Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

 
Advanced search

600.738 Posts in 16.156 Topics- by 56.116 Members - Latest Member: irwansyahmhl
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 249   Go Down
Print
Share this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on MySpaceShare this topic on StumbleUponShare this topic on TwitterShare this topic on Yahoo
Author Topic: Shonen ai...Shoujo ai... (Read Page 1)  (Read 663345 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
skydome
LX - Noob
*

Reputation: 0
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 65


iKon... maskot barunya apple??


Awards
« on: August 23, 2007, 10:53:13 PM »

ehem... ngobrolin shoujo ma shonen ai yuuu
mungkin ada orang yg beranggapan klo yuri/yaoi itu menyimpang, aneh, jijik dll...
tapi, kita liat dari segi positifnya aja lha
cinta itu ada banyak macam dan banyak pula cara penyampaiannya  Grin

(bwad para mod... thread nya jgn diblock yaa  Cry)



FAQ (Frequently asked questions:
1. Apa itu Yaoi?
Yaoi (やおい) also known as Boys' Love, is a popular Japanese term for female-oriented fictional media that focus on homoerotic or homoromantic male relationships, usually created by female authors. Yaoi came to be used as a generic term for female-oriented manga, anime, dating sims, novels and dōjinshi featuring idealized homosexual male relationships. The main characters in yaoi usually conform to the formula of the seme (攻め lit. "attacker"?) who pursues the uke (受け lit. "receiver"?).

2. Bedanya dengan Shonen Ai?
While shōnen-ai literally means boy's love, the two terms are not synonymous. In Japan, shōnen-ai used to refer to a now obsolete subgenre of shōjo manga about prepubescent boys in relationships ranging from the platonic to the romantic and sexual.  Boy's Love, on the other hand, is used as a genre's name and refers to all titles regardless of sexual content or the ages of characters in the story

In recent years, the terms yaoi and shōnen-ai have sometimes been used by western fans to differentiate between the contents of the genre. Yaoi has been used to describe titles that contain largely sex scenes and other sexually explicit themes and shōnen-ai is used to describe titles that focus more on romance and do not include explicit sexual content, although they may include implicit sexual content.

3. Lalu Yuri dan Shojo Ai?
Sama seperti dua istilah sebelumnya, Yuri menunjukkan komik dengan hubungan cewek/cewek yang memuat adegan eksplisit, sementara shoujo ai ratingnya lebih rendah.

4. Apa yang dibicarakan di thread ini?
Sebagian besar pengunjungnya para fujoshi, jadi wajar saja kalau membicarakan komik yaoi/shonen-ai yang berasal dari scanlation (maklum, ga bisa terbit di Indonesia). Tapi yang mau membicarakan shoujo ai juga disambut di sini tongue :p

5. Apa itu Fujoshi?
Fujoshi (腐女子?, lit. "rotten girl") is a pejorative Japanese term for female fans of manga and novels that feature romantic relationships between men. Fujoshi enjoy imagining what it would be like if male characters from manga and anime, and occasionally real-life male performers as well, loved each other. The label encompasses fans of the boys love genre itself, as well as the related manga, anime, and video game properties that have appeared as the market for such works has developed. The term "fujoshi" is a homophonous pun on fujoshi (婦女子?), a term for respectable women, created by replacing the character 婦 (pronounced fu), meaning woman, with the character 腐 (also pronounced fu), meaning fermented or rotten. The name originated with members of the demographic, who self-deprecatingly refer to their way of thinking, which perceives homosexual relationships between male characters in stories that do not include homosexual themes, as being "rotten". "Fujoshi" carries a connotation of being a "fallen woman".

Older fujoshi use various terms to refer to themselves, including as kifujin (貴腐人?, "noble rotten woman"), a pun on a homophonous word meaning "fine lady", and ochōfujin (汚超腐人?)...

Men who, like fujoshi, enjoy imagining relationships between characters in fictional works when that relationship is not part of the author's intent may be called fudanshi (腐男子?, "rotten man") or fukei (腐兄?, "rotten older brother"), both of which are puns of similar construction to fujoshi. Fudanshi and fukei are not necessarily fans of BL, although the terms may be used in that sense.

6. Boleh minta rekomendasi manga di sini?
Boleh, tapi sebaiknya baca beberapa halaman thread ini dulu, setiap beberapa post pasti ada rekomendasi kok XD

(kebanyakan keterangan bersumber dari wiki >w<)

Rules reminder:
Jangan memberi link scanlation/download di thread ini. Semua via PM.
« Last Edit: October 14, 2010, 07:52:01 PM by raven » Logged

*Do your best, God will take the rest* :)
Shiki
あっぱれ アホ!
LX - Kidz
LX - Frenzy
*

Reputation: 11
Offline Offline

Posts: 5.312


永遠の17歳


WWW Awards
« Reply #1 on: August 23, 2007, 11:28:11 PM »

gua terima itu sebagai 'bahan bacaan' sih, bukan yang mau dibawa ke real world, jadi biasa aja....minus gua alergi YYR yah.......
Logged

IcHaN
LX - Senior
****

Reputation: 2
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1.068



Awards
« Reply #2 on: August 24, 2007, 07:16:22 AM »

suka sih shounen ai ama shoujo ai

kadang2 ngerasa cinta yg kayak gini ntuh kerasa gregetannya
pi bkn yg yaoi bgt mpe sex nya eksplisit bgt.

haru wa daitate ntuh best BL dah.
hehehe
Logged

Harapan,buat ichan yang seorang anak kost mungkin bisa berupa nyala korek api di tengah kamar yang gelap ketika aliran listrik terputus:hanya sedikit memberi terang,namun menentramkan.
zetta99
lalala with u
LX - Kidz
LX - Evangelis
*

Reputation: 406
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 4.478


ForgeT Me NoT


WWW Awards
« Reply #3 on: August 24, 2007, 07:25:59 AM »

eh iyaah, kalo boleh numpang ikutan aku juga setuju
Sebagai bahan bacaan itu menarik banget
Entah kenapa klo liat cowok cakep ma cowok cakep lagi
Rasanya gimanaaaa gituh......
Logged

sawamura_sama
Fujoushi on The Loose ♥
AWARD DD
LX - Frenzy
*

Reputation: 48
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 9.945


okane ga nai...


Awards
« Reply #4 on: August 24, 2007, 08:34:52 AM »

Entah kenapa klo liat cowok cakep ma cowok cakep lagi
Rasanya gimanaaaa gituh......

sama... ^^

tp gw ga suka shoujo-ai, sih, bkn knapa2, ga dpt feel -nya aja

rata2 klo shonen-ai yg suka cewe, klo shoujo-ai yg suka cowo.
kyk kk cowo gw tuh, dulu mencerca abis crita2 kyk gitu tp skrg ktauan de suka shoujo-ai (lbh ke yuri seh XD)
*nimpuk kk gw*
Logged

Seika Ran
Inori no Uta coupling song
LX - Kidz
LX - Evangelis
*

Reputation: 14
Offline Offline

Posts: 4.249


その14歳の彼女


Awards
« Reply #5 on: August 24, 2007, 08:51:27 AM »

shoujo ai nggak cuma shounen manga kan, terbitan Ichijinsha banyak yang shoujo manga

Shiki: alerginya itu emang nggak biasa ^^;
Logged

ichi nichi hito neta shi
sekai mo hareru ni nari !
zetta99
lalala with u
LX - Kidz
LX - Evangelis
*

Reputation: 406
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 4.478


ForgeT Me NoT


WWW Awards
« Reply #6 on: August 24, 2007, 08:58:53 AM »

sama... ^^
tp gw ga suka shoujo-ai, sih, bkn knapa2, ga dpt feel -nya aja
ha3...aku juga sama tuuh
feelnya gak seekstrim klo co ma co
 biggrin
« Last Edit: August 24, 2007, 09:00:31 AM by zetta99 » Logged

Shiki
あっぱれ アホ!
LX - Kidz
LX - Frenzy
*

Reputation: 11
Offline Offline

Posts: 5.312


永遠の17歳


WWW Awards
« Reply #7 on: August 24, 2007, 11:21:22 AM »

itu sih karena belum nemu aja kali, yang ceritanya bagus.
kalau gua, yuri yang bagus kebanyakan dapet dari novel online sih....mulai dari yang sweet, sampe ke yang nyaris PWP, dan berakhir dengan gua kehabisan darah....
Logged

zetta99
lalala with u
LX - Kidz
LX - Evangelis
*

Reputation: 406
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 4.478


ForgeT Me NoT


WWW Awards
« Reply #8 on: August 24, 2007, 11:49:01 AM »

 laughing iya ya, coba ada yang bagus.... biggrin
Shocked Shocked kehabisan darah  Shocked Shocked
Logged

PoPo
LX - Kidz
LX - Evangelis
*

Reputation: 13
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3.450



Awards
« Reply #9 on: August 24, 2007, 11:54:44 AM »

suka tapi kadang benci juga soalnya bikin gw ngayal yg gak2
kaya lirik butterfly sleep
Logged

Shiki
あっぱれ アホ!
LX - Kidz
LX - Frenzy
*

Reputation: 11
Offline Offline

Posts: 5.312


永遠の17歳


WWW Awards
« Reply #10 on: August 24, 2007, 11:58:25 AM »

tubuh gua sangat jujur :P
yang bagus sejauh ini sih.......SutoPani novel kali yah
Logged

muhi_kira
LX - Kidz
LX - Evangelis
*

Reputation: 9
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 2.384


kira-sama daisuki


Awards
« Reply #11 on: August 24, 2007, 12:23:23 PM »

menurut gue seh shoujo -ai ama shounen-ai
biasa aja
Logged

PoPo
LX - Kidz
LX - Evangelis
*

Reputation: 13
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3.450



Awards
« Reply #12 on: August 24, 2007, 12:25:18 PM »

masa siy
Logged

muhi_kira
LX - Kidz
LX - Evangelis
*

Reputation: 9
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 2.384


kira-sama daisuki


Awards
« Reply #13 on: August 24, 2007, 12:28:30 PM »

mungkin uda terbiasa y dr dulu hehehehe
Logged

IcHaN
LX - Senior
****

Reputation: 2
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1.068



Awards
« Reply #14 on: August 24, 2007, 01:07:05 PM »

sebenernya yg gregetan ntuh klo cm hints2 doank

ini semua ulah clamp.
abisnya doi hobi bgt hints2 gt deh
Logged

Harapan,buat ichan yang seorang anak kost mungkin bisa berupa nyala korek api di tengah kamar yang gelap ketika aliran listrik terputus:hanya sedikit memberi terang,namun menentramkan.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 249   Go Up
Print
Jump to: