarnya 3 judul pertama sudah diterbitkan oleh penerbit lain, tapi 3 judul terakhir sampai sekarang belum ada informasi apakah akan diterbitkan atau tidak, mungkin saja elex media mau melanjutkan, ceritanya sangat mendebarkan dan dapat membawa pembaca larut dalam imajinasinya saat membaca kisah ini


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 20, 2016, 09:28:32 am
@Insani Zikra
Boy Sherlock Holmes jika sudah diterbitkan penerbit lain di Indonesia, berarti lisensi serialnya sudah dipegang mereka. Kecil kemungkinan dapat diterbitkan.

Young Sherlock Holmes sayangnya tidak dapat dilanjutkan, karena dari yang sudah diterbitkan, hasilnya tidak memenuhi syarat penjualan minimal yang diminta penerbit asalnya untuk mendapatkan materi lanjutan. :(


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: ZHEISYA on January 21, 2017, 11:38:58 pm
Judul   : 错嫁良缘之一代军师 /  A Perfect Mistaken Marriage Match: A Generation of Military Advisor
Pengarang   :   Qian Lu
Genre   :   Laga, Petualangan, Komedi romantis, Lorong waktu

Tahun Penerbitan   :   2011


Sinopsis singkat   :   Gu Yun adalah seorang penyidik wanita dalam kasus kriminal yang pernah mengikuti pelatihan pasukan elit militer.
Pada suatu hari sebuah kepingan kuno barang bukti penyidikan menyeretnya masuk ke dalam lorong waktu dimana dia masuk ke tubuh Qing Mo, seorang gadis muda berusia 15 tahun dari negeri  Hao Yue yang dihadiahkan oleh Kaisar negeri Yue Qiong kepada Su Ling, jenderal perangnya yang sangat disegani di 6 negeri.
Meskipun Su Ling tidak menyukai pemberian Kaisar namun ia tidak bisa menolaknya dan meninggalkan Gu Yun di kediamannya yang merupakan kompi tentara, untuk kembali ke perbatasan.
Ia tidak menduga saat ia kembali dari perbatasan, semua orang di kediamannya tunduk dan hormat kepada Gu Yun.
Hal itu membuat Su Ling gusar, apalagi setelah pedang sakti Bing Lian, yang telah turun-temurun diwariskan kepada menantu pertama dalam keluarga Su memilih Gu Yun sebagai tuannya.
Namun kepandaian Gu Yun dalam menyusun strategi  dan kekuatan fisiknya yang luar biasa hasil pelatihannya sebagai pasukan elit banyak membantu Su Ling dalam menangani  kasus pemberontakan dan pembunuhan yang melanda negeri itu.

Komentarmu    :  Web novel ini seru banget, penuh dengan cerita tentang pelatihan tentara dalam pasukan elit yang dibungkus dengan cerita cinta antara Gu Yun dan Su Ling yang sama-sama memiliki jiwa kepemimpinan yang tinggi. Selain itu juga terdapat beragam cerita tentang investigasi kasus pembunuhan yang melibatkan Gu Yun.


kalau di amazon judulnya The Unknown Fate: The Smart Leader (Chinese Edition)

link amazon :
https://www.amazon.com/Fate-Smart-Leader-Chinese/dp/7538552634/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1485317811&sr=1-1&keywords=9787538552638 (https://www.amazon.com/Fate-Smart-Leader-Chinese/dp/7538552634/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1485317811&sr=1-1&keywords=9787538552638)

link goodreads :
http://www.goodreads.com/book/show/29895330-- (http://www.goodreads.com/book/show/29895330--)

web :
http://www.lewenxiaoshuo.com/books/cuojialiangyuanzhiyidaijunshi/ (http://www.lewenxiaoshuo.com/books/cuojialiangyuanzhiyidaijunshi/)

ini sebenarnya novel seri lepas, tiap seri tokoh utamanya beda-beda. kalau yang ini buku ke satu.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 24, 2017, 09:17:40 am
@zheisya
Wah, jarang2 dapat rekues novel mandarin bertema laga dan roman :b: web novel itu sudah ada versi cetaknya? Kalau ada, bisa minta link amazon ato goodreads atau link penerbitnya?


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 30, 2017, 09:05:23 am
@zheisya
Sepertinya menarik, thank you updatenya, post baru-mu ini kugabung dengan post sebelumnya ya untuk memudahkan pengecekan. Akan ku-share ke teman2 editor novel :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Giovani Amadea on February 01, 2017, 11:05:31 pm
(https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/514XGMwTuBL._SX313_BO1,204,203,200_.jpg)
Judul   : L.O.R.D (Legend of Ravaging Dynasties)
Pengarang   :   Guo Jingming
Genre   :  Action, Fantasi

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :   setau ku ada 2; (1) L.O.R.D (Legend of Ravaging Dynasties) 1: Fog and Snow (Chinese Edition) ; (2) L.O.R.D (Legend of Ravaging Dynasties) 2: The Ocean of Immortality (Chinese Edition)

Paperback: 360 pages
Publisher: Hunan literature and Art Publishing House; 1st edition (August 1, 2016)
Language: Chinese
ISBN-10: 7540476753
ISBN-13: 978-7540476755
Product Dimensions: 82.7 x 53.5 x 9.4 inches

Sinopsis singkat   :  Under the guidance of 7th Lord Silver Dust, Qi Ling gradually gets to know this fantastic, magnificent world of sorcery. However, he accidentally breaks into the soul graveyard alone and the Utul Ruins, Aslan's forbidden area. Qi Ling gets acquainted with the 6th disciple A-D-F and the 5th disciple B-D-E (Ghost Mountain Lotus Spring), and together they embark on a more fantastic adventure. In the darkness, however, an unknown secret is breeding little by little, and a bloody hunting net has been spread over their head...

Komentarmu**    :  buku ini ada film nya, kalo aku liat dr film nya baguss jadi penasaran sama novel nyaa krn biasa nya novel nya pasti lebih complicated drpd kalo di film nya... please tolong terbitin iniii  :doa: :doa: :doa:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 02, 2017, 10:36:50 am
Sip, Giovani, akan disampaikan ke rekan editor novel ;) Keep them coming~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: zezemo on February 20, 2017, 12:08:00 pm
Ini HARUS min.... Death Note Another Note: The Los Angeles BB Murder Case (Nisio Ishin),masih ada lg yg versi novelnya... bisr koleksiku lengkap

Tokyo ghoul re:
Novel'' tokyo ghoul juga bagus min


Pretty little liars juga bgs novelnya,, yg translate indo blom ada min ...


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Dwiputri on March 11, 2017, 03:00:13 pm
Judul   : The Untamed MacKenzie
Pengarang   : Jennifer Ashley
Genre   : Historical Romance

Tahun Penerbitan*    : 2013
Pemegang Lisensi*   : InterMix
ISBN*   : 1101615923

Sinopsis singkat   : To redeem her family’s disgraced name, Lady Louisa Scranton has decided to acquire a proper husband. He needs to be a man of fortune and highly respectable in order to restore both her family's lost wealth and reputation. She enters the Marriage Mart with all flags flying, determined to find the right bachelor.

But Louisa’s hopes are dashed when the Bishop of Hargate drops dead at her feet—and she is shockingly accused of murder! Soon, Louisa’s so-called friends begin shunning her, because the company of a suspected killer is never desirable in polite society.

The problem comes to the ears of Detective Inspector Lloyd Fellows, by-blow of the decadent Scottish Mackenzie family and an inspector for Scotland Yard. He has shared two passionate kisses with Lady Louisa–and vows to clear her name. For not only does he know she’s innocent, he recognizes he’s falling for the lovely lady.

Fellows is Louisa's only hope of restoring her family's honor—and it is he alone who intrigues Louisa in a way that may be even more scandalous than murder…

Komentarmu**    : Oke, sebelum saya komentar saya mau bahas tentang ini sedikit nih, saya sedikit bingung kenapa bukan novel ini yang lebih dulu diterjemahkan/diterbitkan. menurut urutan seharusnya novel ini yang menjadi buku ke-6 dari seri Mackenzie dan disusul The Wicked Deeds of Daniel Mackenzie sebagai buku ke-7 tapi ternyata malah sebaliknya. hanya elex yang bisa menjawab, karena itu saya merequest buku ini diterbitkan lebih dulu sebelum seri2 Mackenzie dan McBrides yang lainnya lagi. semoga diterima, thnks


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Astari on March 11, 2017, 11:37:31 pm
Saya berharap Death Note Another Note: The Los Angeles BB Murder Case (Nisio Ishin) dan Baccano! (Ryohgo Narita)
karena melihat dari sisi kepopuleran keduanya sudah terkenal melalui manga dan juga anime, jadi pasti ada yang cari dan untuk fans kayak saya... saya pasti langsung beli kalo udah terbit haha :doa:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 13, 2017, 10:49:27 am
Terima kasih untuk rekues-rekuesnya, akan dipertimbangkan ya~ ;)

@zezemo
Pretty Little Liars versi Indonesia sudah ada koq, diterbitkan penerbit sebelah dengan subjudul "Para Pendusta Cantik"~ :)


@Dwiputri
Sudah kutanyakan dengan editornya, judul tersebut telah diproses, saat ini sedang dalam fase penerjemahan :D


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Medlineth on July 03, 2017, 08:39:06 am
Update dari penerjemahnya (https://twitter.com/Geuondine/status/881035264226803712) ~

Novel detektif Conan! Silakan menunggu dengan sabar karena proses terjemahan baru saja selesai  :grin:


Klik gambar untuk memperbesar
(https://pbs.twimg.com/media/DDoQ4FiUAAEaeBH.jpg:large) (https://pbs.twimg.com/media/DDoQ4FiUAAEaeBH.jpg:large)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: mitzdiva on July 03, 2017, 12:23:52 pm
Judul   :   Married by Morning
Pengarang   :   Lisa Kleypas
Genre   :   Historical Romance

Tahun Penerbitan*    :   2010
Pemegang Lisensi*   :   GPU
ISBN*   :   ..........

Sinopsis singkat   :  Sudah dua tahun Catherine Marks bekerja sebagai pendamping gadis-gadis Hathaway. Ia bahagia tinggal bersama keluarga itu, kecuali saat-saat berhadapan dengan Leo Hathaway, si sulung Hathaway, yang berlidah tajam dan selalu berhasil memicu adu mulut dengannya.

Keluarga Hathaway terancam akan kehilangan rumah mereka apabila dalam waktu setahun mendatang Leo belum juga menikah dan mempunyai anak. Leo sudah bertekad tidak akan jatuh cinta lagi sejak kekasihnya dulu meninggal terserang wabah demam merah.

Namun, suatu ketika pertengkarannya dengan Catherine berakhir dengan ciuman. Keduanya terkejut menyadari betapa gairah mereka tersulut sebagai akibatnya. Wanita itu semakin menarik dan menantang bagi Leo. Sedangkan Cat dihantui masa lalunya yang mati-matian disembunyikannya dari lelaki itu.

Komentarmu**    :  Bisa minta diterbitin ulang ga ya novel ini? soalnya kisah hathaway family bagus banget, tp ga ketemu2 yang judulnya ini. novelnya udah langka banget :(


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on July 03, 2017, 02:16:08 pm
@mitzdiva
Coba sarankan ke penerbitnya, soalnya seperti info pemegang lisensi yg dicantumkan, penerbitnya bukan Elex jadi keputusannya bukan di Elex sayangnya ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: infinityxxxx on July 04, 2017, 02:15:16 am
Min request novel dazai osamu no longer human,pengen banget baca :(

Post AutoMerge: July 04, 2017, 02:16:40 am
min ,request novel dazai osamu no longer human please pengen baca bgt


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: KilyChan on July 04, 2017, 03:51:15 am
Min saya boleh request (lebih tepatnya minta diterbitin ulang) novel A Series of Unfortunate Events yang ditulis sama Lemony Snicket.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on July 04, 2017, 09:24:35 am
@infinityxxxx
coba simak post 1 untuk panduannya ya :wave:

@KilyChan
Sayangnya judul tersebut bukan terbitan Elex, kemungkinan besar lisensinya masih dipegang penerbit bersangkutan. Coba ajukan request ini ke penerbitnya ya :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: KilyChan on July 08, 2017, 04:48:07 pm
Wah, beda penerbit ya?
Kirain Elex dan Gramedia Pustaka Utama itu sama
kalo gitu request yang lain aja dah boleh kan?

Judul : It
Pengarang : Stephen King
Genre : Horror
Jumlah Halaman : 1138 Halaman
Tahun Rilis : 1986
Penerbit Asal : Viking
Negara : Amerika Serikat
ISBN : 0-670-81302-8

Sinopsis :
Badut, siapa yang tak kenal dengan badut. Sosok lucu yang kadang membuat siapa saja tertawa.
Tapi badut Pennywise adalah badut yang mungkin akan membawamu kedalam mimpi terburuk.

Pennywise atau sering disebut It, adalah sosok yang sama sekali tak diketahui bagaimana bentuk aslinya, dia bisa berubah jadi sesuatu yang paling ditakuti oleh orang-orang.
tetapi dia sering menggunakan wujud badut untuk mengelabuhi korbannya yang adalah anak-anak.
Ketika dia muncul dalam wujud badut, anak-anak berkumpul didekatnya, dan diapun melakukan aksinya.

Cerita dimulai ketika banyak anak-anak dikota Maine menghilang, dan ada juga yang diterror oleh Pennywise yang diceritakan muncul 27 tahun sekali.
Keberadaan Pennywise membuat sekelompok anak yang menyebut diri mereka sebagai "Losers Club" ingin melawan balik. Mereka berhasil menemukan tempat persembunyian Pennywise dan menghentikannya, tetapi Pennywise berjanji akan kembali 27 tahun lagi dan memburu ketujuh anak tersebut dimasa depan.

Ceritapun berlanjut ketika anak-anak tersebut beranjak dewasa, dan sesuai janji Pennywise, dia mulai memburu anggota Losers Club yang sudah beranjak dewasa.

Komentar :
Novel ini sudah diadaptasi jadi mini series ditahun 1990 dan akan kembali diadaptasi jadi film ditahun ini yang rencananya akan ditayangkan 8 September ini dan akan dipecah jadi 2 film. Film pertama akan menceritakan anak-anak Losers Club yang mencoba menghentikan Pennywise, dan film kedua akan menceritakan anak-anak Pennywise yang beranjak dewasa dan kembali diterror oleh Pennywise.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on July 10, 2017, 08:56:19 am
@KilyChan
Hehehe ibarat sodara, yang sama cuma marganya, tapi rumah tangga berjalan sendiri-sendiri. Untuk karya Stephen King, sepertinya kontrak karya2 penulis itu juga sudah dipegang sama saudara sebelah :)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Joker on July 13, 2017, 08:56:14 pm
Judul   :  Jack Reacher: Never Go Back
Pengarang: Lee Child
Genre   :  Thriller

 
Tahun Penerbitan  :  2013
Pemegang Lisensi  :  Bantam Press (UK), Delacorte Press (US)
ISBN   : 978-0440339373
Sinopsis singkat   : Jack Reacher akhirnya sampai di Virginia, tapi pertemuannya yang sudah lama ditunggu dengan Susan tidak seharusnya terjadi. Sebagai gantinya, dia menemukan seorang komandan baru anggota MP ke 110. Susan telah ditangkap, dan Reacher akan segera dipanggil kembali ke Angkatan Darat. Dia juga dituduh melakukan pembunuhan enam belas tahun dan dia mungkin memiliki seorang anak perempuan remaja.
Komentar    : menjadi film kedua dari jack reacher yang dirilis pada Oktober 2016, jadi pengen Baca versi novelnya


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raekyo on July 16, 2017, 05:43:23 pm
Judul   :   OFF CAMPUS SERIES (THE DEAL, THE MISTAKE, THE SCORE, THE GOAL)
Pengarang   : ELLE KENNEDY
Genre   :   NEW ADULT (SPORT ROMANCE)
Jumlah Volume :   4 BUKU (Series of Stand Alone)
Tahun Penerbitan*    :   The Deal (2015) The Mistake (2015), The Score (2016), The Goal (2016)

Sinopsis :

THE DEAL

She's about to make a deal with the college bad boy...

Hannah Wells has finally found someone who turns her on. But while she might be confident in every other area of her life, she's carting around a full set of baggage when it comes to sex and seduction. If she wants to get her crush's attention, she'll have to step out of her comfort zone and make him take notice...even if it means tutoring the annoying, childish, cocky captain of the hockey team in exchange for a pretend date.

...and it's going to be oh so good

All Garrett Graham has ever wanted is to play professional hockey after graduation, but his plummeting GPA is threatening everything he's worked so hard for. If helping a sarcastic brunette make another guy jealous will help him secure his position on the team, he's all for it. But when one unexpected kiss leads to the wildest sex of both their lives, it doesn't take long for Garrett to realize that pretend isn't going to cut it. Now he just has to convince Hannah that the man she wants looks a lot like him.

Komentar  : 
Serial ini menarik bgt, mungkin gara2 serial ini aku senang baca Sport Romance. Ceritanya manis, ada sedih2nya juga dan humornya juga pas. Walaupun genrenya NA tapi kayaknya kalau di terbitkan di Indonesia bakal masuk Adult.

(https://4.bp.blogspot.com/-0FV_Djv5YaU/V_cPkGiNXbI/AAAAAAAAIjk/SzFt5Na-iIYI8EfIfJ8e0MG0kG7gB7nNACLcB/s1600/elle-kennedy-off-campus-series-new-covers.png)
Cover baru

(http://www.eleanorsauthor.com/wp-content/uploads/2017/01/Elle-Kennedy-Off-Campus.jpg)
Cover lama

Goodreads Choice Award Nominee for Romance (2015)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on July 17, 2017, 09:14:00 am
Terima kasih atas rekomendasinya
 :beerchug:

@joker
Sayangnya seri Jack Reacher tidak dapat dilanjutkan karena peminatnya di Indonesia tidak cukup banyak untuk memenuhi syarat minimum dari penerbit sana. Untuk detilnya simak FAQ Q04 bagian a (http://bit.ly/LXOFAQ). :(

@raekyo
^_^ Akan dievaluasi dulu ya sama editornya, sepertinya menarik~
Ditunggu rekomendasi lainnya kalau ada


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: munechika on July 24, 2017, 04:20:45 pm
judul   :   Duke’s Daughter ( 公爵千金的爱好 )
http://cdn.novelupdates.com/images/2017/02/book129.jpg (http://cdn.novelupdates.com/images/2017/02/book129.jpg)
Pengarang   :   Reia  , 澪亜
Genre   :    Drama, Fantasy ,Romance ,Shoujo,Slice of Life

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   : 4 LN Volumes (Ongoing)
Tahun Penerbitan*    :   .2015
Pemegang Lisensi*   :   Original Publisher Kadokawa Shoten
ISBN*   :   ..........

Sinopsis singkat   :   I was reincarnated as the villain character of an otome game, the daughter of a Duke. However, when I regained my memory, I had already reached my “ending.”

My engagement had been cancelled and if things goes according to its “course,” it was set that I will be imprisoned by the church.

Where is my bright future?

Komentarmu**    :   menurut saya novel satu ini menarik dimana MC berengkarnasi ke sebuah game yang dia mainkan sendiri , kemuadian perkembangan perdagangan diaerahnya , baik pemikiran tentang pembanguna pajak, bank, sekolah, pemanfaatan geografis wilayahnya, serta perkembangan bisnisnya walau salah satu cara dari berbagai cara novel ini sangat menarik


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: tiggy on August 06, 2017, 07:27:24 pm
Judul   :   Before We were Strangers
Pengarang   :   Renee Carlino
Genre   :   new adult, romance

Tahun Penerbitan*    :   2015
Pemegang Lisensi*   :   Atria Books
ISBN*   :   1501105779 (ISBN13: 9781501105777)

Sinopsis singkat   :   A love story about a Craigslist “missed connection” post that gives two people a second chance at love fifteen years after they were separated in New York City.

Komentarmu**    :   Dari penulis bestselling dan yang baca buku ini sudah banyak. Kalau dilihat, rata-rata orang bilang buku ini sedih-sedihnya terasa dan ditulis dalam kalimat cantik. (https://www.goodreads.com/book/show/23309634-before-we-were-strangers (https://www.goodreads.com/book/show/23309634-before-we-were-strangers))

 :thanks:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Aozora Cloud on August 07, 2017, 05:42:54 pm
Judul: A Court of Thorns and Roses series (A Court of Thorns and Roses, A Court of Mist and Fury, A Court of Wings and Ruin)
Penulis: Sarah J. Maas
Genre: High-fantasy, romance, young adult
Jumlah volume: 6 buku + 2 novella
Tahun penerbitan: 2015 (ACOTAR), 2016 (ACOMAF), 2017 (ACOWAR)
ISBN:
1. ACOTAR: 1619634449 (ISBN13: 9781619634442)
2. ACOMAF: 1619634465 (ISBN13: 9781619634466)
3. ACOWAR: 1619634481 (ISBN13: 9781619634480)
Award:
1. ACOTAR: Lincoln Award Nominee (2017), Goodreads Choice Award Nominee for Young Adult Fantasy and Science Fiction (2015)
2. ACOMAF: Goodreads Choice Award for Young Adult Fantasy and Science Fiction (2016)

Sinopsis singkat: Kisah seorang gadis manusia yang diseret ke dunia faerie yang memesona namun mematikan. Feyre terpaksa tinggal di sebuah kerajaan faerie untuk mempertanggungjawabkan perbuatannya yang telah membunuh seorang faerie. Namun, ternyata, dia terseret ke dalam pertikaian yang telah berlangsung selama 50 tahun.

ACOTAR adalah retelling dari Beauty and the Beast.

Komentarku: Awal terbitnya sebenarnya ini trilogi, tapi sebelum buku ke-3, ACOWAR, terbit, ada penjelasan kalo serial ini bakal berlanjut sampai 6 buku plus 2 novella. Waktu ACOWAR terbit Mei 2017 kemarin, TL IG-ku rame banget sama foto-foto novel ini. Bukan cuman bookstagrammer bule aja yang excited, bookstagrammer Indonesia juga nggak kalah heboh (termasuk aku :D ). Dari sini aku menyimpulkan, sepertinya serial ACOTAR punya banyak penggemar di Indonesia, terutama para pecinta fantasi dan romance.

Tokoh-tokoh di novel ini punya karakter yang kuat. Apalagi Feyre, she's a badass heroine  :gangstauzi: :haha:

Untuk kategori umur, di negeri asalnya novel ini masuk genre young-adult, tapi, menimbang beberapa love scenes yang lumayan eksplisit, menurutku novel ini masuk kategori dewasa (21+).

Aku nggak tau apakah sudah ada pemegang lisensinya di Indonesia, soalnya beritanya masih simpang siur. Mungkin Elex bisa mengevaluasi lebih jauh :)


:heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat:

Oya, Min, untuk Penerjemah Fantasi, lowongannya apa masih dibuka?



Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 08, 2017, 09:33:38 am
@munechika
Hai, kalau LN, tempatnya bukan di sini tapi di thread Wishlist LN (http://j.mp/wishlistLN) :)

@tiggy & Aozora Cloud
Thank you untuk rekuesnya, sudah kuteruskan ke editor. Akan coba dicek dulu ya, semoga cocok dan berjodoh. :D Ditunggu rekues lainnya jika ada~


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: amimah.halawati on August 19, 2017, 12:02:39 pm
Saya udah lama banget kepingin buku ini, tapi sampe sekarang masih belum ada terjemahannya. Ini covernya 😁 Ada dua cover sih sebenernya

(http://target.scene7.com/is/image/Target/51755054?wid=520&hei=520&fmt=pjpeg) (https://images.gr-assets.com/books/1445052645l/25159239.jpg)

Judul   :   The Girl with Ghost Eyes
Pengarang   :   M.H. Boroson
Genre   :   fantasi supranatural, fiksi sejarah, mitologi, kungfu

Jumlah Volume : -
Tahun Penerbitan  :   November 2015
Pemegang Lisensi  :   Skyhorse/Talos
ISBN :   978-1-940456-36-2

Sinopsis singkat   :   penulis pemula M.H. Boroson menciptakan sebuah cerita brilian tentang sihir, monster dan kungfu di pecinan San Fransisco tahun 1898. Tokoh utama bernama Xian Li Lin adalah seorang janda sekaligus pendeta Taois wanita yang memiliki kemampuan mata hantu, yaitu mata yang dapat melihat dunia arwah; suatu berkat maupun kutukan bagi keluarganya. Ia juga seorang wanita yang dibekali ilmu bela diri dan sebuah senjata berupa pedang dari kayu persik yang biasa digunakannya untuk mengusir hantu di kota. Saat ia dijebak dan masuk ke dalam dunia hantu, ayahnya yang juga seorang pendeta Taois yang sangat kuat harus melakukan pengorbanan yang mengerikan untuk menyelamatkannya. Li Lin mengetahui bahwa tipu daya ini dilakukan untuk membinasakan mereka berdua sebelum mereka bisa menghentikan sebuah rencana jahat untuk menciptakan Kulou Yuanling, sesosok hantu monster raksasa yang dibuat dari mayat 100 laki-laki dewasa. Saat kekuatan ayahnya semakin melemah, Li Lin harus mencari sekutu dari bangsa monster, hantu hingga gangster kota. Satu-satunya pelindung dan gurunya adalah Mr Yanqiu, roh yang tinggal di mata hantu ayahnya. Cerita urban fantasy yang berbeda yang ditulis dengan sangat baik dengan menggabungkan mitologi, cerita rakyat dan praktik mistik Taoisme serta penokohan yang sangat kuat membuat The Girl with Ghost Eyes sangat layak dinikmati oleh para penggemar fantasi.

Komentar :  novel ini menarik buat saya, khususnya mungkin untuk pemerhati budaya Tionghoa karena masih sangat sedikit literatur novel fiksi fantasi yang bertema mitologi dan kebudayaan Tionghoa. Karakter utama wanitanya yang kuat dan banyaknya review ulasan positif di Goodreads (3.92 dari skala 5), khususnya pembaca dari US membuat saya penasaran dengan ceritanya. Plotnya tidak mudah ditebak, dan memberi kita banyak informasi serta membangkitkan rasa penasaran kita tentang praktik magis Taoisme lebih jauh, seperti yang biasa disaksikan dalam film-film horor komedi Hongkong seperti Mr. Vampire.

Nah ini reviewnya di Goodreads : https://www.goodreads.com/book/show/25159239-the-girl-with-ghost-eyes (https://www.goodreads.com/book/show/25159239-the-girl-with-ghost-eyes)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 21, 2017, 10:10:02 am
@Aozora Cloud
Karya Sarah J. Maas tersebut ternyata lisensinya telah dipegang penerbit lain di Indonesia :)

@amimah.halawati
Akan kusampaikan rekomendasimu ke editor ya, akan dievaluasi dahulu~ :wave: Jika ada lagi, silahkan di-post


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on August 21, 2017, 03:11:25 pm
daftar di post #1 sudah diperbarui, kalau ada yang kurang, misalnya buku yang ternyata sudah diterbitkan, bilang saja ^_^


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Aozora Cloud on August 22, 2017, 02:18:53 pm
@Aozora Cloud
Karya Sarah J. Maas tersebut ternyata lisensinya telah dipegang penerbit lain di Indonesia :)


Oh, sudah diambil penerbit lain ya. Duh, penasaran, siapa ya yg pegang lisensinya. Hmmm... 🤔

Oya, Min. Aku tertarik melamar jadi penerjemah fantasi. Apa lowongannya masih dibuka? Email yg dikasih di thread di atas nggak bisa.

Thank you 😊


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on August 22, 2017, 04:55:26 pm
@Aozora Cloud
Hi~ :) Thank you, link post #1 sudah dikoreksi, yg ini (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=24880.0) ya thread untuk kontak penerjemahnya. Khusus genre novel fantasy, subject emailnya lebih spesifik ya, TRANSLATOR FOR FANTASY ;)


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Aozora Cloud on August 23, 2017, 12:14:38 am
@Aozora Cloud
Hi~ :) Thank you, link post #1 sudah dikoreksi, yg ini (http://www.elexmedia.co.id/forum/index.php?topic=24880.0) ya thread untuk kontak penerjemahnya. Khusus genre novel fantasy, subject emailnya lebih spesifik ya, TRANSLATOR FOR FANTASY ;)


Oke, Min. Makasih infonya  :smiley:


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: gadisdesa on December 08, 2017, 03:26:27 pm
@camolatte
Aku ga ngerti ini hpku yg aneh ato gimana.. thread ini km hide? Maksudmu?
Btw reques tret yg isinya rekomendasi buku2 impor yg enak terjemahannya dong, bukunya terserah, all genre. Thx.


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on December 11, 2017, 09:36:26 am
@Gadisdesa
Unpinned-nya tidak sengaja kayaknya, mungkin oleh mimin kucingceri, jadi sudah kupin ulang supaya mudah dicari ;)
Untuk rekues, ditunggu rekues lengkapnya kalau ada yg kamu kepikiran~ hehehe


Title: Re: Request JUDUL NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: gadisdesa on December 11, 2017, 04:41:47 pm
Mungkin ntar slesai harbolnas baru dibahas aja lagi. Btw camo, siap2 gih bantu2 anak2 gramedia.com, packing2 orderan.. nyusun2 barang.. daripada "duduk-manis-main-internet" melulu.. lol


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Sari on January 23, 2018, 11:57:37 am
Judul = the pairing (the proposition #3)
Pengarang = katie ashley
Genre = contemporary romance (adult)
Jumlah volume = 4 (yg 2 buku sudah diterjemahkan oleh elex)
Komentar = sejak baca the proposition dan the proposal, sudah penasaran dengan kisah cinta dokter ganteng Pesh Nadeen
Sinopsis = after her former boyfriend left her pregant and alone,  Megan McKenzie surore off men. She spent the last eighteen months focused solely on her son,  Mason. At her godson, Noah's baptism,  she finds the perfect candidate in the soft spoken godfather,  Pesh Nadeen.
What happens next is a sexy game of cat and mouse to see who will break first or if both of them will eventually get more than they ever bargained for

Post AutoMerge: January 23, 2018, 12:43:18 pm
Judul = sweet talk (buchanan renard # 10)
Pengarang = julie garwood
Genre = romantic suspence
Jumlah volume = 13 buku (buku 1-9 sudah diterbitkan oleh dastan)
Sinopsis = attorney and IRS agent Olivia Mackenzie is the kind of tough,  wise cracking, powerful woman fans expect from a Garwood protagonist - but this time she has out done herself. When she meets FBI agent Grayson Kincaid there is an immediate and obvious attraction, palpable on both sides.
Together they make an excellent team to fight corruption but Olivia is also fighting the immediate and intense attraction she feels for agent Kincaid,  and that maybe a battle she is bound to lose
Komentar = suka banget ama karakter2x karangan Julie garwood. Cowok2x penegak hukum dalam seri ini posesif,  macho, cuek,  dan nggak pernah gagal bikin hati meleleh. Sementara karakter ceweknya mandiri,  pintar,  dan lucu.
Interaksi di antara kedua tokoh saat menyelidiki suatu kasus bikin ngakak (lucu dialognya) dan gemes liat tarik ulur hubungan mereka. Saat membaca novel ini,  enggak bakalan berhenti deh sampai halaman terakhir,  makanya berharap banget seri ini dilanjutkan lagi

Post AutoMerge: January 23, 2018, 01:14:22 pm
Judul = mystery man (dream man #1)
Pengarang = kristen ashley
Genre = romance (adult)
Jumlah volume = 4 buku (mystery man,  wild man,  law man,  motorcycle man)
Sinop = Gwendolyn Kidd has met the man of her dreams. He's hot,  he's sexy,  and what started as a no names exchanged night of passion has blossomed into a year and a half long pleasure fest. Sure,  it's a little strange that he only appears in her bed at night,  but Gwen is so sure he's the one,  she just cant turn him away....
Hawk Delgado knows more about Gwen than she could ever imagine. She's gorgeous,  headstrong and skittish about relationships. But Hawk is facing his own demonds. Demonds that keep him from connecting with anyone...
Komentar = seri ini belum pernah diterjemahkan oleh penerbit manapun. Udah mupeng waktu baca sinopsisnya di GR. Pria2x yg seperti keluar dari mimpi setiap wanita?  Siapa yang bisa menolak....


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on January 23, 2018, 04:41:10 pm
@Sari
Sudah kukonfirmasi, lanjutan seri tersebut sedang dalam proses penerjemahan :) sabar dan pantau update thread sneakpeek yaa~ ;)


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Adi_Harsono on February 01, 2018, 01:22:55 pm
 :doa: l.o.r.d (legend of ravaging dynasties) 2: the ocean of immortality


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: hasegawakuro on February 01, 2018, 02:43:31 pm
Judul   :   THE  KING'S AVATAR (全职高手)
Pengarang   :   Butterfly Blue (蝴蝶蓝)
Genre   :   Action, Adventure, Comedy, SliceOfLife, E-Sports

Jumlah Volume (jika seri, jika tidak skip saja)   :  jumlah lebih dari 10 saya lupa berapa total volumenya sampai tamat
Tahun Penerbitan*    :   April 2012 (Chinese Edition),July 1, 2016 (Collector's Edition)
Pemegang Lisensi*   :   saya pikir "QIDIAN" yang memiliki lisensinya
ISBN*   :   ISBN-10
                    7535362877 (Chinese Edition)
                    7554303058 (Collector's Edition)
            ISBN-13
                    978-7535362872(Chinese Edition)
                    978-7554303054 (Collector's Edition)


Sinopsis singkat   :   dalam sebuah game online yang terkenal GLORY banyak pemain profesional didalamnya, ye xiu atau yang dikenal didalam dunia game sebagai ye qiu di anggap sebagai ensiklopedia GLORY, ye xiu yang menjadi pemain profesional sejak berdirinya kompetisi tiba-tiba berhenti dari liga karena sebuah masalah internal team, ia yang akhirnya mencari pekerjaan sebagai manajer internet cafe, membuka kembali akun game lamanya di server ke-sepeluh yang baru saja dibuka, bersama akun lamanya dan self-made weaponnya, ia berjuang kembali untuk masuk kedalam liga profesional
Komentarmu**    :   novel ini sangat bagus, jalan ceritanya yang sulit untuk ditebak, plot cerita yang banyak, alur pembawaan karakternya yang sangat bagus, karena banyak hal itulah novel ini mendapat penghargaan "Best Work in 2013" di china (QIDIAN, pokoknya top bangatlah novel yang satu ini.


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 01, 2018, 03:51:21 pm
@Adi_Harsono & hasegawakuro
Sudah kuteruskan pesan kalian ke editor novel fantasi ya, moga2 ada yg lolos~ ;)


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Draven on February 20, 2018, 12:19:57 pm
Karena Movie dan TV Series bertemakan Superhero lagi booming, kenapa tidak booming kan juga novel2 nya ?

Setelah searching, ternyata sudah banyak banget, mungkin bisa dipilih yang sekiranya populer saja dari website2 ini :

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_novels_based_on_comics (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_novels_based_on_comics)

https://www.goodreads.com/list/show/73997.DC_Comics_Novels (https://www.goodreads.com/list/show/73997.DC_Comics_Novels)

Ada dari DC Comics, Marvel dan lainnya.

DI Indonesia pernah terbit 2 Novel Superman ( The Death And Life Of Superman by Roger Stern )

(https://s2.bukalapak.com/img/764498823/m-1000-1000/Novel_The_Death_and_Life_of_SUPERMAN___Doomsday__Bhs_Indones.jpg)

(https://s2.bukalapak.com/img/288918901/m-1000-1000/superman_back.jpg)

  :doa:   :doa:   :doa:


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on February 20, 2018, 12:37:08 pm
@Draven
CMIIW di luar negeri pun belum ada judul novel superhero yang sedemikian menonjol sehingga menarik perhatian pembaca novel internasional, atau pun sampai sepopuler film-filmnya & komik-komiknya. Hal ini pernah kutanyakan ke relasi luar negeri yang penggemar berat serta pengamat DC - Marvel.

Kemudian komik2nya yang lebih populer saja di luar, ketika nasibnya di Indonesia pernah coba diterbitkan penerbit sebelah, namun peminatnya terlalu sedikit sehingga tidak dapat dilanjutkan.

Mungkin itu sebabnya novel bertema demikian belum terlalu dilirik saat ini.


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on February 20, 2018, 08:27:18 pm
untuk novel superhero yang versi YA mungkin lebih populer dan bisa direkues :)

sebagai catatan, penerbit sebelah sudah akan menerbitkan versi terjemahan untuk serial DC Icons Wonder Woman: Warbringer (yang ditulis Leigh Bardugo) dan Batman: Nightwalker (oleh Marie Lu)


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: Draven on February 28, 2018, 11:08:28 pm
Penerbit sebelah itu siapa ? Mnc ?

Kalau komik cocoknya yg 1 buku tamat, versi TPB.
Seperti Batman Hush (2 buku), batman hongkong, batman child of dream.

Atau cetul the death n life of superman lagi.
Padahal ada komunitas penggemar komik superhero, yg mampu beli komik tipis tapi mahal.

Atau komik2nya Alex Ross yg gambarnya fenomenal, seperti kingdom come, justice dll.

Ya, siapa tahu mau trial n error dulu, menerbitkan 1 atau 2 buku yg langsung tamat sambil survei pasar.



Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: BEN 10 on March 01, 2018, 08:28:33 am
Kemudian komik2nya yang lebih populer saja di luar, ketika nasibnya di Indonesia pernah coba diterbitkan penerbit sebelah, namun peminatnya terlalu sedikit sehingga tidak dapat dilanjutkan.

Iya sih. Dulu m&c! pernah menerbitkan Kingdom Come, Batman Hush, Batman Child of Dreams, Batman Hongkong, Batman Begins (versi komik dari filmnya) tapi apa mau dikata ternyata sebagian komik2 tsb harus rela diobral di BBM gudang perwakilan di Pekanbaru sini (berarti gak laku kan?). :biggrin:

Anehnya komik2 tersebut sekarang mengalami nasib serupa dengan manga Monster dimana dulu gak laku tapi sekarang menjadi incaran kolektor. :mikir:

Intinya mendasarkan prediksi berdasarkan data historis (masa lalu). Jika masa lalu penjualannya kurang meyakinkan tentunya penerbit akan berpikir 2x untuk bertaruh jika komik2 tsb bakal laku di masa sekarang. :iloveusign:


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 01, 2018, 09:40:32 am
Yep, jadi fase trial and error sudah berlalu di mana hasilnya error semua sayangnya. :( Market pembaca di Indonesia untuk buku seperti demikian masih sangat kecil dibandingkan target penjualan minimal yang diajukan sebagai syarat pemberian lisensi.


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: raven on March 02, 2018, 02:52:53 pm
Penerbit sebelah itu siapa ? Mnc ?
bukan, Mizan Fantasi ^_^

untuk statemen selanjutnya saya setuju dengan dua komentar di atas, apalagi orang Indonesia belum terlalu 'rela' beli buku yang harganya "mahal"...

monggo, dilanjut rekues novel saja :D


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: RenD on March 26, 2018, 01:15:17 pm
Yep, jadi fase trial and error sudah berlalu di mana hasilnya error semua sayangnya. :( Market pembaca di Indonesia untuk buku seperti demikian masih sangat kecil dibandingkan target penjualan minimal yang diajukan sebagai syarat pemberian lisensi.

Aku jadi inget Temeraire  :cry:. Kalau boleh tahu, biasanya target penjualan minimal untuk syarat lisensi itu berapa eksemplar ya Om Camo?


Title: Re: WISHLIST NOVEL untuk ELEX (harap baca hal. 1)
Post by: camolatte on March 27, 2018, 01:33:59 pm
Aku jadi inget Temeraire  :cry:. Kalau boleh tahu, biasanya target penjualan minimal untuk syarat lisensi itu berapa eksemplar ya Om Camo?
minimal sih beberapa ribu, jadi jika yang mengkoleksi itu beda 1-2 digit dari syarat yg diminta, bisa dipahami sih jika berat untuk dilanjutkan.